TV spored TV SLO 1


8. avgust 2020 - 14. avgust 2020
07:00 Milan: Milan na odrskih deskah - risanka, premiera
 • Milanov razred vadi za gledališko predstavo. Učiteljica jim razdeli vloge in Milan igra viteza, ki naj bi kraljični Julči izpovedal ljubezen. Sprva mu je zelo nerodno, na koncu pa se v vlogo odlično vživi.
07:05 Lojzek: Lojzek, nariši mi medveda - risanka, premiera
 • Lojzek in Pika hočeta speči medenjake. Toda smola – zmanjka jima medu. Ker ne vesta, kje bi ga našla, Lojzek nariše žival, ki obožuje med in jima ga bo pomagala poiskati. Ali veste, kdo je to? Medved, seveda!
07:10 Ava, Riko, Teo: Sladka kraljična - risanka, premiera
 • Ava, Riko in Teo se znajdejo v povečanem svetu. Nevede rešijo kraljično mravljic, za kar so jim mravlje srčno hvaležne in jih povabijo v svoje mravljišče.
07:20 Mandi: Dostavljavci - risanka, ponovitev
 • Mandi in Pipi srečata dostavljavca. Danes ima naporen in dan, za nameček pa je tudi raztresen. Iz vozila mu padajo paketi, pa tega sploh ne opazi. Mandi in Pipi se odpeljeta za njim in jih pobereta.
07:25 Timi gre: Pošast - risanka, premiera
 • Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.
07:35 Malčki: Piščkovo seme - risanka, premiera
 • Dnevi se daljšajo in Švigec riše prvo spomladansko rožo. Piščka začne zanimati, od kod pridejo rožice. Pino pravi, da ne ve, zato mu svetuje, naj vpraša prijatelje. Ti mu ponudijo nenavadne razlage: Klobučnik je prepričan, da spomladi rože padejo z neba, Diva pravi, da rože vzniknejo tam, kje se ona sprehodi. Tudi Oli in Švigca začne zanimati, od kod pridejo rože, zato vprašajo Gabra. Razloži jim, da rože vzklijejo iz semen. Za to, da roža zraste, so pomembni sonce, dež in čebele. Svetuje jim: Če česa ne vemo, si odgovora ne izmislimo, ampak vprašamo koga, ki ve.
07:40 Niko: Čistilna akcija - risanka, premiera
 • Čarli ponesreči odvrže svoje smeti v morje in vsi prijatelji mu jih pomagajo pospraviti. Niko preseneti Betko tako, da ji nekaj izdela.
07:45 Lili in Čarni zaliv: Zdravnik Brin - risanka, premiera
 • V Čarnem zalivu razsaja prehlad: Stanko kiha, pa še zebe ga. Lili in Brin se odločita, da ga bosta pozdravila, toda njuno zdravljenje nima pričakovanega učinka. Je Stankov prehlad res tako hud?
07:50 Rija in Krokodil: Taborjenje - risanka, ponovitev
 • Rija in Krokodil gresta taborit. V gorah je prijetno bivati v šotoru – dokler se ne stemni. Lunina svetloba riše sence, ki so na šotorskem platnu videti kot čarovnice in pošasti. Rija pošlje Krokodila ven, da bi jih prepodil. A Krokodilova svetilka nariše še več strašljivih podob. Rija se opogumi in gre pomagat Krokodilu. Tako spozna, da sence rišejo samo veje in Krokodil. Rija in Krokodil se veselo zabavata, ko s svetilko uprizorita predstavo senčnih lutk.
07:55 Žanov svet: Obisk - risanka, premiera
 • Žan je opazil, da v njegovem novem mestu pogosto kdo pride na obisk. Žanovo družino obišče tetka Ana iz Snežnika ter prosi Žana in Borisa, da ji razkažeta Medvedji dol. Fanta se izvrstno zabavata, ko tetko Ano peljeta na svoja najljubša mesta. Skupaj obiščejo trgovine, park in disko, najdejo pa tudi čas za dričanje. A potem se zgodi nesreča – tetka Ana razbije svoj fotoaparat in ostane brez vseh fotografij, ki bi jo spominjale na čudoviti dan v Medvedjem dolu. Žan stisne Mislija in se domisli – uporabi vrečko, škatlo, palčke in celo pladenj za dričanje in skupaj z Borisom tetki Ani naredita imeniten spomin na Medvedji dol.
08:05 Svetovalka Hana: Ciril - risanka, premiera
 • Ciril je veverica, ki se ne spomni, kam je odložil svoje stvari. Hana mu pomaga, da o tem napiše pesem.
08:15 Sovice: Reševalna akcija - risanka, premiera
 • Sovice v krokodilovem gobcu opazijo ptička in zasnujejo načrt, kako bi ga rešile. Bubi in Bibi se prerekata o razlikah med krokodili in aligatorji. Bubi in Boni pokličeta na pomoč še druge živali. Opica, žirafa, modri makao in želva, vsi se rade volje odzovejo. Postavijo most do krokodila in ga s peresom požgečkajo po nosu, da kihne. Krokodilovo kihanje vrže ptička, krokodiljega tekalca, iz gobca, a se pritoži živalim, da so ga zmotile pri jedi. Krokodil jim našteje razlike med krokodili in aligatorji. Krokodilji tekalec se vrne v krokodilov gobec in sovice spoznajo, da sta krokodil in ptiček prijatelja, ki si pomagata. Očka prikliče sovice domov in jim razloži pomen medsebojnega sodelovanja. Mami pa jih opozori, da kadar želijo komu pomagati v stiski, morajo najprej spoznati resnico, ne pa širiti neresnice.
08:30 Trobka in Skok: Zlata sredina - risanka, ponovitev
 • Skok pade v drevesno duplino. Obtičal je! Trobka se trudi, da bi ga rešila, a ga ne more posesati ven. Zaman stresa drevo. Potem se domisli in drevo napihne. Skok sicer pokuka na plano, a se vse le še bolj zaplete. Drevo se tako napihne, da se dviga visoko nad džunglo. Kako bodo spravili Skoka varno na tla?
08:35 Pujsa Pepa: Juretov prijatelj - risanka, ponovitev
 • Zajklja Zinka ima bratca Zvonka, ki je star toliko kot Jure. Zvonko in Jure še ne znata deliti svojih igrač. Mami pujsa jima pokaže, da je na igrišču bolj zabavno, če se igrata skupaj.
08:40 Hej, hej, Šapice!: Rozijin hitri cirkuški tečaj - risanka, premiera
 • Rozi je ta dan zelo nerodna in ves čas pada. Gitica ji ponudi, da jo bo naučila nekaj cirkuških spretnosti. Rozi jih s pridom uporabi in zadene zmagoviti gol za svojo ekipo.
08:50 Kalimero: Zvezdni prepir - risanka, premiera
 • Otroci najdejo meteorit in Kalimero ve, da ga morajo predati oblastem. Valentinček, ki se navdušuje nad znanstveno fantastiko, se hoče fotografirati z njim. Kamen in skrivnosti vesolja, ki so skrite v njem, Valentinčka tako obsedejo, da ga noče izročiti nikomur.
09:00 A veš, koliko te imam rad: Pero - risanka, premiera
 • Zajček Rjavček najde pisano pikasto pero, ki zna požgečkati. Ko ga pokaže svojim prijateljem, mu ga odnese rdeča ptička. Veveriček Sivček odkrije, da je ptička z njim obložila svoje gnezdo.
09:10 Reaktivčki: Velikonočni otok, Čile - risanka, ponovitev
 • Zuli opravlja preizkus iz navigacije. Najti mora majhen otok v Južnem Tihem oceanu. Zanese se lahko samo na koordinate, ki jih dobi. Na ta otok se odpravlja tudi Zafrk. Misli, da bo tam preživel miren dopust ob morju. A se pošteno zmoti.
09:20 Reaktivčki: Partenon, Grčija - risanka, ponovitev
 • Zafrk namerava posneti akcijski film, v katerem bo odigral glavno vlogo. Zanj potrebuje znamenitosti. Idealen kraj za snemanje najde na atenski Akropoli. Tam stoji antični tempelj. Zafrk se brezobzirno loti snemanja in ogrozi ta spomenik.
09:35 Zmedi gre v Zakajzato: Vesoljska televizija - risanka, premiera
 • Zoja in Feliks se zelo začudita, ko so na televiziji samo še vesoljski kanali. Le kako signali pridejo do televizije in zakaj satelit ne kaže več v pravo smer? Je mogoče, da na njem deskajo vesoljci?
09:45 Vila Mila: Stisni zobe - risanka, premiera
 • Rok mora dobiti vitaminsko injekcijo, zato se skrije. Vila Mila ga skuša prepričati, da je nekatere stvari treba opraviti, čeprav nam ne dišijo, ker zanje obstaja razlog. Razloži mu, kaj se zgodi, kadar preveč misli na bolečino, in kako naj uporabi domišljijo, da ne bo več mislil nanjo.
09:50 Bacek Jon: Čigave so kosti ? - risanka, ponovitev
 • Bitzer ima zemljevid in smrček za skrite zaklade, še posebej, kadar gre za kost. A tokrat je izkopal več, kot lahko prežveči. Jon in čreda mu priskočijo na pomoč.
10:05 Govoreči Tom in prijatelji: Sabotaža - risanka, ponovitev
 • Govoreča Angelca ugotovi, da Direktor eno njenih pesmi uporablja za svojo volilno reklamo. S prijatelji se odloči, da mu bo to preprečila.
10:15 Kozmo (III.): Brez počitka v domu počitka (10/13) - belgijska otroška nanizanka,...
 • Kosmo iii., 3. sezona, 10. del, 28 min
 • Robbe in Ellis izdajata glasilo, ki stanovalcem doma za starejše občane popestri vsakdan. Nekega dne več stanovalcev potoži, da jim izginjajo dragocenosti. Odločita se, da bosta s Kozmovo pomočjo ugotovila, kaj se dogaja.
10:45 TV-izložba
 • 0
11:00 Prisluhnimo tišini: Čas med in po epidemiji covida, premiera
 • V tokratni oddaji o tem, kako učinkovito smo v naši državi med epidemijo poskrbeli za informiranje gluhih in naglušnih, o stiskah, ki so jih doživljali uporabniki in izvajalci osebne asistence, in o tem, na kakšne izzive so po odloku o prepovedi zbiranja in druženja v zaprtih prostorih naletela društva za osebe z okvaro sluha. Preverili smo tudi, kaj bo v prihodnje s sredstvi fundacije FIHO, ki financira delovanje invalidskih in humanitarnih organizacij. Govorili bomo tudi o tem, ali je država sprejela ustrezne ukrepe, da se prepreči izgubljanje delovnih mest v invalidskih podjetjih. Glejte nas in izvedeli boste še, kakšne so posledice ohromljenega gospodarstva na bruto domači proizvod in kako to vpliva na naše življenje.
11:25 Ozare, ponovitev
 • Začetek modrosti je poimenovati stvari z njihovim pravim imenom. "Poslušaj, GOSPOD, moj glas, s katerim kličem, izkaži mi milost in me usliši!" (Ps 24.7) Razmišlja Hana Košan
11:30 Obzorja duha: Etika in živali, premiera
 • V času pandemije je bila domača žival marsikomu edini stik z drugim živim bitjem. Ali z živalmi ravnamo etično? V času pandemije je bila domača žival marsikomu edini stik z drugim živim bitjem. Prvič v zgodovini človeštva imamo toliko hišnih ljubljenčkov in toliko rejnih živali. Martin M. Lintner v knjigi Človek in ljube živali opozarja na etiko ravnanja z živalmi. 18. maja je minilo sto let od rojstva papeža Janeza Pavla II. Prvi papež iz Vzhodne Evrope je prinesel v Cerkev in svet nov veter; zavzemal se je za to, da bi Evropa dihala z obema polovicama pljuč. Po Televiziji Slovenija ste lahko v zadnjih tednih vsako nedeljo spremljali mašo iz mariborske stolnice - prenose sta pripravljali stolna župnija in naša mariborska ekipa. Vsebinsko in oblikovno prenovljena revija Božje okolje vabi k poglobitvi vere in pričevanju o upanju.
12:10 Ljudje in zemlja
 • Oddaja Ljudje in zemlja je ena najbolj gledanih oddaj TV Slovenija. Vsak tretji teden jo pripravlja Regionalni TV Program Koper – Capodistria in njen urednik Branko Vrabec. V »koprski« Oddaji Ljudje in zemlja govorimo o pridelavi hrane, o življenju in delu na podeželju, o živalih doma, na kmetih in v divjini, veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja in tradicije, dotikamo pa se tudi tem, ki so zanimive tako za mlajše kot starejše gledalce. Naše osnovno vodilo je, da oddaja Ljudje in zemlja ni namenjena le kmetovalcem in pridelovalcem hrane, temveč široki publiki, skratka vsem, ki kmetijske pridelke kupujejo, ki so tako ali drugače povezani s podeželjem in ki jim ni vseeno za našo kulturno krajino.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:20 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:25 Slovenski pozdrav doma, narodnozabavna oddaja, ponovitev
 • Slovenski pozdrav DOMA nastaja s pomočjo posnetkov, ki jih glasbeniki pošiljajo od doma.
14:45 Na lepše, ponovitev
 • Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje. V oddaji izpostavljamo vseslovensko motivacijsko kampanjo Slovenske turistične organizacije ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere domače goste vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija. Kampanja je še posebej pomembna v času, ko se v slovenskem turizmu postopoma odpravljajo omejitve, kar med ponudniki vliva optimizem in prispeva k ponovnemu zagonu turizma. V Beli krajini smo preverili, kako bodo z novimi produkti na reki Dobličici ter v Krajinskem parku Lahinja privabljali letošnje goste. Belokranjci ne želijo svojega turizma graditi samo na reki Kolpi, zato v ospredje prihajajo manj znani, butični produkti. Kot na primer ogledovanje bobra v njegovem naravnem okolju in opazovanje edinstvenega močerila, črne človeške ribice, ki živi samo v ožjem okolišu Črnomlja. S kolesarskimi produkti in vse bolj tudi celoletno ponudbo turizma pa nase opozarjajo tudi v centru Gače.
15:15 Okus po čudežu, film
 • The Sense of Wonder, 2015, komedija, 97 min, IMDb ocena: 6.8
 • Tankočutna ljubezenska drama se odvija med francoskimi vinogradi. Mlada vdova Louise po moževi smrti prevzame skrb za dva otroka in veliko kmetijo na francoskem podeželju. Kmetovanje in prodaja domačih izdelkov ji ne gresta od rok, zato razmišlja o prodaji kmetije lokalnemu bogatašu, ki je tudi njen nesojeni snubec. Nato nekega dne z avtomobilom zbije mladega moškega, ki ga oskrbi in mu iz občutka krivde ponudi prenočišče. Kmalu ugotovi, da ima inteligentni Pierre Aspergerjev sindrom, zaradi katerega je presenetljivo iskren, vendar ima hude težave v socialni interakciji. Po nekaj dneh skupnega življenja Louise zazna, da lahko Pierre vdihne novo življenje kmetiji in celo reši posel. Pierre se v Louise zagleda, ta pa se nato začne spraševati, ali je sploh zmožen živeti samostojno, odraslo življenje. Hkrati se spopada z vprašanjem, ali je pripravljena vložiti trud v kmetijo in novo partnerstvo. Izvirni naslov: LE GOÛT DES MERVEILLES / Francoski film, 2015 / Režija in scenarij: Éric Besnard / Igrajo: Virginie Efira, Benjamin Lavernhe, Lucie Fagedet

več
Okus po čudežu, film
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:20 Vikend paket
 • Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo. Bernarda in Jože tokratno nedeljo gostita televizijska voditelja oddaje Slovenski pozdrav. Glasbenik in vizionar Blaž Švab je v zadnjih tednih še posebej skrbel in bil s srcem pri ljudeh in jih bodril s pozitivnimi mislimi in navdihujočimi sprehodi. Darja Gajšek v studio prihaja v družbi svoje (športne) polovice, Alenom Jankovićem, in nam bo predstavila svoje nove pesmi. Desa Muck in Boštjan Gorenc Pižama bosta spomnila na prihajajoče Slovenske dneve knjige, ki bodo v teh časih doživeli svojo prvo virtualno obliko. Pisatelja sta bila tudi med najhitrejšimi spletnimi vplivneži, ki sta odreagirala na novo nastale okoliščine in zaprtje knjižnic ter svojo literaturo dnevno delila s sledilci socialnih omrežjih. Naš dopisnik iz tujine bo tokrat v New Yorku živeči in delujoči fotograf Jaka Vinšek.
18:40 Muk: Presenečenje na tržnici - risanka, ponovitev
 • Muk in Lucijan sta v Maroku pri Tariku in Šadi. Da bi pomagala, odideta po nekaj sestavin na tržnico. Tam spoznata, da nakupovanje ni lahka naloga in da imajo začimbe, ribe in preproge marsikaj skupnega.
18:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
18:57 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:15 Politično s Tanjo Gobec
 • Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku. Politično s Tanjo Gobec. Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.
19:25 Zrcalo tedna
 • Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
19:45 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme, ponovitev
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 Ottilie von Faber-Castell: pogumna ženska - nemška nadaljevanka
 • Po nenadni smrti Wilhelma njegov oče Lothar Faber, glava družine in uspešnega podjetja, za edino dedinjo donosne tovarne, znane po izdelovanju pisal, določi 16-letno vnukinjo Ottilio (1877–1944). Neizkušena, a odločna in sposobna Ottilia v času, ko je vloga žensk omejena na skrb za moža in otroke, zagnano prevzame veliko breme in odgovornost. Za mlado dedinjo se zanimata dva moška, Alexander Castell in Philipp von Brand. Ottilia se znajde razpeta med pričakovanji družine in glasom srca… 1. del: 16-letni Ottilie umre oče in na željo svojega deda postane edina dedinja družinskega podjetja, ki izdeluje svinčnike. Mlado dekle se povsem posveti svoji novi nalogi. Ottilie je sposobna, vztrajna in svobodomiselna, vendar se mora v svetu moških še uveljaviti. Ko po naključju spozna barona Philippa von Branda, se v njej počasi zbudi tudi želja po ljubezni. scenarij in režija: Claudia Garde v glavnih vlogah: Kristin Suckow, Martin Wutke, Johannes Zirner, Hannes Wegener
20:50 Z Mišo: Lado Ambrožič
 • Večkrat je poudaril, da je na javni RTV preveč politike, da se politikom ne sme popuščati, ko si skušajo medije prilastiti. Lado Ambrožič je bil dolga leta vsem na očeh zaradi uspešnega dela. Pa če govorimo o njegovem novinarskem, voditeljskem ali uredniškem delu. 42 let je soustvarjal podobo RTVSLO. Bil je dosleden in neposreden. Le kot varuh pravic gledalcev in poslušalcev ni uspel doseči javnosti v takem obsegu in na način, kot si je želel. Kar pa seveda ni bilo odvisno zgolj od njega. Zdaj je kot programski svetnik tudi sam postal gledalec in poslušalec in svoj dolgoletni medij opazuje iz razdalje. Enako kritično in načelno kot poprej njegov soustvarjalec.
21:40 Poročila
 • V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
21:50 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:00 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:05 Ljubljena, film
 • Beloved, 2018, n/a, 54 min, IMDb ocena: 8.2
 • Pastirji so osamljeni in imajo težko delo, a 80-letna Iranka Firouzeh ljubi nenehno spreminjajočo se naravo, težko življenje in svoje zveste krave. Pešači skozi raznoliko pokrajino, nabira les in še vedno spretno pleza na drevesa. Avtorji dokumentarne oddaje so to odločno žensko spremljali pri njenem delu in v različnih letnih časih. Pripovedovala jim je o svojem življenju, delu in o svoji usodi. V mladosti se je morala poročiti s starejšim moškim. Imela sta 11 otrok, a zdaj je nihče več ne obišče. Osupljivi portret kaže življenje ene poslednjih tradicionalnih pastiric, energično žensko, ki se je odločila za neodvisnost.

več
Ljubljena, film
23:10 Operne arije: Sopranistka Rebeka Radovan (J. Massenet: Manon Lescaut), ponovitev
 • Iz niza televizijskih upodobitev opernih arij v izvedbi slovenskih opernih pevcev, ki smo jih tonsko posneli ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, boste tokrat lahko prisluhnili sopranistki Rebeki Radovan. V duetu zs tenoristom Jurijem Rejo se bo predstavila z duetom Manon in Des Grieuxa iz opere Manon Lescaut Julesa Masseneta. Režiserka je bila tokrat Špela Kuclar, snemalec in direktor fotografije Bojan Kastelic, kostumograf Uroš Balantič, montažer Marko Hočevar, urednica niza Operne arije pa je Danica Dolinar.
23:20 Dnevnik Slovencev v Italiji
 • Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
23:45 Dnevnik, ponovitev
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.