TV spored TV SLO 2


23. september 2020 - 29. september 2020
06:00 Napovedujemo
 • 0
09:00 Videotrak
 • 0
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
09:55 Napovedujemo
 • 0
11:10 Italijanska kuhinja s Catherine (8/8, 2020) - oddaja o kuhanju, ponovitev
 • Catherine v zadnjem delu razišče glavno mesto Sicilije Palermo. Najprej obišče znamenito tržnico, nato pa jo lakota prižene v bistro I Cuochini, kjer se nauči pripravljati zanimive prigrizke. Z družino si privošči sladoled in spozna tudi manj prijetno stran tega pristaniškega mesta.
11:35 Poletno jutro, ponovitev
 • V prvem mariborskem Poletnem jutru si bomo najprej razmigali ramena, si naredili slastne sendviče, se posvetili zgodovini Mariborskega otoka, s kolesom noreli po Pohorju, prekopali vrt, obiskali predstavo Lunapark Kuga in samo skupaj z našimi gosti bomo tudi s pomočjo Bilbi, veliki. Za gledalce pa imamo nagrado.
13:20 Glasovi strahu: Vmes - koprodukcijska serija, ponovitev
 • Ko narašča rasizem, homofobija, ksenofobija in kdaj se zavzemanje za pravice manjšin spremeni v diskriminacijo drugih? Vesnin partner Mark je Senegalec in skupaj imata sina. V Sloveniji življenje tujcev in njihovih družin ni lahko, kar je občutil tudi Mark, ko so ga na ulici ozmerjali z opico, ker je črn. Na začetku februarja je šel v lokal blizu svojega doma, kjer se je sprl z dvema Slovencema. Začelo se je z verbalnim napadom, ki je prerasel v telesnega, ko je Mark enega od napadalcev z nožem zabodel v vrat, ker ga je izzival. Marka so odpeljali v pripor, kjer čaka na razsodbo sodišča. V dneh po napadu so mesto preplavili grafiti “Ven s črnci!”. Vsa sredstva obveščanja so poročala, da je Senegalec skoraj ubil Slovenca, nikjer pa niso omenili, da so Marka rasno diskriminirali. Vesna je v negotovosti. Preselila se je k staršem, ki jo zelo podpirajo in obiskuje Marka v priporu. Ne ve, kaj bo prinesla prihodnost in živi le še za sina. Skrbi jo, kako bo sin sprejel resnico o očetu, ko odraste.
13:45 Obzorja duha: Božji možje, ponovitev
 • V posebni oddaji boste odkrivali življenje menihov v najstarejšem samostanu na Slovenskem. Cistercijani živijo v Stični že od 12. stoletja. Skozi dan sledijo vodilu »Moli in delaj«! Molitev ima osrednje mesto tudi v njihovih vsakdanjih opravilih. Samostan Stična je bil in je pomembno versko in kulturno središče na Slovenskem. Mnogim ga poznate po zdravilnih mešanicah p. Simona Ašiča. Toda v njem so živeli in ustvarjali pomembni možje, ki so oblikovali naš prostor.
14:35 Nogomet - državno prvenstvo sezone 2019/2020: Celje : Olimpija, 36. kolo - posnete...
 • Odločitev o naslovu državnega nogometnega prvaka v sezoni 2019/2020 je padla na zadnji tekmi v Celju. V knežjem mestu sta se v 36. kolu pomerila Celje in Olimpija. Ljubljančani so večji del prvenstva zasedali prvo mesto, pred zadnjim srečanjem pa so jih prehiteli Celjani. Ti so imeli dve točki prednosti in jim je bil tako za naslov dovolj tudi neodločeni izid, Olimpija pa bi morala za tretji naslov v zadnjih petih letih zmagati.
16:45 Kulturni vrhovi: Šmarski triptih - dokumentarna oddaja, ponovitev
 • Sredi avgusta vsako leto oživijo trije vrhovi, ki jih romarji obiskujejo enega za drugim: Sladka gora, Tinsko in Sv. Rok nad Šmarjami pri Jelšah. Shodi so še danes zelo obiskani in so zaradi značilnih krajevnih šeg in navad izjemno doživetje. Te cerkve pa so tudi veliki umetnostni spomeniki, s katerimi je slovenski barok dosegel svoj vrh. Arhitektura, kiparstvo in slikarstvo se združujejo v celostne umetnine, ki so slikovito umeščene v pokrajino. Avtor in voditelj: Andrej Doblehar
17:15 Ljudje in zemlja, ponovitev
 • V oddaji, ki nas še najbolj povezuje z zemljo, tokrat predvsem primorsko smo za vas pripravili zanimiv izbor vsebin; - najprej o sajenju zimske zelenjave - zdaj je še zadnji čas za to - obiskali smo hribovsko ekološko kmetijo na Malem polju pri Colu - družili se bomo z brkinskimi sadjarji in njihovimi češpami - se prepričali, da so pastirski psi res pravi in srčni čuvaji živine - skupaj s pastriji bomo na tolminski planini Medrje - pa še eni paši se bomo pridružili - čebelji paši sredi bistriških gozdov, kjer med diši tudi medvedom - poželi smo še zadnjo dišečo sivko v tem poletju - s čudovito sliko in glasbo smo pospremili kosce ob prvi jutranji rosi
18:05 Prekmurje – kulturnozgodovinska skica, film
 • V letu 2019 mineva komaj sto let od priključitve Prekmurja slovenskim deželam in od združitve Prekmurcev z drugimi Slovenci. V dokumentarnem filmu so glavni avtorji - scenarista Ksenija Horvat in Branko Šömen ter režiser Primož Meško - želeli objeti kulturno zapuščino Prekmurja skozi stoletja, ko je bila pokrajina za večino slovensko govorečih ljudi daljna in neznana. V sliki in besedi so iskali odgovore na različna vprašanja. Kakšno je bilo življenje na levem bregu Mure? Kako so ohranjali svoj prekmurski knjižni jezik? Kdo so prekmurski 'očetje naroda'? Kako je potekal kulturnozgodovinski razvoj pokrajine? Od kod so prihajali glavni kulturni vplivi in kako so se medsebojno oplajale slovenska, madžarska, nemška in judovska kultura? Kako se je v težkih pogojih zakotja Kraljevine Ogrske razvijala intelektualna misel? Kaj je bila pred sto leti, ob združitvi z drugimi Slovenci, prekmurska kulturna dota? Film oživlja nekatere zapise bogatega arhiva RTV Slovenija, na posnetkih vnovič zaživi Prekmurje, kakršno je bilo pred desetletji. O kulturnem razvoju pokrajine so razmišljali ljudje, ki so temu posvetili svojo raziskovalno kariero s področij zgodovine, umetnostne zgodovine, književnosti, jezikoslovja in etnologije.
19:00 Videotrak
 • 0
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
20:00 Mogočni vlaki: Indija - železnica osamosvojitve - potopis, ponovitev
 • Indijska železnica je najbolj razvejana na svetu. Povezuje 29 indijskih zveznih držav, 7500 postaj in 100.000 kilometrov tirov. V 19. stoletju so jo zgradili Britanci, da bi po državi laže prevažali opremo in vojsko. Za osamosvojitev Indije je izjemno pomembna, saj je Mahatma Gandi svojo nenasilno kampanjo začel prav z vožnjo z vlakom.
20:55 Nogomet - evropska liga: Inter : Šahtar, polfinale - prenos iz Düsseldorfa
 • Italijanski Inter in ukrajinski Šahtar se potegujeta za mesto v finalu letošnje evropske nogometne lige. Številni zvezdniki Interja ter Brazilci pri Šahtarju so zagotovilo za privlačen polfinale, ki bo za nas zanimiv tudi zaradi Samirja Handanovića. Kapetan in vratar Interja lovi svojo prvo lovoriko v karieri …
22:50 Filipini - spirala nasilja - francoska dokumentarna oddaja, ponovitev
 • Leta 2016 izvoljeni filipinski predsednik Duterte je napovedal brezkompromisno vojno tako preprodajalcem kot uživalcem mamil. Policistom in prostovoljcem je dal dovoljenje, da ubijejo vsakogar, ki bi ga zgolj osumili vpletenosti v mamilarske posle. To je že tako razširjeno nasilje v družbi, ki jo razdira tudi huda revščina, še okrepilo. Dokumentarna oddaja prikaže policijske racije, predstavi izpovedi preprodajalcev mamil in družinskih članov ubitih, razišče življenje v slumih Manile in boj za življenja otrok, prepuščenih nemilosti ulice.
23:35 Videotrak
 • 0
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.