TV spored TV SLO 2


26. september 2022 - 2. oktober 2022
18:55 V vrtincu ljubezni (XVI.) (88/251) - nemška telenovela
  • Sturm der liebe (xvi.), 16. sezona, 88. del, 49 min
  • S Paulovo pomočjo Lucy uspe najti pogrešanega ponija. Žival želi na skrivaj nekaj dni obdržati v kobilarni. Ko to izve Bela, ni navdušen, zato se sporečeta. Lucy je zelo odločna. Eva se opraviči Christophu, ker ga je skoraj povozila. Ko pa se Christoph kmalu zatem ljubeče posveti Emilu, se Eva odzove razdraženo. Alfons je zaskrbljen zaradi nečakinjinega razpoloženja. Pogovorita se in Eva svoje skrivnosti ne more več obdržati zase. Dirkovo stanje pa skrbi Lindo. André se izkaže za dobrega poslušalca in Lindi ponudi oporo. Strinja se celo, da bo kuhal za Dirka. Je ljubosumje med Dirkom in Andréjem končno preteklost? Tima zelo prizadene, ko spozna, da Franzi začenja dvomiti o njegovi nedolžnosti. Še toliko bolj si želi, da bi končno prišel do pravega krivca, zato poskuša prek Steffena izvedeti več o Dirkovem lažnem pričanju. STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020 Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr. V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt
19:55 Panorama
  • Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.
20:15 Koda
  • Zadnji meseci na finančnih trgih minevajo v znamenju rekordne inflacije, naraščanja obrestnih mer, padca cen vrednostnih papirjev in kriptovalut. Ob napovedi visokih cen in morebitnega pomanjkanja energentov sta pred nami negotova jesen in zima. Kaj svetujejo poznavalci? Je zdaj čas za najem posojila, večjo investicijo ali je bolje varčevati? V Kodi tudi o tem, kako izbrati primerno obutev za otroke in odrasle, posebno pozornost pa bomo namenili športnim copatam. Ne samo, da so v zadnjih letih daleč najbolj priljubljeno obuvalo, nekatere dosegajo tudi vrtoglave cene.
20:35 Magnet
  • Naš najboljši plavalec Peter Mankoč se je po poletnem predahu v Sloveniji vrnil v Estonijo, kjer si je ustvaril družino in svoj dom. Pred tem smo ga povabili na klepet. Zaupal nam je, kako usodno je bilo zanj prvo srečanje z rokavčki in kako pomembno se mu zdi ohranjanje kondicije. Zapela nam bo tudi mlada Zala Smolnikar.
20:55 Šanghaj, film
  • Scenarij za celovečerni film Šanghaj je napisal Marko Naberšnik po romanu Ferija Lainščka Nedotakljivi. V ospredju dogajanja, ki se odvija skozi več generacij, je ljubezenska zgodba. Osrednji lik filmske pripovedi je Lutvija Belmondo Mirga, romski kralj, ki se odloči ustvariti lastno vas. Poimenuje jo Šanghaj. Preživlja se s tihotapljenjem, pridobi si bogastvo in njegov vpliv v okolici s časom narašča. Na svojo stran pridobi lokalno policijo in politiko, kar mu pomaga, da se dvigne nad zakon. Ko se prične razpad Jugoslavije, prekupčevanje s trgovskim blagom zamenja za drug donosen posel, preprodajo orožja. V novih razmerah pa se pojavijo težave, ki začnejo ogrožati in spodjedati njegovo družinsko življenje in Belmondo se znajde na razpotju. Bo zaščitil družino ali pa bo načete odnose z bližnjimi žrtvoval za početje, ki sicer prinaša denar, ne pa tudi sreče? Scenarij po literarni predlogi Ferija Lainščka: Marko Naberšnik Režija: Marko Naberšnik Igrajo: Visar Vishka (Lutvija Belmondo Mirga), Asli Bayram (Amanda), Senad Bašić (Ujaš Mirga), Marjuta Slamič (Phirav Pao), Jasna Diklić (Baka Rajka), Miodrag Miki Trifunov (Deda Jorga), Bojan Emeršič (Gabrijel Galič), Saša Petrović (Sulij Bajraktarij), Vlado Novak (Jože Sfiligoj), Ivo Ban (Polde Šeruga).
23:05 NaGlas!: Kristian Novak, ponovitev
  • Hrvaški pisatelj, jezikoslovec in univerzitetni profesor Kristian Novak s peresom vztrajno razbija stereotipe o drugačnosti ne samo na Hrvaškem, ampak tudi širše v regiji. O tem je spregovoril tudi za NaGlas. Oktobra se v 13 osnovnih šolah po Sloveniji začenja dopolnilni pouk bosanskega knjižnega jezika. Zakaj je pomembno, da priseljenci poznajo tudi slovnico maternega jezika? V oddaji boste videli tudi prve filmske posnetke, ki sta jih na Balkanu v začetku 20. stoletja ustvarila brata Manaki. Posnetki so nastali na ozemlju današnje Severne Makedonije. V rubriki Lepe besede pa smo skupaj s študenti južnoslovanskih jezikov s Filozofske fakultete v Ljubljani pripravili cikel hrvaške poezije.
23:35 Videonoč