TV spored TV SLO 2


28. februar 2020 - 5. marec 2020
10:25 Alpsko smučanje - svetovni pokal: superveleslalom (Ž) - prenos iz La Thuila
 • La Thuile drugič v zgodovini gosti tekme svetovnega pokala, prvič so dekleta tu tekmovala leta 2016. Takrat je blestela Nadia Fanchini z zmago in tretjim mestom v smuku, superveleslalom pa je dobila Tina Weirather. Zahtevna proga bo tudi tokrat pravi izziv za alpske smučarke.
11:50 Nogomet - evropska liga: vrhunci povratnih tekem šestnajstine finala, ponovitev
 • Tudi v letošnji sezoni si lahko na naši televiziji ogledate evropsko ligo v nogometu. V vsakem kolu je v živo na sporedu ena tekma, vse druge pa si lahko še isti dan ogledate v vrhuncih. Spremljajte nogomet na TV Slovenija.
12:25 Alpsko smučanje - svetovni pokal: superveleslalom (M) - prenos iz Hinterstodra
 • Tudi Hinterstoder na avstrijskem Štajerskem se po večletnem premoru vrača na koledar svetovnega pokala. Nazadnje so fantje tam tekmovali pred štirimi leti, tokrat pa bo to prizorišče gostilo kar tri preizkušnje. Hinterstoder je namreč prevzel tudi odpadli veleslalom iz Val d'Isera. Tako bo v petek na sporedu alpska kombinacija, v soboto superveleslalom in v nedeljo veleslalom z našim Žanom Kranjcem v eni glavnih vlog.
13:45 Nogomet - državno prvenstvo: Rudar : Olimpija, 23. kolo - prenos iz Velenja
 • Prvo tekmo 23. kola v nogometnem državnem prvenstvu bosta odigrala Rudar in Olimpija. Oba sta spomladanski del začela neprepričljivo. Rudar je na prvih dveh tekmah dvakrat izgubil, Olimpija pa je po remiju na večnem derbiju nepričakovano izgubila doma proti Triglavu. Rudar si v boju za obstanek, za devetim Bravom zaostaja že za 13 točk, novega poraza preprosto ne sme privoščiti. Podobno velja za Olimpijo, le da se ta bori za naslov prvaka. Na začetku avgusta je Olimpija na stadionu Ob jezeru zmagala s 3 : 0, kako pa bo tokrat? Studijski del bo vodil Simon Šparavec, komentatorja pa bosta Anže Bašelj in Branko Zupan.
15:55 Nordijsko smučanje - svetovni pokal: smučarski skoki (M), ekipna tekma - prenos i...
 • V Lahtiju bomo tokrat spremljali moštveno tekmo, četrto v sezoni. Ta bo še bolj zaostrila boj za zmago v pokalu narodov. V tej sezoni so moštva zelo izenačena. Za lovoriko se potegujejo Avstrijci, Nemci, Norvežani, Poljaki in Japonci. Tudi cilj slovenske reprezentance na vsaki moštveni tekmi je uvrstitev na stopničke. Vse ostalo prinaša razočaranje.
17:50 Migaj z nami - oddaja za razgibano življenje, ponovitev
 • Oddaja Migaj z nami. Oddaja o razgibanem življenju, v katerem migajo vsi, mladi in stari, navdušeni rekreativci in vrhunski športniki. Oddaja nastaja pod pokroviteljstvom Olimpijskega komiteja Slovenije.
18:20 Avtomobilnost, ponovitev
 • Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. V tokratni Avtomobilnosti se bomo posvetili različnim zaslonom, ki nam jih po novem ponujajo avtomobilski proizvajalci. Nekateri so šli celo tako daleč, da na ogromnem zaslonu sredi armaturne plošče ponujajo filmske vsebine. Po zasneženih schwadrzwaldskih ovinkih smo naredili prve kilometre s hibridnim oplovim grandlandom. Testirali smo volva S60 in prenovljenega forda rangerja s kar deset stopenjskim samodejnim menjalnikom. Pika na i pa bo kombi s šestmestno ceno.
18:55 Deskanje na snegu - svetovni pokal: paralelni veleslalom - prenos iz Blue Mountaina
 • Deskarji v paralelnih disciplinah bodo na tekmi svetovnega pokala po osmih letih znova nastopili v Kanadi. Pomerili se bodo v Blue Montainu, ki je v preteklosti gostil tekme v deskarskem in smučarskem krosu, tokrat pa bodo prvič na tem prizorišču nastopili deskarji v alpskih disciplinah. Na sporedu bosta zadnja dva paralelna veleslaloma sezona, kar pomeni, da bo tu padla odločitev o dobitnikih malega kristalnega globusa v tej disciplini.
20:10 V spirali laži, film
 • Drama z elementi trilerja. Nathalie je cenjena izdelovalka in oblikovalka draguljev, ki so jo sprejeli v prestižno pariško draguljarno. Toda prav na prvi dan službe izve, da so jo preslepili in da so namesto nje izbrali drugega človeka. Čeprav se je prav zaradi službe preselila v Pariz z dvema šoloobveznima otrokoma, zanjo novi delodajalci nimajo posluha… Nathalie ne želi vznemirjati otrok, zato jima zamolči, kaj se ji je zgodilo in si skrivaj poišče drugo, slabše plačano in manj cenjeno službo. Toda prva laž bo sprožila plaz novih laži in nezaupanje v družini bo naraslo do stopnje, ki bi lahko ogrozilo njo in njuna otroka… / FRA / 2017 Režija: Emmanuelle Cuau / Scenarij: Emmanuelle Cuau, Raphaëlle Valbrune-Desplechin, Eric Barbier / Igrajo: Virginie Efira, Gilbert Melki, Renan Prevot, Jean-Baptiste Blanc, Marilyne Canto, Zacharie Chasseriaud, Mireille Perrier, Yvonnick Chedemois, Olivier Cruveiller, Antonin Veyrac, René Remblier, Catherine Toffaletti, Noé Forest, James Snowden, Laure Generes …
21:40 Zvezdana: Povezani v bolečini
 • Intimni večerni pogovori, ki rušijo tabuje. Igralka Zvezdana Mlakar se pogovorov loteva strastno, osebno in brez predsodkov. Zvezdana se v sobotnem večeru pogovarja s straši, ki se jim je zgodilo najhujše: izgubili so svoje otroke. Občudujemo pogum staršev, ki zmorejo živeti naprej in celo pomagati drugim. Kakšno neznansko količino ljubezni nosijo v svojem srcu? Osrednja gostja je Tea Gajšek, ki se je v svojem življenju razveselila petih nosečnosti, rodila je štirikrat in pokopala dva svoja otroka. Zdaj se ukvarja s pisanjem in branjem pogrebnih govorov. Kaj nas takšne nepredstavljive izgube lahko naučijo o življenju in o nas samih?
22:35 Tu smo - vaši smo, Lačni Franz - 40 let - posnetek koncerta s Štuka, ponovitev
 • Ob 40 letnici od nastanka skupine Lačni Franz se je band na prigovarjanje predvsem novega občinstva ter dolgoletnih oboževalcev odločil obuditi svoje največje hite v koncertnem programu z naslovom Kaj bi mi brez nas in s tem zaokrožil jubilejno leto 2019.