TV spored TV SLO 1


5. april 2020 - 11. april 2020
06:10 Kultura, ponovitev
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
06:15 Odmevi, ponovitev
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
07:00 Dobro jutro
 • Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja. Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo. Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
09:10 Izodrom - posebna oddaja za otroke, premiera
 • Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.
10:00 Poročila
10:10 Dobrodošli pri Jonu: Seneni labirint - risanka, ponovitev
 • Kmet sledi nenavadnim zvokom in se znajde v labirintu iz sena.
10:15 Mandi: Čarovnikova vajenca - risanka, premiera
 • Mandi in Pipi v gozdu najdeta čarovnikovo hišico. Poigrata se z uroki in čarovnika po nesreči spremenita v žabo. Bosta znala pripraviti pravi čarovniški zvarek, da ga bosta rešila iz žabje kože?
10:20 Rija in Krokodil: Hiška - risanka, ponovitev
 • Rija in Krokodil gradita hiško na vrtu za babičino hišo. Odločita se, da bosta v njej živela. Rija zbija in žaga. Hiška mora biti popolna! Krokodil pa medtem opazuje oblake na nebu. Rija meni, da bi ji moral pomagati pri gradnji. Šele ko zagrmi in začne deževati, se Krokodil pokesa. A hiška je samo Rijina.
10:25 Vse o Rozi: Sledimo oblaku - risanka, ponovitev
 • Capko na Hrastarjevem hribu opazuje oblake. Odloči se, da bo enega ujel. Rad bi, da mu prijatelji pomagajo. Ampak kako sploh ujameš oblak?
10:30 Ernest in Celestinca: Snežni metež - risanka, ponovitev
 • Ko zunaj nastopi mraz, medvedi običajno zaspijo. Ernest pa trdi, da je nizkih temperatur vajen. Celestinca se odpravi po moko k prijateljem, ko se razdivja snežni metež.
10:40 Dobrodošli pri Jonu: Košarka - risanka, ponovitev
 • Timi je premajhen, da bi igral košarko z ostalimi, a on se s tem ne strinja.
10:45 Džamila in Aladin: Govoreči zakladni ptič - angleška otroška nanizanka, ponovi...
 • Moški na tržnici prodaja razna čudesa. Med njimi je tudi čudoviti zakladni ptič. Tako se imenuje zato, ker naj bi lastnika pripeljal do zaklada. Aladin ga kupi in šele potem ugotovi, da do zaklada ne bo prišel tako zlahka.
10:55 Špasni učitelj: Dan prijaznih besed (8/24) - nizozemska otroška nanizanka, ponov...
 • Mister twister i., 1. sezona, 8. del, 25 min
 • Lisa učitelja Keesa opomni, da se bliža dan prijaznih besed, in ta učencem naroči, naj se domislijo najlepših poklonov, ki bodo drugim narisali nasmeh na obraz. Lisa želi videti nasmeh na obrazu gospe Dreus, zato jo zasipava s pohvalami. Toda sumničava in zlovoljna Dreusova se ne da. Še več, zahteva, da se dan prijaznih besed na šoli konča predčasno.
11:20 Vem!, kviz, ponovitev
 • V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
11:55 Prišla je sreča (I.): Ko sva premagala vse (18/24) - italijanska nadaljevanka
 • È arrivata la felicita / that's happiness i., 1. sezona, 18. del, 53 min
 • Valeria zbere pogum in materi po telefonu pove, da je razočarana nad njo, ker ji zaradi nazadnjaških prepričanj ne pomaga med nosečnostjo. Giovanna se odpravi k duhovniku in ta jo spodbudi, naj poskusi sprejeti hčerino zvezo. Zato sklene, da bo Valerio in Rito povabila na večerjo. A kljub trudu tudi na večerji ne more iz svoje kože. Laura se še enkrat grdo maščuje Bei, Umberto pa načrtuje drzno potezo, da bi spet pridobil Laurino naklonjenost. Gustav prispe v Rim in Claudia ga prepriča, da bi se sestala z Orlandom in Angelico in dokončno zgladila spore ter pozabila na stare zamere. Gustav ni navdušen, saj se je Orlando, ko je izvedel za njegovo zvezo s Claudio, grdo znesel nad njim, kar mu je pustilo posledice.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:35 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:45 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:50 TV-izložba
 • 0
14:05 Divjina v srcu (II.) (2/10) - britanska nadaljevanka, ponovitev
 • Wild at heart (ii.), 2. sezona, 2. del, 46 min
 • Mara ima novega lastnika in ob tej priložnosti priredijo velik sprejem. Na njej nameravajo predstavniki britanske dobrodelne organizacije na svobodo izpustiti mrhovinarja Vincenta. Novi upravnik posestva Fatani povabi Dannyja, da kot veterinar spremlja dogodek, in prosi Sarah, naj mu odstopi nekaj sob za goste. Med njimi je tudi Dora Aitken, pokroviteljica dobrodelne organizacije, ki želi možu pričarati Afriko, kakršno sta spoznala v mladosti. Na pomoč ji priskoči Rosie.
14:55 Veliki slikarji na malem zaslonu: Van Gogh - nov pogled - britanska dokumentarna se...
 • V Van Goghovem muzeju v Amsterdamu so preuredili razstavo del slovitega nizozemskega umetnika Vincenta van Gogha. V ospredje so postavili umetnika samega ̶ njegove avtoportrete ter druge slovite slike. Van Gogh se je za slikarsko kariero odločil razmeroma pozno in slikanja kljub duševnim stiskam ter težavam ni nikoli opustil. V oddaji bomo, tudi skozi njegova pisma bratu Theu, spoznali njegovo življenjsko zgodbo ter si ogledali številne risbe in slikarske mojstrovine.
15:50 Govoreči Tom in prijatelji: Direktor v težavah - risanka, ponovitev
 • Zunaj divja snežni vihar in v Tomovi garaži se prikaže direktor, ki je doživel nesrečo. Toma premami poslovna priložnost in poskusi mu prodati svoje zamisli. Se bo Tom okoristil s srečnim naključjem in se mu bo končno nasmehnila sreča?
16:00 Male sive celice: OŠ Toma Brejca Kamnik in OŠ Dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bi...
 • V 22 oddaji se v tekmo za zmago podata Osnovni šoli Dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica in Toma Brejca Kamnik. Na sproti si sedijo vijolični Neža, Erazem in Benjamin ter rumeni Marja, Lidija in Nik, ki nas s svojim znanjem popeljejo v pravljični in svet športa. Nepotizem jim je tuj, malce pa jim jo zagodejo tudi dedki in pradedki. Vijolični se sicer odlično znajdejo med oblaki, rumeni pa v zelenjavnem vrtu. Komu bolj leži vijuganje med ovirami, pa v Malih sivih celicah. Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.
16:45 Govoreči Tom in prijatelji: Kdo je prekinil Angelco? - risanka, ponovitev
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:45 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:50 (Ne)znana poglavja slovenske zgodovine: Marija Terezija in Slovenci (2/3, 2019) - i...
 • Javni zdravstveni sistem, obvezna osnovna šola, hišne številke, vse to imamo prav po zaslugi Marije Terezije in njenih reform. In seveda, krompir, ki ga po statistiki vsak Slovenec letno poje okrog 70 kg. V zgodovino se je zapisala kot dobra vladarica, z močnimi svetovalci, ki jim je znala prisluhniti, tudi če se z njimi ni najbolj strinjala. Kako danes gledajo nanjo potomci njenih podanikov? Kako jo vidijo njeni neposredni potomci ter zgodovinarji? Kako je vplivala na slovenske kraje, in prebivalce? Ali posledice njenih reform čutimo še danes? Vse to odkrivamo z današnjim poglavarjem družine Habsburg - Karlom von Habsburgom, dr. Miho Preinfalkom, dr. Petrom Vodopivcem, dr. Andrejem Studenom in drugimi.
18:15 Koyaa - Poskočna radirka - risanka, ponovitev
 • Na miren dan Koyaa začuti željo po ustvarjanju. Odloči se narisati risbo poskočnih zajčkov. Krokar vozadju skrbno po načrtu gradi novo ptičjo hišico. Ko Koyaa dokončano risbo uokviri in želi pospraviti delovni prostor, se mu radirka nenadoma izmakne in začne kot pravi zajček neutrudno skakljati po hiši. Ob tem pa briše vse, kar ji prečka pot, vključno s Krokarjevimi načrti za novo ptičjo hišico. Se boKoyii posrečilo ujeti poskočno radirko?
18:20 Vem!, kviz
 • V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
18:50 Vreme, ponovitev
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
18:55 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:25 Slovenska kronika
 • Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:50 Vreme, ponovitev
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:55 Film tedna: Ženske tečejo, film
 • Komedija. Vera je lepo in polno živela z Jindrichom, dokler tega ni izdalo srce. Po pogrebu je trdno odločena, da bo izpolnila njegovo zadnjo željo in bo pretekla maraton. Poduhovljena vdova, mati treh odraslih hčera, niti ne pomisli, da bi bila to lahko težava. 42 kilometrov ni kar tako, zato se ženske odločijo, da si bodo progo razdelile in bodo maraton pretekle kot družinska štafetna ekipa. Seveda nobena od hčera ni pripravljena, vse so sredi svojih družinskih ali poslovnih načrtov, in čeprav nobena ni pretekla še niti metra, ne vidijo težav. ŽENSKE TEČEJO / / ČEŠKA / 2019 Režija: Martin Horský / Scenarij: Martin Horský / Igrajo: Zlata Adamovská, Jenovéfa Boková, Samuel Gyerták, Martin Hofmann, Tereza Kostková, Antonín Kracik, David Kraus, Veronika Kubarová, Ondrej Malý, Bolek Polívka, Vladimír Polívka, Aron Vetchý, Ondrej Vetchý, Petr Vondrácek …
21:25 Sošolki, film
 • Mlada učiteljica Sonja poskuša razrešiti spor med sošolkama. Na videz nedolžen spor ima neprijetne posledice. Vmešajo se starši, iz otroškega prepira nastane zgodba o razmerjih v današnjem svetu: bogatejši in vplivnejši praviloma zmagajo nad socialno šibkejšimi.
21:55 Vreme, ponovitev
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:00 Odmevi
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:40 Kultura
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
22:45 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:50 Vreme, ponovitev
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:55 Profil: dr. Marko Jesenšek, ponovitev
 • Letošnje leto poteka v znamenju 100. obletnice priključitve Prekmurja matičnemu slovenskemu ozemlju. Gost oddaje bo jezikoslovec dr. Marko Jesenšek, ki raziskuje prekmurski jezik in njegov razvoj skozi čas, spregovoril pa bo tudi o nekaterih drugih temah povezanih z današnjim položajem slovenščine. Voditeljica: Alenka Zor Simoniti
23:40 Dnevnik Slovencev v Italiji
 • Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.