TV spored TV SLO 2


17. september 2019 - 23. september 2019
06:00 Napovedujemo
 • 0
10:40 Videotrak
 • Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.
11:10 Dobro jutro
 • Kot se za začetek dneva spodobi, v četrkovih oddajah Dobro jutro pripravljamo zdrav zajtrk - tokrat cesarski praženec z malo drugačnimi sestavinami. Z Aljošo Ternovškom bomo napovedali kviz Vem!, ki ima to jesen nekaj novosti. V Domači lekarni se bomo lotili priprave šipkovega praška, marmelade in likerja. V rubriki Te male živali pa gostimo kužke simpatične pasme francoski buldog. Pestro bo. Z oddajo Dobro jutro bo vaše jutro lepše!
14:05 Dober dan
 • V Dobrem dnevu bo Meta Pivec iz Botaničnega vrta UM izdelovala timijanovo tinkturo in vas povabila na Festival dobrega počutja, dan po dobrodelnem teku po Sloveniji bo z nami tudi Bogomir Dolenc z ekipo, ekipa v Lenartu bo v novih, skoraj dokončanih prostorih ZD, ob svoji 30-letnici pa nas bo s Kranjskim Janezom obiskala še zasavska skupina Orlek.
15:00 Vzpon mesta, film
 • Vzpon mesta je dokumentarni projekt, ki na osnovi 8 mm filmskega gradiva poskuša poustvariti zgodovino mesta Maribor. Za zgodovinski okvir so si avtorji vzeli obdobje po drugi svetovni vojni, ko se je mesto po desetletjih regresije pričelo ponovno vzpenjati. Nebrzdana industrializacija je s seboj nosila tako socialne, kot migracijske in ostale spremembe. Mesto je po dolgih letih zadihalo s polnimi pljuči in do propada v letu 1991 je veljalo za nekaj najbolj bleščečega kar je mogoče ustvariti pod socialističnim družbenim sistemom Zgodba o vzponu mesta časovno sovpada z zgodbo o vzponu amaterske filmske produkcije v mestu. 8 mm format filma je bil vznemirljiv ne le za filmske zanesenjake in so ga v mestu, s premnogimi foto-kino krožki na osnovnih šolah, tudi uradno spodbujali in podpirali. 8 mm je bil format generacije in je filmsko opismenil široke ljudske množice. S prihodom videa je format zamrl, a na srečo je medij obstojen proti zobu časa in s sodobnimi tehnikami digitalizacije, ga je mogoče ponovno uporabiti. Scenarij, režija in montaža: Marko Radmilovič Direktor fotografije: Jure Pervanje Avtorska glasba in zvokovna obdelava: Danilo Ženko Izvršni producent: Samo Radmilovič
15:50 City folk - Obrazi mest: Najboljše zgodbe (2/8, 2018) - dokumentarna oddaja
 • Valerie/Gdč. Lucillie Lucille se je po neuspešnem zakonu in številnih zaposlitvah odločila, da bo Nizozemsko osvojila s svojo nadarjenostjo za komedijo in petje. Liang Chen Liang Chen je star 27 let in je natakar. Zaposlen je v družinski kitajski restavraciji, ki jih je v Zagrebu veliko. Poročen je z Majo. Imata tudi 10 mesecev starega sina Lucasa. Živela sta pri njenih starših in upala, da si bosta lahko nekoč ustvarila svoj dom. Načrte jima je avgusta 2010 prekrižala družinska tragedija. Filippe Neves Filipppe Neves je stara 23 let in se že od 17. leta oblači kot japonska lutka. S tem izkazuje naklonjenost japonski kulturi. S fantom dvakrat na leto odpotujeta na Japonsko, da se naužijeta japonske kulture in nakupita oblačila. Bojita se, da bi z družinskim življenjem izgubila pravljično življenje in zasanjanost, ki sta del njunega življenjskega sloga.
16:35 Ptuj 2019: 50. festival narodno-zabavne glasbe Slovenije, 3. del
 • V tem letu bo potekal 50. Festival narodno-zabavne glasbe Ptuj, ki je najstarejša in najuglednejša prireditev te vrste v Sloveniji. In prav prvi festival je potekal leta 1969, ko je Mestna občina Ptuj praznovala 1900-letnico prve pisne omembe Ptuja. Festival igra pomembno vlogo v razvoju slovenske kulture in spodbuja kakovostno rast narodno-zabavne glasbe v Sloveniji.
18:00 Kjer bom doma (VI.): Proti toku (4/10) - avstralska nadaljevanka
 • A place to call home (vi.), 6. sezona, 4. del, 45 min
 • Matt se zlaže Olivii, da je zmenjen s starim znancem, in k njej pošlje Elizabeth, ki ji je prisiljena sporočiti Mattov ultimat. Jack je prepričan, da je nesrečo, v kateri se je poškodoval Henry, povzročil O'Rourke, vendar nima dokazov, da bi šel na policijo, zato se George odloči, da bo raziskoval na svojo pest. Doris se odloči, da bo Harryju našla ženo in se kljub Sarinemu trudu ne pusti odgnati …
18:55 Aktivatorji: Ponos in predsodki - izobraževalna serija za otroke in mlade, ponovit...
 • Večina ljudi se od nekdaj združuje po narodni pripadnosti, prepoznajo se po skupnem jeziku in kulturi. Pravimo jim etnije. Narod poimenujemo takšno skupino takrat, ko začuti potrebo poo samostojnosti in se tako tudi želi organizirati. Slovenci smo oblikovali narodno zavest pred približno 150 leti. Dandanes na istem prostoru živijo pripadniki različnih družbenih skupin in kultur in to imenujemo »multikulturalizem«. Aktivatorji na poseben način izkusijo današnjo družbeno stvarnost in se marsičesa naučijo.
19:05 Aktivatorji: Junak Ferenc - izobraževalna serija za otroke in mlade, ponovitev
 • Ferencu je všeč sošolka Ančka. Kar nočna mora ga že preganja, saj ne najde priložnosti, da bi jo ogovoril in izkazal svoje simpatije. V sanjah je junak, ki jo reši ječe, kamor so jo zaprli zaradi upiranja strašnemu diktatorju. V resničnem življenju pa… se končno najde prav tako prava rešitev! Ferenc zbere pogum in Ančki ponudi spremstvo na šolski ples. Organizirajo ga seveda naši Aktivatorji!
19:20 Videotrak, ponovitev
 • Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.
20:00 Nogomet - državno prvenstvo: Domžale : Mura, 3. kolo - prenos iz Domžal
 • Po reprezentančnih tekmah bo en mesec znova v ospredju slovensko državno prvenstvo v nogometu. Konec tedna bodo na sporedu tekme 9. kola, še prej pa bosta osmo srečanje v sezoni odigrali ekipi Domžal in Mura. Gre za tekmo 3. kola, ki je bila prestavljena zaradi sodelovanja Domžal in Mure v evropskih tekmovanjih. To bo prva tekma Domžalčanov pod taktirko novega trenerja. Prejšnji teden je Simona Rožmana zamenjal Andrej Razdrh. Bo on pripeljal Domžale do prve zmage v tej sezoni že proti Muri?
22:15 Ambienti, ponovitev
22:45 Jumbo Big band, gostovanje Big banda RTV Slovenija v Novem Sadu - glasbeno-dokument...
 • Glasbeno-dokumentarna oddaja nas popelje na zgodovinsko popotovanje po poteh uspešnega sodelovanja med big bandi nekdanje Jugoslavije. V sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja so se na Glasbeni paradi v Radencih srečevali in nastopali big bandi vseh jugoslovanskih republik. Kot posledica teh srečanj je leta 1989 nastal Jumbo big band, veliki jazzovski orkester, sestavljen iz treh zasedb - Big banda RTV Ljubljana, Plesnega orkestra RTV Zagreb in Jazzovskega orkestra Radio-televizije Beograd. Po skoraj treh desetletjih so se ti trije orkestri leta 2018 ponovno združili in nastopili kot en orkester na Novosadskem jazz festivalu. Dokumentarna oddaja v reportažnem slogu spremlja potovanje Big banda RTV Slovenija od Ljubljane prek Zagreba do Novega Sada, od vaj in srečanj glasbenikov do sklepnega dogodka, nastopa Jumbo Big Banda v veliki dvorani Srbskega narodnega gledališča v Novem Sadu. Oddajo bogati televizijski arhiv, iskrive misli glasbenikov vseh treh orkestrov ter misli Vojislava Bubiše Simića, legendarnega dirigenta Big banda Radio-televizije Srbija. Scenarist in urednik oddaje Daniel Celarec, direktor fotografije in snemalec Bernard Perme, montažer Andrej Modic, režija Aleksander Šmuc.
23:30 Videotrak, ponovitev
 • Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.