TV spored TV SLO 1


19. avgust 2019 - 25. avgust 2019
06:25 Dnevnikov izbor, ponovitev
 • V Dnevnikovem izboru ob prazniku Marijinega vnebovzetja avtorica Špela Kožar odstira cerkveno arhitekturo Jožeta Plečnika v Ljubljani, ki je tudi predvidena za nominacijo na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine – država naj bi jo oddala do konca leta. Cerkev sv. Frančiška Asiškega v Šiški in sv. Mihaela na Barju sta zgleda Plečnikovega reformiranja katoliške cerkve. Desetletja pred 2. vatikanskim koncilom, ki je temeljito prenovil potek liturgije, je namreč spremenil položaj oltarja, vlogo duhovnika pri bogoslužju in njegov odnos do vernikov. Ustvaril je povsem samosvoj, pomensko bogat in verniku dojemljiv arhitekturni izraz. Plečnikove Žale pa so prav zaradi povsem svojstvenega snovanja mojstra že leta 2007 prejele priznanje – znak Evropska dediščina. Arhitekt Jože Plečnik nam je tako zapustil tudi sakralne objekte, ki so povsem edinstveni na svetu.
06:40 TV-izložba
 • 0
07:00 Dobro jutro, poletni izbor
 • Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo nabor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00. Ostajamo zvesti svojemu sloganu: »Dobro jutro in vse bo dobro!«
09:00 TV-izložba
 • 0
09:15 Slovenski pozdrav, narodnozabavna oddaja
 • Spoznali bomo družini Plut iz Črnomlja ter družino Kobolt iz Mežice. V oddaji bodo nastopili ansambli Saša Avsenika, Kvinta, Štirje kovači, Jan Plestenjak ter Klapa Semikanta. Osrednja gosta oddaje bosta Franc in Hermina Šegovc, katerih ansambel Štirje kovači neprekinjeno deluje že 65 let. Voditelja Darja Gajšek in Blaž Švab, za humor skrbi Urška Vučak Markež.
10:35 Anapurna - gora preizkušenj - dokumentarna oddaja
 • Anapurna je gora preizkušenj. Na njej so se kalila in preizkušala velika imena svetovnega alpinizma. Slovence je privlačila od samih začetkov našega himalaizma – na njej je temelje že leta 1969 postavila odprava pod vodstvom Aleša Kunaverja, uspehe je v njenem skalovju dosegla odprava pod taktirko Staneta Belaka, želel si je je Nejc Zaplotnik, kot velika želja, skoraj obsesija, pa se je zasidrala v Slavka Svetičiča. Ta se je pod njeno vznožje vračal, na njej doživljal svoje velike vzpone in padce. A Anapurna se Slovencem vse do leta 1995 ni vdala. 29. aprila 1995 pa sta končno na njenem vrhu stala brata Karničar. S tem trenutkom smo Slovenci sklenili krog vseh osvojenih osemtisočakov. Uspeh bratov je bil popoln, saj sta se z njenega vrha spustila s smučmi in s tem postavila nov mejnik svetovnega himalaizma. Poleg njiju je v tej odpravi zablestel tudi Tomaž Humar, ki ga je kot nekoč Slavka ta gora na neki način priklenila nase. Tudi on se je k njej še vrnil in poklonila mu je njegov zadnji uspeh.
11:30 Začnimo znova: Ukaželjni Toni (9/35) - slovenska nanizanka, 2. sez.
 • 2. sezona, 9. del
 • Zaradi rizične nosečnosti Betka in Toni ukineta posteljne radosti. Ker pa se Toniju meša, poskusita vse od terapije z gojenjem cvetja, do tega, da se Betka našemi v neprivlačno zanemarjeno starko. Toniju ob tem zmeša glavo še Svetlana, ob čemer Betko napade ljubosumje...
11:55 Mestne promenade: Radovljica - dokumentarna serija
 • Staro mestno jedro Radovljice je eno najbolje ohranjenih in najlepših pri nas ter skriva številne znamenitosti in zgodbe. Televizijski ustvarjalci so šli na koncert Festivala Radovljica, ogledali so si muzejske zbirke v graščini in poznogotsko farno cerkev sv. Petra, sodelovali so pri izdelovanju lecta, v Vurnikovi hiši pa so spoznavali zgodovino najpomembnejše umetniške rodbine v zgodovini Radovljice. O nekdanjem in sodobnem življenju so spregovorili Domen Marinčič, Nada Rems in Andreja Avsenek ter Mirjana Žumer Pregelj. Režiserka Petra Hauc.
12:25 Circom Regional: Mož s harpuno, 5. del - koprodukcijska magazinska oddaja
 • Dokumentarna serija Mož s harpuno sledi 45-letnemu moškemu, ki se pripravlja na pogojni izpust iz zapora. Potem ko je prestal dobra štiri leta od 14-letne zaporne kazni za poskus umora s harpuno, se poskuša znova vključiti v družbo ter najti stik s prijatelji in družino. Vabljeni k ogledu.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:25 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:30 Pedro Opeka, dober prijatelj, film
 • Film je ena najlepših zgodb našega časa, saj govori o resničnem bratstvu in o posebnem človeku, Pedru Opeki, ki od leta 1989 na smetišču milijonske prestolnice Atananarivo na Madagaskarju rešuje najrevnejše od najrevnejših. Takrat je namreč tam v kužnem smradu in popolnem razčlovečenju živelo na tisoče odraslih in otrok. Opeka jim je pomagal vrniti človeško dostojanstvo in iz teme smetišča skupaj z njimi gradi novo družbo - kulturo dobrih prijateljev. V urejenih vaseh s šolami, vrtci in igrišči živi že več kot 23.000 nekdanjih smetiščarjev in brezdomcev, še četrt milijona pa jih je že bilo deležnih pomoči Dobrih prijateljev...
15:15 Mostovi - Hidak - oddaja TV Lendava, premiera
 • Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma: - kelepelőállítás a pártosfalvi hegyen; - a Mesebolt Bábszínház előadása Lendván; - oratórium Dobronakon; - szlovákiai és szlovéniai magyar fiatalok közös táborozása; - drámatábor Hosszúfaluban és Pártosfalván; - Összetartozunk tábor. Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke: - postavitev klopotca v prosenjakovskih goricah; - predstava Lutkovnega gledališča Mesebolt v Lendavi; - oratorij v Dobrovniku; - skupno taborjenje mladih iz Slovenije in Slovaške; - dramski tabor v Dolgi vasi in Prosenjakovcih; - tabor Sodimo skupaj.
15:45 TV-izložba
 • 0
16:15 Armanova skrivnost II.: V labirintu (10/13) - nemška mladinska nadaljevanka, ponov...
 • Armans geheimnis ii. / arman's secret ii., 2. sezona, 10. del, 24 min
 • Charlie hoče rešiti Micka, a se izgubi v Mileninem gradu, nato pa nenadoma sreča nekoga, ki ga ni pričakovala. Arman ji hoče pomagati, a zaide v sobo skušnjav, kjer ga čaka huda preizkušnja. Dimitri se Mileni postavi po robu, da bi zavaroval prijatelje, vendar pri tem izgubi vse.
16:40 Zombi Lars: Sabotaža - norveška otroška nadaljevanka, 18. del, ponovitev
 • Prijatelji ugotovijo, da je združenje proti tujemu zbralo ogromno podatkov o tujcih v Bekkebakknu. Bojijo se, da vohunijo za njimi, ker bi jih radi izgnali. Odločijo se, da bodo vdrli v računalnik in uničili ves arhiv, a to morda ne bo tako preprosto.
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:20 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:25 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:30 Dan v Prekmurju
 • V petek, 16.8. ob 17.30, bo iz Beltincev, prizorišča zgodovinskega shoda, na katerem so Prekmurci pred sto leti plebiscitarno potrdili željo po združitvi z matičnim narodom, v živo potekala oddaja DAN V PREKMURJU, ki jo pripravljamo v Informativnem programu TV Slovenija. Ksenija Horvat in Bojan Peček se bosta pogovarjala s prekmurskimi politiki, gospodarstveniki in kulturniki o današnjih izzivih pred pokrajino.
18:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:00 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:25 Slovenska kronika
 • Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 Števerjan 2019, festival narodno-zabavne glasbe, 2. del
 • Med borovci na italijanski strani Brd smo posneli 49. festival narodno-zabavne glasbe Števerjan 2019. Podelili bodo festivalske nagrade, razglasili zmagovalca strokovne komisije in občinstva. Dogodek organizira SKP Sedej, povezovala ga je Tjaša Hrobat.
21:30 Sledi: dr. Vladimir Bračič, oče mariborske Univerze - dokumentarna oddaja TV Mar...
 • Letos mineva 100 let od rojstva dr. Vladimirja Bračiča, brez katerega Slovenija prav gotovo leta 1975 ne bi dobila svoje druge Univerze. Prva, ki smo jo dobili predvsem in najprej zaradi zgodovinskih okoliščin leta 1919, je bila v drugi polovici prejšnjega stoletja premalo za vse učenja željne mlade Slovence. Evropa in svet sta nas krepko prehitevala pri zagotavljanju pogojev za študij in do politične ustanovitve druge slovenske Univerze je moralo priti. Bilo je samo vprašanje časa. A vseeno velja: če ne bi bilo pogumnih posameznikov, se ne bi premaknilo. Vsaj še ne tako zelo hitro. Dr. Vladimir Bračič, geograf po osnovni izobrazbi, je situacijo razumel bolj kot drugi in bil za idejo pripravljen tudi veliko žrtvovati. Maribor se mu še ni zahvalil. Morda pa je 100 letnica rojstva pravi čas za to.
21:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:00 Odmevi
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:30 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:40 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:45 Poletna scena
 • Poletna scena ponuja pregled pestrega poletnega dogajanja po Sloveniji - z reportažami, javljanji v oddajo neposredno z večernih dogodkov, festivalov, koncertov in drugih prireditev, s portretiranjem znanih ustvarjalcev, s pogledom čez meje naše države, in vse to tudi s kritiškim pogledom našega strokovnega očesa. Ob aktualnih dogodkih vas bomo popeljali tudi v svet mode in dizajna, filma, muzejskih zbirk in vam kot vsako leto priporočali v branje knjige po našem izboru. Družili se bomo z znanimi osebnostmi na izbranih poletnih dogodkih in njihovih priljubljenih krajih. Predstavljali vam bomo glasbenike, vizualne umetnike in druge izbrane goste, ki se bodo voditeljem pridružili v studiu. Oddaja nastaja v Uredništvu oddaj o kulturi, katerega urednica je Saša Šavel Burkart, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji kulturno-umetniškega in razvedrilnega programa s kolegi iz dopisništev.
23:10 Oče Léon Morin, film
 • Cikel: Jean-Pierre Melville. Barny je zagrizena ateistka in mlada vdova. V času nacistične okupacije Francije mora svojo hčer, ki je napol Judinja, poslati na kmetijo, obenem pa si želi zagotoviti svojo varnost in postati katoličanka. Nekega dne vstopi v cerkev, a jo ateizem premaga – novega duhovnika Leona Morina poskuša vreči iz tira s kritiziranjem religije. Duhovnik se na njeno provokacijo odzove z vljudnostjo in neomajno vero, kar Barny zmede. Pogovore, ki so za oba vznemirljivi, nadaljujeta tudi zunaj cerkve. Leon sčasoma omehča njena trdna prepričanja in Barny se vanj tudi zaljubi. Leona pa Barny zanima čisto drugače: njegovo poslanstvo je, da jo spreobrne v pravo katoličanko. Izvirni naslov: LÉON MORIN, PRÊTRE / Francosko-italijanski film, 1961 / Režija in scenarij: Jean-Pierre Melville / Igrajo: Jean-Paul Belmondo, Emmanuelle Riva, Irène Tunc