TV spored TV SLO 1


7. december 2023 - 13. december 2023
07:00 Živ žav
 • 0
07:00 Profesor Baltazar: Čudežna torta - risanka, ponovitev
 • Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.
07:05 Hej, hej, Šapice!: Veliki Hovhov - risanka, ponovitev
 • Na stadionu Repek priredijo tekmovanje nogometnih maskot. Beni postane Veliki Hovhov in se pomeri z maskotama ovc in gepardov. Videti je, da bo najslabši, dokler ne pride preizkušnja, v kateri prav on zablesti
07:15 Skrivni vrt: Kje je Jošt? - animirana živalska nanizanka, ponovitev
 • Voluharja Jošt in Poka se dolgočasita. Ob tropskem ribniku ni kaj početi in Jošt je prepričan, da lahko smukne do skritega jezera in si tako popestri dan. S Piko skleneta stavo: do kosila mora priti do tja in nazaj. Ure minevajo in Pika začne iskalno akcijo. Taščiček Niko opreza za Joštom iz zraka, Zdravko prečeše jezersko dno, toda radoživi voluhar se masti nekje drugje.
07:20 Mali Huhu: Huhu in košarkarica Katka - risanka, ponovitev
 • Huhu je žalosten, saj se pri vseh športih odreže najslabše med prijatelji. Ne tako kot jež Pikec, ki vedno zmaga. A v Gornjem Gradu se na poti na prvenstvo v košarki na vozičkih ustavi košarkarica Katka. Ob njenem zgledu Huhu spozna, da ni dobro prehitro vreči puške v koruzo.
07:30 Dimitri: Amulet - risanka, ponovitev
 • Anansi je v kolibi našla nekaj neverjetnega: obesek za srečo. Mladiči ga sploh ne morejo preizkusiti, ker jih pri tem prehiti Ladi. Toda vsi vemo, kako se to konča. Ladiju je pošteno žal, da si ga je prisvojil.
07:35 Ljubozver: Zvočni dan - risanka, ponovitev
 • Ljubozveru se zdi, da zamuja zabavo, ko se s Knjigrico nameni k zvočnemu presenečenju.
07:40 Knjižni molj: Kralj Artur in vitezi okrogle mize - risanka, ponovitev
 • Pak iz kartona izdela ne najbolj posrečen grad, zaradi česar se prijatelja podata na dvor bajeslovnega kralja Arturja. V njegovi jedilnici je za dolgo mizo velik direndaj, zato se Pak domisli rešitve.
07:50 Balončkovo: Skrivnost - risanka, premiera
 • Žarko in Živa postaneta detektiva, ko poskušata ugotoviti, zakaj na dvorišču skrivnostno izginja solata. S pomočjo prašičkov in krave Žveke odkrijeta blatne stopinje, ki vodijo na drugo stran kmetije.
07:55 Cmokci: Skrivalnice - risanka, ponovitev
 • Cmokci se igrajo skrivalnice. Rožnati cmokec šteje do deset, drugi pa hitijo, da bi našli dobro skrivališče. Kateri cmokec bo najdlje ostal skrit in zmagal?
08:00 Cofek: Kot iz škatlice - risanka, ponovitev
 • Preden gre Cofek na koncert, se mora okopati. Ne dovoli, da mu pri tem pomaga mama - saj ni dojenček! A sam si hrbet težko umiješ. Morda lahko prosi za pomoč glasbenike?
08:05 Ekipa Tinpo: Poševna stolpnica - risanka, ponovitev
 • Stavba noče stati naravnost, Poji pa ne morejo živeti v stanovanjih z nagnjenimi tlemi.
08:15 Pip in Poka: Nerodni Žabek - risanka, premiera
 • Pip in Poka se igrata s Pujsi in Žabkom. Pujsi Pipu po nesreči pade iz rok. Udari se v ramo. Pipa prešine, kako ji bo pomagal: z obližem. Za obliž izbere eno izmed nalepk, ki jih ima v škatlici. Poka je navdušena in si izprosi nalepko še za Žabka. Pip ji ustreže, a Poka nima mere. Žabkove poškodbe so le namišljene, nalepk pa je vse manj. Pip je vse bolj nejevoljen. Ko Poka Žabku nalašč poškoduje roko, v škatlici ni več nalepk. Poka je vsa iz sebe, zato Pip Žabku odstopi Pujsino nalepko. Poka mu začne vračati Žabkove nalepke in spet se veselita, ko si jih igraje izmenjujeta.
08:20 Mili in Moli: Vrtna hišica - risanka, premiera
 • Mili in Moli skupaj zgradita vrtno hišico. A kmalu se sporečeta glede tega, kako bosta hišico uporabljali in kaj se bosta igrali. Njuno prijateljstvo se skrha in dekleti si poiščeta druge prijatelje za igranje. Kmalu pa ugotovita, da se morata novim prijateljem še bolj prilagajati in da pogrešata druga drugo. Njuna mucka ju pripeljeta spet skupaj in zdaj sta dekleti pripravljeni tudi popuščati.
08:35 Reaktivčki: Rudnik soli Wieliczka, Poljska - risanka, ponovitev
 • Zafrk bi jedel pomfrit. Žal je na ladji zmanjkalo soli. Robotki jo najdejo v starem rudniku. V njem so spomeniki, ki jih hodijo gledat turisti z vsega sveta. Zafrk na vsak način hoče priti do soli, tudi če s tem ogrozi rudnik in ljudi v njem.
08:45 Ela, Oskar in Hu: Duh - risanka, ponovitev
 • Oskar bo prespal pri Eli. V temi postane njena hiša nenadoma zelo strašljiva.
08:55 Pujsa Pepa: Letimo na počitnice - risanka, ponovitev
 • Družina Pujs se pripravlja, da bo šla na počitnice. Pepa in Jure dasta v kovček svoje najljubše igrače. Babi in dedi pujs bosta poskrbela za ribico Zlatko.
09:00 Superjelen Jani: Jani in revskajoči veveriček - risanka, ponovitev
 • Bernard hoče pokazati svojo neukročeno plat. Janija zaskrbi, ker je Bernard zelo neroden. A veveriček je odločen, da bo živel v divjini. Že teka naokrog čisto gol in renči kot divja žival.
09:15 Ernest in Celestinca: Reševanje gospe Tulipan - risanka, ponovitev
 • Iz hiše gospe Tulipan se zaslišijo kriki ... V stanovanju je zagledala podgano. Ali je res podgana ali le nagajiva miš?
09:25 Zog in leteča zdravnika, film
 • Kraljična Zala, Klativitez in zmaj Zog so nadvse nenavadna ekipa letečih zdravnikov. Predani so svojemu poklicu in zdravijo resnične in pravljične živali: morsko deklico, samoroga in leva. Ko kralj zapre Zalo v grad, mora kraljična izbrati med begom na svobodo in zdravljenjem svojega bolnega strica. S pomočjo Zoga in Klativiteza najde pravo zdravilo. Risanka je posneta po knjižni predlogi pisateljice Julie Donaldson in ilustratorja Axla Schefflerja.
09:50 Zdravnica Mica: Kaj so norice? - risanka, premiera
 • Kaj so drobni rdeči mehurčki na koži? Zdravnica Mica in Tinko pojasnita, kaj so to norice in kaj povzroča to zelo nalezljivo bolezen.
09:55 Morfove epske dogodivščine: Kje je Ščetka? - risanka, ponovitev
 • Morf je še preveč zaspan, da bi Ščetko peljal na sprehod, zato se ta odpravi po svoje. Ker je ni domov, se Morf in Car odpravita ponjo in odkrijeta, da je tudi sama doživela pustolovščino.
10:00 Danin dinosvet: Dinozaver med policami - Dinozavrski oklep - kanadska otroška nani...
 • Dinozaver med policami Dana med policami trgovine opazi nenavadnega gosta. Stigimoloh je imel na glavi bodice. Toda zakaj? So bile za obrambo, za merjenje moči ali celo za dvorjenje samici. Dana vzame šop banan in preizkusi svojo teorijo. Dinozavrski oklep Dana opazuje evoplokefala, ki varuje gnezdo z jajci. Ta rastlinojed je bil zelo nevaren. Njegov rep je bil kot močan kij in po telesu je imel oklep. Le kateri dinozaver ga bo premagal? Velik in močan ali majhen in okreten?
10:30 Nedeljsko bogoslužje, premiera
 • Nedeljsko bogoslužje bo potekalo iz župnije Ljubljana-Dravlje.
11:20 Ozare, ponovitev
 • »Kaj ni to prijetno, če more človek komu kaj prijaznega povedati, če že ne storiti?« (Josip Stritar) razmišlja MOJCA KEPIC
11:25 Obzorja duha: Naš Kralj, premiera
 • Zadnja nedelja v cerkvenem letu je posvečena Kristusu, Kralju vesoljstva. Nekdaj je imel oblast kralj, kdo pa bo danes prispeval k miru? Zadnja nedelja v cerkvenem letu je v Katoliški cerkvi posvečena Kristusu, kralju vesoljstva. Zakaj so pred 2000 leti v Izraelu nestrpno pričakovali kralja? Kaj pa danes pomeni »biti na oblasti«? Za kaj mora oblast v družbi najprej poskrbeti? Kako se morajo demokratične skupnosti povezati in oblikovati skupnost za mir? To bo tema oddaje. Na dan žrtev spolnih zlorab so pri Svetem Jožefu v Ljubljani z razstavo SHAME opozorili na trpljenje ranljivih oseb. V frančiškanskem samostanu na Tromostovju v Ljubljani so odprli za javnost najdlje delujočo knjižnično ustanovo v Sloveniji. Na ogled pa je tudi muzej s pinakoteko. V programu Ars sta še posebej namenjani sakralni glasbi oddaji Musica sacra in Kraljica orgel. In memoriam pa skladatelju, zborovodji in duhovniku Jožetu Troštu.
12:00 Ljudje in zemlja - izobraževalno-svetovalna oddaja
 • Najprej bomo šli v Hrvaško Istro. Obiskali bomo oljkarja v Krasici pri Bujah in v Zambratiji pri Umagu. Nato bomo skočili do Strunjana, kjer se je odvijal jubilejni 20.praznik kakija. V Brkinih in prvič tudi v Trenti so volkovi napadali ovce in jih veliko poklali. Kmetje, predvsem živinorejci so ogorčeni in zahtevajo ostrejše ukrepanje države, lastnice zveri. V zadnjem času je med lastniki kmetijskih zemljišč veliko vprašanj sprožila Uredba o odpadkih, ki prepoveduje kurjenje odpadkov na prostem. Čeprav so navedli nekaj izjem, pa so se mnogi vprašali, na kakšen način se lahko poslej znebijo zelenega reza? Bili smo na martinovanju v kleti Vinakoper, kjer so predstavili skupni refošk 15-h vinogradnikov z imenom "15 odtenkov Istre". V zaledju Istre pa štirje prijatelji nadaljujejo s tradicijo svojih nonotov in ponovno oživlljajo kuhanje trape, žganja iz grozdnih tropin. Za konec pa zelo zanimiv pogovor z najstarejšim kmetom v Sloveniji in daleč naokoli.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:30 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
13:35 V petek zvečer: Niko Zagode in Jernej Kogovšek, ponovitev
 • Tudi tokratni petek zvečer si bomo vzeli čas za prijatelje in prijateljstvo. Na našem odru Alfi Nipič s pesmijo Vračam se, Slovenija, Nina Pušlar z novo uspešnico Ironija, Belo pismo skupine Slapovi prepevajo Firbci, Moja, moja Mladi Dolenjci. Nina Pušlar in Lado Bizovičar se na blizu srečata v eni najlepših popevk Slovenske popevke – Lastovke, nastopajo Chicas z Gasilec moj in Marko Vozelj v spremstvu 8 tamburašic z akustično priredbo Me boš še ljubila. DJ Melani gosti Sašo Lešnjek, ki je na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca predstavila Tipi z jeepi. V rubriki NaGlavo superhit skupine Big Foot Mama izvaja Vili Resnik v družbi Mirana Domanjka, Lado Bizovičar pa Venček največjih spletnih hitov. Sklad "GLASBENIK SEM" Zveze prijateljev mladine Slovenija podpira mlade, ki se znajdejo v težkih razmerah in jim pomaga pri njihovem glasbenem razvoju. Tokrat zbiramo za mladega violinista, ki se uspešno uveljavlja na državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih. Želimo mu, da tako tudi nadaljuje in napreduje. V dobrodelnem kvizu nam bosta pomagala humorista Jernej Kogovšek in Niko Zagode, njima pa profesionalca iz kviza Male sive celice Pia Pernat in Jošt Gašperlin. Veseli bomo podpore naših gledalcev s sporočilom DARILO5 na 1919.
15:10 Poly, film
 • Poly, 2020, družinski, 98 min, IMDb ocena: 5.7
 • Zgodba s toplino govori o prijateljstvu med deklico in šetlandskim ponijem Osamljena deklica Cécile ne najde svojega mesta v kraju na francoskem jugu, dokler dogajanja ne popestri prihod potujočega cirkusa, ki se ponaša s številnimi zanimivostmi. Deklici se prikupi šetlandski poni Poly, po cirkuški predstavi pa odkrije, da lastnik Brancalou žival trpinči in zanemarja. Cécile ponija reši, vendar ji žival pobegne. Reševalni akciji se pridružijo še drugi vaški otroci. Izvirni naslov: / Koprodukcijski film, 2018 / Režija: Nicolas Vanier / Scenarij: Nicolas Vanier, Jérôme Tonnerre, Maxime Giffard / Igrajo: François Cluzet, Julie Gayet, Patrick Timsit

več
Poly, film
16:55 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15 Pip in Poka: Slikanje račk - risanka, ponovitev
 • V parku Pip slika račke, a dežne kaplje razmočijo sliko, zato s Poko smukneta k njej domov. Pipovi načrti se izjalovijo, zato Poka predlaga, da skupaj naslikata ogromno sliko. Odličen domislek! Prešerno se zabavata, dokler se jima ne pomešajo vse barve in je Pipova rumena račka nenadoma zelena. Pip kuha mulo in noče več slikati. Poka srkne požirek mleka in piha mehurčke. To zvabi nasmešek na Pipov obraz. Skupaj pihata mehurčke in že sta dva bradata možica, ki naslikata sliko, polno smešnih raznobarvnih račk.
17:20 Nedeljsko popoldne
 • Bernarda in Jože gostita pevko Anjo Rupel, ki se po večletnem premoru vrača na koncertne odre, tudi z novo pesmijo Srce že ve, s katero se predstavlja v oddaji. V goste prihaja še zdravnik, spletni vplivnež in pisatelj David Zupančič, ki je izdal novo knjigo Znanost mirnega življenja. V zabavnih igrah se med seboj pomerita pevki Alenka Godec in Lea Bartha Pesek, ki ju povezuje nastopanje v muzikalih Mamma Mia! in Nune pojejo. Ne glasbenem odru se s Paganinijevo arijo Io ti penso amore prestavlja še Ana Dežman.
18:55 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
18:57 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:15 Slovenska kronika
 • Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:30 Zrcalo tedna
 • Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
19:45 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
20:00 Mame na robu - britanska nadaljevanka
 • Helen se s Catherinino in Maryamino pomočjo spopada s posledicami Guyevega dejanja, a ji kljub temu po pogovoru z Louise popustijo živci. Maryam je pred preiskavo Edwardove smrti še vedno jezna na Catherine, ker se je prijavila v komisijo, a se nazadnje izkaže, da prijateljica resnično ravna v njeno dobro. Catherine je obupana, ker v službi ni napredovala, in se zaveda, da bo težko shajala ter skrbela za hčer. Lars ji ponudi rešitev, ki zahteva skrben premislek. Kako se bo odločila? MATERNAL / Velika Britanija / 2022 Scenarij: Jacqui Honess-Martin Režija: James Griffiths V glavnih vlogah: Parminder Nagra, Lara Pulver, Lisa McGrillis, Raza Jaffrey
21:00 Intervju: dr. Igor Lukšič
 • Tokratni gost oddaje Intervju, ki jo vodi Jože Možina, je eden najbolj prodornih političnih analitikov, dr. Igor Lukšič. Nekdanji minister za šolstvo in predsednik Socialnih demokratov, zdaj pa profesor na Fakulteti za družbene vede, je pronicljiv raziskovalec politične misli na Slovenskem. V uvodu je odgovarjal na vprašanja o svoji politični formaciji, odnosu do komunističnega režima in njegovih nosilcev, zlasti do Janeza Zemljariča. Sedanje politične razmere, še posebej vlado pod vodstvom Gibanja Svoboda in dr. Goloba, ocenjuje kritično. Meni, da je tak zakon oz. način, kako so ga izvajali ob odvzemu goveda pri Krškem, posledica tega, da imamo na odgovornih mestih razvajeno urbano mladino, ki nima stika z realnostjo. O Zakonu o evidentiranju delovnega časa meni, da so ga napisali ljudje, ki ne vedo – in niti nočejo vedeti –, kakšne so razmere in potrebe na visokošolskih ustanovah, v poslovnem svetu … O politični krizi, v kateri se je znašla Slovenija, dr. Lukšič pravi, da bo dr. Golob, glede na njegovo osebnost, vztrajal do konca in da bomo dobili novega predsednika vlade šele na volitvah. Napoveduje, da Slovenijo do konca mandata čaka agonija.
22:00 Poročila
 • V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
22:15 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:25 Vreme
 • Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
22:30 Beg, film
 • Flee, 2021, dokumentarni, 85 min, IMDb ocena: 7.9
 • Bolj ali manj brezskrbno otroštvo, vojna, izginotje očeta, prebegi družinskih članov na različne konce Evrope, trgovanje z ljudmi, iskanje svoje identitete in vsaj malo duševnega miru. Animirani dokumentarni film pripoveduje izjemno bolečo življenjsko zgodbo Afganistanca, ki zgovorno priča o krutosti, brezbrižnosti oblastnikov in o moči, ki jo človek, prignan do skrajnosti, nekako le najde, da naredi naslednji korak. Film s premišljeno umeščenimi arhivskimi posnetki učinkovito podčrta družbeno-politično dogajanje trenutka, ki vsakič ostro zareže v slehernika. / Danska, Francija, Švedska, Izrael, Norveška, ZDA, Slovenija, Estonija, Španija, Italija, Finska / 2021 / Režija: Jonas Poher Rasmussen

več
Beg, film