TV spored TV SLO 2


23. oktober 2019 - 29. oktober 2019
06:00 Napovedujemo
 • 0
06:30 Videotrak, ponovitev
 • Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.
07:20 Duhovni utrip: Uspešno poslovno življenje, ponovitev
 • Petr Böhm je s sodelavci že deveto leto zapovrstjo pripravil mednarodni seminar z naslovom Uspešno poslovno življenje in v Ljubljano pripeljal uspešne poslovneže, ki so svoj uspeh zgradili na trdnih temeljih krščanskih vrednot. Osrednji govornik je bil cenjen britanski arhitekt Paul Bulkeley, ki je tudi predavatelj in biblični učitelj. Na seminarju pa so se predstavili slovenski samostojni podjetniki in društva.
07:35 Koda: Krisovo zdravilo bi lahko plačala zdravstvena zavarovalnica, ponovitev
 • Kris Zudič iz Kopra ima najhujšo obliko redke genske bolezni spinalna mišična atrofija: ne more sedeti brez opore, pogosto potrebuje pomoč pri dihanju in hranjenju. 95 odstotkov takšnih otrok umre do 18. meseca starosti. Da bi 19-mesečnemu dečku omogočili zdravljenje z zdravilom Zolgensma, ki je trenutno na voljo le v ZDA, je denar zbirala vsa Slovenija. Zato bodo v Kodi tokrat iskali odgovore na vprašanja: kaj storiti, če vaš otrok nujno potrebuje zdravilo, ki stane več kot dva milijona evrov in še ni registrirano pri nas - je edina rešitev dobrodelna akcija? V katerem primeru tako zdravilo financira Zdravstvena zavarovalnica? Lahko politika vrtoglavih cen ogrozi dostopnost do drugih zdravil in trajno vzdržnost zdravstvenega sistema? Pojasnili pa bodo tudi, kako učinkovito je zdravilo Zolgensma pri bolnikih, ki so ga že prejeli, in kakšni so morebitni stranski učinki.
08:10 38. festival tamburašev in mandolinistov Slovenije: Tamburaški orkester Cirkovce,...
 • V dvorani Upravno-kulturnega središča Mokronog se je odvijalo srečanje najboljših slovenskih tamburaških skupin in orkestrov. Skupno skoraj 300 tamburašev je spremljala strokovna žirija: mag. Damir Zajec, Vladimir Horvat in Igor Kudjeljak. V oddaji se predstavljata Tamburaški orkester Cirkovce in Tamburaški orkester KUD Oton Župančič Artiče.
08:40 Musica creativa: Slovenski mladinski pihalni orkester, Nataša Zupan in Gašper Sal...
 • Posnetek zaključnega koncerta 39. poletnega tabora mladih godbenic in godbenikov Musica creativa. Tabor vsako leto v Izoli organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Na njem pod mentorstvom priznanih glasbenih pedagogov svoje veščine muziciranja izpopolnjujejo številni mladi godbeniki. Leta 2019 se je tabora udeležilo več kot 110 mladih glasbenikov, starih od 12do 22 let. Na zaključnem koncertu v Slovenski filharmoniji je Slovenski mladinski pihalni orkester predstavil glasbo Tilna Slakana (Rudarska fantazija za pihalni orkester), Tomaža Habeta (Tri prekmurske narodne) ter Slavka in Vilka Avsenika (Lepe ste ve, Karavanke). Dirigent je Gašper Salobir, solistka Nataša Zupan. Slovenski mladinski pihalni orkester Musica creativa sestavljajo godbeniki tabora in njihovi mentorji. Režija Aljaž Bastič.
09:05 Orkester Slovenske filharmonije in Emmanuel Villaume (M. Ravel in J. Haydn), ponovi...
 • Orkester Slovenske filharmonije je pod vodstvom dirigenta Emmanuela Villaumea predstavil orkestralni deli iz različnih glasbenih obdobij. Prvo spada v čas impresionizma s predstavnikom tega obdobja Mauriceom Ravelom, ki je napisal serijo petih na videz nepovezanih klavirskih skladb z naslovom Zrcala. Iz tega cikla je kasneje dve kompoziciji predelal za orkester in ena izmed teh je Ladja na oceanu, ki jo je posvetil slikarju Paulu Sordesu. Sledi ji izvedba Simfonije št. 73 Josepha Haydna, ki predstavlja značilni klasicistični slog. Kljub temu, da kompozicija ne velja za vrhunec njegove ustvarjalnosti, predstavlja virtuozni izziv za glasbene izvajalce.
09:50 Joker, kviz: 19. oddaja, ponovitev
 • Tokrat se bomo v kvizu Joker zabavali v družbi starega mačka kvizov. Šarmanten Branko Fajdiga živi v Kranju, kjer rad obiskuje predavanja in delavnice Mestne knjižnice in obiskuje krožke Gorenjskega muzeja, odkar pa je v pokoju, priznava, da ga vloga dedka najbolj zadovoljuje. En tekmovalec v bitki s časom, dvanajst vprašanj na poti do visoke denarne nagrade, sedem jokerjev za srečo in eno pravilo: ni umika! Le znanje, strategija in sreča vodijo do vrha. A kako na njem ostati? Kviz Joker, skozi katerega vas bo popeljal voditelj Mario Galunič, zagotavlja napeto igro čustev, vzponov in padcev.
10:45 Joker, kviz: 20. oddaja, ponovitev
 • S čermi kviza Joker se bo tokrat spopadla simpatična Nataša Trpinc. Mlada mamica, ki bo v televizijskem kvizu nastopila prvič, prihaja iz Šmarčne pri Boštajnu, zaposlena je kot prometnica na Slovenskih železnicah, v prostem času pa je aktivna gasilka. En tekmovalec v bitki s časom, dvanajst vprašanj na poti do visoke denarne nagrade, sedem jokerjev za srečo in eno pravilo: ni umika! Le znanje, strategija in sreča vodijo do vrha. A kako na njem ostati? Kviz Joker, skozi katerega vas bo popeljal voditelj Mario Galunič, zagotavlja napeto igro čustev, vzponov in padcev.
12:00 Duhec, film
 • Ruševine starega gradu so otrokom najljubši kraj za igro – poleg računalnika, seveda. Jon, Tina in njen mlajši brat Peter obiskujejo kraj vsak dan in se spoprijateljijo tudi s tamkajšnjim priložnostnim prebivalcem, lokalnim posebnežem Matjažem Mirodolom. A v prostorih razpadajočega gradu se godijo nenavadne reči. Otrokom radovednost ne da miru. Raziskujejo in raziskujejo, in ko nekega dne skoraj odprejo težka železna vrata v grajske kletne prostore, Peter nesrečno pade in si zlomi roko. To je povod, da starši otrokom prepovejo zadrževanje v okolici gradu in hkrati iščejo primeren način za odstranitev ruševin. Pa ne bo šlo tako zlahka. Izkaže se, da je grad poln skrivnosti, dogajati se pričnejo nenavadne reči in marsikdo ne ve več zagotovo, kaj je res in kaj ne… Otroci počasi začenjajo razkrivati, za kaj v resnici gre, pri tem pa jim priskoči na pomoč skrivnostni deček. Starinar, ki v svoji brezmejni pohlepnosti grabi dragocenosti z gradu, tudi ni kos skrivnostnim dogajanjem in konča v bolnišnici. Poleg otrok pa je prav posebnež Matjaž tisti, ki lahko poskrbi za ohranitev kulturne znamenitosti, kar večstoletne ruševino prav gotovo so. Izkaže se, da je skrivna klet bivališče njegovih plemenitih prednikov. Le-ti se ustrašijo, da bodo pregnani iz svojega domovanja, kar pomeni, da bodo obsojeni na večno lebdenje v vesolju... Le kdo bi si tega želel? Mali duhec Hrabroslav je vedno bolj navezan na tuzemske vrstnike: Jona, Tino in Petra. Polni vragolij pripravijo odličen načrt za rešitev Hrabroslavove družine in njihovega domovanja. Seveda si ne morejo kaj, da ne bi izkoristili sposobnosti oživljanja domišljije… ; kar omogoči veliko, zabavno zmedo, kos pa so ji le otroci in tisti, ki vsaj malce verjamejo v fantazijo. Po eksploziji se vse stvari postavijo na glavo. Grad in stolp sta dokončno porušena. Brez domovanja ostanejo tako vsi:duhovi iz grajske kleti in klošar Matjaž, ki se znajde celo zaporu. V tej kritični situaciji postanejo otroci pravi mojstri reševanja – seveda, pod vodstvom in veliko pomočjo duhca Hrabroslava! Z zvijačo pridejo do vseh potrebnih podatkov, spravijo v zapor hudobnega starinarja, Matjaža pa rešijo iz zapora. Jonova mama je pravnica in z lahkoto dokaže njegovo nedolžnost. In nenazadnje: duhovi so rešeni! Jon zgradi v računalniškem programu pravi grad. Navidezna resničnost bo pravo domovanje za prav tako navidezno plemenitaško družino Mirodolskih. Duhovi so pomirjeni, svet se lahko vrti naprej!
14:00 Ambienti, ponovitev
 • Dinamični par, ki je otroke spravil h kruhu, si je omislil naslednji del življenja preživeti na podeželju, stran od mestnega vrveža. Markantna hiša z zlomljenim tlorisom nosi ime, ki v sebi skriva idejo skladnosti, hkrati pa se dolenjskim gričem poda tudi na nek drug način: prva je na vrsti hiša Harmonika. Kakšni gradbeni posegi so potrebni za energetsko sanacijo mansarde? Predstavili bomo prelevitev podstrešnega stanovanja v svetlo, zračno in dinamično domovanje mlade družine. Ekskluzivno smo prenovo v vseh fazah spremljali korak po korak, zato bo zgodba prej in potem še toliko bolj nazorna – od na videz klavrnih vmesnih prizorov, ko v razkopanih in oskubljenih stenah težko vidiš končni cilj, ki te po mesecih odrekanja nagradi s popolnoma drugačno podobo tvojega bivališča. Kaj narediti, ko se otroci odselijo in kvadratura doma postane prevelika? Redkokdaj naletimo na koga, da je dovolj moder, da z leti potrebuje vedno manj in da tudi tedaj, ko otroci odidejo zdoma, se lahko stanovanje zmanjša. Zakonca iz Ljubljane, sta potrebovala manjše stanovanje. In ko se je ponudila prilika, da se iz lepega, velikega stanovanja preselijo v manjše, sta jo pograbila z obema rokama.
14:30 Mogočne ladje: Filipini - potopis, ponovitev
 • Filipini so drugi največji arhipelag na svetu. Sestavlja ga 7107 osupljivih otokov. Plovila imajo že skoraj 70 000 let pomembno vlogo pri oblikovanju države, njenih prebivalcev, gospodarstva in kulture. Raziskuje jih Zoe D'Amato.
15:45 Lahka živila – ponarejevalci okusov - francoska dokumentarna oddaja, ponovitev
 • Tako imenovana lahka živila so se pojavila v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Živilska industrija jih je predstavila kot čudežno zdravilo sodobnega časa. Lahka živila vsebujejo manj sladkorja, maščob in soli, ohranila pa naj bi enak okus in tkivo kot bolj kalorična hrana. Toda nekateri izmed teh izdelkov so nevarnejši od naravnega sladkorja, maščob in soli. Dokumentarna oddaja je raziskava lahke hrane in strategij živilske industrije.
16:55 Studio ena - italijanska miniserija, ponovitev
 • Giulia se po Lorenzovi prevari odloči dati odpoved, a jo Bergamini preseneti z napredovanjem ̶ ponudi ji delo tajnice redakcije v Falquijevi ekipi. To pa pomeni, da bo morala vsak dan delati z Lorenzom. Renato končno osvoji Ritino srce, a jo nato zapusti, ko izve, da mu je lagala in da Luigi v resnici ni njen brat, temveč sin. Elena je razočarana, ker je niso izbrali za glavno plesalko. Po sporu s Stefanom se znova prikupi Bocciju, ki jo izbere za starleto svoje nove oddaje. Studio ena začasno ukinejo, a ga nato znova uvrstijo v program. Se bo tudi glavnim junakinjam nasmehnila sreča in bodo rešile svoje težave? Izvirni naslov: STUDIO 1 / Italijanska miniserija, 2016 / Režija: Riccardo Donna / Scenarij: Lucia Zei, Lea Tafuri / Igrajo: Alessandra Mastronardi, Domenico Diele, Giusy Buscemi, Diana Del Bufalo
19:00 Videotrak, ponovitev
 • Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.
19:45 Žrebanje Lota
 • LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
20:00 Nogomet - kvalifikacije za EP 2020, Slovenija : Avstrija - prenos iz Ljubljane
 • Slovenska nogometna reprezentanca se bo v razprodanih Stožicah na izjemno pomembni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo pomerila z Avstrijo. Mnogi srečanje označujejo kot mejnik v boju za prvi dve mesti, ki vodita na prvenstvo stare celine prihodnje leto. Naši severni sosedje so junija v Celovcu zmagali z 1 : 0 po golu Burgstallerja. Avstrijci imajo močno moštvo, odlično generacijo, ki večinoma igra v močnih nemških klubih. Kekova vrsta pa je v tej jeseni močnejša in bolj povezana, kot je bila spomladi na prvi tekmi. Obeta se hud boj za tri točke, ki jih oboji močno potrebujejo. Spremljajte bogat studijski program iz Stožic in nato napeto srečanje.
23:15 Vikend paket, ponovitev
 • V goste Vikend paketa prihaja Nipke, popularni raper, ki nam bo povedal kako živeti in preživeti »izzven okvirja«. Bernarda gosti tudi ljubljenca občinstva, Domna Valiča, ki bo čez nekaj dni na velikih platnih kinodvoran zaigral v vlogi Frante, slavnega partizanskega komandanta, ki je rešil 500 partizanov iz 12 000-glavega obroča SS-ovcev na Menini planini. Franca Rozmana Franto je obiskala in o vrednotah tovarištva povprašala tudi Bernarda. Jožetovo omizje komentatorjev tokrat sestavljajo raper Darko Nikolovski, Franci Kek in Kataya. Glasbeni oder zasedajo Nipke in legendarna skupina Panda. Magic Aleksander tokrat ni razveseljeval le drugih, užival je v druženju s starodobniki v Vojniku. V finalni rubriki oddaje Usta na usta nas bo skušal prepričati Franci Kek.