TV spored TV SLO 2


16. julij 2019 - 22. julij 2019
06:00 Napovedujemo
 • 0
09:00 Videotrak
 • Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.
09:30 Slastna kuhinja: Klasični ratatouille
 • Ratatouille je zelenjavna jed. Izvirna različica vsebuje pečene bučke, paradižnike, čebulo in papriko. Je ena izmed najslavnejših francoskih jedi – okusna in zlahka pripravljena, zato je priljubljena po vsem svetu.
10:15 Dobro jutro, poletni izbor
 • Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo nabor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00. Ostajamo zvesti svojemu sloganu: »Dobro jutro in vse bo dobro!«
12:50 Festival Seviqc Brežice - Violino fantastico (G. P. Teleman, A. Vivaldi)
 • Koncert Violino fantastico? je rezultat pedagoškega projekta Evropske baročne akademije v Ambronayu, ki združuje mlade, nadarjene glasbenike iz Evrope in jim omogoča izobraževanje in vstop v profesionalni svet baročne glasbe. K sodelovanju so povabili Ansambel Radio Antiqua iz Nizozemske, mednarodno skupino mladih glasbenikov, ki se posveča izvajanju stare glasbe na avtentičnih inštrumentih. Pod pedagoškim in glasbenim vodstvom Enrica Onofrija so pripravili virtuozne izvedbe skladateljev, ki so ustvarjali na prehodu 17. v 18. stoletje. Posnetek prikazuje izvedbo koncertov za tri soliste G. P. Telemanna in A. Vivaldija.
13:30 O živalih in ljudeh - izobraževalno–svetovalna oddaja TV Maribor
 • Preverili smo, kje in kako v Ljubljani živijo kanadski bobri. Obiskali smo najvišje ležečo razstavo psov v Evropi, CACIB Rogla. Opozarjamo na alergije pri psih. Spoznavamo mite in simboliko povezano s petelini. Vabljeni k ogledu! ozivalih@rtvslo.si
13:55 Na vrtu - izobraževalno–svetovalna oddaja TV Maribor
 • 1. DAVORJEV RASTLINJAK POLETI Rastlinjak Davorja Špeharja na Dolenjskem je zelen od pomladi. Jagode so pobrane, kumare in paradižniki bodo kmalu dozoreli, solate sproti sadi, da jih ima vedno na razpolago za kosilo. 2. JAGODNI DŽEM V Dnevniku lastnih izkušenj pripravljamo marmelado oziroma džem, saj v zmesi pustimo tudi nekaj koščkov sadja. Podobno pripravimo tudi džem iz malin, pri borovničevem pa ne dodamo pripravka za zgoščevanje, saj sadeži že vsebujejo pektin. 3. VRTNIČNA KOPALNA SOL IN MED Marijo Čuček v Voličini smo obiskali pred dobrima dvema tednoma. Takrat je njen rožni vrt, v katerem je okrog 100 različnih sort vrtnic, omamno díšal po – kot so prepričani mnogi – najlepših cvetlicah na svetu. To, da veljajo vrtnice že nekaj tisočletij za simbol ljubezni in lepote, vemo, morda je manj znano, da so tudi zelo zdravilne. Pomagajo tudi proti depresiji, v oddaji pa smo posušene cvetne lističe vrtnic zmleti in jih dodali v kopalno sol in med. 4. POLETNA OSKRBA VRTNIC Z jesenskim gnojenjem in spomladansko rezjo poskrbimo, da vrtnice junija obilno zacvetijo. Kaj je treba storiti, da vrtnice ohranimo v dobri kondiciji tudi po cvetenju, svetuje Matjaž Mastnak.
14:30 Kolesarstvo - dirka po Franciji: 7. etapa - vključitev v prenos
 • Letošnja kolesarska dirka po Franciji se bo začela 6. julija v Bruslju in po 21 etapah končala 28. julija na Elizejskih poljanah v Parizu. Zdi se, da bo dirka zaradi odpovedi nekaterih favoritov (denimo Frooma in Dumoulina) še presenetljivejša in zanimivejša. En ekipni in en posamični kronometer, vmes pa plejada etap za vse okuse – vse bomo spremljali tudi na TV Slovenija in navijali za naše kolesarje. Ob koncih tedna boste po etapah lahko videli tudi posebno analizo v studiu.
17:20 Judo: svetovni pokal - vključitev v prenos iz Budimpešte
 • Konec tedna bodo spet aktivni judoisti. Po evropskem prvenstvu konec junija, na katerem je slovenska reprezentanca po zaslugi bronaste Maruše Štangar in zlate Klare Apotekar osvojila dve medalji, se nadaljujejo tekme svetovnega pokala. Enajsta postaja bo Budimpešta, ki bo turnir za veliko nagrado gostila petič. To bo predzadnja preizkušnja pred vrhuncem letošnje sezone, svetovnim prvenstvom avgusta v Tokiu.
19:30 Videotrak, ponovitev
 • Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.
20:00 Ali imajo živali pravice - francoska dokumentarna oddaja, ponovitev
 • Sodobna znanstvena dognanja dokazujejo, da so živali precej inteligentnejše, komunikativnejše in občutljivejše, kot smo si ljudje dolgo predstavljali. Kako naj se torej človeška družba odzove? Le tako, da izboljša razmere na živalskih farmah, v klavnicah in raziskovalnih laboratorijih ali naj se zavzame za ukinitev vsakršnega pridobitniškega izrabljanja živali in jim prizna pravice kot živim bitjem? Svoja stališča v dokumentarni oddaji podajo raziskovalci – predstavniki živalskega behaviorizma, filozofi, pravniki in politiki, ki osvetlijo tudi ekonomske, pravne, družbene in etične posledice morebitne dodelitve posebnega statusa živalim.
20:55 Pobalina, film
 • The Young Offenders, 2016, avantura, 80 min, IMDb ocena: 7.1
 • Obešenjaška komedija, posneta po resničnih dogodkih. Leta 2007 je pred obalo Irske nasedla ladja, na kateri je bilo za 440 mio EUR kokaina. Policija je zasegla vse pakete razen enega. Vrednost paketa je bila okoli 7 mio EUR. Ko za lokacijo izgubljenega ´zaklada´ izvesta dva najstniška fičfiriča, ukradeta kolesi in se podata na 160 km dolgo odisejado do zakotnega zaliva. Za njima se prav tako odpravi policist na kolesu. Neverjetnim in bizarno smešnim dogodivščinam ni in ni konca… Leto produkcije: 2016 Država: Irska Žanr: črna komedija Režija: Peter Foott Scenarij: Peter Foott Igrajo: Alex Murphy, Chris Walley, Hilary Rose

več
Pobalina, film
22:25 Televizijski klub: Ljubim te, vendar nisem več zaljubljen(a), ponovitev
 • Ali ima ljubezen res več obdobij; od vihrave zaljubljenosti do mirnega prijateljstva? Kaj se dogaja z nami, ko se zaljubimo, in kaj, ko spoznamo pravo, realno podobo naših partnerjev? Koliko ljubezni še ostane in kako se ta spreminja, ko jo načne zob časa? Ima ljubezen sploh faze ali gre zgolj za mit?
23:20 Videotrak, ponovitev
 • Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.
23:55 Zabavni kanal
 • 0
 • Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Sveži glasbeni videospoti in najbolj odmevne novice iz sveta slovenske in svetovne družabne kronike zasijejo na mobilnih telefonih in televizijskih sprejemnikih. Prav tako ne manjka smerokazov o tem, kam se odpraviti na koncert, družabno prireditev, gledališko predstavo, predstavitev knjige in podobne družabne prireditve.