TV spored TV SLO 2


27. januar 2022 - 2. februar 2022
06:00 Napovedujemo
 • 0
08:50 Videotrak
 • 0
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
10:00 Dobro jutro, ponovitev
 • Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin. Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.
12:25 Alpsko smučanje - svetovni pokal: smuk (M) - prenos iz Wengna
 • Mesec januar je pri alpskih smučarjih rezerviran za tradicionalna prizorišča. Mednje zagotovo spada tudi Wengen, letos z že 92. pokalom Lauberhorn. Po lanski odpovedi zaradi pandemije bodo letos na slovitem prizorišču na sporedu kar štiri tekme. Poleg prvotno načrtovanih dveh smukov in slaloma bodo organizatorji izvedli že dvakrat prestavljeni superveleslalom iz Lake Louisa in Bormia.
14:10 Deskanje na snegu - svetovni pokal: paralelni veleslalom - prenos iz Simonhöheja
 • Pred deskarji na snegu v paralelnih disciplinah je šesto prizorišče v letošnji sezoni – Simonhöhe na avstrijskem Koroškem. Ta kraj bo sploh prvič gostil tekmo svetovnega pokala. Hkrati bo to za tekmovalce in tekmovalke zadnji preizkus pred olimpijskimi igrami. Najprej se bodo pomerili v paralelnem slalomu in dan zatem še na preizkušnji mešanih dvojic.
15:55 O živalih in ljudeh - izobraževalno–svetovalna oddaja, ponovitev
 • Spoznavamo zanimive in pisane kameleone, skozi oči in izkušnje ljubitelja in vzreditelja teh predstavnikov kuščarjev. Obiskali smo družino Uran in njihovo štirinožno Tibetanko, po imenu Maj. Vabimo, da se pridružite tradicionalnemu januarskemu štetju vodnih ptic. Novo leto v Tropski hiši se je začelo z opičjim podmladkom, ki ga predstavljamo tudi našim gledalcem. Vabljeni k ogledu. ozivalih@rtvslo.si
16:20 Na vrtu - izobraževalno–svetovalna oddaja, ponovitev
 • NEKAJ ZANIMIVIH SMREK IN JELK Ko listavcem jeseni odpadejo listi, opazimo iglavce, ki nas s svojo zeleno podobo očarajo tudi pozimi. Raznovrstni so, različnih velikosti, oblik, dolžin iglic. Nekaj zanimiv vrst in sort iglavcev spoznavamo na vrtu Rifnik. OSKRBA FALENOPSISOV Strokovni sodelavec kluba Gaia je tokrat obiskal članico Nušo Jaušovec in njene falenopsise. Kako odrezati mlade orhideje z matične rastline, jih presaditi, pravilno zalivati oz. namakati in jih rešiti pred škodljivci, je svetoval Vanes Husić. KORAKI BONSAJIZMA Tokrat spoznavamo tudi svet dreves v posodi. Mednje nas popelje Tomaž Kovšca.
17:00 Premagajmo covid 19, ponovitev
 • Epidemija že dolgo ni več le izmikanje bolezni covid 19, ampak je zahteven preizkus družbene solidarnosti, individualne odgovornosti, potrpljenja, vztrajnosti. Med ljudmi se pojavlja čedalje več vprašanj, dvomov, skrbi, tudi nezadovoljstva, občutkov obupa, brezizhodnosti. Kako dolgo še? Koliko ukrepov še? Koliko odmerkov cepiva? Katera je prava pot? Kaj še lahko stori vsak od nas, da se bomo v nov dan zbudili z lažjimi mislimi in občutji? Kako spoštljivo obravnavati dvome, strahove, stiske? Odgovore na ta in številna druga vprašanja prinaša četrtkova oddaja Premagajmo covid 19, ki jo bosta vodila Andreja Gregorič in Jan Novak. Urednica oddaje je Vesna Pfeiffer.
18:50 Free spirits - Samosvoji: Ron - dokumentarna oddaja, ponovitev
 • Osebna zgodba človeka, ki svojimi stališči in dejanji dviga prah v svoji okolici. Ron Preinfalk aka Rone84 je nestor slovenske ulične subkulturne umetnosti in eden prvih prepoznavnih uličnih umetnikov, ki je pred desetletji prenesel ustvarjalno energijo iz svoje risalnice na ljubljanske ulice. Čeprav ima diplomo iz likovne umetnosti, so bila njegova dela zelo redko razstavljena v akademskih ustanovah ali galerijah. Nasprotno, njegove stvaritve je videti na ulicah, kjer je večini namenjena zelo kratka življenjska doba. Umetnikova življenjska zgodba je tudi zgodba o ulicah – zaradi njegovih gverilskih ustvarjalnih dejanj v preteklosti je dobro spoznal policijo, saj je risanje grafitov na območjih, ki temu niso namenjena, prepovedano. Najverjetneje bi bil zaradi ulične umetnosti še vedno prisiljen prisluškovati zvokom siren, če pred malo več kot desetimi leti ne bi postal oče. Toda ali je mogoče tako močan ustvarjalni nagon razumno obvladati?
19:05 V osrčju razbitin Titanika - francoska dokumentarna oddaja, ponovitev
 • Dobro stoletje po tem, ko je potonil, Titanikovo železno telo resno ogrožajo bakterije, ki ga počasi razjedajo. V dokumentarni oddaji strokovnjaki pojasnijo, kakšna usoda čaka razbitine znamenite čezoceanke. O svojih raziskovalnih odpravah k Titaniku pa v oddaji priča tudi sloviti filmski režiser James Cameron. TITANIC, INTO THE HEART OF THE WRECK / Francija / 2020 / Režija: Thomas Risch
20:05 Ingrid gre na zahod, film
 • Ingrid Goes West, 2017, komedija, 94 min, IMDb ocena: 6.6
 • Črna komedija, ki na trenutke deluje prav srhljivo, je izjemno domišljena in ostra freska t. i. instagram generacije. Ingrid je neuravnovešena zalezovalka, ki všečke zamenjuje za pomembna razmerja, dneve pa preživlja na družbenih omrežjih, kjer sledi osebnostim, ki jim zavida. Ko začne slediti zvezdnici Instagrama Taylor, postane obsedena z njenim, kot sklepa po fotografijah, popolnim življenjem. Ko se Taylor preseli v Los Angeles, se Ingrid vsili v njen vsakdan. Dekleti postaneta najboljši prijateljici, toda njun odnos je kmalu postavljen pred preizkušnjo, prijateljstvo pa postane podobno nočni mori. Originalni naslov: Leto produkcije: 2017 Država: ZDA Žanr: črna komedija Režija: Matt Spicer Scenarij: David Branson Smith, Matt Spicer Igrajo: Aubrey Plaza, Elizabeth Olsen, O'Shea Jackson Jr., Wyatt Russell

več
Ingrid gre na zahod, film
21:45 Na njenih ramenih, film
 • On Her Shoulders, 2018, dokumentarni, 91 min, IMDb ocena: 7.1
 • Mlada Nadia Murad je na čelu strah vzbujajoče, a nujne vojne. Spregovorila je v imenu obkoljene jazidske skupnosti v Iraku, ki ji grozi iztrebljenje, saj jo hočejo borci Islamske države uničiti. Nadia je prisiljena javno spregovoriti o teh dogodkih, kajti brez njenega pričevanja morda nihče ne bi izvedel za genocid. / ZDA / 2018 / režija: Alexandria Bombach

več
Na njenih ramenih, film
23:20 Zadnja beseda! - izbor, ponovitev
 • V izboru si oglejte najboljše razprave preteklega tedna. V oddaji "Zadnja beseda!" se sicer vsak ponedeljek in petek za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij. Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsakič povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima namreč svoje mnenje. Katera pa bo imela zadnjo besedo?