TV spored TV SLO 2


5. julij 2020 - 11. julij 2020
06:00 Napovedujemo
 • 0
09:00 Videotrak, ponovitev
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
09:55 Napovedujemo
 • 0
11:00 Poletno jutro, ponovitev
 • Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja. V četrtkovem Poletnem jutru vas pozdravimo s svežimi novicami in prometnimi informacijami. Nato bomo preverili zakaj so otroški varnostni sedeži pomembni za varnost ootrok v avtu. Kako se jih pravilno namesti in do katere višine so primerni? Nadaljevali bomo z zdravnikom, ki bo svetoval o bakteriji heliobakter pylori. Mnogo ljudi ima bakterijo pa bolezenskih znakov sploh ne občuti, lahko pa povzroča precejšnje težave v želodcu ali se seli na druge organe. V drugi uri se bomo posvetili čisto posebni dieti. Zdravnica Ivica Flis Smaka nam bo razložila kaj je bistvo paleolitske diete, katera živila so priporočljiva in katera prepovedana. Poleg tega bo Lojze Čop kuhal po načelih paleo diete in sicer tako glavno jed kot sladico. Dobro jutro in se vidimo v Poletnem jutru!
12:50 Meja je samo nebo - 2. del dokumentarne oddaje o prof. dr. Igorju D. Gregoriču, po...
 • Prof. dr. Igor Gregorič je svetovno znan srčni kirurg, uspešen raziskovalec, ugleden in večkrat nagrajen znanstvenik. Svoje sanje je uresničil v največjem medicinskem središču na svetu, Texas Medical Centru v Houstonu. Leta 2012 je sprejel povabilo, da vzpostavi in vodi Center za napredovalo srčno popuščanje na univerzitetni kliniki Memorial Hermann Hospital, v kateri tovrstnega zdravljenja prej niso imeli. V le petih letih je prof. dr. Gregorič s svojo ekipo Center s 50 presaditvami srca na leto dvignili med najboljših 5 % po številu presaditev. Po številu vstavljenih mehaničnih srčnih podpor pa je Center med najuspešnejšimi 10-imi odstotki v Ameriki. V drugem delu dokumentarne oddaje skozi oči številnih strokovnjakov spoznamo, kaj zahteva postavitev takšnega Centra in kaj vse je potrebno za uspešno delovanje.
13:30 Zmage so doma: Ritmična gimnastika - svetovno prvenstvo 2019, mnogoboj - posnetek ...
 • Po daljšem času se na spored TV Slovenija vrača ritmična gimnastika. V povzetku si bomo pogledali najzanimivejše trenutke lanskega svetovnega prvenstva mnogobojk v Bakuju v Azerbajdžanu.
14:25 Zmage so doma: Olimpijske igre 2000 - Rokomet: Slovenija - Francija - posnetek iz S...
 • Prvi, ki so se v ekipnih športih uvrstili na olimpijske igre, so bili rokometaši. Pod vodstvom trenerja Leopolda Jerasa so v Sydneyju leta 2000 proti Francozom prestali olimpijski krst in bili blizu prvega uspeha.
16:05 Kam le čas beži, 65 let Štirih kovačev, jubilejni koncert, ponovitev
 • Štirje kovači so najstarejši slovenski narodno-zabavni ansambel. Neprekinjeno igrajo 65 let. Gonilna sila Franc Šegovc z ženo Hermino je pripravil jubilejni koncert ob visokem jubileju. Posneli smo ga v Športni dvorani v Slovenj Gradcu, nastopili pa so slavljenci z zimzelenimi uspešnicami Kam le čas beži, Na pavre, Rženova Tinka in drugimi, pomagali so jim Koroški simfonični orkester, Družina Breznik ter Modrijani. Osrednja voditelja sta Darja Gajšek in Blaž Švab, sovoditelji pa Smilja Baranja, Vinko Šimek, Boris Kopitar, Jože Galič in Andrej Hofer.
17:55 Mama je ena sama - slovenska dokumentarna povest, ponovitev
 • Komični dokumentarec, ki razkriva slovenski arhetip mučeniško-posesivne matere. Rezultat tega materinskega kulta je tipičen slovenski moški. Ta tipični slovenski moški je lahko ojdipovski umetnik, narcisoidni politik ali psihopatski morilec. Glavna junakinja filma Tatjana, ki bi si rada našla slovenskega fanta, s katerim bi si ustvarila dom in družino. Med iskanjem pade v »zajčjo luknjo«, kjer sreča belega zajca - Slavoja Zajčka. Ta jo nato s pomočjo zank in ugank popelje v svet slovenskih moških, ki jim vlada »Slovenska srčna kraljica«. Dokumentarni film Mama je ena sama je bil prikazan na 17-tih mednarodnih filmskih festivalih, po vsem svetu. V New Delhiju je prejel glavno nagrado za montažo, v Jakarti Zlato nagrado festivala, v Franciji pa glavno nagrado festivala - Grand Prix du Festival, mednarodnega filmskega festivala Nancy Lorain.
18:55 Videotrak, ponovitev
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
20:00 Tamponi, naši najbližji sovražniki - francoska dokumentarna oddaja, ponovitev
 • Ženska v življenju uporabi okoli 11 tisoč tamponov, v izdelku pa se pogosto skriva kar deset kemikalij, ki jih med zelo strupene prišteva tudi Mednarodna zdravstvena organizacija. Avtorji dokumentarnega filma obiščejo ZDA, Nizozemsko, Francijo, Belgijo, srečajo se z znanstveniki, ki raziskujejo nevarnost toksičnega šoka, in ženskami, ki jih je uporaba tamponov skoraj stala življenja.
20:55 Več po oglasih: Avguštinka (9/18) - slovenska nadaljevanka, ponovitev
 • 1. sezona, 9. del
 • Menartu končno le uspe najti pravo sled za dragocenim kipcem iz cerkve, izginulo Avguštinko. Pri tem mu pomagajo lokalni dijaki, ki se izpovejo. Martina je žrtev sramotnega zasliševanjem s strani svojega policijskega kolega in se odločno brani, da najdene sumljive tabletke niso njene, a jo kljub temu suspendirajo. Zvoneta obiščeta v njegovem lokalu Njegoš in Petar, obisk ni prijeten za Zvoneta, ki ob poker avtomatu doživi šok. Menart ob opravljeni nalogi iskanja dragocenega kipca presenetljivo pokaže svojo človeško plat.
21:30 Otvoritev 68. Ljubljana Festivala, Beethovnov 3. klavirski koncert in 9. simfonija ...
 • Televizijski prenos prvega od veličastnih poletnih koncertov, posvečenih letošnji 250. obletnici rojstva Ludviga van Beethovna. Spremljali boste dve monumentalni deli iz njegovega opusa. V izvedbi 3. klavirskega koncerta se bo predstavila prva dama slovenskega pianizma, Dubravka Tomšič Srebotnjak. Umetnica v letošnjem letu praznuje 80. obletnico rojstva in 75-letnico koncertne poti. V nadaljevanju bo znamenita in veličastna 9. simfonija zazvenela v izvedbi Orkestra in Zbora Slovenske filharmonije pod taktirko gostujočega dirigenta Charlesa Dutoita. Sodelovali bosta naši mednarodno priznani operni divi, sopranistka Sabina Cvilak in mezzosopranistka Monika Bohinec, ter gostujoča basbaritonist Egils Silins in tenorist Rodrigo Porras Garulo.
23:35 Videotrak, ponovitev
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.