TV spored TV SLO 2


24. april 2018 - 30. april 2018
07:05 Telebajski: Pomivanje - lutkovna nanizanka, premiera
 • Telebajski so bili ustvarjeni za otroke do četrtega leta starosti in počnejo natanko to, kar počno toliko stari otroci: opazujejo svet okoli sebe, učijo se govoriti, igrajo se, plešejo, vsaka nova stvar jih preseneti, zanimive stvari radi vidijo večkrat in si spontano izkazujejo naklonjenost. V deželi Telebajskov nastopi posebno vznemirjenje, ko se zavrti čarobna vetrnica in začnejo utripati majceni zaslončki na njihovih trebuščkih. Vsakič je na vrsti drug Telebajsek: trebušček postane majhna televizija, iz katere mahajo otroci in popeljejo Telebajske in otroke medse, k dejavnostim, ki jih majhni otroci počno.
07:30 Vrtni palček Primož: Tekmovanje za najlepši vrt - risanka, ponovitev
 • Pravijo, da palčka spoznaš, če si ogledaš njegov vrt. V Primoževem vrtu je vedno veselo. Primož z užitkom skrbi zanj, za svoje živalske prijatelje in tovariše palčke. Rastlinam pripoveduje šale in zgodbe, zavija jih v šale in kape, da jih obvaruje pred mrzlo zimo. Vedri Primož je oskreno navdušen nad čudeži narave. Pa packajmo! - z vrtnim palčkom Primožem.
07:40 Oblakov kruhek: Piknik za mame - risanka, premiera
 • Lenkina in Lukova Mama priredi pekovski tečaj za mame iz soseske, na katerem imajo te priložnost, da se spet počutijo kot otroci – z oblakovim kruhkom. Odletijo iz kuhinje in dogodivščinam naproti. Ko se vrnejo, se vse navdušeno zahvalijo.
07:50 Manja: Bingova najljubša žoga - risanka, premiera
 • Spoznajte Manjo, malo kraljico živali, ki živi na kmetiji. S prijatelji, psom Bingom, muco Melbo, osličkom Blažem in drugimi, doživlja zabavne in ljubke dogodivščine.
07:55 Živalski čira čara - risanka, premiera
 • Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.
08:00 Zgodbe iz školjke: Ribič Pepe: Venci vejli, ponovitev
 • Kakadudu bo prihodnjo soboto galebe zamenjal s štorkljami. Pepe ga bo opozoril, da štorklje živijo v Pomurju. Od tam izhaja tudi pesem Venci vejli. Kakaduduju se bo melodija zdela nekam otožna. Ampak otroci jo bodo znali zapeti tudi na živahen način. Kaj pa bodo izdelovali mali spretni prstki? Jato štorkelj. Zanje potrebujete le stiroporaste kroglice, zobotrebce in črn flomaster.
08:20 Kanape - Kanapé - oddaja TV Lendava
 • Ma a Kanapé című ifjúsági műsorral jelentkezünk. Az adás tartalma: - a 15. Egyetemista bográcsfeszt Mariborban; - Simon Kociper mixer és koktéljai; - a Cadaveres együttes; - klipek: Volkova Sisters, Vad Fruttik, Mius. Danes vam v mladinski oddaji Kanape ponujamo naslednje vsebine: - 15. Študentski Bogračfest v Mariboru; - barman Simon Kociper in njegovi koktejli; - glasbena skupina Cadaveres; - videospoti: Volkova Sisters, Vad Fruttik, Mius.
08:55 Neznana Slovenija - Razgledi s stolpov (4/4, 2017) - dokumentarna oddaja
 • S pomočjo kolesarskega navdušenca in oskrbnice koče spoznajte Rašico pri Ljubljani, kjer v sožitju uživajo kolesarji in planinci in odkrijte »neokrnjen« pogled na naše glavno mesto. Na Planini nad Vrhniko, bomo priča gradnji nove planinske koče, ki raste ob razglednem stolpu z dolgo zgodovino, povezano z začetki turizma v Ljubljani. Na Primorskem, natančneje v Hrastovljah, si bomo s skupino dijakov ogledali našo najbolj znano fresko, spoznali zgodbo umetnika, ki jih je odkril in obiskali galerijo, ki je posvečena njegovemu delu. Z pogovorom z idejnim očetom Pomika braniteljev slovenske zemlje na Cerju, se pred prav posebnim stolpom, naše odkrivanje neznane Slovenije konča.
09:35 10 domačih
 • 10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
10:20 Hišica v preriji (IX.) (19/22) - ameriška nadaljevanka
 • Little house on the prairie s.9, 9. sezona, 19. del, 46 min
 • Scenarij: Blanche Hanalis Producent: Ed Friendly Productions V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson Mladi Jason Carter sprejme svojo prvo službo kot pomočnik starejši ženski v Walnut Grovu, da bi zaslužil nekaj denarja in materi kupil rojstnodnevno darilo. Ko Jason več časa preživi z Ruthy Leland, odkrije neverjetno moč prijateljstva, pa tudi bolečo lekcijo, ki včasih gre spada zraven.
11:25 Dobro jutro
 • V oddaji Dobro jutro bomo najprej spregovorili o nevarnosti zastrupitve s THC-jem. V rubriki Iz arhiva se bomo spominjali največje jedrske nesreče do zdaj, ki se je pred 32. leti zgodila v Černobilu. Proti koncu prve ure bomo svetovali o tem, ali je bolje kupiti ali najeti stanovanje. V drugi polovici oddaje bomo govorili o tem, kako se na naravni način boriti proti zamašenemu nosu. Proti koncu oddaje pa bomo negovali hortenzije. Vodja centra za krepitev zdravja bo v rubriki Svetujemo govorila o dietah pred poletjem, Jure Poglajen in Boris Krabonja bosta povabila na humanitarni koncert za otroke sveta, ki bo v Mariboru, s pomočjo starega časopisa »Slovenski narod« se bomo sprehodili po Mariboru, posebne jubileje praznuje Akademska folklorna skupina KUD Študent, vse skupaj pa so dali pod naslov »Slučaj«, o vplivu naše podzavesti po Jungu pa bosta govorili naši zadnji jutranji gostji.
13:35 Dober dan: Iz mariborskega studia
 • Skozi oddajo bo svoje strokovne nasvete o zasajevanju balkonskih rastlin delila Loreta Vlahovič, V Krčevini pri Vurberku se v Pravljičnem gozdu pripravljajo na Rdečo kapico, dijaki Konservatorija za glasbo in balet bodo spet ugibali, kateri predmet iz preteklosti je na njihovi mizi, v Rušah bomo preverjali, kako velik je že kres, ki bo zagorel na predvečer praznika, v minutah za slovensko glasbo pa tokrat gostujeta člana skupine Pohorje express, ki je po mnogih letih spet začela ustvarjati.
14:45 Vikend paket
 • Pevka Alenka Gotar, stand up komičarka Martina Ipša in glasbenik Matevž Šalehar – Hamo bodo to nedeljo obvladovali Jožetovo komentatorsko omizje. Hamo se bo s svojo skupino predstavil tudi na našem glasbenem odru. Tam nas bo pred velikim koncertom ob 25-letnici delovanja zabavala še skupina Nude. Na Bernardino zofo bosta sedla legendarna igralka Milena Zupančič in pisatelj Tadej Golob. Pred kratkim smo obeležili 50. obletnico prvega televizijskega dnevnika v slovenskem jeziku, zato se bomo velikega dogodka spomnili tudi v pogovoru z odgovorno urednico Informativnega programa Televizije Slovenija Manico Janežič Ambrožič. Franci Kek je za to nedeljo pripravil novo epizodo skrite kamere. Bodite z nami in ob koncu oddaje sodelujte še v naši nagradni igri!
16:10 Ambienti
 • Tokrat vam bomo pokazali stanovanje, v katerem je lastnik osrednji prostor rezerviral za priljubljeni štirikolesnik, hišo, ki jo obdaja peščeni vrt po vzoru japonskega vrta, ter povprašali strokovnjaka za nasvete o pleskanju stanovanja. -Na sprehodu po eni od ulic na Viču skoraj gotovo ne boste pozorni na hišo, ki jo tako rekoč popolnoma skriva bujno rastlinje za ograjo. Mi smo imeli redko priložnost, da vstopimo tako na nevsakdanje zasnovan vrt kot v dnevni prostor, ki povezuje vrt in hišo. -Pleskanja stanovanja se navadno lotimo na vsakih nekaj let, včasih le zaradi spremembe, če pa imamo doma otroke ali hišne ljubljenčke, je pleskanje pravzaprav nujno. Nekaj več smo o tem povprašali strokovnjaka. -Lastnik stanovanja, ki vam ga bomo pokazali, si je želel ustvariti dom kar najpreprosteje – brez posojil in brez najemnine. Tako se je ozrl okrog sebe in iz očetove obstoječe garaže in drvarnice ustvaril presenetljivo domovanje.
17:05 Košarka: liga za prvaka - 11. kolo, Rogaška : Krka - prenos iz Rogaške Slatine
 • Z 11. kolom se nadaljuje državno košarkarsko prvenstvo, liga NKBM za prvaka. V Rogaški Slatini bo tokrat gostovala novomeška Krka. Ekipi se dobro poznata, saj sta se letos ob tekmah v državnem prvenstvu srečali tudi v drugem jadranskem tekmovanju. V medsebojnih zmagah prepričljivo vodijo Dolenjci, a razmerja so na vročem gostovanju vedno nepredvidljiva. Reporter bo Miha Mišič.
19:20 Hokej na ledu - svetovno prvenstvo skupine I. A: Slovenija : Madžarska - prenos iz...
 • Madžarski hokejisti so bili vselej neugodni nasprotniki slovenskih, ne nazadnje so jih premagali tik pred prvenstvom na pripravljalni tekmi Bledu po podaljšku s 3 : 2. Sicer je razmerje zmag in porazov v zgodovini krepko v slovensko korist, vendar pa so Madžari na domačem ledu zelo motivirani. Po uvodnem porazu s Kazahstanci s 3 : 0 imajo v dvoboju s Slovenci zadnjo možnost, da ob morebitni zmagi napredujejo v elitno skupino svetovnega hokeja. Reporter bo Andrej Stare.
21:50 Žrebanje Lota
 • LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
21:55 Bleščica, oddaja o modi
 • Oddajo začenjamo z visoko modo znamke Valentino, ki je tokrat zelo presenetila, saj se je oblikovalec Pier Paolo Piccioli odločil za povsem športno kolekcijo. Ogledali si bomo drugi del tedna mode v Ljubljani in pa tudi show room, ki je nastal po revijah. V nakupovalnem centru v Celju smo obiskali že tradicionalno vip modno revijo, ki je postregla z dobro mero glamurja in nosljivosti. Tania Mendillo je zelo posebna ženska. Fotografinja, stilistka, mojstrica ličil, predvsem pa zelo radovedna ženska, ki zna videti onkraj lepote. Za konec še Francesco Scognamiglio s čudovito kolekcijo, ki se kot običajno spogleduje z visoko modo.
22:30 Prevara (I.) (5/10) - ameriška nadaljevanka, ponovitev
 • The affair (i.), 1. sezona, 5. del, 54 min
 • Alison in Noah sta preživela čudovit dan na otoku Block in se po daljšem obvladovanju vdala močnim čustvom. Vendar sta drug drugemu povedala, da zaradi ljubimkanja ne bosta zapustila zakoncev. Ob vrnitvi v resničnost se vsak spopade s svojimi težavami. Alison obišče odtujena mama Athena, Noah pa se mora ukvarjati z nedopustnim vedenjem hčerke Whitney. Policijska preiskava čudne prometne nesreče še poteka.
23:40 Glasbeni spoti, ponovitev
 • Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa. Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.