TV spored TV SLO 1


12. november 2019 - 18. november 2019
06:00 Kultura, ponovitev
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
06:10 Odmevi, ponovitev
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
06:40 TV-izložba
 • 0
07:00 Dobro jutro
 • Ta petek bomo v prvi uri pregledali športno dogajanje, v ospredju bo seveda odbojka. Povabili vas bomo na Noč raziskovalcev, terenska ekipa se bo oglasila iz Naklega. Druga ura je rezervirana za kuhanje. Zakaj riž vključiti v prehrano in zakaj je dober, vam svetuje Mojca Koman. Na naše male zaslone se vrača oddaja Zadnja beseda, zato v studiu gostimo Katarino Kresal in Mileno Miklavčič. Preživite jutro z nami!
10:05 Dober dan
 • V oddaji bodo združili glasbene moči Poskočni muzikanti, ki so s Tilnom Lotričem poleti posneli balado Upam, da si srečna. Poskočni nam bodo privoščili še dve svoji uspešnici: Hulapalu in Adijo, madam. V studio pride tudi energična Štajerka Maja Založnik, ki bo predstavila pesem z avtorskega cd-ja Pieces. Gledalke in gledalci boste lahko izbrali enega od treh narodnozabavnih videospotov in ga poklonili vam ljubi osebi – na voljo bodo ansambli Saša Avsenika, Viharnik in Roka Žlindre. Voditelj je Andrej Hofer.
11:00 TV-izložba
 • 0
11:20 Vem!, kviz, ponovitev
 • V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema
12:00 Divjina v srcu (I.) (4/6) - britanska nadaljevanka, ponovitev
 • Wild at heart (i.), 1. sezona, 4. del, 46 min
 • Četrti del - Pobeg Sarah je odločena, da bo otroka šolala doma, toda Evan se ji vedno znova izmuzne in prosi Dannyja, da ga sme spremljati na teren, kadar pomaga živalim. Nekega dne se z njim in Du Plessisom odpravi na lov za levinjo, vendar je nemiren in preplaši živali. Danny ga pošteno ošteje, saj je fant že zjutraj grdo ponagajal Rosie. Evan, jezen, ker ga očim ošteje, pregovori Olivio, da pobegneta. Sprva se jima pobeg zdi imenitna pustolovščina, toda kaj kmalu spoznata, da ne najdeta več domov.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:25 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:30 Tarča, Globus, ponovitev
 • V Tarči o potapljanju Adrijine flote in iskanju rešitev za skoraj 600 zaposlenih. Bomo za javni letalski promet plačevali tako kot železniškega, kjer se najde denar tudi za Wernerja, lepotna in vinska tekmovanja. V Globusu pa o tem, ali je v današnjem času globalno reševanje mednarodnih kriz sploh še mogoče. Ameriški predsednik Trump, ki mu demokrati grozijo z ustavno obtožbo, je na zasedanju svetovnih voditeljev v New Yorku zatrdil, da prihodnost pripada domoljubom.
15:20 Mostovi - Hidak - magazinska informativna oddaja
 • Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma: - ülésezett a Lendva Községi MNÖK Tanácsa; - jogsegélyszolgálati iroda Lendván; - 100 éves a Szerdahelyi ÖTE; - szüreti felvonulás Kapornakon; - 12. Nemzetközi gyermekszüret Dobronakon; - európai mobilitási hét Lendván; - mesemondó est a Lenti Városi Könyvtárban; - a Szlovéniában működő horvát művelődési egyesületek találkozója Lendván; - Maitreja és a fény erejének gyűjtése – kiállítás. Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke: - zasedal je Svet MSNS Občine Lendava; - pisarna za pravno pomoč v Lendavi; - 100-letnica PGD Središče; - trgatvena povorka v Krplivniku; - 12. mednarodna otroška trgatev v Dobrovniku; - evropski teden mobilnosti v Lendavi; - večer pripovedk v Mestni knjižnici v Lentiju; - srečanje hrvaških kulturnih društev v Sloveniji; - Maitreja in zbiranje sil svetlobe – razstava.
15:50 TV-izložba
 • 0
16:25 Vojna in jaz: Sandrine - nemška otroška igrano-dokumentarna serija, ponovitev
 • Francozinja Sandrine je stara trinajst let in živi v vasi, kjer skrivaj sprejemajo Jude. Njen oče je duhovnik, ne ozira se na politiko, ampak se ravna po človeških vrednotah. Ko ga policija zapre, je Sandrine pred težko odločitvijo, ali naj za begunce tvega življenje?
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:15 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:20 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:25 Zadnja beseda!
 • Vsak začetek in konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij. Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje. Katera pa bo imela zadnjo besedo?
18:00 Infodrom - tednik za otroke in mlade, premiera
 • Nova sezona oddaje Infodrom.
18:10 Frfra in Cufek: Past iz perila - risanka, premiera
 • V pralnici se na vrvi suši perilo. Frfra in Cufek se podita skozi rokave in hlačnice. Pri zabavni igri se jima pridruži še nekdo.
18:15 Šampion Jon: Namizni tenis - risanka, premiera
 • Tudi Jonova druščina ima letne olimpijske igre, ko se pomeri v različnih športih.
18:25 Na lepše
 • Ob Svetovnem dnevu turizma bomo v oddaji Na lepše izpostavili pomen pa tudi izzive, ki jih prinaša turizem tako v Sloveniji kot globalno. Gledano globalno je turizem - takoj za kemijsko in naftno industrijo - tretja največja gospodarska izvozna panoga. Če na svetovni ravni turizem predstavlja kar vsako deseto zaposlitev pa je njegov razvoj še posebej ključen za Evropsko unijo, kjer je v turizmu zaposlenih skoraj 10 odstotkov prebivalcev, kar predstavlja približno 37 milijonov evropskih delovnih mest. Turizem pri svojem razvoju pomembno prispeva k zmanjševanju socialnih in ekonomskih razlik, hkrati pa krepi kulturno privlačnost destinacij. Toda, to je ena plat medalje. Priljubljene in preko socialnih omrežij najbolje ocenjene atrakcije so postale žrtve lastnega uspeha. Množični turizem za seboj pušča odtujene lokalne prebivalce, preobremenjeno infrastrukturo, načeto naravo, kulturno dediščino in na koncu tudi degradirano izkušnjo turistov. Kako se tega ubraniti bomo razmišljali skozi zgodbo Gorniške vasi Luče in razmišljanja strokovnjakov ter ponudnikov, ki v Vipavski dolini ponujajo novo glamping namestitev. Glede na eksponentno rast, bodo na dolgi rok preživele samo destinacije, ki se bodo skozi trajnostni razvoj, inovacije in nove produkte, izogibale negativnim posledicam turizma. Realnost nove dobe je torej Turizem 4.o., ki v ospredje ne postavlja tehnologije, pač pa človeka in njegovo doživljanje potovanj tako v fizičnem kot v digitalnem svetu.
18:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:00 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:25 Slovenska kronika
 • Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 Joker, kviz: 15. oddaja
 • V novi oddaji kviza Joker se bo preizkusila Tatjana Janko iz Velikih Lašč, aktivna upokojenka, ljubiteljica narave in miru, ki je na zrela leta življenje v mestu zamenjala za podeželje. Družbo ji delajo živali, v svoj dom je sprejela kar 21 zapuščenih muckov. V Jokerju pa bo nastopila v družbi svoje sestre. En tekmovalec v bitki s časom, dvanajst vprašanj na poti do visoke denarne nagrade, sedem jokerjev za srečo in eno pravilo: ni umika! Le znanje, strategija in sreča vodijo do vrha. A kako na njem ostati? Kviz Joker, skozi katerega vas bo popeljal voditelj Mario Galunič, zagotavlja napeto igro čustev, vzponov in padcev.
20:55 Graška Gora poje in igra 2019: 44. mednarodni festival narodno-zabavne glasbe, 3. ...
 • Na Graški Gori, na tromeji občin Velenje, Mislinja in Slovenj Gradec, so pripravili že 44-ti festival, kjer bodo tokrat igrali Extra Kvintet, ansambel Hram, Skupina Džuboks, Vrli muzikanti ter Petovia Kvintet. Voditelja koncerta sta Tjaša Hrobat in Andrej Hofer.
21:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:00 Odmevi
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:30 Kultura
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
22:45 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:50 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
23:10 Ryanova hči, film
 • Ryan's Daughter, 1970, drama, 186 min, IMDb ocena: 7.5
 • Epska drama Davida Leana o strastni aferi med mlado Irko in angleškim vojakom v času nemirov na Irskem. Živahna mladenka Rosy Ryan že od rojstva živi v prelepi, a pusti vasici na zahodni obali Irske. Zaradi neučakanosti in zdolgočasenosti za roko zaprosi ovdovelega svetovljanskega učitelja Charlesa Shaughnessyja. Izkušeni mož jo poskuša odvrniti od poroke, saj se boji, da jo bo življenje z njim razočaralo. A trmasti Rosy se želja naposled uresniči. Zakon s Charlesom se izkaže za napako, saj Rosy v zvezi že kmalu pogreša strast. Nekega dne spozna privlačnega britanskega vojaka Randolpha, ki trpi za posttravmatskim sindromom. Med njima se razvname strastna romanca, ki je v navzkrižju s politično situacijo, saj poskuša angleška vojska tamkaj zatreti irske upornike. Charles izve za ženino prešuštvo, a ga ne skuša ustaviti, misleč, da se bo strast izpela. Dogajanje kmalu dobi tragične razsežnosti. Randolph ustreli vodjo upornikov Tima O'Learyja in doživi živčni zlom, Rosy pa mu pred vsemi priskoči na pomoč. Lokalno prebivalstvo ima zvezo za sramotno izdajo, ki jo maščuje z nasilnim dejanjem. Potem ko množica Rosy javno osramoti zaradi izdaje, ki je ni zagrešila ona, pač pa njen oče, ki resnično ovaja Angležem, se zakonca Shaughnessy preselita v Dublin, Randolph pa stori samomor. Film temelji na motivih romana Gospa Bovary Gustava Flauberta. Snemanje je bilo neverjetno težavno. Režiser je kar eno leto čakal na veliko nevihto, ki je bila za kuliso v ključnem prizoru, med glavnima igralcema, ki igrata zaljubljeni par, pa je vladalo sovražno razpoloženje. Slavna anekdota pravi, da je R. Mitchum omamil C. Jonesa, ki je bil nato v katatoničnem stanju navzoč v ključnem ljubezenskem prizoru. Izvirni naslov: / Ameriški film, 1970 / Režija: David Lean / Scenarij: Robert Bolt / Igrajo: Sarah Miles, Robert Mitchum, Trevor Howard, John Mills

več
Ryanova hči, film