TV spored TV SLO 1


30. marec 2023 - 5. april 2023
07:00 Živ žav
 • 0
07:00 Profesor Baltazar: Bosa stonoga - risanka, premiera
 • Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.
07:10 Tilka in prijatelji: Hektor hoče zmagati - risanka, ponovitev
 • Hektor ima novo knjigo o olimpijskih igrah. Prijatelji dobijo odlično zamisel. Na vrtu bodo priredili Tilkine olimpijske igre. Vsi osvojijo zlato medaljo v posameznih disciplinah, le Hektor vedno konča na drugem mestu. Osvojil je celo vrsto srebrnih kolajn, zato se Tilka domisli, kako bi lahko končno osvojil še zlato.
07:20 Žvenkci: Roža velikanka - risanka, ponovitev
 • Mina in Tim posadita rožico na svojem vrtu, a izgubita potrpljenje, saj želita, da bi hitreje rastla.
07:30 Sara in Raček: Ognjemetni ples - risanka, ponovitev
 • Zunaj je mrzlo, zato sta Sara in Raček doma in se gresta skrivalca. Med igro ju preseneti pokanje raket. Ob njem se kdaj pa kdaj zdrzne celo Mesec na nebu. Raček se skrije tako dobro, da ga Sara komaj najde. Prinese mu naušnike, da se ne bi več bal pokanja. Potem lahko tudi Raček mirno opazuje ognjemet.
07:40 Skrivni vrt: Julijina kavarna - animirana živalska nanizanka, ponovitev
 • Za siničko Julijo je napočil veliki dan. Odprla je vrata svoje kavarnice. Po dolgih tednih priprav je vse kot iz škatlice in gostje se vsujejo. No, tako je vsaj, dokler ne pride veverica Manca. Razposajenka prežene Julijine stranke in razmeče semena na vse konce. Le kaj bo storila uboga Julija?
07:45 Kalimero: Kje je Janežič? - risanka, ponovitev
 • V parku je teniški turnir za starše in otroke. Prijatelji navijajo za Valentinčka, ki naj bi igral v paru s svojim očkom, in se pomeril s Hopom in Arturjem, ki sta zaenkrat nepremagljiva. Gospoda Janežiča pa ni od nikjer. Valentinček bo moral tekmo predati … To je res krivično!
07:55 Kumijine živalske zgodbice: Tukan - dokumentarna serija za otroke, premiera
 • Pozdravljen, tukan! Prepoznamo te po tvojem velikem in barvitem kljunu! Narejen je iz enake snovi kot človeški nohti. Včasih ti rečemo tudi veliki kljun ali leteča banana. Najraje ješ paprike, ljudi pa se navadno ne bojiš.
08:00 Dimitri: Pojoče drevo - risanka, ponovitev
 • Noč je. Dimitrija zbudi nenavadna pesem s kruhovca. Naslednjo noč z njim prespita tudi Pili in Oko. Izvedeti hočejo, čigava je ta lepa pesem. In koga odkrijejo? Drobno živalco, ki jo nosi luna.
08:05 Kepice: Pot v šolo - risanka, ponovitev
 • Ristanc postane nekaj povsem drugega, ko se vanj s svojim poskočnim izumom vplete Jani, še bolj pa, ko se ga polasti Mici, ki ne zna in ne zna odnehati.
08:10 Kepice: Presenečenje - risanka, ponovitev
 • Tomaž je žalosten, saj Vida ne želi biti z njim na njegov rojstni dan. A kmalu spozna, da le zato, ker mu pripravlja rojstnodnevno presenečenje.
08:15 Ljubozver: Ananasova zabava - risanka, ponovitev
 • Zaradi nerodnega kostuma ima Ljubozver težave pri tem, da bi se pridružil dogajanju na zabavi.
08:25 V Goščavi: Buba - lutkovna nanizanka, ponovitev
 • Kasija obtoži Konrada, da je neroda. Konrad z drevesa zbije bubo in počuti se odgovornega za občutljivo malo bitje. Kasiji poskuša dokazati, da je v resnici zelo previden. A skrbeti za nekaj tako dragocenega je težje, kot sta si Konrad in Kasija predstavljala.
08:35 Knjižni molj: Uganke - risanka, premiera
 • Pok in Pak obiščeta babičino veliko knjigo trdih orehov in razvozlata nekaj ugank. Pri tem se zabavata in naučita veliko novega. Naprezanje možgančkov ni nikoli zaman.
08:45 Luka in Lučka: Sladoledni planet - risanka, ponovitev
 • Vroč dan je. Vsi bi jedli sladoled, ampak tokrat ga na plaži nimajo. Tom sklene, da ga bo poiskal. Luka in Lučka čakata, da se bo vrnil. Medtem se odpravita na ledeni planet, kjer ju čakajo Plutonci in hudobni Rumpolo.
08:50 Mili in Moli: Adi - risanka, ponovitev
 • Milijin in Molijin novi sošolec Adi se je pred kratkim priselil v mesto. Drugačen je od drugih sošolcev, všeč so mu drugačne stvari in ima drugačne življenjske izkušnje. Ponosen je, da je tako samosvoj. A Mili in Moli se težko spoprijateljita z njim, ker nimajo ničesar skupnega. A ko Adija sošolec ustrahuje, se Mili in Moli postavita zanj. Tako ugotovita, da lahko kljub razlikam, najdejo skupne interese.
09:05 Pujsa Pepa: Rojstni dan slončka Stanka - risanka, ponovitev
 • Pepa in njeni prijatelji pomagajo na zabavi za rojstni dan slončka Stanka, a na majhne otroke ni tako preprosto paziti.
09:10 Superjelen Jani: Bernard vozi kolo - risanka, ponovitev
 • Bernard bi se rad naučil voziti kolo, da bi šel na zmenek z mačko Kristino. Žal pa veveriček ve, da se to ne bo nikoli zgodilo. Preveč je neroden, da bi mu uspelo, zato mu Jani ponudi pomoč.
09:20 Bacek Jon: Goljufivi gepard - risanka, ponovitev
 • Oddaja o življenju v divjini navdihne mačkona, da se preobleče v geparda, in se ponorčuje iz črede. Jon si izmisli načrt, kako bo ujel divjo zver.
09:25 Mumindol: Duhec - risana nadaljevanka, ponovitev
 • Mumintrol bi s spretnostmi novega prijatelja duhca rad prelisičil Smrkljico, da bi jo očaral s svojim pogumom. A zvijača ju z duhcem naplavi na osamelo skalo sredi morja in Mumintrol mora zbrati ves pogum, kar ga premore, da se odkupi za prevaro.
09:50 Mulčki: Preveč navihana - risanka, ponovitev
 • Sally je prepričana, da je dobila svoje prvo ljubezensko pismo. Čaka pa jo tudi novo šolsko leto. Pred koncem počitnic gresta s Charliejem kupovat šolske potrebščine, potem pa se spet začne pouk.
09:55 Val: Računalničar Val - risanka, premiera
 • Val misli, da se spozna na računalnike. Najprej pokvari mamino tablico, potem pa se loti še očetovega računalnika.
10:00 Val in Ročko: Avtizem - risanka, ponovitev
 • Nina je naveličana, da se ljudje norčujejo iz njenega bratca. Vala prosi, naj nam razloži, kaj je avtizem. Z Ročkovo pomočjo nam Val pokaže, zakaj ljudje z avtizmom živijo v svojem svetu in se včasih obnašajo drugače, kot mi.
10:05 Zoki Poki: Zmikavt - makedonska otroška nadaljevanka, ponovitev
 • Zunaj dežuje, zato se Zoki s prijatelji igra na stopnišču. Nenadoma začnejo njihove stvari skrivnostno izginjati. Posumijo, da v njihovem bloku živi tat. Kot pravi detektivi se odločijo zadevo raziskati in se odpravijo k Zokijevi babici po pripomočke za pravo pravcato detektivsko preiskavo. A ko že vse kaže, da iskanje ne bo obrodilo sadov, se Zoki domisli, kako bodo tatu ujeli v past.
10:30 Nedeljsko bogoslužje, prenos, premiera
 • Prenos nedeljskega bogoslužja iz cerkve Marije Pomočnice v župniji Rakovnik v Ljubljani.
11:20 Ozare, ponovitev
 • »Gospod ne vidi, kakor vidi človek. Človek namreč vidi, kar je pred očmi, Gospod pa vidi v srce.« (1Sam 16,7) razmišlja POLONA DOMINIK
11:25 Obzorja duha: Službe v Cerkvi, premiera
 • Duhovniku pomagajo pri upravljanju župnije mežnarji, ključarji, krasilci, delivci obhajil … Za poseben poklic se morajo usposobiti. Bogato versko življenje oblikujejo po župnijah posvečene osebe in laiki, vsak po svoji poklicanosti in s svojimi darovi. V skladu z Zakonikom cerkvenega prava in drugimi pravilniki obstajajo za vernike v župnijah različni sveti in službe: ključarji, mežnarji, krasilci, delivci obhajil, organisti, zborovodje, pevci, čistilci … Župniku pomagajo pri upravljanju župnije in pastoralnih dejavnostih. Brez njih si lepih bogoslužij ne moremo predstavljati. Za svoje delo se tudi ustrezno izobražujejo. Nekateri med njimi imajo tudi določen mandat. Na praznik sv. Jožefa je pred desetimi leti začel svojo službo 266. papež., z imenom Frančišek. V marcu nas vabi k molitvi za žrtve zlorab, ki v Cerkvi še vedno niso slišane.
12:00 Ljudje in zemlja, izobraževalno-svetovalna oddaja
 • Spoznali boste mlade čebelarje iz loške doline ter prvega abasadorja, ki dela na kemijskem inštitutu Slovenije. Šli bomo na tolminsko, kjer so predstavili pomen pobude za vpis drežniške koze v register nesnovne kulturne dediščine. Spregovorili bomo o podlubnikih, ki so se ponovno nevarno namnožili.V Državnem svetu je pred dnevi potekal posvet o vplivih populacije velikih zveri na kmetijstvo, podeželje in krajino. Kmetje se pritožujejo, da je velikih zveri pri nas preveč in zahtevajo omejitev njihovega števila. V Portorožu je potekal jubilejni 25-ti festival malvazije, šli smo tudi do mlade vinarke v Neblem.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:30 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
13:35 V petek zvečer, ponovitev
 • Gosta oddaje V petek zvečer sta izjemna športnika, olimpijca in danes poslovneža, ki od nekdaj gojita veliko ljubezen do glasbe. To sta Jure Franko in Jure Košir. V družbi Diamantov glasbeni oder zasedata tudi vrhunska glasbenika Nina Pušlar in Bor Zuljan, pevke Saša Lešnjek, Larisa Sreš in Deja Čerček, Gregor Ravnik, Jure Jaklič in Godalni kvartet C'est La Vie. Predstavlja se glasbena naveza hčere in očeta, Naja in Franci Podbrežnik, z vsakim nastopom bolj navihan trio Dinamitke ter prvič v naši družbi Kristijan Crnica in Aljaž Ramot. V duhu minulega Svetovnega prvenstva v Planici, se tej športni lepotici poklanjamo z Avsenikovo pesmijo Planica v izvedbi Anite Kadenšek, Mance Špik, Marka Vozlja in Matjaža Robavsa. DJ Melani, plesalke Plesnega mesta in naše gledalce je na noge dvignil nastop Alenke Godec in Mance Špik. Spomladanska televizijska sezona oddaje V petek zvečer nadaljuje z odkrivanjem izjemnih glasovnih talentov, tokrat starejših od 16 let. Lana Hrvatin in Kristina Čok prihajata z Obale, predstavljata pa se s sestavljeno priredbo pesmi Danila Kocjančiča in Draga Misleja - Mefa.
15:00 Posebno priznanje 2: Dobrodošli v svetu odraslih, film
 • Topla komična drama o življenjskih preizkušnjah bistre mladenke z Downovim sindromom. 19-letna Laura z Downovim sindromom je uspešno končala splošno gimnazijo in s tem sebi ter svetu dokazala, da ima enake intelektualne sposobnosti kot vsi njeni sovrstniki, nemara pa tudi neprimerljivo več volje. V novo življenjsko obdobje vstopa z visokimi ambicijami. Kot praktikantka se zaposli na lokalni radijski postaji, kjer ne želi opravljati le tajniških opravil, temveč želi nastopiti v etru. Prvič začuti, da se želi osamosvojiti. Selitev od doma njene starše spravi v veliko stisko, saj niso povsem prepričani, da bo zmogla živeti čisto sama. Prvič se zaljubi, in sicer v radijskega sodelavca, njen dober prijatelj pa se zaljubi vanjo. Muči jo pričakovanje mnogih, da bi bil zanjo primernejši partner z Downovim sindromom. Nadaljevanje mladinskega filma z isto junakinjo (naslov prvega dela je MENTION PARTICULIÈRE) se brez predsodkov in pokroviteljskega odnosa ukvarja z življenjskimi tegobami, ovirami in uspehi odraščajočega dekleta z Downovim sindromom. Čeprav govori o njeni posebni izkušnji, veliko težo daje sočutnim družinskim odnosom pri odraščajočih mladostnikih na splošno in spominja, da je sleherno odraščanje polno tegob. Film sočutno pristopa tudi k temi ljubezenskega življenja ljudi z Downovim sindromom. Izvirni naslov: MENTION PARTICULIÈRE: BIENVENUE DANS L'ÂGE ADULTE / Francoski film, 2020 / Režija: Cyril Gelblat / Scenarij: Marie Vinoy, Pauline Éon, Nathalie Hugon / Igrajo: Marie Dal Zotto, Hélène de Fougerolles, Bruno Salomone
16:30 TV-izložba
 • 0
16:55 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15 Bacek Jon: Pajek - risanka, ponovitev
 • Medtem ko je kmet odsoten, se pes Bitzer razvaja s sproščujočo kopeljo. Njegov načrt pa grobo prekine vztrajni vsiljivec. Bo Jonu uspelo prelisičiti trdoživega žužka?
17:20 Nedeljsko popoldne
 • Bernarda in Jože gostita kantavtorja Tomaža Domicelja, ki je pred nekaj dnevi praznoval 75-letnico, ob tej priložnosti pa bo zapel tudi venček svojih največjih uspešnic. V goste prihaja še igralka Iva Krajnc Bagola, ki je prejela Severjevo nagrado za igralske stvaritve v poklicnih gledališčih. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita soigralca v gledališki komediji Boeing Boeing: Gorka Berden in Jan Bučar. Na glasbenem odru nastopa še Žan Serčič s Šakali, ki predstavlja novo pesem Pusti mi spomin.
18:55 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
18:57 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:15 Slovenska kronika
 • Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:30 Zrcalo tedna
 • Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
19:45 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
20:00 V imenu ljudstva 3 (5/8) - slovenska nadaljevanka
 • 3. sezona, 5. del
 • Začenja se obravnava na sodišču, kjer Krivic dokazuje Pretnarjevo nedolžnost. Nika ugotovi, kdo je lastnik skrivnostne modre stekleničke. Hafner uradno ustanovi svojo novo stranko, vendar ga jezi zaradi Nikine odsotnosti. Nika je namreč kljub Hafnerjevi prepovedi prevzela zastopanje časopisa proti Pretnarju. Pri tem ima težave z nabiranjem prič, Krivic pa na sodišču spretno izkrivlja resnico. V Borutovi ravnokar odprti pro bono pravni svetovalnici se pojavi žrtev novega spolnega napada, ki zelo spominja na dogodke, ki jih preiskuje Nika. Obstaja utemeljen sum, da bi šlo v obeh primerih lahko za istega napadalca.
21:00 Intervju: dr. Kozma Ahačič
 • Gost oddaje Intervju bo dr. Kozma Ahačič, predstojnik Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša pri Znanstvenoraziskovalnem centru Slovenske akademije znanosti in umetnosti, pobudnik in urednik jezikovnega portala Fran, avtor slovnic za osnovnošolce in srednješolce. Je dobitnik vseh priznanj in nagrad, ki jih človek na tem in širšem področju lahko prejme, raziskovalno pa živi v obdobju knjižnega jezika 16. stoletja. Eno njegovih najnovejših del je Stati inu obstati, izjemna knjiga o ključnih mejnikih slovenskega knjižnega jezika, književnosti ter kulture. Pogovor je pripravila Ksenija Horvat.
21:55 Poročila
 • V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
22:10 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:20 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
22:25 Hiša iz odkruškov, film
 • A House Made of Splinters, 2022, dokumentarni, 87 min, IMDb ocena: 7.2
 • V od vojne razdejanem in obubožanem kotičku vzhodne Ukrajine, kjer so različne oblike zasvojenosti pogost pojav, stoji zatočišče za otroke, ki so jih začasno ločili od staršev. Dokumentarni film Hiša iz odkruškov spremlja tri mladoletnike, ki čakajo na odločitev, ali se bodo vrnili k staršem ali pa odšli v nov dom. Skupina predanih socialnih delavk poskuša ustvariti trenutke veselja v življenju teh otrok, medtem ko državni organi in sodišča odločajo o njihovi nadaljnji usodi. / Danska, Švedska, Finska, Ukrajina / 2022 / Režija: Simon Lereng Wilmont

več
Hiša iz odkruškov, film