TV spored TV SLO 1


26. januar 2020 - 1. februar 2020
07:00 Kravica Katka: Pojoči žabec - risanka, ponovitev
 • Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja. Svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.
07:05 Milan: Milan premaga strah - risanka, premiera
 • Milan je z očkom na deželi. Ko mimo njega pribrenči čebela, začne opletati kot iz uma. Kmalu se prikaže čebelar, ki ga povabi k svojemu čebelnjaku in ga pouči o vsem, kar je povezano s čebelami. Pa tudi z medom se Milan seveda lahko posladka.
07:10 Profesor Baltazar: Franci in čebele - risanka, ponovitev
 • Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.
07:20 Biba se giba: Biba in Skokec - risana nanizanka, ponovitev
 • Dosijeva najljubša žoga je izginila! Da bi mu jo Skokec vrnil, morata Biba in Dosi skakati po trebuhu želatinastega slona, preplezati teniško mrežo na pingvinji zabavi in ujeti vedno poskakujočo pingpong žogo, ki jo bosta zamenjala za Dosijevo pisano žogo.
07:45 Lojzek: Lojzek, nariši mi strašilo - risanka, premiera
 • Lojzek in Pika bi rada obrala slive za slivov kolač, a vse kaže, da jima ne bo uspelo, saj so ptice mnogo hitrejše od njiju. Lojzek se domisli, kako bi jih odgnal, in brž steče po svoj risalni pribor, da nariše strašilo.
07:50 Timi gre: Poštar - risanka, premiera
 • Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.
08:00 Malčki: Pobotajva se - risanka, premiera
 • Klobučnik je strašansko nesrečen, pa nihče ne ve, zakaj. Oli ga vabi k igri, a se ji noče pridružiti. Gaber mu pove: Kadar si žalosten, pa ne veš, zakaj, ti lahko pomagajo prijatelji. Še Švigcu ga ne uspe razvedriti in tudi Pino ga ne more nasmejati. Diva jim končno pojasni, kaj je narobe. Prejšnji dan sta se skregala in se še nista pobotala. Noče se mu prva opravičiti, ker je on začel. Gaber jim razloži: Ni pomembno, kdo prepir začne, ampak kdo se odloči, da ga bo končal. Diva objame Klobučnika. Da si lahko srečen, se moraš pobotati s tistimi, ki jih imaš rad.
08:10 Žanov svet: Igra - risanka, premiera
 • Žan je opazil, da se v njegovem novem mestu igrajo različne igre. Babi odpelje Žana, Borisa in Doris v park, da bi se gugali na gugalnicah, a žal je igrišče zaprto, ker ga bodo prebarvali. Doris predlaga, da bi preskakovali kolebnico, a to fantoma ne gre preveč dobro od nog, še posebej ne Borisu. Nato skušajo igrati nogomet tako, da iz Mislija naredijo žogo, a tudi to jim ne uspe. Nato Žan stisne Mislija in se domisli, da bi se lahko igrali frizbi. S čim? Z babičinim krožnikom, seveda!
08:20 Reaktivčki: Eifflov stolp v Parizu, Francija - risanka, ponovitev
 • Zafrk gleda televizijo, toda slika nenadoma izgine. Zafrk potrebuje novo televizijsko anteno. Z robotki se odpravi v Pariz in od tam odpelje del Eifflovega stolpa. Na srečo tja pridejo tudi Reaktivčki. Takoj vidijo, kaj se je zgodilo, in odhitijo na lov za Zafrkom.
08:30 Knjiga o džungli: Pravi volk - risanka, premiera
 • Fao spet poskuša Mavglija odstraniti iz volčjega tropa. Zlaže se, da je Mavgli hotel ukrasti njegov plen. Akela odloči, da mora Mavgli prestati preizkus v Megleni dolini, in dokazati, da je pravi volk.
08:40 Hej, hej, Šapice!: Žoga je moja! - risanka, ponovitev
 • V goste pride ekipa pujskov iz Rilčjega dola. Igra jim ne gre dobro, ker hočejo žogo le zase. Nič boljši pa niso niti kužki. Nogomet je skupinska igra in brez podajanja ni uspeha.
08:45 A veš, koliko te imam rad: Kdor najde, obdrži - risanka, premiera
 • Veveriček Sivček pusti svoj želod pod drevesom in se gre igrat. Lisička Rdečka ga najde in odnese. Ko ugotovi, čigav je, se mora odločiti, ali ga bo obdržala, ali vrnila.
09:00 Vse o Rozi: V enem dnevu okoli sveta - risanka, ponovitev
 • Hrastar si zaželi, da bi lahko potoval po svetu in spoznal različne dežele, zato se Rozi odloči, da bo svet pripeljala Hrastarju na hrib. In tako Hrastar sreča tigra, severnega medveda, kenguruja ...
09:10 Mimi in Liza: Božič - risanka, ponovitev
 • Liza in Mimi bosta imeli skupno božično jelko in darila. Najbolj od vsega si Mimi želi psa vodnika, s katerim bi lahko šla sama v mesto. Iz dežele daril, kamor ju odnese domišljija, pa prineseta starega godrnjavega psa, ki postane njun dobri prijatelj.
09:20 Muk: Severni sij - risanka, premiera
 • Muk in Lucijan sta pri prijateljih Akiju in Akuju na severnem tečaju. Lucijan ima rojstni dan in kar malo je užaljen, ker se nihče ne zmeni zanj. Še sanja se mu ne, kako lepo darilo bo dobil, ko se bo stemnilo.
09:30 Objemi me: Zimske sanje - risanka, premiera
 • Tedi se nenadoma prebudi sredi zime. Osuplo ugotovi, da je ves svet postal čisto bel. Poskuša zbuditi očka, vendar ta globoko spi. Tedi je hudo lačen, zato poskuša pojesti ostanek medu iz zamrznjenega lončka. Jezik se mu prilepi na led. Ko steče iz brloga, ugotovi, da zima sploh ni tako prijetna. Nenadoma ga zadene snežna kepa. Prišel je volkec, ki bi se rad igral. Skupaj preživita krasen dan – sankata se po hribu, naredita snežaka ter drsata. Ko je zime konec, Tedi očku pove, kaj se je zgodilo, vendar očka meni, da so bile to samo sanje. Toda Tedi zagleda staljenega snežaka, kar mu dokaže, da vendarle ni sanjal.
09:35 Bacek Jon: Zabetonirana - risanka, ponovitev
 • Kmet polaga beton in Bitzer ga mora čuvati, dokler se ne strdi. A mokra površina je za Jona in čredo prevelika skušnjava ...
09:50 Govoreči Tom in prijatelji: Tekmovanje - risanka, ponovitev
 • Brez telefona, brez prijateljev, brez težav! Govoreči Tom izzove prijatelje k nepredstavljivi nalogi – nehajo naj uporabljati tehnološke igračke. Tom je prepričan, da mu bo uspelo, a le kako bodo preživeli? Konec koncev … kadar tehnologije ni doma … nihče ne more plesati.
10:00 Kozmo: Fosil - belgijska otroška nanizanka, ponovitev
 • Robbe in Ellis gresta v muzej na ogled dragocenega fosila, ki pa ga ravno v času njunega obiska ukradejo. Tat je onesposobil čuvaja, zato ta storilca ni videl. Bo Robbeju, Ellis in Kozmu uspelo izslediti tatu?
10:25 TV-izložba
 • 0
10:40 Med valovi
 • V oddaji Med valovi enkrat mesečno na TV Koper – Capodistria in na TV Slovenija 1 prikazujemo teme, ki so tesno povezane z morjem in ljudmi, ki živijo ob njem. V 25-minutni oddaji pripravljamo potopisne zapise, portrete in tematske prispevke. Odpiramo vprašanja in skušamo poiskati odgovore na pereče problematike povezane z morjem. Posebno pozornost namenjamo tudi pomorstvu, navtiki, ribištvu, ekologiji in podvodnemu svetu. Urednik in voditelj oddaje je Dean Jelačin.
11:10 Ozare, ponovitev
 • Otroci in virtualni svet. »Otroci čas, namenjen igri, večinoma posvetijo igram in zabavi na elektronskih napravah, in ne kje zunaj, med gibanjem na prostem, kjer bi pridobivali lastne izkušnje in ne samo opazovali izkušenj drugih, po večini nerealnih super junakov v virtualnih svetovih.« Razmišlja Stanka Majc.
11:15 Obzorja duha: Ženska ženski tekmica, premiera
 • Ženske so si zelo blizu v zaupnih pogovorih, razumeti znajo druga drugo v težavah in se iz srca nasmejati. Ali je ženska ženski tekmica? Ima moč ogroziti življenje in srečo druge ženske? Pred sto leti se je rodila Chiara Lubich, ustanoviteljica Gibanja fokolarov. V Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani so na mednarodnem izobraževanju za mlade razmišljali o človekovem dostojanstvu in pravicah s filozofskega, zgodovinskega in družbenega vidika. V Hotederščici želijo na izviren način obnoviti čudovito podružnično cerkev sv. Barbare. V tretji adventni teden nas bo z Marijino pesmijo popeljal ženski tercet.
12:00 Ljudje in zemlja - izobraževalno–svetovalna oddaja
 • V Mariboru so ob koncu preteklega tedna potekali Lombergarjevi dnevi, tradicionalni strokovni posveti, namenjeni zelenjadarstvu, vinogradništvu in sadjarstvu. Obiskali smo še Laboratorij Inštituta za mlekarstvo in probiotike, Oddelka za zootehniko, Biotehniške fakultete. Udeležili pa smo se tudi tradicionalnega srečanja mladih prevzemnikov kmetij.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:20 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:25 Slovenski pozdrav, narodnozabavna oddaja, ponovitev
 • Slovenska podoknica stopa v polfinale, ostali so samo še štirje sestavi, dva se bosta poslovila. Tekmujejo Novi spomini, Il Divji, ansambel Petan in Valovi. Fantje bodo peli Slakove pesmi prav posebnemu dekletu – na balkonu bo izjemoma 87-letna gospa Moravška Mara. V oddaji bodo prepevali še ansambel Prava stvar ter Poskočni muzikanti z Nušo Derenda v uspešnici Beli oblaki, bele snežinke.
14:30 Na lepše, ponovitev
 • Predstavljamo gozd kot dober turističen produkt in to skozi oči letošnjega nagrajenca Dnevov slovenskega turizma. Jože Prah je gozdar z več kot 30 letno prakso, pobudnik tekmovanja za Naj tematske poti v Sloveniji, predsednik Društva oglarjev Slovenije in predsednik komisije za Evropske pešpoti v Sloveniji. Verjame, da slovensko podeželje nudi izjemen produkt gozdnega turizma, še posebej glede na prihodnjo vse večjo urbanizacijo ljudi. Izpostavljamo projekt Slovenski ambasadorski program, ki je bil po dolgih letih prizadevanj Kongresnega urada Slovenije in njegovih članov, ob podpori Slovenske turistične organizacije in Kongresnega urada pri Turizmu Ljubljana zagnan novembra. V luči turističnega povezovanja smo obiskali slovensko Istro, kjer so se ponudniki nastanitev združili v turistično zadrugo Zakladi Istre. Namen povezovanja je želja po skupni promociji na trgu, izmenjavi informacij in izkušenj ter sooblikovanju razvoja turizma slovenske Istre. Za konec pa še skok na Koroško - v podzemlju Pece je namreč odprta Black Hole Trail - adrenalinska gorsko kolesarska pot, ki vodi skozi zapuščene rove Rudnika Mežica. Od zaprtja rudnika in do dne, ko je začela proga nastajati, to območje več kot 25 let ni videlo človeške noge.
15:05 Osamljeni so hrabri, film
 • Lonely Are the Brave, 1962, drama, 103 min, IMDb ocena: 7.6
 • Cikel vesternov s Kirkom Douglasom. Postklasični vestern govori o tragičnem liku kavboja, ki ne najde mesta v modernem svetu. Jack Burns je zadnji kavboj v modernem svetu. Nekega dne izzove pretep, da bi se znašel v istem zaporu kot njegov edini prijatelj Paul Biondi in mu tako pomagal pobegniti. A Paul noče izzivati usode, temveč se hoče po prestani kazni vrniti k ženi Jerri ter njunemu šestletnemu sinu. Burns se po pobegu z ljubljenim žrebcem Whiskyjem zateče k Jerri, ki mu da zavetje. Šerif, ki Burnsa vidi kot norega kavboja, sproži iskalno akcijo za ubežnikom, ta pa se mora zato posloviti od Jerri in se z Whiskyjem, zdaj edinim zaveznikom, podati na nevarno pot čez gore. Film je svojevrstna mojstrovina zaradi karizmatičnih igralcev in brezhibnega scenarija Daltona Trumba, enega najboljših hollywoodskih scenaristov, levičarja, ki je moral zaradi pregona komunistov v Ameriki najboljše scenarije napisati pod psevdonimom ali v ozadju. Trumbo je avtor brezčasnih uspešnic Spartak (1960) in Rimske počitnice (1953). Izvirni naslov: / Ameriški film, 1962 / Režija: David Miller / Scenarij: Dalton Trumbo, Edward Abbey (roman) / Igrajo: Kirk Douglas, Gena Rowlands, Walter Matthau

več
Osamljeni so hrabri, film
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:20 Vikend paket
 • Tokratna oddaja gosti alpinista, novinarja in pisca Tadeja Goloba. Ekraniziran kriminalni roman Jezero je že pokukal na plano na dveh filmskih festivalih, prihodnjo nedeljo pa čaka in navduši televizijske gledalce TVS. V našo družbo prihaja Klemen Slakonja, igralec, pevec in imitator, ki nas bo zabaval na najdaljšo noč v letu. Komentatorska družba bo čisto glasbeno obarvana. Obiščejo nas Nuša Derenda, Patrik Greblo in Dejan Kranjc. Poskočni Dejan in Nuša Derenda sta pripravila zimsko pesmico za objemanje z naslovom Beli oblaki, bele snežinke. Premierno se predstavljajo Polkaholiki, fantovska narodno-zabavna skupino. Magic Aleksander je želel doživeti nekaj prazničnega vzdušja z lučkami. In čas je za zaključek dobrodelne akcije #NiVseVFrizuri Dejana Krajnca in Zpms. Objavili bomo znesek, ki si je nabral za darila za otroke, Dejan pa bo obril svojo prepoznavno irokezo.
18:40 Muk: Lov na zaklad - risanka, ponovitev
 • Muk in Lucijan sta v Tokiu. Popi in Mika ju pošljeta iskat zaklad v park Jojogi. Naloga ni preprosta, popotnika pa zanima tudi, kako je Popiju in Miki sploh uspelo izpeljati igro?
18:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:00 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:15 Politično s Tanjo Gobec
 • Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku. Politično s Tanjo Gobec. Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.
19:25 Zrcalo tedna
 • Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
19:40 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 Luisa Spagnoli - italijanska nadaljevanka
 • Razmerje med Giovannijem in Luiso vzbuja veliko zgražanja. Oče in brat ga poskušata prepričati, da bi podjetje prodali, saj upata, da se bosta ljubimca zato nazadnje razšla. Grof Sangiorgi si prizadeva Luisino zvezo z Giovannijem uničiti s širjenjem neresničnih govoric. Leone Cravero podkupi funkcionarja na ministrstvu za industrijo in tako Perugini prepreči predvajanje radijske igre. Luisa spozna, da je Giovannijev oče imel prav, saj je razlika v letih med njima vse občutnejša. Ker želi le najboljše za Giovannija, sprejme težko odločitev. Ko ji sinovi za rojstni dan podarijo angorske kunce, se ji porodi še ena dobra poslovna zamisel.
21:00 Intervju: dr. Dimitrij Rupel
 • Tokratni gost nedeljskega intervjuja bo prvi zunanji minister Republike Slovenije dr. Dimitrij Rupel, ki je s svojim javnim delovanjem, vtkan v same začetke nastajanja slovenske države. Pred 30 leti je bil podpredsednik Demosa, koalicije opozicijskih strank, ki je na prvih demokratičnih volitvah porazila nekdanje komuniste oz. stranke, ki so izšle iz družbenopolitičih organizacij bivšega režima in ki je vodila projekt osamosvojitve. Pogovor bo tekel prav o prelomnem pomenu Demosa, tudi v spoznanju, da so se pomena te koalicije zavedali toliko bolj takrat, ko je ni bilo več. Rupel izpostavlja, da je ob obiskih v tujini v tistem času, tudi predsednik Kučan nastopal z idejami Demosa. Rupel ugotavlja, da je bila samorazpustitev Demosa napaka in da je potem, ko koalicije ni bilo več, spet začel pridobivati na moči aparat bivšega režima, ki po njegovem sedaj obvladuje Slovenijo. Sogovornika sta se dotaknila tudi aktualne slovenske zunanje politike, ki ji Rupel svetuje več poguma in premočrtnosti. Intervju vodi dr.Jože Možina.
21:55 Poročila
 • V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
22:10 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:15 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:20 Sveto, film
 • The Gold-Laden Sheep & the Sacred Mountain, 2018, misterij, 80 min, IMDb ocena: 6.8
 • Japonsko-ameriški dokumentarni film raziskuje vero kot prvobitno človekovo izkušnjo. Povezuje globoke osebne pripovedi, ki pričajo o doživljanju vere in o opori, ki jo ljudem v vsakdanjem življenju omogočajo vsakovrstne duhovne prakse. Sveto, film z oskarjem nagrajenega režiserja Thomasa Lennona, je na različnih koncih sveta ustvarjalo kar 40 snemalnih ekip.

več
Sveto, film
23:40 G. Verdi, Rigoletto, kvartet (B. Bobro, M. Bohinec, B. Robinšak, J. Vidic), ponovi...
 • Popularni kvartet iz operne literature – Bella figlia... iz 3. dejanja Verdijeve opere Rigoletto. Po našem naročilu smo ga v radijskem S - 26 posneli tonsko s simfoniki RTVS in ga vizualizirali v TV studiu 1. Urednica Danica Dolinar, režiser Igor Zupe.
23:55 Dnevnik Slovencev v Italiji
 • Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.