TV spored TV SLO 2


17. januar 2020 - 23. januar 2020
17:55 Odbojka - pokal Slovenije: finale (Ž) - prenos iz Kamnika
  • Konec tedna bo v Kamniku eden od vrhuncev letošnje odbojkarske sezone. Na finalnem turnirju štirih najboljših ekip v ženski in moški konkurenci se bodo borili za naslove najboljših. Pri dekletih so favoritinje odbojkarice Nove KBM Maribor, ki so doslej to lovoriko osvojile že 17-krat, na uspeh pa tudi zaradi domače dvorane in gledalcev računajo v domači vrsti Calcit Volleyja.
19:55 Smučanje prostega sloga - svetovni pokal: smučarski kros - prenos iz Nakiske
  • Najboljši tekmovalci v smučarskem krosu se bodo v Kanadi borili na petem prizorišču sezone 2019/2020. Tekma v Nakiski v bližini Calgaryja bo sedma od štirinajstih v svetovnem pokalu. Filip Flisar se je na tem prizorišču najvišje uvrstil na 13. mesto leta 2016. Lani se mu ni uspelo uvrstiti na tekmo.
20:20 Rokomet - evropsko prvenstvo: Hrvaška : Nemčija - prenos z Dunaja
  • 14. evropsko prvenstvo v rokometu bodo prvič gostile tri države: Avstrija, Norveška in Švedska. Prvič bo na turnirju nastopilo 24 držav, finale bo 26. januarja v Stockholmu. Pred dvema letoma so na Hrvaškem Španci v finalu premagali Švede, tokrat ti na domačem dvorišču upajo na revanšo. V prvem delu so reprezentance razdeljene v šest skupin po štiri, v nadaljevanje se uvrstijo prvo- in drugouvrščene ekipe vsake skupine, ki se potem združijo v dve skupini glavnega dela turnirja. Poleg tekem slovenske reprezentance bomo na TV Slovenija prenašali tudi pomembnejše obračune drugih skupin.
22:00 Smučanje prostega sloga - svetovni pokal: smučarski kros - posnetek iz Nakiske
  • Najboljši tekmovalci v smučarskem krosu se bodo v Kanadi borili na petem prizorišču sezone 2019/2020. Tekma v Nakiski v bližini Calgaryja bo sedma od štirinajstih v svetovnem pokalu. Filip Flisar se je na tem prizorišču najvišje uvrstil na 13. mesto leta 2016. Lani se mu ni uspelo uvrstiti na tekmo.
22:40 Koncert: Leon Matek z gosti v Kinu Šiška
  • Po sedmih letih ustvarjalnega premora se je kantavtor Leon Matek vrnil s svojim tretjim samostojnim albumom poetičnega naslova Srce imaš tako veliko, za katerega je zbral številčno zasedbo izvrstnih glasbenikov, s katerimi je svoj novi album predstavil na odru Kina Šiška. Pridružili so se mu pridružili Marjan Gradišar (bas, spremljevalni vokal), Sergej Ranđelović (bobni), Danijel Bogataj (violina), Jaka Kastelic (harmonika), Matjaž Ugovšek (električna kitara) Uroš Razpotnik (klarinet), Miha Nemanič (vokal). Leon Matek se je na slovenski glasbeni sceni pojavil konec osemdesetih let prejšnjega stoletja z rokovsko skupino Prepozno za krokodile. Svojo pot je nadaljeval z Mirkom Seškom v tandemu in kasneje skupini Juhej in Vuhmepiš, ki je bila v devetdesetih “glasnik danes precej razširjene mešanice folk kantavtorstva, aluzij na ljudske viže, rocka, bluesa in še česa” (Radio Študent). Sledilo je triletno muziciranje v duetu LeonzMinko z bosansko harmonikašico Hazemino Đonlić, potem pa je leta 2007 Matek z albumom Zrno stopil na solistično pot. Nadaljeval jo je z leta 2011 izdanim albumom Most, na katerem je ob kitari igral tudi orientalsko glasbilo saz baglama, s katerim je svojo glasbo obogatil s pridihom in teksturami Balkana ter Orienta.