TV spored TV SLO 2


24. september 2017 - 30. september 2017
20:55 Kjer bom doma (IV.): Fantek ali punčka? (9/12) - avstralska nadaljevanka
  • A place to call home iv., 4. sezona, 9. del, 51 min
  • Sarah po dolgem in napornem porodu rodi dečka. Fantek ne diha sam, Sarah pa zelo krvavi. Čakajo jo ure negotovosti, pritisku pa ni kos niti Elizabeth, ki o rojstvu obvesti Georgea. Sarah je jezna, da je prišel, in odločena, da otroka ne bo priznala za njegovega. Elizabeth sprejme snubitev g. Goddarda, Olivia pa mora sprejeti, da je Lloyd končal njuno zvezo.
21:55 Goljufija (II.) (3/10) - danska nadaljevanka
  • Bedrag (ii.) / follow the money (ii.), 2. sezona, 3. del, 59 min
  • Nicky zavzeto opravlja naloge za Šveda, zaradi česar trpijo redno delo v avtomehanični delavnici, Nickyjeva družina in prijatelj Bimse. Mads in Alf dihata Nickyju za vrat, ob tem pa vse globlje kopljeta v bančniško zadevo in odkrivata, kako je Nova Bank načrtno kvarno ravnala z nekaterimi strankami. Po potrditvi nosečnosti je partnerski odnos med Kristino in Madsom na novi preizkušnji. Claudia si prizadeva, da bi vnovič stkala odnos s sinom Bertramom in da bi preprečila sovražni prevzem Absalon Bank.
23:10 Sol zemlje, film
  • Dokumentarni portret fotografa Sebastiaa Salgada, ki ga je zaznamovalo dolgoletno poročanje s kriznih žarišč, a je kljub vsem videnim tragedijam ponovno našel upanje v svetu, v katerem živimo. Film je prejel posebno nagrado v Cannesu – nagrado žirije. Fotograf Sebastiao Salgado je zadnjih štirideset let potoval po različnih celinah in tam spremljal prelomne dogodke sodobne civilizacije. Bil je priča številnim mednarodnim sporom, revščini, izgnanstvu, vojnam. Njegove srce parajoče fotografije s kriznih žarišč so zakrožile po vsem svetu, Salgadu pa so ob tem očitali tudi izkoriščanje žrtev zaradi lastne koristi. Življenje in delo fotografa nam v filmu razkrijeta njegov sin Juliano in Wim Wenders, tudi sam fotograf, filmar in velik ljubitelj črno-bele fotografije. Salgado je najbolj znan po svojih fotografijah rudnika zlata v brazilski Serri Peladi, ki so kakor podobe Dantejevega Pekla nastajale od leta 1973. Z njimi Wenders začne pripoved o izjemnem fotografu in človekoljubi, ki je v svojih dolgoletnih projektih, zaokroženih v knjižnih publikacijah in na razstavah, beležil nepopisno lakoto in umiranje v Etiopiji, neznosne delovne razmere po svetu, naravno katastrofo v Kuvajtu po Huseinovem zažigu naftnih vrelcev, vojno opustošenje v nekdanji Jugoslaviji in genocid v Ruandi, masakre in razčlovečenje, ki so mu zaradi nedoumljivega zla ubili vero v človeka in človečnost. »Ko fotografiraš revščino in trpljenje, moraš portretirancem pustiti določeno dostojanstvo in si ne dovoliti voajerizma. Ni preprosto. To lahko dosežeš samo, če z ljudmi pred kamero razviješ dober odnos in se resnično vživiš v njihov položaj. To uspe le redkim fotografom. Menim, da je Sebastiao resnično dopustil dostojanstvo vsem, ki se so znašli pred njegovim objektivom. Njegovo fotografije ne govorijo o njem, temveč o vseh teh ljudeh!« (Wim Wenders)