TV spored TV SLO 1


22. avgust 2019 - 28. avgust 2019
07:00 Telebajski: Peremo avto - lutkovna nanizanka, ponovitev
 • Telebajski so bili ustvarjeni za otroke do četrtega leta starosti in počnejo natanko to, kar počno toliko stari otroci: opazujejo svet okoli sebe, učijo se govoriti, igrajo se, plešejo, vsaka nova stvar jih preseneti, zanimive stvari radi vidijo večkrat in si spontano izkazujejo naklonjenost. V deželi Telebajskov nastopi posebno vznemirjenje, ko se zavrti čarobna vetrnica in začnejo utripati majceni zaslončki na njihovih trebuščkih. Vsakič je na vrsti drug Telebajsek: trebušček postane majhna televizija, iz katere mahajo otroci in popeljejo Telebajske in otroke medse, k dejavnostim, ki jih majhni otroci počno.
07:20 Kravica Katka: Katka rešuje uganko - risanka, ponovitev
 • Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja. Svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.
07:30 Lojzek: Lojzek, nariši mi krokodila - risanka, ponovitev
 • Lojzek in Pika v zapuščenem gnezdu najdeta jajce, iz katerega se bo vsak hip izvalilo novo bitje. Lojzek mora narisati mamico. Kokoš? Ne, krokodila! Ja, jajce, ki sta ga našla, je prav posebne vrste!
07:35 Oblakov kruhek: Prehlajena sestrica - risanka, ponovitev
 • Lenka in Luka se s prijatelji na igrišču igrata skrivalnice. Luka v svojem skrivališču zaspi, zato ga Lenka ne najde. Vsa zaskrbljena steče domov po mamo in nato skupaj poiščeta Luko. Ker medtem začne deževati, se Lenka prehladi. Zaskrbljeni Luka potem zelo lepo poskrbi za svojo sestrico.
07:45 Jurij in Pavel: Vlakec smrti - risanka, premiera
 • Pavel zgradi preprosto majhno progo, a Juriju se zdi počasna in dolgočasna. Prav nič mu ni všeč. Zato bo sam zgradil tako, ki bo višja, hitrejša in … strašnejša!
07:50 Mišo in Robi: Skupaj - risanka, ponovitev
 • Mišo in Robi postavljata gradove iz kock. Vsak gradi svoj velik grad. Ko pa jima zmanjka kock, se naučita zelo dragocene lekcije ...
07:55 Timi gre: Čistilna akcija - risanka, premiera
 • Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.
08:05 Profesor Baltazar: Horacijev vzpon in padec - risanka, ponovitev
 • Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.
08:15 Rija in Krokodil: Na plaži - risanka, ponovitev
 • Kdo bi znal na plaži poiskati lepe kamenčke in ljubke školjke? Rija najde dva kamenčka, Krokodil pa nobenega. Morda bi si Rija in Krokodil kamenčka lahko delila? Rija rade volje pristane na to, če Krokodil najde kaj v zameno! Krokodil res najde nekaj veliko lepšega, kot je kamenček. Nekaj, česar ne moreš zamenjati za nobeno stvar.
08:20 Trobka in Skok: Trata - risanka, ponovitev
 • Trobka in Skok se lovita. Skok ugotovi, da ga Trobka ne more ujeti, če se zateče na Puhovo zelenico. Trobka ga poskuša posesati s trate in po nesreči odtrga Puhovo zelenico. Veter jo odpihne stran, Trobka in Skok pa jo poskušata namestiti nazaj, preden bi Puh ugotovil, kaj sta naredila.
08:25 Žanov svet: Športni dan - risanka, premiera
 • Žan je opazil, da je bilo v njegovem novem mestu mnogo različnih športov. Na medvedji športni dan si mora vsaka medvedja družina izbrati šport, v katerem se nato družine pomerijo med seboj. Borisova družina si je izbrala tekmovanje z jajci, Pande so si izbrali tek, Grizliji pa dirko z vrečami. Kaj pa naj si izbere Žanova družina? V Snežniku so poznali le zimske športe. Žan stisne Mislija in se odloči, da bo medvedom v Medvedjem dolu predstavil sankanje – in ker ni snega, se bodo po travnatem hribu dričali na pladnjih. Medvedi so nad novim športom več kot navdušeni.
08:40 Zmajči zmaj: Pobegle gobice - risanka, ponovitev
 • Nuška pripravlja čarobni napoj pod budnim očesom Knjige urokov. Še malo, pa bo gotova. Samo še belo rožo kaprico mora dodati. Ko jo gre iskat, pusti gobice same z napojem. Gobice pa zelo zanima, kako ta diši. K Nuški prideta tudi Zobek in Zmajči, in z napojem se začnejo dogajati čudne reči.
08:50 Reaktivčki: Rio de Janeiro, Brazilija - risanka, ponovitev
 • Tokrat Reaktivčke čaka polet v domovino sambe, na karneval v Riu. Skupaj z Vodirogom se zelo veselijo plesnih ritmov in zabave v družbi milijonov ljudi z vsega sveta. Toda načrte jim prekriža nekdo, ki bi rad v miru gledal televizijo.
09:00 Reaktivčki: Veliki koralni greben, Avstralija - risanka, ponovitev
 • Zafrk je imel strica, starega morskega volka Sivobradca. Ta je zakopal zaklad, potem pa pozabil, kam je dal zemljevid. Ko ga Zafrk najde, si ne more kaj, da ne bi šel iskat zaklada. Toda zaklad je na otočku sredi krhkega koralnega grebena.
09:10 Knjiga o džungli: Gumijasta žoga - risanka, premiera
 • Po naključju nekaj kapelj soka gumijevca pade v kokosovo lupino, s katero se igra Mavgli. Mavgli tako postane ponosen lastnik gumijaste žoge. Nikomur je noče posoditi, niti Bali in Lali ne.
09:20 A veš, koliko te imam rad: Kam teče reka - risanka, premiera
 • Na vroč poletni dan se Zajec Rjavec in Zajček Rjavček hladita ob potoku. Vanj mečeta kamne in palice. Ko ugotovita, da palici plavata, jima sledita. Kam ju bo odnesel potok?
09:35 Vse o Rozi: Ko si nekaj zaželiš, film
 • Hrastar se spomni, da ima rojstni dan. Prijatelji se dogovorijo, da mu bodo pripravili zabavo. A koliko svečk naj mu dajo na torto, če Hrastar sploh ne ve, koliko je star? Mogoče jim lahko pomaga Zofi, a ta jih napoti k Staremu hrastu. Rozi in prijatelji se odpravijo na nenavadno dogodivščino.
10:00 Muk: Kako pomolsti jaka - risanka, premiera
 • Muk in Lucijan sta v Tibetu. Pod streho ju je vzela Pasang, ki ima nenavadno prijateljico in še bolj nenavadnega strica. Kdo bi si mislil, da je mogoče iz jakovega mleka izdelati pisan kipec.
10:10 Bacek Jon: Čigave so kosti? - risanka, premiera
 • Bitzer ima zemljevid in smrček za skrite zaklade, še posebej, kadar gre za kost. A tokrat je izkopal več, kot lahko prežveči. Jon in čreda mu priskočijo na pomoč.
10:20 Govoreči Tom in prijatelji: Prijazna pomoč uporabnikom - risanka, ponovitev
 • Prijatelja spoznaš v nesreči! Sprva je Tom navdušen, ker se hoče njegova nova telefonska tajnica spoprijateljiti z vsemi strankami. Ko pa s svojim izumom nista več najboljša prijatelja, mora Tom izključiti elektriko.
10:30 Špasni učitelj: Hrček (21/24) - nizozemska otroška nanizanka, premiera
 • Mister twister i., 1. sezona, 21. del, 25 min
 • Tom sošolcem predstavi svojega hrčka Pufa in vsi sošolci so navdušeni. Žal pa ponoči hrček pogine in Tomu je zelo hudo. To opazi učitelj Kees in pripravi projekt, ki Tomu pomaga, da lažje sprejme izgubo svojega ljubljenčka.
10:55 TV-izložba
 • 0
11:25 Ozare, ponovitev
 • Gostoljubnost je povezana z zaupanjem, ki ohranja socialne vezi in krepi sožitje med ljudmi. Gostoljubnost pomeni tudi soočenje s tujcem. Razmišlja Katja Kotnik.
11:30 Obzorja duha, premiera
 • Primož Lorbek je eden od šestih letošnjih novomašnikov, ki nam je zaupal, kako gleda na izzive, s katerimi se bo srečeval kot duhovnik. V tokratni oddaji boste spoznali Boštjana Koprivca, moža in očeta petih otrok, ki je 25. junija postal stalni diakon. O delu v misijonih, pa ne v Afriki, ampak v Rusiji, smo se pogovarjali s frančiškanko Marijino misijonarko s. Anico Vlašič. V oddaji še o poslanstvu Suverenega Malteškega viteškega reda, o oratoriju v Postojni in projektu Svetopisemske družbe Slovenije Poletje z Besedo.
12:05 Ljudje in zemlja - izobraževalno–svetovalna oddaja TV Maribor
 • V preteklih tednih so neurja na območju Podravja povzročila veliko škode na kmetijskih pridelkih. Preverili smo kakšno je stanje na terenu. Slabo vreme s padavinami je otežilo letošnjo žetev in negativno vplivalo na kakovost pridelka pšenice. Govorili bomo še o pridelavi ekološkega mleka v Savinjski dolini, bili pa smo tudi med vinogradniki v Posavju.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:20 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:25 3. Festival pod Pohorjem, Oplotnica 2019, 1. del
 • V maju smo na grajskem dvorišču v Oplotnici posneli 3. Festival pod Pohorjem. Gre za mlad narodno-zabavni dogodek, na katerem je v prvem delu nastopilo 5 ansamblov: Žurerji, Me tri do polnoči, Posluh, Lun'ca in Valovi. V uvodni točki nas pozdravi pohorski godec Tine Lesjak s prijatelji, v spremljevalnem programu pa boste videli lanskoletne nagrajence stroke in občinstva – Prleški kvintet in ansambel Udar. Voditelj je Andrej Hofer.
14:45 TV-izložba
 • 0
15:05 Bum bum bis, film
 • Ob božiču klovn nastopa pred trgovino, ki se zapira. V svoji domišljiji pomeša resničnost in namišljeni svet, svoj gledališki nastop z realnostjo. Te dvojne igre je konec, ko ga otroka zbudita.
15:20 Patriarh, film
 • Družinska saga o zatonu tradicionalne patriarhalne ureditve. V 60. letih na vzhodni obali Nove Zelandije živita dve ovčerejski družini Mahana in Poata. Družini že od vedno, kot pripoveduje mit, tekmujeta za gospodarsko premoč in druga drugo poskušata onesposobiti. Na čelu družine Mahana je patriarhalni oče in dedek ter vodja družinskega posla, ki želi nadzorovati življenja svojih potomcev. Njegovo avtoriteto izzove vnuk in najmlajši moški potomec, 14-letni Simeon, ki več kot na ovčerejo in spoštovanje tradicije da na šolanje in kritično razmišljanje o družinskih doksah. Simeon odkrije dolgo zakopano družinsko skrivnost v zvezi s konfliktom med družinama, z njenim razkritjem pa ogrozi stabilni družinski, še več, družbeni red. Družinska saga v času tradicionalne patriarhalne ureditve v Novi Zelandiji. Film nudi izviren vpogled v napetosti med modernizacijo in tradicijo na podeželju v 60-ih letih. Izvirni naslov: MAHANA / Novozelandski film, 2016 / Režija: Lee Tamahori / Scenarij: John Collee, Witi Ihimaera / Igrajo: Temuera Morrison, Akuhata Keefe, Nancy Brunning
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:20 Joker, kviz, ponovitev
 • Kviz Joker vas tudi tokrat ne bo pustil ravnodušne. V družbo Maria Galuniča prihajata dva zanimiva tekmovalca. Nina Strah - bodoča doktorica znanosti, ki je še do pred kratkim imela licenco za športno padalko, ter Slavko Krabonja – pismonoša iz Tržiča, ki si bo za abrahama podaril vzpon na Mont Blanc.
18:40 Muk: Pomoč - risanka, ponovitev
 • Muk in Lucijan sta v Afriki, v Senegalu. Tam dečku Bubi pomagata odnesti boben na poroko. Mala popotnika si prvič nadeneta bubu, se naučita plesati sabar in spoznata, da vsakdo kdaj potrebuje pomoč.
18:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:00 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:25 Zrcalo tedna
 • Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
19:45 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 Brata Dassler - pionirja in tekmeca - nemška nadaljevanka, ponovitev
 • Družinska saga, resnična zgodba o dveh bratih, ki sta odraščala v Nemčiji, v dvajsetih letih 20. stoletja. V majhni vasi brata Adi in Rudi Dassler naredita športne čevlje. Njuna različna značaja, Adi je miren obrtnik in atlet, Rudi trgovec in ženskar, ju vodita do različne vizije o poslu. Med njima pride do nezaupanja in trenj. Njune poti se ločijo, rivalstvo ostane in rodita se velikana športne opreme: Adidas in Puma. 1. del: Adi in Rudi Dassler prepričata očeta, da začne v svoji čevljarski delavnici izdelovati športne čevlje. Čeprav sta si brata zelo različna, se pri delu odlično ujemata. Rudi skrbi za posojila, Adi pa vneto razvija nove modele čevljev. scenarij: Christoph Silber režija: Cyrill Boss, Philipp Stennert v glavnih vlogah: Christian Friedel, Hanno Koffler, Hannah Herzsprung, Alina Levshin, Joachim Król, Johanna Gastdorf, Rafael Gareisen, Oliver Konietzny, Christoph Maria Herbst, Thomas Zielinski, Roman Ricar, Lenka Zahradnická
20:50 Intervju: Shazia Mirza
 • Tokrat bo gostja oddaje Intervju britanska stand-up komičarka, kolumnistka in publicistka Shazia Mirza, ki se je konec pomladi v Ljubljani udeležila letošnjega Sindikata odklonskih identitet, ki ga organizira zavod Emanat. Shazia Mirza je pakistanskega porekla in je prva muslimanska stand-up komičarka, ki je stopila v ospredje. Gostuje v vseh osrednjih britanskih televizijskih oddajah, kjer jo pogosto sprašujejo ne le o vprašanjih politične satire, temveč tudi o vprašanjih islama, muslimanske skupnosti v Združenem kraljestvu in o otoški temi številka ena – o Brexitu. S Shazio Mirzo se je pogovarjala Ksenija Horvat.
21:30 Poročila
 • V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
21:40 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
21:45 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
21:50 Grapa, film
 • »Grapa« je prvi dokumentarni film o Koroških Slovencih, ki je bil predvajan na avstrijski javni televiziji in to ob obletnici podpisa avstrijske državne pogodbe (1955), pogodbe h kateri so v marsičem pripomogli prav Slovenci, ki so po plebiscitu po prvi svetovni vojni pripadli Avstriji in so se potem med drugo svetovno vojno aktivno uprli nacistični Nemčiji.
23:10 Iz noči klavirjev: Pianistka Ana Šinkovec, Simfonični orkester RTVS in Simon Kre...
 • Simfonični orkester RTV Slovenija je pod vodstvom mladega in obetavnega dirigenta, hkrati pa tudi diplomiranega pianista Simona Krečiča predstavil koncert klavirske glasbe. Poimenovali so ga »Noč klavirjev«, saj se je v enem večeru na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma predstavilo kar pet mladih pianistov in pet klavirskih koncertov. Pravi glasbeni maraton s prepoznavnimi klavirskimi deli velikih skladateljev: F. Liszta, C. Saint-Saënsa, S. Prokofjeva, A. Skrjabina in S. Rahmaninova. V četrti oddaji boste lahko slišali Skrjabinov Koncert za klavir in orkester v fis-molu, op. 20 v izvedbi pianistke Ane Šinkovec (1983). Ana Šinkovec je že pri dvajsetih letih zaključila študij klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani in se odločila za nadaljevanje pianistične poti v tujini. Izobraževanje je nadaljevala na podiplomskih študijih v Bruslju, nato v Bergamu in še specializacijo v Parizu. Ves ta čas se je aktivno udeleževala tudi seminarjev pri priznanih koncertnih pianistih in klavirskih pedagogih po vsem svetu, hkrati pa je uspela zaključiti tudi študij prevajalstva na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Posebno pozornost v svojem glasbenem izboru je nekaj časa posvečala predvsem delom skladateljev F. Chopina in S. Rahmaninova, s katerima se je aktivneje ukvarjala. Kasneje je specialistično raziskovanje širila in tako se je med drugimi lotila tudi del A. Skrjabina. Udeležila se je tekmovanja posvečenega skladatelju in pol leta namenila raziskovanju njegovih del, od začetnega repertoarja do poznih skladb. Koncert za klavir in orkester v fis-molu predstavlja eno od skladateljevih začetnih del, ki ga je napisal še pod močnim vplivom F. Chopina.
23:40 Dnevnik Slovencev v Italiji
 • Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.