TV spored TV SLO 2


16. julij 2019 - 22. julij 2019
06:00 Napovedujemo
 • 0
08:55 Videotrak
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
09:25 Slastna kuhinja: Piščančji filet po havajsko z ukrajinsko solato
 • Danes bomo pripravili piščančji filet po havajsko. Jed je nekoliko drugačna od tistih s severnoameriške celine, saj vsebuje značilno havajsko živilo, ananas.
09:40 Dobro jutro, poletni izbor
 • Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo nabor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00. Ostajamo zvesti svojemu sloganu: »Dobro jutro in vse bo dobro!«
12:15 Joker, kviz
 • V šesti oddaji kviza Joker se bosta pomerila dva simpatična in res zanimiva tekmovalca. Danilo Ivančič, upokojenec iz Maribora, ki nam bo med kvizom zaupal tudi svoj recept za zadovoljno življenje, ter Goga Marašek Delay, po srcu Koprčanka, ki živi v Logatcu in si med svoje podvige šteje tudi kolesarjenje iz Logatca v Koper. Razlog - obisk pri frizerju.
14:10 Čarokuhinja pri atu: Ciper
 • Tokrat gremo na tretji največji otok sredi sredozemskega morja, kjer so se do sedaj mešali vsi možni okusi sveta. Ciper je tretji največji in tretji najbolj naseljen otok v Sredozemlju. Leži na njegovem skrajnem vzhodu, v velikem zalivu, obkrožen s celinskimi Turčijo, Sirijo, Libanonom, Izraelom, Egiptom in grškimi otoki. Naseljen je približno 12.000 let, na njem so našli ene od najstarejših umetnih vodnjakov na svetu, ime naj bi dobil po cipresah. Ata ( Gojmir Lešnjak-Gojc ) skupaj z vnukinjo ( Kajo Vidmar ) pripravljata glavno jed-Bugori z fidelini iz pekarne in pečene sardine, Za sladico pa Lokumadiji - ocvrtki v medu. Predno vnukinja pride do pekarne, pa jo na mostu čez reko zaustavi zopet njen znani inšpektor. A babica ( Ljerka Belak ) pa nestrpno čaka v jedilnem kotu in se pripravlja na pojedino iz Cipra.
14:30 Kolesarstvo - dirka po Franciji: 11. etapa - vključitev v prenos
 • Letošnja kolesarska dirka po Franciji se bo začela 6. julija v Bruslju in po 21 etapah končala 28. julija na Elizejskih poljanah v Parizu. Zdi se, da bo dirka zaradi odpovedi nekaterih favoritov (denimo Frooma in Dumoulina) še presenetljivejša in zanimivejša. En ekipni in en posamični kronometer, vmes pa plejada etap za vse okuse – vse bomo spremljali tudi na TV Slovenija in navijali za naše kolesarje. Ob koncih tedna boste po etapah lahko videli tudi posebno analizo v studiu.
17:50 Vrtičkarji: Na mladih svet stoji (11/12) - slovenska nadaljevanka
 • 2. sezona, 11. del
 • Anteina spletka, kako v zakon spraviti mamo in Rajca, je rezultat velikega uma majhnega otroka. Zdravko in Živa uživata na dolgih zdravstvenih počitnicah in vsi ju pogrešajo. Ali bosta tudi Diana in Miha skočila v zakonski stan?
18:25 Vrtičkarji: Poroka (12/12) - slovenska nadaljevanka
 • 2. sezona, 12. del
 • Vrtičkarje zapustimo, ko Tone ugotovi, da je za uspešno podmornico potrebno tudi plavanje in ne samo potapljanje. Zdaj so vrtičkarji spet popolni, ker sta se Zdravko in Živa srečna vrnila z medenih tednov. Poroka med Rajcem in Helgo zahteva mnogo vaje in še ne gre vse tako, kot je bilo predvideno. Ali je res vsega konec?
19:00 Ribič Pepe: O ljubezni - mozaična oddaja za otroke
 • Pepe se ponovno odpravlja k šolarjem v Mursko Soboto, na povratni dvoboj. Tokrat gre obirat paradižnike. Zna ločiti rdeče od zelenih, pa majhne od velikih. In hiter je, da je kaj! Le kdo bo zmagal tokrat?
19:25 Videotrak
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
20:00 Po poteh slovenske opere: Dohitevanje Evrope - glasbeno-dokumentarna serija, ponovi...
 • V tretji oddaji niza Po poteh slovenske opere povrnili v čas od 1892 do 1925, ki smo jo naslovili Dohitevanje Evrope. Ljubljana se je po potresu 1895 močno spremenila. V nekaj letih je dobila nove, moderne stavbe in ulice; leto dni po Parižanih so si tudi Ljubljančani že ogledali prvo filmsko predstavo. Grof Codelli je pripeljal prvi avto, voziti je začel tramvaj. Dobili smo današnji Zmajski most. Prva operna predstava, šest mesecev po potresu, je bila Verdijev Trubadur.... Ko je Fran Gerbič zaradi bolezni pa tudi prepirov zapustil delo kot operni dirigent, ga je nadomestil Čeh Hilarij Benišek; v 13 letih je pripravil okoli 130 opernih in operetnih uprizoritev. Za kratek čas sta v Ljubljani dirigirala Vaclav Talich in Fritz Reiner. Klerikalni poslanec dr. Ivan Šušteršič pa operni dejavnosti ni bil naklonjen, prav tako ne dr. Janez Evangelist Krek in tako so prizadevanja klerikalcev rodila sadove: Dramatično društvo po letu 1904 ni več dobilo finančne podpore. Finančna pa tudi vsebinska kriza se je stopnjevala vse do 31. marca 1913, ko je bila Madame Butterflay zadnja operna predstava v Ljubljani. Vse do konca 1. svetovne vojne so v operni dvorani vrtel filme in le občasno je gostovala. Scenaristka in režiserka je Vesna Arhar Štih, direktor fotografije Bernard Perme, voditelj dramski igralec Bojan Emeršič, strokovna sodelavka in urednica Danica Dolinar.
20:50 Žrebanje Lota
 • LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
20:55 Mame: Boks (7/18) - slovenska nanizanka, ponovitev
 • 1. sezona, 7. del
 • Julija sprašuje Mikija, če je pridobila na teži, ko v Angel bar vstopi Mirjana z modrico na očesu. Ko jima razloži, kako je modrico staknila v taxiju, Mikija resno zaskrbi glede sestrine službe. Mirjana ga prosi, naj ne pove otrokom, kaj se ji je zgodilo med službo, a mu mora obljubiti, da bo šla z njim na tečaj boksa oziroma samoobrambe. Medtem pa Iva izve slabo novico, saj ji v domu ostarelih niso podaljšali pogodbe o delu. Mirjanin najstniški sin Nikola je v mirovniški fazi, zato mu mamine nenadne agresivne reakcije niso blizu. Ko Miki puncam skuša pokazati, kako se boksa, je Maša očarana nad njegovimi mišicami, Julija pa prvič začuti ljubosumje, ki si ga noče priznati.
21:20 Zadnja beseda!, ponovitev
 • Najnovejše poročilo ZN pravi, da najsrečnejši ljudje živijo na Finskem, že drugo leto zapored, medtem, ko smo se Slovenci uvrstili na 44. mesto. Kateri so pravzaprev kriteriji kakovosti življenja in kako srečni smo v resnici kot narod? V drugem delu bomo spregovorili o birokratskem lovu in globah za nabiralce regrata, zvončkov in drugih znanilcev pomladi. V luči materinskega dne, mater in žensk, ki to niso želele postati oz. jim ni bilo dano, pa o stereotipih, družbenih pritiskih in o žaljivi, seksistični komunikaciji ter grožnjah na spletu.
22:10 Žar legende, ponovitev
22:20 Zapuščina (III.) (2/9) - danska nadaljevanka, ponovitev
 • Arvingerne iii. / legacy iii., 3. sezona, 2. del, 57 min
 • Signe se vse bolj navdušuje nad svinjerejo in razmišlja, da bi s Karin kupili skedenj, ki ga ima trenutno v najemu mladi kmetovalki nenaklonjeni Jensen. Na domačiji Grønnegaard Emil zavzeto pripravlja praznovanje Melodyjinega četrtega rojstne dne. Frederik si želi pristnejših stikov z otrokoma in nekdanjo ženo Solveig, Gro je zadržana v odnosu do intimnega in poslovnega partnerja Roberta, veliko več pozornosti in energije namenja poslovnemu vodenju in zagovarjanju avantgardne umetniške skupine, pri kateri sodeluje tudi privlačni Nick. Hannah s sodelavci ureja zadnje podrobnosti za skrivno, sporno in tvegano umetniško akcijo na Grenlandiji.
23:20 Nočemo belega kruha, film
 • Po koncu druge svetovne vojne je kraje ob naši zahodni meji za dve leti zasedla zavezniška vojska. Američani, Angleži, Novozelandci, celo Indijci so od Trsta čez Kras do Predela upravljali tako imenovano cono A Morganove linije, preden je mirovna konferenca v Londonu februarja 1947 določila pravo mejo med Italijo in Jugoslavijo. O srečanjih z razsipništvom in demokracijo, o kokakoli in žvečilcih, ki so skupaj z džezom zasedli soško dolino, pripoveduje dokumentarec Nočemo belega kruha! Govori o času prešernega rajanja pa tudi ostrih demonstracij za priključitev k Jugoslaviji in skozi pripovedovanja živih prič ter mladih zgodovinarjev obnovi tisti čas ob izteku druge svetovne vojne, ko so dekleta zvečer plesala swing, ponoči pa pisala po stenah hiš: TUJEGA NOČEMO, SVOJEGA NE DAMO! Dokumentarec Nočemo belega kruha v produkciji Televizije Slovenija in VPK so snemali leta 2009 v zgornji Soški dolini, poleg scenarista Zdravka Duše in režiserke Jasne Hribernik so mu vsebino dali mladi zgodovinarji in starejši pričevalci, ki se še spominjajo časa, ko je bil desni breg Soče pod angloameriško upravo. Razmeroma malo znana dejstva so zanimiva tako z narodnozgodovinskega kot s kulturnega vidika.