TV spored TV SLO 1


5. april 2020 - 11. april 2020
06:10 Kultura, ponovitev
 • Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
06:15 Odmevi, ponovitev
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
07:00 Zgodbe iz školjke: Infodrom: Moje življenje - Dvakrat, premiera
 • Otroci včasih ne razumejo vseh odločitev staršev, kljub temu pa te nanje vplivajo. Tudi ko gre za razvezo. Čeprav razveza staršev v naši družbi ni redka, o svojih čustvih tako otroci kot odrasli govorijo le redko. Neja Clarisa in Živa pa sta o tem, kako sta doživljali in še doživljata ločitev staršev, odkrito spregovorili v dokumentarnem filmu Dvakrat. Dva domova, dvoje počitnic, dvojna vprašanja, ko kaj želiš. Scenaristka Neža Prah Seničar, režiser Dominik Mencej »Tudi če ima nekdo ločene starše, nihče ne bo tebe razumel čisto dobro, ker vsak si malo drugače predstavlja v svoji glavi. Čisto vsak.« Živa in Neja Clarisa »Če si otrok ločenih staršev, je kar nekaj razlik, kakšne so pa tudi dobre lastnosti, ki jih dobiš.« Živa »Da bi v šoli ali prijateljicam povedala o ločitvi, se mi je zdelo nelagodno in neprijetno.« Neja Clarisa
07:10 Živalski čira čara - risanka, ponovitev
 • Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.
07:15 Lojzek: Lojzek, nariši mi žirafo - risanka, ponovitev
 • Pika in Lojzek se izgubita v savani in nikakor ne moreta najti svojega tabora. Lojzek nariše žirafo, ki ima trup na dolgih nogah in glavo na še daljšem vratu, tako da lahko s svojim ostrim vidom premotri vse daleč naokoli.
07:25 Rija in Krokodil: Deževen dan - risanka, ponovitev
 • Dežuje, Rija in Krokodil se zato igrata notri. Rija najde stare lesene kocke. Rija in Krokodil postavita vsak svoj stolp. Krokodil nehote zruši Rijinega. Rija se razjezi. Rada bi se maščevala. Zruši Krokodilov stolp. Rija nazadnje spozna, da je bolje odpustiti in sodelovati.
07:30 Mišo in Robi: Predstava - risanka, ponovitev
 • Prijatelji grejo v gledališče na lutkovno predstavo. Ob predstavi zelo uživajo in se hkrati naučijo pravil lepega vedenja v gledališču.
07:35 Marcelino Kruh in vino: Postali so otroci - risana nanizanka, ponovitev
 • Vsi v samostanu si zelo želijo, da bi se Četrtek spomnil, kdo je. Zato privolijo, da jih čarovnik hipnotizira in se tako skupaj z njimi vrne v svoje otroštvo. Fratri se spremenijo v muhaste otroke in uganjajo vragolije po samostanu. Dogajanje še dodatno zaplete vojvoda, ki je odločen, da bo samostan spremenil v hotel, a za to potrebuje superiorjev podpis. Zanj pa se mora obrisati pod nosom, saj superior kot otrok še ni znal pisati. Da bi se v samostanu življenje spet umirilo, se Marcelino odpravi poiskat Četrtka, ki je odšel v Mesto duhov poiskat svojo rojstno hišo. Na srečo se še vedno spomni, kako fratre prebuditi iz hipnoze. Zdaj je lahko Marcelino spet otrok.
07:55 Knjiga o džungli: Rdeči krokodil - risanka, ponovitev
 • Mavgli najde krokodiljega mladička, ki ga imenuje Glodek, in ga odnese domov. Medved Balu vztraja, naj Mavgli krokodilčka odpelje nazaj v gnezdo. Mavgli mu mora poiskati drugo varuško.
08:05 Čudogozd: Nagajanje, premiera
 • Nobena skrivnost ni, da si otroci radi nagajajo. Tudi Nola in Maks nista nobeni izjemi. A nagajanje ni igranje. Bosta Nola in Maks prišla do novega spoznanja? S pomočjo Čudogozda lahko zavrtita čas nazaj in ponovita igro brez nagajanja.
08:15 Čudogozd: Čakalnica, premiera
 • Otroci radi obiskujejo Čudogozd, saj je na čudogozdni jasi mogoče čisto vse. Toda kaj storiti, če jih naenkrat pride preveč? Potem je treba malce počakati. Kje? V otroški sobi. Toda Karli in Zani čakanje ne diši. Radi bi se prerinili prek vrste. Jima bo uspelo? Skoči v Čudogozd še ti!
08:30 Ribič Pepe: O športnosti - mozaična oddaja za otroke, ponovitev
 • Na nogomet se Pepe res spozna! Obvlada pravila, trike in pozna nasprotnike. V Domžalah so ga enkrat sicer premagali, tokrat pa se bo bolj potrudil. Boš navijal zanj? Tekma bo kmalu in Pepe računa na tvoje spodbujanje!
08:50 Govoreči Tom in prijatelji: Futuratron - risanka, ponovitev
 • Govoreči Tom in Govoreči Ben imata zmenek z usodo. Na tehnološki konferenci vidita svoja vzornika, najboljša prijatelja in programerja, ki se prepirata. Kot bi v kristalni krogli zagledala svojo prihodnost! Sta Tom in Ben danes prijatelja, jutri pa sovražnika?
09:00 Smrtonosni dinozavri: Čutila brez primere - angleška dokumentarna serija za otrok...
 • Med najnevarnejšimi dinozavri so bili tudi taki, ki so imeli vrhunsko razvita čutila. Steve bo med drugim preveril, kako dobro je ponoči videl troodon in kako odlično je slišal sarmientozaver. Na koncu pa bo poskusil ubežati dinozavru, ki je vohal najbolje od vseh.
09:30 Male sive celice: OŠ Miklavž na Dravskem polju in OŠ Center Novo mesto, premiera
 • V 23 oddaji se pomerijo Bine, Bor in Jurij iz OŠ Center iz Novega mesta (vijolični) ter Matic in dva Filipa iz OŠ Miklavž na Dravskem polju (rumeni). V prvem delu se spopadajo z bolhami, pometanjem hiške, sortami krompirja, smučarskimi disciplinami in vzrejo nemških ovčarjev ter uspešno zaigrajo na kozarce. Znani Slovenci, ki svoje delo opravljajo v tujini, zgodovinske pomožne vede in nekaj, kar lahko vrnemo, so preizkušnja za hitrost prstov in misli. Ali rumenim uspe prepoznati najbolj vročo zvezdo in kako blizu so vijoličnim sončeve pege, pa v Malih sivih celicah. Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.
10:15 Leon in Jan - mlada kmetovalca, film
 • V ospredju filma je 12 letni Leon iz Destrnika pri Ptuju. S prijateljem Janom, tudi starim 12 let, obdelujeta lasten zelenjavni vrt! Kaj vrt, celo njivo imata zase! Načrtujeta, da bosta vse pridelke na koncu tudi prodala, in to na pravi tržnici s posebnim imenom pridelovalca. Snemanje je potekalo od aprila do konca junija, toliko časa je namreč potekalo delo: najprej oranje in rahljanje ter priprave zemlje, nato izbira poljščin… Sledi saditev in sejanje, …pa čakanje ter opazovanje, zalivanje, če je zemlja izsušena… Končno sledi pobiranje pridelkov, čiščenje in priprava le-teh za prodajo, pot na tržnico in … prodajanje! Tudi to je posebna spretnost, ki se je Leon in Jan tudi hitro naučita. Še bosta prišla in prihodnje leto bosta spet vrtnarila! Ob njuni nevsakdanji dejavnosti spoznamo še Leonovo družino in življenje ter delo na kmetiji. … In kako lepo je, če lahko uresničuješ svoje sanje. Naša filmska zgodba beleži, kako dobro Leonu in Janu to uspeva, saj je vrtnarjenje njuna strast.
10:30 Govoreči Tom in prijatelji: Popolni dan - risanka, ponovitev
 • Govoreči Ben izumi carski program, ki posnema resničnost, in Tom doživi svoj popolni dan. Ob tem spozna, da je Govoreča Angelca edina, ki lahko naredi njegov dan popoln, ne glede na slavo in bogastvo. Se bo Tom ojunačil in prišel z besedo na dan, preden se spet vrne v resničnost?
10:40 Varuška nindža: Največja moč - nizozemska nadaljevanka za mlade, premiera
 • Hunter se zbudi sredi snemanja resničnostne oddaje. Ves dan ima za petami snemalno ekipo. Christa se pred kamero razglasi za njeno najboljšo prijateljico, ona pa to izkoristi in jo Christi grdo zagode.
11:10 Naravni parki Slovenije: Pragozd Krokar - dokumentarna oddaja, ponovitev
 • Film Pragozd Krokar predstavi največji pragozdni rezervat v Sloveniji, bukov pragozd Krokar na slemenu Borovške gore. Lani je bil vpisan na UNESCOV Seznam svetovne naravne dediščine kot starodaven in prvinski bukov gozd s posebno univerzalno vrednostjo. Odmaknjen visoko nad dolino Kolpe ta pragozd obstaja že vse od časa pred ledenimi dobami. To so pokazale genetske raziskave v evropskih bukovih gozdovih in primerjave med rezultati teh raziskav. Pragozd Krokar je zato eno od izjemno redkih ledenodobnih zatočišč bukve, ki se je po ledenih dobah razširila z jugozahodnega obrobja Alp po vsej srednji Evropi.
11:40 Tednik, izbor, ponovitev
 • Tednik je oddaja, ki vam prinaša zgodbe tedna. Voditeljica in urednica Tednika je Jelena Aščić.
12:35 NaGlas!: Tanja Ribič, ponovitev
 • Tako ti je mala moja – je naslov prvega ženskega stand-up musicala v Sloveniji, ki govori o ljubezni med Slovenko in Bosancem. Kako torej ljubijo Bosanci, smo v studiu vprašali avtorico, igralko in pevko Tanjo Ribič, ki je skupaj s soprogom Brankom Đurićem zgled strpnosti pri nas. Obiskali smo vsestranskega bosanskega umetnika Ismarja Mujezinovića, ki je oblikoval plakate za filma Se spominjaš Dolly Bell in Valter brani Sarajevo ter za zimske olimpijske igre v Sarajevu. Raziskali smo tudi, kako globoko so hribi zasidrani v identiteto Slovencev in Črnogorcev. Prav ta tema je skozi različne projekte združila Zgodovinski inštitut Črne gore in Oddelek za zgodovino in geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani.
13:00 Prvi dnevnik
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20 Šport
 • V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:25 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:30 O živalih in ljudeh - izobraževalno–svetovalna oddaja, ponovitev
 • Raziskovali smo pisani živalski svet Živalskega vrta Rožek na avstrijskem Koroškem. Predstavljamo eksotičnega domačega ljubljenčka – mlečno kačo. Spoznavamo najnevarnejšo žival v Sloveniji – klopa. Vabljeni k ogledu! ozivalih@rtvslo.si
13:55 TV-izložba
 • 0
14:15 Zadnja beseda! - izbor
 • V izboru si oglejte najboljše razprave preteklega tedna. V oddaji "Zadnja beseda!" se sicer vsak ponedeljek in petek za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij. Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsakič povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima namreč svoje mnenje. Katera pa bo imela zadnjo besedo?
15:05 Sveti prostori: Cerkve - stremenje k svetlobi - francoska dokumentarna serija, pono...
 • Dokumentarna serija pojasni pomene in sporočila svetišč – templjev, sinagog, mošej in cerkev – ter nas popelje po vsem svetu, od Indije, Mongolije, Burme, Savdske Arabije, Malija, Tunizije, Irana do Izraela, Španije, Rusije in Mehike. Serija je pripoved o človeštvu ter njegovih zgodovini, verovanjih in dosežkih, tudi arhitekturnih. 2. del: Cerkve - stremenje k svetlobi Oddaja govori o svetih spomenikih krščanske vere. Od nastanka prve krščanske cerkve – bazilike Božjega groba v Jeruzalemu, ki pripoveduje zgodbo o nastanku krščanstva, do najveličastnejših zgradb svete arhitekture: čuda gotike – opatije sv. Mihaela v Franciji; renesančne umetnine – katedrale Marije Rožne v Firencah; mojstrovine srednjega veka – katedrale v Chartresu; pravoslavnega samostana - Trojiške lavre svetega Sergija in simbola pravoslavne Rusije – katedrale svetega Vasilija Blaženega. Arhitektura krščanskih cerkva je sveto nit od svojega nastanka do sedanjosti razpletala v skladu z različnimi vejami krščanstva in njihovimi stremenji.
16:00 Ekipa Bled (9/18) - slovenska nadaljevanka, ponovitev
 • 1. sezona, 9. del
 • V reki najdejo truplo, ki na prvi pogled ne kaže znakov nasilja. Nives in Luka, ki sta prisiljena čakat preiskovalnega sodnika, se odločita, da bosta vseeno temeljito raziskala vse okoliščine. Luka se med čakanjem zaupa Nives in se odloči, da bo storil korak, ki bi postavil nove temelje za njegovo zvezo s Saro. Tudi Sara medtem na drugem koncu Bleda razmišlja o svojem ljubezenskem odnosu in prihodnosti. Sodnika še kar ni, vse kaže na dež, po telefonu pa sitnari še Ferdo, ki se smrtno dolgočasi na dopustu.
16:30 Na vrtu - izobraževalno–svetovalna oddaja
 • Spoštovani gledalci oddaje Na vrtu, tokrat si bomo znova ogledali, zakaj vlada takšno navdušenje nad rastlinjaki. Če ga imamo, se lahko vse leto oskrbujemo z lastno zelenjavo. Ireni sta specialistka za zelenjadarstvo KGZ Maribor, Miša Pušenjak, in Davor Špehar iz Zelenega sveta razložila prav vse: kako se postavitve rastlinjaka pravilno lotiti, da nam bo kar najbolje služil, razmišljajmo o zbiranju deževnice ali celo postavitvi namakalnega sistema, vsakodnevnem zračenju, poletu pa senčenju. Četudi vzgajamo posevke v rastlinjaku, ne pozabimo na kolobarjenje. V naravi pa prav zdaj diši po čemažu. Bodimo previdni pri nabiranju, da ne naberemo podobnih, a strupenih rastlin. Iz listov čemaža lahko ustvarimo pesto za vse leto, okus pa obogatimo z orehi, bučnimi semeni, orehi…
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:25 Vreme, ponovitev
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:30 Duhovni utrip: Svetovni molitveni dan žensk
 • Svetovni molitveni dan in portret pastorja Prvi petek v marcu se ženske različnih veroizpovedi po vsem svetu povežejo v molitvi. Letos je Svetovni molitveni dan žensk potekal pod geslom: »Ozaveščeno moliti in molitveno delovati«. Predstavljamo tudi portret Tonija Mrviča, pastorja v Evangelijski cerkvi v Kočevju. Glavni poudarek njegovega pastoralnega dela je odnos z ljudmi.
17:45 Alpe-Donava-Jadran, ponovitev
 • Na Devinskem gradu nad Sesljanskim zalivom so predstavili dinozavra Bruna, največjega do zdaj najdenega dinozavra v Italiji. Odkrili so ga v Ribiškem naselju, kjer so odkrili tudi Antonia, drugega dinozavra, ki je zdaj na ogled v tržaškem Prirodoslovnem muzeju. V Vrbovcu na Hrvaškem deluje skupnost Cenacolo, ki z delovno terapijo pomaga odvisnikom in ljudem v stiski, ki iščejo novo pot in pravi smisel življenja. Skupnost je del svetovne mreže, ki se je leta 1983 iz italijanskega mesta Saluzzo Piemontu začela širiti na pobudo sestre Elvire Petrozzi. V kavarni Enjoy Cafe v Budimpešti goste sprejmejo, postrežejo in tudi zabavajo različni roboti. Roboti so del projekta programerjev, ki jih tako preizkusijo, kaj pravzaprav zmorejo, in ljudem tudi približajo robotiko. Nov šport – zimski kanjoning, ki so si omislili tudi v soteski blizu Kiefersfeldna na Bavarskem. Pohodniki z bolj pustolovsko žilico se odpravijo v zasnežene soteske, se spuščajo po žici in prečkajo deroče gorske vodotoke čez majave mostove.
18:10 Ozare, ponovitev
 • Tema oddaje: Religiozna drža človeka, da bi s svojo pridnostjo, s svojo askezo, s svojimi odpovedmi in s svojim izvrševanjem pravil dosegel naklonjenost Boga - to naredi človeka za trdega, neizprosnega, samemu sebi zadostnega.
18:15 Ambienti
 • Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove. Tokratno oddajo posvečamo enemu najbolj očarljivih, vsestransko uporabnih in trajnostnih gradbenih materialov, po katerega ni treba dlje, kot do domačega gozda. Oddaja je nastala v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije in namenili smo jo spodbujanju trajnostne gradnje, gradnje z lesom. V naših oddajah smo predstavili že številne lesene hiše, največkrat grajene iz križno lepljenega lesa. Tokrat pa bomo prvič spoznali drugačno, povsem ekološko leseno gradnjo. Hiša v Kamniku je zgrajena iz izključno ekoloških gradiv, kot so les, ilovica in kamen. Pri tem pa les ni lepljen, temveč vezan z mozniki. Kakšen način vezave je to, katere prednosti ima, predvsem pa kako se v popolnoma leseni hiši počuti mlada simpatična družina? V nadaljevanju predstavimo razliko med gradnjo s križno lepljenim lesom in okvirno leseno konstrukcijo. In še tretja, prav tako izjemna zgodba o uporabi domačega, slovenskega lesa, vendar tokrat na drugačen način. Smrekov les iz družinskega gozda je dobil družbo umetniških stvaritev iz prav tako naravnega materiala – gline. Prvič predstavimo stanovanje, katerega del je ustvarjalni studio. Lastnica v njem oblikuje keramiko. In ravno njen odnos do gline in prefinjenih oblik preveva vsak kotiček tega fascinantnega ambienta.
18:45 Hej, hej, Šapice!: Narite težave - risanka, premiera
 • Pikec se mora naučiti preigravanja, a je prepričan, da je preneroden za to in samo vijuga po igrišču. Ko že skoraj obupa, pa končno spozna, da mu bo prav z vijuganjem uspelo premagati strokovnjake za preigravanje, krte.
18:50 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
18:55 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:25 Utrip
 • UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.
19:45 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:50 Vreme, ponovitev
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:55 Joker, kviz
 • Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič. Tokrat se bomo v kvizu Joker zabavali v družbi 58-letnega Ljubljančana Sama Bogataja, ki si je dom našel v Temenici blizu Ivančne Gorice. Trenutno dela kot varnostnik, je pa v življenju zamenjal kar nekaj poklicev. Dolga leta je vozil kamion, na poti mu je večkrat delala družbo žena Sonja. Tudi nocoj prihaja v njeni družbi, da mu bo v pomoč, ko jo bo potreboval. En tekmovalec v bitki s časom, dvanajst vprašanj na poti do visoke denarne nagrade, sedem jokerjev za srečo in eno pravilo: ni umika! Le znanje, strategija in sreča vodijo do vrha. A kako na njem ostati?
20:50 Kaj dogaja? Z Jonasom doma
 • Vračamo se. Od doma. Malo vas bomo v teh časih poskusili nasmejati. Jonas bo novice iz Slovenije in sveta z vami delil iz svoje dnevne sobe. Prav tam pa bo gostil enega in edinega Gorana Dragića. Videli boste prispevek reporterja Tomaža Nimaša o športnem copatu Luke Dončića. Of D Rekord se seli na nogometne zelenica Maribora. Na Mali terasi pa Marljifico. .......
21:15 Prevara (V.) (5/11) - ameriška nadaljevanka
 • The affair (v.), 5. sezona, 5. del, 57 min
 • Sierra je zaradi nenehnega Eddiejevega joka neprespana in živčna. Na avdiciji se zato ne izkaže. Pokliče jo mama, ki bi končno rada spoznala vnuka. Sierra ima pomembno snemanje, zato prosi Helen, naj pazi na Eddieja. Helen je zavrne, ker ima pomembno delo. Za varuško se ponudi Stacey. Carolina je navdušena nad tem, kako ji je Helen opremila stanovanje, v katerem bo zvečer pomembna zabava, kamor prideta tudi Sasha in Helen. Vikramova mati Priya prosi Helen, da bi se pred njenim tradicionalnim bratom pretvarjala, da je Eddie njen sin. Nenavadno prošnjo pa ima tudi Noah.
22:15 Poročila
 • V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
22:35 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:40 Vreme, premiera
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:45 Sedmi pečat: Raj, film
 • Paradise, 2016, drama, 126 min, IMDb ocena: 7.0
 • Pretresljiva pripoved o drugi svetovni vojni, v kateri se prepletajo usode treh posameznikov, je leta 2016 v Benetkah zasluženo prejela srebrnega leva za najboljšo režijo. Olga je ruska aristokratka, ki je pobegnila iz domovine in se zatekla v Francijo. Z dežja pod kap, bi se lahko reklo, saj Francijo kmalu okupirajo nacisti. Olga se poveže z odporniškim gibanjem in pristane v zaporu, ker je skrivala judovske otroke. Spozna Julesa, francoskega kolaboranta, ki mu je dodeljen njen primer. Postavna ženska kmalu povsem očara svojega rablja, ki v zameno za spolne usluge poskrbi, da je njegova ljubimka deležna raznih ugodnosti in jo zavaruje pred transportom v koncentracijsko taborišče. Zaradi nepredvidenega spleta okoliščin pa se Olga nazadnje vseeno znajde na vlaku, ki drvi proti taborišču smrti. Tam izkusi, kaj pomeni pekel na zemlji. Žarek upanja za preživetje se pojavi v obliki Helmuta, visokega oficija SS-a, ki je bil nekoč nesmrtno zaljubljen vanjo. Med njima vzplamti stara ljubezen, ki pa z veliko intenzivnostjo vodi v izprijen in destruktiven odnos. Vmes se taborišču približuje zavezniška armada. Bo Olga potonila s Helmutom ali rešila oba? Leto produkcije: 2016 Država: Rusija, Nemčija Žanr: vojna drama Režija: Andrej Končalovski Scenarij: Andrej Končalovski, Elena Kiseleva Igrajo: Peter Kurth, Julija Visockaja, Viktor Sokurov, George Lenz, Philippe Duquesne

več
Sedmi pečat: Raj, film