TV spored TV SLO 1


5. april 2020 - 11. april 2020
06:10 Kultura, ponovitev
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
06:15 Odmevi, ponovitev
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
07:00 Dobro jutro
 • Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja. Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo. Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
09:10 Izodrom - posebna oddaja za otroke, premiera
 • Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.
10:00 Poročila
10:10 Dobrodošli pri Jonu: Jajca na oko - risanka, ponovitev
 • Bitzer poskrbi, da Kmet dobi za zajtrk jajca na oko.
10:15 Mandi: V divjino - risanka, premiera
 • Mandi in Pipi se s prijateljem odpravita na izlet v naravo. Prijatelj ima s sabo kup električnih napravic, a z njimi le prežene plahe živali. V gozdu je najbolje biti tiho in imeti oči na pecljih.
10:20 Rija in Krokodil: Kino - risanka, ponovitev
 • Rija in Krokodil gresta v kino gledat film z naslovom O petih vilah. Krokodil šušti s papirčki bombonov. Srka, riga in zeha! Pozor, Krokodil! Glej, vile so spekle torto. Krokodil? Ogromna senca se pojavi na platnu. Pošast? Zdaj drobna senca pride rešit Krokodila. Otroci vzklikajo. Zares si super, Krokodil!
10:25 Vse o Rozi: Medved v škripcih - risanka, ponovitev
 • Medvedek prihaja na obisk in prijatelji bi mu radi pripravili zabavo. Vsi prosijo Medveda za pomoč. Ker ima toliko dela, sproti pozabi, kaj je komu obljubil.
10:30 Ernest in Celestinca: Leon - risanka, ponovitev
 • Ernest sreča svojega starega prijatelja Leona, s katerim sta v mladosti skupaj igrala. Leon vztraja, naj ga Ernest spet spremlja na turneji. Le kaj bo Celestinca brez Ernesta?
10:40 Dobrodošli pri Jonu: Nogomet - risanka, ponovitev
 • Igra nogometa se konča precej nenavadno, ko vsi igralci obvisijo v zraku.
10:45 Džamila in Aladin: Vrt v palači - angleška otroška nanizanka, ponovitev
 • Džamila tokrat pristane na vrtu sultanove palače. Trudi se splezati iz njega, vendar ji to ne uspe. Aladin se boji, da jo bodo stražarji opazili in zaprli. Na pomoč pokliče duha. Toda ali Džamila sploh potrebuje njuno pomoč?
11:00 Špasni učitelj: Semenj (10/24) - nizozemska otroška nanizanka, ponovitev
 • Mister twister i., 1. sezona, 10. del, 25 min
 • Hasnina babica se preseli v dom za starejše, kjer je silno nesrečna. Ko ji Hasna omeni, da babice in dedki lahko pridejo med odmori v šolo brat učencem, priložnost pograbi z obema rokama. Otroci so navdušeni, učitelja Keesa pa skrbi, kdaj bodo pripravili program za semenj. Njegove skrbi prežene babica, ki je prava zakladnica idej.
11:20 Vem!, kviz, ponovitev
 • V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
11:55 Prišla je sreča (I.): Ko so otroci privolili (20/24) - italijanska nadaljevanka
 • È arrivata la felicita / that's happiness i., 1. sezona, 20. del, 54 min
 • Bea je nesrečna, ker jo je Marco zapustil. Kriva je Laura, ker je njegovo telefonsko številko poslala vsem Beinimi oboževalcem s sporočilom, da je Beina. Beo je ljubezen tako spremenila, da je Lauro in mamo začelo skrbeti. Angelica in Orlando sta se odločila, da se vsi skupaj preselijo v vilo. Ko otroke vprašata za mnenje o tem, sta presenečena, da niso navdušeni. Claudia zjutraj nenapovedano obišče Orlanda in otroka. Ponudi se, da pelje Pigija v šolo, Orlando pa to izkoristi za obisk Valerie, pri kateri je Angelica. Claudia je razočarana. Giuseppe je zapustil Giovanno in še vedno stanuje pri hčerini punci.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:35 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:40 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:45 TV-izložba
 • 0
14:05 Divjina v srcu (II.) (4/10) - britanska nadaljevanka, ponovitev
 • Wild at heart (ii.), 2. sezona, 4. del, 46 min
 • Sarah je še vedno v Angliji, saj mora pokopati očeta. V Leopardovem brlogu pa imajo še eno nevšečnost – čaka jih inšpekcija zavoda za varstvo narave – in vse mora biti brezhibno. Danny je odločen, da bodo dobili dovoljenje, zato vsakemu odredi nalogo. Toda z Du Plessisom odkrijeta, da se napajališče suši, Rosie pa odkrije, da so Togo odpeljali krivolovci. Ko že kaže, da huje ne more biti, na posestvo pride inšpektor. Izkaže se, da sta z Du Plessisom stara sovražnika.
14:55 Veliki slikarji na malem zaslonu: Matisse in kolaži - britanska dokumentarna serij...
 • Henri Matisse je bil velik kolorist in fauvist. Že od malih nog je kazal nadarjenost za slikanje, ljubezen do barv pa je odkril med okrevanjem po bolezni, ko mu je mama podarila slikarski pribor. Po nekaj letih življenja v Parizu se je preselil na Azurno obalo in odkril popolnoma nov svet: živahne barve Sredozemlja, bleščečo svetlobo, eksotiko in globoke sence. S Picassom sta bila velika prijatelja in tekmeca. Ko je na stara leta okreval po operaciji tumorja, se je posvetil kolažem. Nastala so njegova najbolj znana dela: Polž, Spomin na Oceanijo, štirje Modri akti in mnoga druga. Njegov kronski dragulj pa je kapela sv. Rožnega venca v Venceu.
15:45 Slovenski vodni krog: Framski potok - dokumentarna nanizanka, ponovitev
 • Ana in Rok tokrat raziskujeta naravni hidrološki spomenik Framski potok. Sam pomen naravnega spomenika je izrednega pomena za živalski in rastlinski svet. Iščeta tudi nekaj izjemnega a zelo skritega, ki se imenuje slap Skalca. Ga bosta našla? Dalje ju pot pelje mimo mlinov, oljarn, do prečudovitega ribnika, velikega zadrževalnika vode, ki ima danes predvsem funkcijo ribogojnice .
16:15 Mitakov oprimek, film
 • Mitak je zavzet plezalec na umetnih stenah. Star je komaj 10 let, pa ima že visoko zastavljene športne cilje, saj trenira plezanje že četrto leto. Iz dneva v dan si zastavlja višji cilj, zato tudi zmaguje na vseh tekmovanjih. Premaguje tako športnike - svoje vrstnike, kot samega sebe: zadal si je, namreč, nalogo, primerno bolj za odrasle plezalce. S tem se bo potegoval tudi za štipendijo, ki mu bo omogočila še kakovostnejšo plezalno vadbo, da bo lahko postal vrhunski tekmovalec. V filmu spremljamo njegove priprave in to zadnje pomembno tekmovanje!
16:30 Varuška nindža: Čakaj, poslušaj, glej - nizozemska nadaljevanka za mlade, ponov...
 • Zdaj ko Hunter ve, da je njena varuška skrivnostna nindža, se hoče učiti od nje. Že takoj po prvi učni uri misli, da je superjunakinja, vendar jo čaka razočaranje.
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:45 Vreme, ponovitev
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:50 Mestne promenade: Novo mesto (4/4, 2019) - dokumentarna serija, ponovitev
 • Novo mesto zaradi bogatih najdb iz prazgodovinskih grobišč imenujemo tudi Mesto situl, podoba sv. Miklavža v velikem oltarju stolnice, ki jo je naslikal beneški renesančni mojster Tintoretto, pa je najdragocenejša oltarna slika na Slovenskem. Kapitelj z značilnim veduto stolnice je postal simbol Novega mesta, ki so ga upodobili tudi številni umetniki v slikarskih in literarnih delih. Kako doživljata domače mesto nam bosta predstavila umetnostni zgodovinar Milček Komelj ter slikar in grafik Janko Orač, oddajo pa bomo sklenili s pesmijo.
18:15 Koyaa - Plešoče nogavice - risanka, ponovitev
 • Koyaa se prebudi v nov dan. Rad bi obul topli nogavici, vendar naleti na težavo. Nogavici oživita in mu pobegneta ter se skrivata po sobi,dokler ene ne ujame. Mu bo uspelo najti še drugo?
18:20 Vem!, kviz
 • V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
18:50 Vreme, premiera
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
18:55 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:25 Slovenska kronika
 • Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:50 Vreme, ponovitev
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:55 Slovenski pozdrav doma - narodnozabavna oddaja
 • Slovenski pozdrav DOMA izjemoma nastaja s pomočjo domačih posnetkov, ki jih pošiljajo slovenski glasbeniki. Do sedaj ste nas spremljali iz Begunj, navijali ste za 24 ansamblov nove generacije, ki se potegujejo za nastop na festivalu Slovenska polka in valček. S tem bomo nadaljevali takoj, ko bo to mogoče.
21:20 Na lepše
 • Ekipa oddaje Na lepše vam tokrat predstavlja produkt gozda, ki velja za enega najbolj iskrenih simbolov slovenstva. Skoraj vsak četrti Slovenec ima v lasti gozd in Slovenija se s svojo 60% poraščenostjo z gozdom uvršča med štiri najbolj gozdnate države v Evropi - takoj za Švedsko, Finsko in Estonijo. Zadnja leta se skozi turizem rojevajo novi tematski pohodi in gozdne učne poti. Ena bolj atraktivnih je Orlova pot v Kočevski Reki, ki usmerja obiskovalce, hkrati pa v zaščitenem rezervatu Reškega jezera ozavešča o pomenu varovanja plenilcev, kot je orel belorepec. Slednji velja zaradi dva in pol metrskega premera kril, za našo največjo ujedo in našega največjega letalca med ptiči. Gozd je sicer glavna (in več kot odlična) zgodba destinacije Kočevsko, ki velja za najbolj gozdnato pokrajino na Slovenskem, saj gozdovi tu pokrivajo v skoraj 90 % vseh površin. Tu se nahajajo v svetu redki pragozdni ostanki - teh je v Sloveniji 12, in kar polovico njih se nahaja ravno na Kočevskem. Najbolj prepoznavna sta pragozdova Rajhenavski Rog in Krokar, ki je skupaj z gozdnim rezervatom Snežnik –Ždroclje vpisan na Unescov seznam svetovne naravne dediščine. V oddaji pa izpostavljamo tudi pomen turističnih vodnikov. Slednjim namreč v času korona virusa, ki hromi vse turistične tokove, grozi popoln izpad dohodka zaradi odpovedi rezervacij za celotno prihajajočo sezono. Turistični vodniki v turizmu predstavljajo še posebej ranljivo skupino, saj jih večina dela kot samostojni podjetniki. Med drugim je naša ekipa obiskala tudi interpretativne vodnike v Beli krajini.
21:55 Vreme, ponovitev
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:00 Odmevi
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:40 Kultura
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
22:45 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:50 Vreme, premiera
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:55 Kinoteka: Apokalipsa danes, film
 • Režiserjeva daljša različica kontroverzne mojstrovine o blaznosti vietnamske vojne. Častnik Benjamin Willard (Martin Sheen), ki se spopada z živčnimi težavami, odpotuje v Vietnam, kjer dobi posebno nalogo. Oditi mora v Kambodžo in umoriti visokega častnika Walterja Kurtza (Marlon Brando). Slednji je prebegnil, prenehal upoštevati ukaze ameriškega vojaškega poveljstva in si sredi džungle ustvaril kraljestvo, v katerem vladajo njegova pravila. Willard potuje po reki Nung, kjer se zavzeto ukvarja s Kurtzovo preobrazbo. Na poti se njegova posadka srečuje z neznosnimi obrazi vojne. Med njimi je Bill Kilgore (Robert Duvall), ki iz sebičnih interesov v preletu bombardira obalno naselje. Predvajamo drugo različico, ki jo je režiser Francis Ford Coppola dopolnil leta 2000. Ob ogledu filma na televiziji več kot dvajset let po njegovi premieri je dognal, da je občinstvo že posvojilo prizore, ki naj bi bili ekstremni. Kot pravi Coppola, je šele v novi različici prišla do izraza blaznost vietnamske vojne. Izvirni naslov: / Koprodukcijski film, 2016 / Režija: Francis Ford Coppola / Scenarij: John Milius, Francis Ford Coppola / Igrajo: Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall, Laurence Fishburne, Dennis Hopper, Harrison Ford