TV spored TV SLO 2


26. junij 2019 - 2. julij 2019
06:00 Napovedujemo
 • 0
09:30 Videotrak
 • Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.
10:25 Slastna kuhinja: Telečji medaljoni z borovničevo omako in s prilogo iz mešanega ...
 • Tokrat bomo pripravili telečje medaljone z borovničevo omako, za prilogo pa bomo skuhali mešani riž. Najspretneje in najbolj domiselno to jed skuhajo Italijani.
10:40 Dobro jutro, poletni izbor
 • Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo nabor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00. Ostajamo zvesti svojemu sloganu: »Dobro jutro in vse bo dobro!«
13:00 Troje svetih, film
 • Krščanstvo je pognalo svoje korenine na prostorih južne in jugovzhodne Turčije, Iraka in Sirije. Na tem ogromnem prostranstvu, velikokrat označenem za 'zibelko civilizacij' živijo tudi Asirci oziroma Sirjaki, ki spadajo med prvotne kristjane in ki še vedno govorijo aramejščino, sicer znano kot Jezusov jezik. Njihova predkrščanska in krščanska dediščina kakor tudi njihov narodni obstoj sta ogrožena zaradi medsektaških ter medetničnih vojn, ki zadnja leta razjedajo širši Bližnji vzhod. Različne islamistične vojske na čelu s samooklicano Islamsko državo sistematično uničujejo muzeje in starodavne cerkve ter samostane. Nazadnje so svetovni mediji poročali o popolnem opustošenju samostana Mar Elia (sv. Elije) blizu Mosula na severu Iraka. V Iraku, Siriji, pa tudi v Turčiji, kjer se je ponovno vnela vojna med turško vojsko in Kurdsko delavsko stranko, je ogroženih veliko samostanov s pripadajočimi cerkvami, ki so izjemnega pomena za samo zgodovino krščanstva in človeštva nasploh. Film Troje svetih v ospredje postavlja tri samostane in prek njih prikazuje neprecenljivo versko in kulturno zapuščino zgodnjih kristjanov. V vsakem samostanu se ustvarjalci osredotočajo na specifičen zgodovinski in siceršnji pomen. Dva samostana sta iz severnega Iraka (Rabban Hormizd in Mar Mattai), eden pa iz jugovzhodne Turčije (Mor Gabriel). Samostani v Siriji v času produkcije niso bili dostopni zaradi vojnih razmer. Vsi trije samostani so danes resno ogroženi. Mar Mattai in Rabban Hormizd sta v času produkcije stala le nekaj kilometrov stran od bojnih položajev Islamske države. Zaenkrat ju varujejo pripadniki kurdske vojske in krščanskih obrambnih milic. Samostan Mor Gabriel medtem ne uživa nobene posebne zaščite s strani turške države, kvečjemu nasprotno. Turške oblasti so mu odvzele obdelovalno zemljo, ki je predstavljala pomemben vir za samostan. Tudi njegova prihodnost ostaja negotova.
14:05 Od blizu, pogovorna oddaja z Vesno Milek: Goran Dragić
 • Na Dan državnosti k Vesni Milek prihaja poseben gost. Človek, ki je dvignil slovensko nacionalno samozavest in s svojo osebnostjo združil oba pola Slovenije, hkrati pa nam pokazal vrednote, kot so povezovanje, požrtvovalnost, čut za sočloveka. Na evropskem košarkarskem prvenstvu leta 2017 je kot kapetan nacionalne reprezentance povedel Slovenijo do zmage – Goran Dragić.
15:20 Koncert Ansambla Banovšek, 2. del
 • Posnetek tradicionalnega glasbenega dogodka z naslovom Večer z Banovški. Člani ansambla so ob peti obletnici delovanja pripravili pester in nepozaben večer s posebnimi glasbenimi gosti. Na koncertu so predstavili novo zgoščenko na malo drugačen način.
16:50 Japonska kuhinja - japonska nanizanka
 • V Kjotu, stari prestolnici Japonske, ima vsak letni čas svojevrsten čar, prehranska kultura pa velja za gonilo družbe. Avgust, ko poletna vročina že zlagoma popušča, je čas za budistične obrede češčenja prednikov. Ob prazniku bon prižgejo kresove, s katerimi duše rajnih, ki so se za kratek čas vrnile k domačim, pospremijo nazaj v onstranstvo. V tem času je priljubljena postna hrana, kot je juba, kožice, posnete s sojinega mleka, na krožnikih pa ne manjka niti kralj rečnih rib aju.
17:50 Nogomet - evropsko prvenstvo do 21 let: Nemčija : Romunija, polfinale - prenos iz ...
 • V Italiji in San Marinu poteka 22. evropsko prvenstvo v nogometu za igralce, stare do 21 let. Na turnirju je zaigralo 12 reprezentanc, najboljše štiri pa se bodo pomerile v polfinalu in si obenem zagotovile tudi nastop na olimpijskih igrah v Tokiu prihodnje leto. Obe polfinalni tekmi bodo danes odigrali v Bologni, finale pa bo na sporedu v nedeljo ob 20.45 v Vidmu. Prenašali ga bomo tudi na našem drugem programu.
19:55 Nogomet - SP 2018: Francija, zgodba o reprezentanci, ponovitev
 • Zgodba o francoski reprezentanci na nogometnem svetovnem prvenstvu v Rusiji 2018. Ekipo je do naslova najboljše na svetu vodil Didier Deschamps.
20:50 Nogomet (Ž) - svetovno prvenstvo: Norveška : Anglija, četrtfinale - prenos iz Le...
 • Na svetovnem prvenstvu za nogometašice so čedalje bliže odločilni tekmi. Že doslej je bilo prvenstvo zelo uspešno, dekleta so dobila primerno medijsko pozornost, tudi navijači na tribunah so bili številni. Na stadionu v Le Havru, kjer je na sporedu prvi četrtfinale, jih je bilo največ 23.965 na tekmi skupinskega dela med Anglijo in Argentino. Tokrat jih bo morda še več, saj se Le Havre s to tekmo poslavlja od letošnjega turnirja. Tekmici bosta Norveška in Anglija.
22:55 Evropske igre - vrhunci dneva
 • Od 21. do 30. junija v Minsku potekajo druge evropske igre. 4000 športnikov iz 50 držav, 200 končnih odločitev v 15 športih, 69 slovenskih tekmovalcev. V 10 športih se bodo nastopajoči potegovali za vstopnice za olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu. Za vas bomo vsak večer pripravili povzetke dnevnega dogajanja, v ospredju pa bodo seveda slovenski nastopi. Vabljeni k ogledu.
23:35 Pianist in skladatelj Marko Črnčec, premiera
 • Uvodne misli glasbenika Marka Črnčca ob njegovi evropski turneji, na kateri se je domačemu občinstvu predstavil s svojim novim projektom. Nastal je v sodelovanju z odličnimi glasbeniki iz newyorške jazzovske scene. Marko je glasbeno pot začel kot odlični klasični pianist v Sloveniji in se kasneje s študijem v Gradcu povsem posvetil jazz glasbi, improvizaciji in samostojnemu ustvarjanju. Trenutno živi in ustvarja v New Yorku v družbi velikih imen svetovne jazzovske scene.
23:40 Marko Črnčec Trio feat. Jonathan Hoard - posnetek iz KC Janeza Trdine, Novo mesto...
 • Posnetek nastopa izjemnega jazz pianista Marka Črnčca z gostujočo zasedbo izvrstnih glasbenikov iz New Yorka, s katerimi je pripravil svoj nov projekt, izdan na albumu »Place To Live«. V njegovem triu igrata kontrabasist Joe Sanders in bobnar Kweku Sumbry, kot poseben gost pa se jim na odru pridruži vokalist Jonathan Hoard, nominiranec za nagrado grammy 2016 in eden osrednjih likov na newyorški r'n'b in jazzovski sceni.