TV spored TV SLO 2


23. oktober 2019 - 29. oktober 2019
06:00 Napovedujemo
 • 0
09:15 Videotrak, ponovitev
 • Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.
10:00 Kanape - Kanapé - oddaja za mlade, ponovitev
 • Ma a Kanapé című ifjúsági műsorral jelentkezünk. Az adás tartalma: - Divatsarok: az őszi trendek; - Berden Mark és a 3D nyomtatás; - a Vandraš filmfesztivál; - a Smrt metál együttes; - klipek: Tündérvese, Joker Out, Hundred Sins feat. Azahriah, Dzsúdló. Danes vam v mladinski oddaji Kanape ponujamo naslednje vsebine: - Modni kotiček: jesenske modne smernice; - Mark Berden in 3D modeliranje; - filmski festival Vandraš; - metal zasedba Smrt; - videospoti: Tündérvese, Joker Out, Hundred Sins feat. Azahriah, Dzsúdló.
10:45 Koda: Krisovo zdravilo bi lahko plačala zdravstvena zavarovalnica, ponovitev
 • Kris Zudič iz Kopra ima najhujšo obliko redke genske bolezni spinalna mišična atrofija: ne more sedeti brez opore, pogosto potrebuje pomoč pri dihanju in hranjenju. 95 odstotkov takšnih otrok umre do 18. meseca starosti. Da bi 19-mesečnemu dečku omogočili zdravljenje z zdravilom Zolgensma, ki je trenutno na voljo le v ZDA, je denar zbirala vsa Slovenija. Zato bodo v Kodi tokrat iskali odgovore na vprašanja: kaj storiti, če vaš otrok nujno potrebuje zdravilo, ki stane več kot dva milijona evrov in še ni registrirano pri nas - je edina rešitev dobrodelna akcija? V katerem primeru tako zdravilo financira Zdravstvena zavarovalnica? Lahko politika vrtoglavih cen ogrozi dostopnost do drugih zdravil in trajno vzdržnost zdravstvenega sistema? Pojasnili pa bodo tudi, kako učinkovito je zdravilo Zolgensma pri bolnikih, ki so ga že prejeli, in kakšni so morebitni stranski učinki.
11:40 Dobro jutro, ponovitev
 • Razgibamo telo in tokrat uporabimo rekvizit, ki ga imate vsi doma, tako da ni izgovorov za nekaj minut jutranje telovadbe! Razgibamo tudi možgane, učimo se tujih jezikov. Psihoterapevtka Urška Ajdišek rešuje naše »komplekse«, Matjaž Mastnak svetuje o monsterah, ki veljajo za kraljice med rožami, izkušena odvetnica pa svetuje vsem, ki bi želeli skleniti pogodbo o dosmrtnem preživljanju. Za vašo lepoto in zdravje pa poskrbi navdihujoča Savina Atai!
14:15 Ambienti, ponovitev
 • Celotno 8. sezono oddaj Ambienti smo posvetili domovom s tradicijo, z zgodovino, z dušo. Poudarek bo še nekje drugje - na strastnih ljudeh. Na ljudeh, ki prepoznavajo vrednost in pomen slovenske stavbarske dediščine, tistih, ki jo predano obnavljajo in prilagajajo svojemu načinu življenja, ter tistih, ki v svojih stoletnih domovih pri življenju ohranjajo spomin na slovensko kulturo bivanja. Že v prvi oddaji predstavimo vrt, ki se razprostira pa srednjeveških terasah pod Kostelskim gradom na Kolpi. Obdaja hišo, polno spominov na preteklost. Njeni lastniki so nekdanjemu skednju grajske pristave, ki na tem mestu stoji že vsaj 500 let, namenili novo vlogo. Pa še primer prenove, ki jemlje sapo. Starejše meščansko stanovanje te prav posrka vase s svojimi dimenzijami, odprtostjo prostorov, ki pa na vsakem koraku izkazujejo pretanjen estetski čut lastnika in arhitektov. Iz preteklosti pa v prihodnost, ki upajmo da bo čim bolj sončna. Predstavljamo vam prvi večstanovanjski objekt v Sloveniji, ki se lahko pohvali s sončno elektrarno. Našli smo ga na Jesenicah in morda se boste vprašali – pa je tam dovolj sonca za to – odgovor dobite v naši prvi oddaji!
14:50 Vikend paket, ponovitev
 • V tokratni oddaji se Bernardi predstavljajo igralci nadaljevanja mladinske filmske uspešnice Košarkar naj bo 2. Na zofi se bo namreč presedal navihani filmski Smodlak Matija David Brodnik v družbi svojih starejših igralskih kolegov. V drugem delu oddaje bomo podrobneje spoznali novinarja in voditelja oddaje Globus, Adrijana Bakiča in Seku M. Condéja. Voditelj Jože je komentatorsko omizje sestavil s po porodniškem dopustu svežo Ano Marijo Mitič, voditeljem oddaje Ambienti Boštjanom Romihom in igralcem Gojmirjem Lešnjakom Gojcem. Vedno klasični, kičasti, vendar absolutno kul, se na glasbenem odru s svežo Pegico predstavlja Magnifico. Iz Sofije, Bolgarije, kjer je postala zmagovalka festivala kantavtorstva, pa prihaja Ditka. Za glasbeno-gibalno poslastico bo poskrbel Boštjan Romih. Magic Aleksander je tokrat obiskal Koper, tudi po zaslugi malega Krisa. TV gledalci in prijatelji naše Facebook strani, ostanite pozorni na nagradne igre.
16:10 Divjina v srcu (II.) (7/10) - britanska nadaljevanka
 • Wild at heart (ii.), 2. sezona, 7. del, 46 min
 • Posel cveti, toda Sarah je na trnih. Caroline misli, da zato, ker na posestvo prihaja njen bivši mož ter Evanov in Olivijin oče Simon. Toda Sarah je z mislimi drugje, dozdeva se ji namreč, da je noseča. Danny je presrečen. Simon prispe z zaročenko Glorio in Evan in Olivia sta presrečna. Caroline, ki ji je bil Simon vedno pri srcu, se ponudi, da mu bo priredila sanjsko poroko. Simon je navdušen nad napredkom na posestvu in Caroline mu namigne, da bi Dannyju in Sarah lahko finančno pomagal. Rosie se zave, da na posestvu ni dela za dva lovska čuvaja, zato pograbi priložnost za delo na Mari.
17:15 Rokomet - liga NLB: Celje P. L. : Gorenje Velenje, 6. kolo - prenos iz Celja
 • V 6. kolu državnega rokometnega prvenstva se bosta v večnem derbiju pomerila Celje in Velenje. Velenjčani so sezono začeli slabše in doživeli že tri poraze, Celjani pa s prenovljeno ekipo v prvenstvu nastopajo zelo dobro. Tudi statistika medsebojnih tekem je na strani gostiteljev, a to še ne pomeni, da Velenjčani v dvorano Zlatorog prihajajo z belo zastavo.
19:15 Videotrak, ponovitev
 • Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.
19:50 Žrebanje Lota
 • LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
20:05 Koroška pesem, ti družica moja - glasbena dokumentarna oddaja, ponovitev
 • Koroška pesem je pradavna pričevalka slovenske besede, ki je v napevu odslikala naravno lepoto Zilje, Roža in Podjune; ki je vriskala v zanosu življenja – in zaječala v stiski, ko so ji začeli jemati pravico do obstoja. Je samoumevni del našega izročila in še vedno, onkraj državne meje, znamenje ponosa in vztrajanja koroških rojakov. V oddajo smo strnili zgodbe o nekaterih pesmih, dokumentarno gradivo pa so že tudi televizijski posnetki, ki so se nabirali več desetletij. Scenarij in strokovno besedilo Jasna Nemec Novak, snemalec Jure Nemec, režiser Aleš Žemlja, urednica Danica Dolinar.
21:00 Meglica - Ljoba Jenče, Uroš Polanc, ponovitev
 • Ljoba Jenče je raziskovalka in zbiralka kulturnega izročila Notranjske in Slovenije. S svojim petjem je iz pozabe rešila in obudila mnoge ljudske pesmi, tudi pesem Meglica, ki je rojena na Cerkniškem jezeru. Priredila sta jo z Urošem Polancem. Video, posnet na Cerkniškem jezeru, je posnela in režirala Jasna Hribernik.
21:10 Moje mnenje: Nevarna razmerja
 • V drugi oktobrski oddaji Moje Mnenje bodo štirje gostje, Uroš Urbas, odgovorni urednik osrednjega slovenskega časopisa Delo, dr.Jure Stojan,ekonomist in direktor raziskav na Inštitutu za strateške raziskave, Anže Voh Bostič, preiskovalni novinar in odgovorni urednik spletnega portala Pod črto ter Tjaša Božič, mednarodna politologinja, raziskovalka Evropske unije, sodelavka in svetovalka na Inštitutu za politični management, z voditeljico Mojco Šetinc Pašek komentirali aktualno dogajanje. Govorili bodo o nevarnih razmerjih Šarčeve koalicije s pogodbeno levico, o pomenu demonstracij "Rešimo Slovenijo" Marjana Podobnika in Franca Kanglerja s podporo SDS-a, o aferah ljubljanskega župana pri financiranju Stožic in odpisu dolgov, o tanki meji pri zlorabah v dobrodelništvu ter o britanskem odhajanju iz Evropske unije.
22:00 Varna hiša: Vran (4/4) - britanska nadaljevanka, ponovitev
 • Safe house (ii.), 2. sezona, 4. del, 46 min
 • Po Channingovi smrti Liam Duke izgine, njegov oče pa med njegovimi stvarmi najde knjigo o primeru Vran. Vedder medtem ugotovi, da je Luke Griffin delal v lokalni podružnici nizozemskega podjetja ključavnic, s kakršno je bila zaklenjena dvorana, v kateri so našli Julie. Sam pa končno le izve, zakaj je Tom v resnici odšel s policije...
22:55 Trojanke, dr. Svetlana Slapšak, film
 • Potni list so ji med letoma 1968 in 1989 trikrat odvzeli. Preiskovali so jo, nadzorovali, pretepli so jo policaji in pripadniki tajnih služb. Bila je obtožena in kasneje na sodišču oproščena vsake krivde. Prejšnjemu režimu se je postavljala po robu v prepričanju, da socializem mora biti nekaj boljšega kot tisto, v čemer je živela. In nikoli ni pozabila, da se šele v nevzdržnem začne človek. Kdo je ta ženska? Svetlana Slapšak je antropologinja in doktorica antičnih študij. Rojena Beograjčanka, ki jo je akademska pot vodila po številnih evropskih in ameriških univerzah. Izjemna predavateljica. Nekdanja dekanka Fakultete za podiplomski humanistični študij v Ljubljani. Avtorica več kot petdesetih knjig. Z gibanjem »Tisoč žensk za mir« pa je bila nominirana za Nobelovo nagrado za mir. V odsotnosti sistemskih rešitev vse sloni na posamezniku. Tudi zato, se dr. Svetlani Slapšak zastavlja vprašanje o tem, »kakšna je vloga intelektualca danes«. V dokumentarnem filmu protagonistka angažirano govori: o svobodi, o človekovih pravicah, o nacionalizmu, o demokraciji, o antropologiji spolov … Njen osrednji pripovedni tok pa je človeško dostojanstvo. »Jaz sem postala upornica, ker sem brala dovolj dobre knjige pred tem.« To je sporočilo dr. Svetlane Slapšak, ki dobro ve, da je laž največje orožje. Konflikt med pametjo in neumnostjo, pa je največja tragedija izgubljenega časa in generacij. Svetlana Slapšak je to, kar misli, dela, piše, govori. In nikoli to, kar drugi pričakujejo od nje, kar bi bilo zaželeno. Dokumentarni film Trojanke pa je poklon njeni neomajni in pokončni drži. Je zahvala ... Je resnica.