TV spored TV SLO 1


20. september 2020 - 26. september 2020
06:10 Kultura, ponovitev
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
06:20 Odmevi, ponovitev
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
07:00 Poletno jutro
 • To jutro se bo odvijalo v Radljah ob Dravi. Ne glede na vreme, bomo mokri, saj je prizorišče naravni vodni park. Izvedeli boste kaj je frika, kakšen potencial ima občina, zakaj je ena najlepših zelenih destinacij, kako zelo sta razvita šport in kultura. Tudi tukaj gledalce čaka nagrada, če boste sodelovali.
09:00 Milan: Pospravljanje - risanka, ponovitev
 • Milan in Julči se igrata v Milanovi sobi in pri tem razmečeta vse igrače. Treba jih bo pospraviti. Ker pa se tega dela ne razveselita najbolj, si mama izmisli takšne igrice, da je na koncu igraje vse spet na svojem mestu.
09:05 Vse o Rozi: Pod milim nebom - risanka, ponovitev
 • Rozi s Hrastarjem klepeta o nočnem nebu. Kako čudovito je, da lahko vsako noč prespi pod njim! Tudi Rozi bo s svojimi prijatelji spala pod zvezdami.
09:15 A veš, koliko te imam rad: Jabolko - risanka, ponovitev
 • Zajček Rjavček opazuje malega lososa, ki se trudi, da bi splaval po slapu navzgor. Odloči, da bo razmišljal kot riba, in se trudil, dokler ne bo dosegel slastne nagrade, zadnjega jesenskega jabolka.
09:25 Muk: Ribice zrastejo v ribe - risanka, ponovitev
 • Muk in Lucijan sta na Kreti. Kasandri in njenemu stricu pomagata v morje spustiti ribje mladice. Ribice imajo prečudovit morski dom in popotnika sta navdušena.
09:40 Zombi Lars: Obvladaj se - norveška otroška nadaljevanka, 38. del, ponovitev
 • Torill se zlomi. Kako naj živi kot tujka? Ker ne gre več v šolo, se v njeno pisarno naseli drug ravnatelj, ki nadaljuje boj proti tujcem. Lars ve, da tako ne bo šlo, in se bo morala Torill zbrati in kaj ukreniti.
09:55 TV-izložba
 • 0
10:15 Vikend paket, ponovitev
 • Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo. Tokratni Vikend paket bo praznoval kar nekaj veličastnih in okroglih obletnic ter gostil izjemne ljudi. Za začetek s Sašom Hribarjem in njegovimi sodelavci praznujemo 30 let legendarne oddaje Radia Ga Ga. Oddaja je dobila tudi dokumentarni filmski zapis, katerega si bomo na TVS ogledali v naslednjem tednu. Med prijatelje oddaje, tudi spletne, štejemo naše igrive komentatorje, ki nas bodo obiskali preko video in telefonskih klicev. Še posebej navdihujoči sta bili te dni Ana Maria Mitič in Tanja Kocman. V času, ko je še posebaj pomembno, da naša družba upošteva strokovnjake in znanstvenike, bomo govorili z urednico in voditeljico oddaje Ugriznimo znanost. Kot novinarka je poleti prejela ugledno nagrado od Združenja britanskih znanstvenih novinarjev (ABSW), oddaja pa je s strani gledalcev in stroke cenjena stalnica našega televizijskega programa že 10 let. Raziskovalni novinar Jože je tudi ta teden na misiji odkrivanja trditev, različnih načinov korona preživljanja časa doma, podeljuje pa tudi nagrado.
11:25 Zdravje Slovencev: Motnje erekcije - dokumentarna oddaja, ponovitev
 • Motnje erekcije so po podatkih aktualen zdravstveni problem moških, saj naj bi se s to težavo soočal vsak deseti moški med 18. in 40. letom in vsak drugi moški med 40. in 70. letom starosti. Po podatkih ima v Sloveniji težave z erekcijo približno 130.000 moških med 18. in 70. letom starosti, torej vsak peti moški. V oddaji smo spregovorili o organskih vzrokih in zdravljenju, prav tako pa tudi o psihogenih vzrokih in psihoterapiji. Oddajo so popestrila mnenja nekaterih moških, ki so razmišljali o spolnosti, glavni lik filma pa je igralec Goro Osojnik v vlogi pacienta, ki se sooča s to težavo. Scenaristka: Katja Stamboldžioski Režiserka: Ita Obersnu
12:00 Moji, tvoji, najini (30/35) - družinska nadaljevanka, ponovitev
 • 1. sezona, 30. del
 • Gorazd in Polona gresta na govorilne ure in se otroci bojijo njunega odziva, saj so vsi popustili v šoli razen Gorazda, ki je presenetljivo uspešen. Rogljeva namerava prodati hišo in Leon sanja o tem, da bo tja prišla živet njegova mama Valerija, ko se vrne iz Amerike. Na vse kriplje si prizadeva odgnati resna sosedina kupca, bogata zakonca Petrič, ki ju zelo zanima, kako živijo njuni bodoči sosedje.
12:25 Moji, tvoji, najini (31/35) - družinska nadaljevanka, ponovitev
 • 1. sezona, 31. del
 • Polona in Blaž se odpravljata na tek zaljubljencev. Po teku jo končno namerava zaprositi za roko. Jožetu se zdi, da je Miško nadarjen za slikanje in bi iz njega rad naredil čudežnega otroka. Med Blaževo in Polonino odsotnostjo jih obišče visoko noseča Simone, ki trdi, da je Blaž oče njenega otroka. Meta in Jože sta šokirana nad dekletom, ki se je načrtno odločila, da bo samohranilka.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:25 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:30 TV-izložba
 • 0
13:50 Prvinska preizkušnja (II.): Japonska - sumo (5/6) - britanska dokumentarna serija,...
 • Tribal bootcamp s.2, 2. sezona, 5. del, 44 min
 • Nish Kumar in Joel Dommett, ki zase pravita, da sta skupaj ravno za enega pravega moškega, se bosta tudi v drugi sezoni dokumentarne serije Prvinska preizkušnja odpravila po svetu in se družila z ljudmi, ki opravljajo zahtevna, naporna in nevarna dela, od borcev suma na Japonskem do argentinskih gavčev, ter spoznavala njihovo kulturo in način življenja. 5. del: Japonska - sumo Tokrat bosta Nish in Joel odšla na Japonsko, domovino rokoborbe sumo. Po obisku Tokia, kjer bosta spoznavala kako živijo in trenirajo poklicni rokoborci, se bosta odpravila na otočje Oki, kjer se je po šintoistični legendi sumo rodil. Tam bosta vadila pod budnim očesom mojstra Jamazakija. Sumo borci so eni najmočnejših športnikov na svetu in poleg trdega treninga je v tej borilni veščini pomembna tudi obilna prehrana. Kako bosta prijatelja prestala vse te izzive in ali jima lahko uspe na zaključni preizkušnji – nastopu na turnirju v sumu?
14:35 Duhovni utrip: »Naj te spoznam, ko prideš«, ponovitev
 • Pater Pavle Jakop, duhovnik, frančiškan, pesnik je delil z nami razmišljanje o duhovniškem in pesniškem poslanstvu. Zanj je poezija temeljna govorica vere. Pogovor s patrom Jakopom posvečamo svetovnemu dnevu poezije, ki ga vsako leto praznujemo 21. marca.
14:50 TV-izložba
 • 0
15:05 Potepanja - Barangolások: Tisza-tó és Szigetköz / Jezero Tisa in pokrajina Szig...
 • Kedves Nézőink! A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Tisza-tóhoz és a Szigetközbe kalauzoljuk el önöket. Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja se bomo s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! potepali po jezeru Tisa in pokrajini Szigetköz.
15:40 Lili in Čarni zaliv: Veliki čarodej - risanka, ponovitev
 • Prijatelji v Čarnem zalivu so že slišali vse pesmi Barona Jelena, zato ga ne poslušajo, ko prepeva. Baron Jelen ugotovi, da bo moral spremeniti svoj nastop – in se odloči, da bo postal čarodej.
15:45 Ernest in Celestinca: Veliki zlobni medved - risanka, ponovitev
 • Policista Žan Miha in Žan Luka mislita, da je Boltež Veliki zlobni medved in ga strpata v zapor. Na srečo Ernest in Celestinca tudi tej zgodbi prideta do dna in rešita prijatelja.
16:00 Firbcologi: O vicih, volni velikanki in govorjenju iz trebuha - mozaična oddaja za...
 • Če nočeš, da Pia razglasi dan zelenjave, moraš predlagati nekaj boljšega. Firbcologom se posveti – lahko bi imeli dan vicev! Ja, kdo bo prvi? Medtem ko drugi pokajo od smeha, Kaja in Jaka pleteta z volno velikanko, Gašper in Lara pa raziskujeta Muzej školjk. Peter bi res rad postal najboljši zabavljač, zato se po vseh vicih odpravi še k Luciji Ćirović, da ga nauči osnov ventrilokvizma, zraven pa vzame še Saro. To bo smešno!
16:25 Govoreči Tom in prijatelji: Polomija dvojnega zmenka - risanka, ponovitev
 • Govorečega Toma in prijatelje v bistroju ujame nevihta. Žigi jih prepriča, da jih bo napadla pošast, zato so vedno bolj prestrašeni.
16:35 Zombi Lars: Obvladaj se - norveška otroška nadaljevanka, 38. del, ponovitev
 • Torill se zlomi. Kako naj živi kot tujka? Ker ne gre več v šolo, se v njeno pisarno naseli drug ravnatelj, ki nadaljuje boj proti tujcem. Lars ve, da tako ne bo šlo, in se bo morala Torill zbrati in kaj ukreniti.
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:15 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:20 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:30 Sledi: Štirje kovači - Kam le čas beži - dokumentarna oddaja
 • Skladba Kam le čas beži je ponarodela in marsikdo ne ve, da je avtor glasbe in besedila ustanovitelj ansambla Štirje kovači Franc Šegovc. Za Franca pravijo, da je neuničljiv. Že 65 let je duša in srce kvinteta, ki je na Slovenskem znan tako kot Avseniki ali Slaki. Posebej privrženi so mu Korošci, zato je ansambel v Pokrajinskem muzeju v Slovenj Gradcu dobil spomisko sobo, v pripravi pa je samostojni muzej. Štirje kovači veljajo za najstarejši slovenski narodno zabavni ansambel.
18:00 Kalimero: Strojček za sladoled - risanka, ponovitev
 • Lili bo zaradi Pernarčičeve trgovine morala zapreti svojo čajnico, zato Kalimero s prijatelji iz DoVinčijevih orgel naredi strojček za sladoled. Ali bodo prodali dovolj sladoleda, da bo Lili čajnico lahko obdržala?
18:10 Ezopovo gledališče: Požrešni pujsek - Pes in njegova senca - risanka, ponovitev
 • Ezop svoje igralce nagradi s torto, da bi bolje delali. Toda med njimi se vname prepir, ker vsak misli, da je dobil manjši kos torte od drugih. Ezopu se utrne zamisel za igro o požrešnem psu, ki je čez vodo nesel kos kruha. Ko je zagledal svoj odsev je mislil, da vidi drugega psa z večjim kosom kruha. Hotel je večji kruh, a ko je odprl gobček, da bi mu ga vzel, mu je kruh, ki ga je nosil, padel v vodo in ostal je praznih ust.
18:25 Vem!, kviz, ponovitev
 • V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
18:50 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
18:57 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:25 Slovenska kronika
 • Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme, ponovitev
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 Avstralija v barvah: Premik v zvestobi - avstralsko-britanska dokumentarna serija
 • 2.del: Premik v zvestobi Med veliko gospodarsko krizo šport in komedija ponujata nekaj utehe pred stradanjem in obupanostjo. Življenje je težko vse do izbruha druge svetovne vojne. Takrat Avstralija znova pošlje svoje vojake, da se bojujejo skupaj z britanskimi, a ko Japonska napade Pearl Harbor, se mlada država za pomoč obrne na ZDA in umakne svoje čete z Bližnjega vzhoda. Vojno opustošenje doseže tudi Darwin na severu Avstralije.
20:55 Bolnišnica New Amsterdam (II.) (12/18) - ameriška nadaljevanka
 • New amsterdam (ii.), 2. sezona, 12. del, 41 min
 • Max sklene, da bo Luni poiskal družbo in hkrati tudi sam naredil korak naprej. Dr. Frome pozabi na zaobljube o zdravem življenju, ko ga težave bolnice, ki ji zavarovalnica ne krije odstranitve odvečne kože na rokah, znova pahnejo v stisko. Max in Floyd se posvetita mlademu bolniku, ki ga v bolnišnico sprejmejo zaradi simptomov, podobnih infarktu. Dr. Kapoorja čaka presenečenje, ko bolnik, ki je že 14 let v komi, odpre oči.
21:40 Pogled na ... Pilonov portret skladatelja Marija Kogoja, ponovitev
 • »Nosil sem ga dolgo v glavi, tako da sem ga v enem samem zanosu položil na platno. Ko so videli otroci mojega tovariša, so zbežali pred njim, pred njegovim portretom pa so tudi odrasli rekli, da sem naslikal norega človeka,« je o nastajanju slike dejal Veno Pilon. Slika ne skriva, zakaj je umetnostna zgodovina Pilonov portret uvrstila v ekspresionizem, saj se je ekspresionizem pri nas večinoma dojemal skozi izraženost notranje napetosti.
21:55 Vreme, ponovitev
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:00 Odmevi
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:30 Kultura
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
22:45 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:50 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:55 Spomini: prof.dr. Zdenko Roter, 3. del, ponovitev
 • O partizanskem uporu in kolaboraciji, komunistični revoluciji in bojevitem protikomunizmu, o bratomoru in deljeni politični in moralni krivdi. Danes 94-letni dr. Zdenko Roter, utemeljitelj sociologije religije na Slovenskem in zaslužni profesor Univerze v Ljubljani, je bil rojen leta 1926 v Ljubljani v družini železniškega uradnika. Že kot gimnazijski dijak je po okupaciji sodeloval v ilegalnem odporniškem gibanju v okupirani Ljubljani, s šestnajstimi leti pa je, prepričan, da gre za nujno osvobodilno gibanje, poleti 1942 odšel v partizane. Bil je borec Gubčeve brigade in z njo je preživel mnoge težke preizkušnje, od leta 1943 pa je bil kurir in leta 1944 vodja ene najpomembnejših kurirskih postaj TV 3 nad Litijo. Ob koncu vojne je bil vpoklican v obveščevalno službo in v Upravi državne varnosti je ostal vse do konca petdesetih let preteklega stoletja. Njegovo delovno področje je bilo v t. i. referatu za kler. V tej službi je doživel tudi mnoga neprijetna spoznanja o naravi vladajočega režima. Ko je zapustil Udbo, se je posvetil izobraževanju in se vključil v akademsko življenje. Ob delu na fakulteti, kjer se je zbrala intelektualno zelo močna skupina raziskovalcev in profesorjev, je kot eden od svetovalcev liberalnega slovenskega premiera Staneta Kavčiča že v šestdesetih letih zagovarjal ideje pluralne demokracije kot vrhunske uresničitve socialistične ideje. Sredi šestdesetih let je bil tudi eden od očetov daljnosežnega družboslovnega projekta Slovensko javno mnenje. Po osamosvojitvi Slovenije je prof. dr. Zdenko Roter deloval kot svetovalec predsednika Republike Slovenije Milana Kučana. V štiridelni oddaji Spomini Zdenko Roter, tako kot v svoji knjižni trilogiji, z neizmerno ostrino razgaljujoče iskrenosti razpne pred nami burno, razvrvano stoletje naše polpreteklosti. V svoji pripovedi je nekdanji partizan in pozneje Udbovec prelomil z zaroto molka. Govori o partizanskem uporu zoper okupatorje, ki je bil legitimno in visoko moralno dejanje, govori o kolaboraciji, o komunistični revoluciji in bojevitem protikomunizmu slovenske klerikalne politike, o hibridni državljanski vojni, o bratomoru, o deljeni politični in moralni krivdi, o odgovornosti partizanske in domobranske strani, predvsem pa o odgovornosti ideologov obeh strani in odločujočih voditeljev, ki so z ideološko propagando razdvajali narod, o spopadu političnih elit za povojno oblast, o dedičih medvojnih in povojnih hudodelstev. Govori o časih, ko je vladalo zlo, ki je ubijalo, uničevalo in uprizarjalo najhujše, ne le celotnim skupinam ljudi, ampak predvsem in še posebno posameznikom. In kakor je za vse zlo med vojno in takoj po njej krivda deljena, je deljena tudi odgovornost in bi moralo biti deljeno tudi obžalovanje obeh strani, da je do vsega tega prišlo.