TV spored TV SLO 1


7. december 2023 - 13. december 2023
06:00 Odmevi, ponovitev
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
06:35 Šport, ponovitev
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
06:50 Dimitri: Zvoki tišine - risanka, ponovitev
 • Dimitri se gre s prijatelji novo igro – lovijo metulja. Toda to je laže reči kot narediti! Rožica jim svetuje, naj si lepo odpočijejo ob vodi in naj ne počnejo ničesar. V tišini namreč lahko slišimo marsikaj.
06:55 Morfove epske dogodivščine: Taborjenje - risanka, ponovitev
 • Ah, neokrnjena narava, svež zrak, pripovedovanje zgodb ob tabornem ognju in peka penic pod zvezdami! Vse to je krasno, toda kje se napolni telefon?
07:00 Dobro jutro
 • Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin. Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.
08:00 Poročila
 • Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.
08:05 Dobro jutro
09:00 Poročila, ponovitev
 • Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.
09:05 Dobro jutro
10:00 Poročila
 • Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.
10:05 Danes dol, jutri gor: Čevapčiči na račun Irme (6/35, 2009) - slovenska nanizank...
 • Stane prinese domov jelko, ki jo je »kupil« v gozdu. Anjo hoče navdušiti, da bi jo skupaj okrasila in tako pripravila prijetno presenečenje za Irmo. Anja pa je medtem staršema že pripravila neljubo presenečenje z Miletom… Ker Irma noče, da bi Anja nekoč praznovala božič in novo leto po pravoslavnih šegah, nagovori Staneta, da povabita Borotovo družino na praznovanje edinega pravega novega leta k njim. Povabilo želi Irma izkoristiti za to, da bi Anja v druženju s sosedi sama spoznala neprimernost svojega prijateljstva z Miletom…
10:35 Danes dol, jutri gor: Kdor z malim ni zadovoljen... (7/35, 2009) - slovenska naniza...
 • Boro gara kot črna živina, a zasluži komaj za najemnino. Na pomoč mu priskoči Stane s kopico poslovnih nasvetov. Boro se kljub Slavčevim svarilom, da je srečo že našel, zapodi na trnovo pot poslovnega uspeha. V posel s čevapčiči vpreže družino in prijatelje in sreča se mu končno nasmehne. Ko poplača vse račune, pa si zaželi še dobička. Pri tem pa pride navzkriž z zakonom...
11:05 Vem!, kviz, ponovitev
 • V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
11:45 Tarča: Politizacija ali aktivizem?, ponovitev
 • Komaj tri dni po začetku veljave razvpite novele zakona o zaščiti živali je počilo že pri prvem odvzemu živine, pri katerem je kot inšpektorica sodelovala nesojena izbranka premierja Goloba za položaj direktorice Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Gre za politiziranje postopka ali resen strokovni problem? Kaj naj bi šlo narobe, kdo vse se je vključil v postopek in kdo v obrambo kmeta?
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:30 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
13:35 Človeška žival: Življenje, ljubljenje, umiranje - nemška dokumentarna serija, ...
 • Večini mladih živali je usojeno umreti pred spolno zrelostjo, torej še preden bi jim uspelo prenesti svoj dedni zapis. A pri ljudeh ni tako, in to kljub dejstvu, da so po rojstvu še leta nebogljeni. Zakaj se človek, najpametnejša in telesno izjemno prilagodljiva žival, rodi tako nemočen? Protislovno pri tem je, da je ravno to razlog naše pameti. 2. del: Človeška žival – Življenje, ljubljenje, umiranje Znanost nas je doslej učila, da je tekmovanje glavno gonilo evolucijskih sprememb pri živalih. Vendar je tudi sodelovanje odločilno za uspešnost številnih vrst, še posebej človeške. Marsikatero obliko vedenja, za katero menimo, da je edinstvena lastnost ljudi – denimo uporaba orodja in jezik – opazimo tudi pri številnih drugih živalih. Toda le ljudje smo s sodelovanjem onkraj meja družinskih skupin in rodovnih skupnostih ter povezovanjem v svetovno mrežo dosegli prepletenost, ki močno presega tisto pri živalih. Kako nam je to uspelo? HUMAN ANIMAL / Nemčija / 2020 / Režija: Anja Taylor
14:35 TV-izložba
 • 0
14:50 Prisluhnimo tišini: Zaposlitev invalidov: »Težko, a je šlo.«, ponovitev
 • Obiskali smo štiri podjetja, ki so prejela nagrado Invalidom prijazno podjetje za dobro prakso pri zaposlovanju invalidov. Vsem so skupne dolgoletne in uspešne izkušnje na področju zaposlovanja in dela z invalidi, zato smo zaposlene invalide v teh družbah tudi vprašali, kako so zadovoljni z delom in odnosi v podjetju. Kako se sodelavci podpirajo med seboj in s tem ustvarjajo občutek pripadnosti, boste izvedeli v oddaji Prisluhnimo tišini.
15:00 TV-izložba
 • 0
15:15 Mostovi - Hidak - magazinska informativna oddaja
 • Az adás tartalma: - ülésezett a Lendva Községi MNÖK Tanácsa; - ülésezett a Šalovci Községi MNÖK Tanácsa; - a Lendvai Lions Klub sajtótájékoztatója; - megújult a Bánffy Könyvesbolt; - Szép Zalában születtem – népdaléneklési verseny; - 3. Perecfesztivál Hármasmalomban; - az Alvarium méhesének díszítése. Vsebina oddaje: - zasedal je Svet MSNS Občine Lendava; - zasedal je Svet MSNS Občine Šalovci; - novinarska konferenca Lions kluba Lendava; - prenova madžarske knjigarne v Centru Bánffy; - Rodil sem se v prelepi Zali – tekmovanje v petju ljudskih pesmi; - 3. Festival perecev v Trimlinih; - okraševanje čebelnjaka v Alvariumu.
15:55 Skupaj - Say Hi - otroški EBU projekt proti medvrstniškemu nasilju, ponovitev
 • Uredništvo otroških in mladinskih oddaj Televizije Slovenija se letos drugo leto pridružuje mednarodni kampanji prijateljstva, ki nastaja pod okriljem EBU in s pomočjo in odgovornostjo javnih televizij širi pomembna sporočila med otroki. Namen evrovizijske otroške kampanje #Say Hi je opozoriti na pomen prijateljstva v psihosocialnem razvoju otroka ter na problem medvrstniškega nasilja. Ideja, ki je prerasla v mednarodni projekt, izvira z Norveške, kjer domača televizija skupaj z otroki že leta posveča teden dni boju proti medvrstniškemu nasilju ter preko različnih dejavnosti otroke spodbuja k prijaznosti in spletanju prijateljstev. Pridruži se nam na CIST-HUDO.RTVSLO.SI! SKUPAJ proti medvrstniškemu nasilju!
16:00 GG - Good game: Igralski cosplay - poučna oddaja za mlade, ponovitev
 • Alja ni navdušena samo nad videoigrami, ampak tudi nad cosplayem – izdelovanjem in oblačenjem v kostume junakov iz popkulture. Že dolgo je njena vzornica na tem področju Dora, spremlja jo na družbenih omrežjih. Alja bo Doro zdaj prvič spoznala pri igranju Catherine, ugankarske igre na temo ljubezni, duševnih stisk in izbire. Bo Dora nad igro navdušena, tako kot je Alja nad njenimi kostumi?
16:10 GG - Good game: Igričarski zmenek - poučna oddaja za mlade, ponovitev
 • Bi na prvem zmenku igrali videoigre? To sta naredila Benjamin in Nina z igro League of Legends. Benjamin je namreč e-športni trener in bo Nino, ki raje trenira na igrišču, poskušal naučiti igrati. Bodo videoigre pritegnile športnico, ki popoldneve raje preživlja zunaj, in pri tem pomagale zanetiti tudi kakšno iskrico?
16:20 Infodrom - tednik za otroke in mlade, premiera
 • Infodrom je informativna oddaja za mlade. Vsak petek ob 16. uri in 5 minut se ozre po iztekajočem se tednu in gledalcem predstavi najpomembnejše dogodke in zanimive vrstnike ter pojasni izbrane pojme s področja politike, družbe, narave in tehnologije. Voditelji oddaje so Katja Špoljar, Klara Eva Kukovičič in Maks Daksobler.
16:35 TV-izložba
 • 0
16:55 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15 Ah, ta leta!: Ustvarjalnost brez meja - oddaja za starejše, premiera
 • Ustvarjalnost in umetnost združujeta domišljijo, izvirnost, inovacijo, izražanje in globlje razumevanje sebe in sveta. Umetniško ustvarjanje nam pomaga pri izražanju čustev, izkušenj in idej, ki presega omejitve jezika. Hkrati nam umetniško izražanje pomaga graditi samozavest in boljšo samopodobo, sam ustvarjalni proces pa pripomore k obvladovanju stresa in anksioznosti. V studiu oddaje Ah, ta leta! gostimo Alenko Vidrih, skrbnico študijske smeri Pomoč z umetnostjo na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani. Da ustvarjalnost vedno najde pot, pa s svojim umetniškim ustvarjanjem dokazujeta Željko Vertelj, ki slika z usti, in gluhoslepi kipar Anton Polutnik.
17:45 Ljubozver: Čiščenje zelenice - risanka, premiera
 • Po veliki zabavi je Puhkograd ves razmetan, zato ga je treba počistiti.
17:50 50 skladb, ki so nas zapele: Zeleni Jurij, premiera
 • slovenska ljudska Nekatere pesmi si brundamo vsak dan, druge, ko smo v posebnem razpoloženju, toda samo petje določenih pesmi ima obredno moč, ki zahteva tudi posebno opravo in geste. Na Jurjevo, 24. aprila, v Beli Krajini tako pojejo prav posebno pesem, ki ima simbolni in obredni pomen. Pesem opeva običaj Jurjevanja, ki ga še danes poznajo v Beli Krajini. Ključne elemente pesmi bomo preučili z glasbenikom Janezom Dovčem, z glasbeno urednico Simono Moličnik pa bo tekel pogovor tudi o tem, kako nastane avtorska komopozicija, ki zajema iz ljudske glasbe - kdaj pesem več ni ljudska, in kdaj dobi izvirne elemente avtorstva.
18:00 Koda: Težave partnerjev v zunajzakonski zvezi
 • Starejši par so čez noč ločili brez njunega privoljenja. Partnerja je svojec nastanil v dom, partnerka pa ga zdaj ne sme niti obiskovati. Kaj lahko storita, glede na to, da uradno nikoli nista bila v partnerski zvezi, čeprav sta skupaj živela več kot desetletje? Stečajni postopek podjetja Studio Moderna še ni končan, spletna in siceršnja prodaja v trgovinah Dormeo pa je spet zaživela. Kakovost otroških varnostnih sedežev je večinoma dobra, pri dveh pa se je na preizkusu evropskih avtomobilskih in potrošniških organizacij vendarle prižgala rdeča luč. Poglobili smo se tudi v mite o mleku. Ali v procesu pridobivanja mleka še vedno uporabljajo antibiotike, je trajno mleko res osiromašeno in zakaj rastlinski nadomestki niso mleko?
18:20 Vem!, kviz
 • V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
18:55 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
18:57 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:20 Slovenska kronika
 • Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:35 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:45 Kultura, premiera
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
20:00 V petek zvečer: Niko Zagode in Jernej Kogovšek
21:25 Na lepše: Odmaknjene vasi in kulturna dediščina
 • Ekipa Na lepše je raziskovala, kako se turizem razvija v nekoč popolnoma izpraznjenih Abitantih. Ta najbolj odmaknjena vasica koprske občine je bila avgusta 1987 razglašena za kulturni spomenik lokalnega pomena in je vpisana v register kulturne dediščine. Nekoč je v vasi živelo okoli sto petdeset ljudi in tudi do sto dvajset glav živine, od katere je bilo odvisno življenje v vasi. Vsako leto so med drugim pridelali dobrih petsto hektolitrov vina, predvsem refoška, ki je veljal za eno od najboljših vin primorske regije. Druga svetovna vojna je vas zelo osiromašila, saj so prebivalci hranili kar tri vojske. V zadnjih letih pa vas tudi z različnimi dogodki ponovno začenja živeti. V samostanu in galeriji Kostanjevica na Krki ponujajo skozi delavnice grafičnega tiska in tako ohranjajo kulturno dediščino. Namig za jesensko rekreacijo predstavlja kompleks rovov pod Sveto Goro, ki predstavljajo edinstven in razvejan kompleks vojaške infrastrukture, katere so v živo skalo izkopali vojaki avstro-ogrske vojske, ki so se med letoma 1915 in 1917 na tem območju spopadali v dvanajstih bitkah Soške fronte. Za konec pa še ne čisto turistična zgodba o Mokrem potoku. Kočevarski vasici, ki je položena globoko v kočevske gozdove, na rob gozdnega rezervata. Mokri potok je bila mešana vas s slovensko-nemškimi prebivalci, kar je bil tudi razlog, da jo v Roški ofenzivi leta 1943 niso porušili. So jo pa zato z vojsko zravnali kasneje, ko je bil Mokri potok del varovanega in zaprtega širšega območja Kočevske Reke. V zadnjih desetih letih se je v Mokrem potoku oblikovala samozadostna vasica, ki jo je čisto na novo zgradila skupina ljudi, združena pod okriljem zadruge Mokri Potok. Zgodovina vasi se je začela na novo pisati leta 2013, z odkupom parcel ob Občine Kočevje. In tako je iz zaraščenega ter nekultiviranega prostora, kjer je bilo nekdaj posejanih 18 kmetij, nastala eko vasica 5-ih hiš in 18-ih prebivalcev. Njihov koncept ekološke gradnje, naravne pridelave hrane, z rabo obnovljivih virov energije, recikliranjem in čim manjšem ekološkemu odtisu, pa se želi v prihodnje odpirati tudi turizmu.
21:55 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
22:00 Odmevi
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:20 Sejem je živ, reportaža z 39. Slovenskega knjižnega sejma, premiera
 • V Ljubljani poteka 39. Slovenski knjižni sejem, že drugič pri dnevni svetlobi prostrane dvorane na Gospodarskem razstavišču. Selitev iz Cankarjevega doma se je izkazala za dobro potezo. Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev GZS je ugotovila velik porast obiska: lani si je sejem ogledalo kar 45.000 ljubiteljev knjig in pestrega spremljevalnega programa. V letošnji sejemski vrvež se bo podala tudi ekipa TV Slovenija in za gledalce še med sejmom, ki se bo končal v nedeljo, 26. novembra, pripravila reportažo. Med drugim boste videli dobitnico nagrade za najboljši prvenec Pio Prezelj, Schwentnerjevega nagrajenca Miho Kovača, sejem bo obiskala tudi ministrica za kulturo Asta Vrečko, od katere knjižni založniki in prevajalci po uspehu častnega gostovanja Slovenije na Frankfurtskem knjižnem sejmu upravičeno pričakujejo posluh za nadaljnji razvoj mednarodne izmenjave. Avtorici oddaje Meta Česnik in Eva Semič.
23:00 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
23:15 Kinoteka: Voznik, film
 • Kot diamant izbrušeni kultni triler Walterja Hilla Ryan O'Neil igra najboljšega voznika, kar jih vozi po nočnih cestah Los Angelesa. Voznik, čigar osebnega imena ne spoznamo, svojim strankam služi za pobeg s krajev zločina. Njegova vožnja je prebrisana in predrzna, elegantna in nezmotljiva. On je uglajen in diskreten, zbran in discipliniran. Policija ga nikdar ne ulovi in svoje stranke vedno pripelje na varno. Sam pa ni povsem na varnem. Detektiv si je zadal, da ga bo uničil. Voznik se po pomoč zateče k Igralki - stari znanki, ki Detektiva zapelje v svojo igro. Nikoli boljši Ryan O’Neil, Bruce Dern in Isabelle Adjani zaigrajo v kultnem, minimalističnem, kot haiku izčiščenem trilerju, ki je imel izjemen vpliv na prihodnost žanrskega filma. Velja za vrhunec filmske stilizacije v70. letih in je eden od največjih vzorov režiserja Quentina Tarantina. Izvirni naslov: / Francosko-italijanski film, 1967 / Režija in scenarij: Walter Hill / Igrajo: Ryan O'Neal, Bruce Dern, Isabelle Adjani