TV spored TV SLO 2


20. september 2020 - 26. september 2020
06:00 Napovedujemo
 • 0
09:00 Videotrak
 • 0
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
09:55 Napovedujemo
 • 0
11:00 Poletno jutro, ponovitev
 • To jutro se bo odvijalo v Radljah ob Dravi. Ne glede na vreme, bomo mokri, saj je prizorišče naravni vodni park. Izvedeli boste kaj je frika, kakšen potencial ima občina, zakaj je ena najlepših zelenih destinacij, kako zelo sta razvita šport in kultura. Tudi tukaj gledalce čaka nagrada, če boste sodelovali.
12:50 Otroški in mladinski zbor RTV Slovenija, Ansambel Janeza Dovča in člani Simfoni...
 • Posnetek jubilejnega, 60. letnega koncerta Otroškega in Mladinskega pevskega zbora RTV Slovenije iz Slovenske filharmonije. Otroški zbor je pod vodstvom zborovodkinje Anke Jazbec pripravil cikel slovenskih ljudskih pesmi v priredbi Janeza Dovča, ki so ga predstavili skupaj z glasbeniki Janezom Dovčem, Boštjanom Gombačem in Goranom Krmacem. Mladinski zbor je nastopil z noviteto skladatelja Ambroža Čopija, Od sanj modro nebo. Zaključek prireditve pa je združil oba zbora in člane simfoničnega orkestra v izvedbi pesmi Riba na topolu poje skladatelja Alda Kumarja.
14:45 Nogomet - evropska liga: Inter : Šahtar, polfinale - posnetek iz Düsseldorfa
 • Italijanski Inter in ukrajinski Šahtar se potegujeta za mesto v finalu letošnje evropske nogometne lige. Številni zvezdniki Interja ter Brazilci pri Šahtarju so zagotovilo za privlačen polfinale, ki bo za nas zanimiv tudi zaradi Samirja Handanovića. Kapetan in vratar Interja lovi svojo prvo lovoriko v karieri …
16:25 Nogomet - evropska liga: vrhunci polfinalnih tekem
 • Tudi v letošnji sezoni si lahko na naši televiziji ogledate evropsko ligo v nogometu. V vsakem kolu je v živo na sporedu ena tekma, vse druge pa si lahko ogledate v vrhuncih. Spremljajte nogomet na TV Slovenija.
16:50 Intervju: Barbara Zobec, ponovitev
 • Tokrat je voditelj Jože Možina v oddajo Intervju povabil eno najboljših slovenskih sodnic, Barbaro Zobec. Je vrhovna sodnica z več kot 100 razrešenimi primeri na leto in skoraj brez razveljavljene sodbe. V pogovoru sta se z voditeljem dotaknila njene družinske povezanosti s pravosodjem, sedanjega dela in kandidature za ustavno sodnico.
17:55 Murska republika 1919, film
 • Murska republika je bila leta 1919 6-dnevna oblast ljudstva na ozemlju Prekmurja, ki je temeljila na idejah ruske oktobrske revolucije. Ustanovljena je bila 29. maja 1919 ob 11.30 v Murski Soboti. Njen voditelj je bil Vilmoš Tkalec. Ob koncu prve svetovne vojne in razpadu Avstro-ogrske monarhije so se na novo začrtovale tudi meddržavne meje, saj je na njenih razvalinah nastala vrsta novih držav. Vsem je bolj ali manj znan položaj na Štajerskem in na Koroškem, italijanska zasedba Primorske, manj znani pa so dogodki v Prekmurju. Dokumentarec skuša osvetliti dogodke pred 95 leti, ko je Vilmoš Tkalec po vzoru oktobrske revolucije v Rusiji razglasil prvo »socialistično« republiko na ozemlju današnje Slovenije. Murska republika je trajala 6 dni, končal jo je vojaški poseg madžarske vojske.
19:00 Videotrak
 • 0
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
20:00 Po sledeh baleta na Slovenskem - dokumentarna serija o baletu, ponovitev
 • V Mariboru se je v 60. letih 20. stoletja končalo plodovito in zanimivo prvo obdobje, ki so ga pomembno zaznamovali Marta Remškar, Peter Golovin in Maks Kirbos. Leta 1959 je vodstvo baleta prevzel Iko Otrin in pričelo se je novo, 30-letno obdobje mariborskega baleta. Balet je umetniško rasel, oblikoval se je v resno umetniško telo in uprizarjal celovečerne predstave ali baletne večere. V današnjem času Edward Clug in Valentina Turcu usmerjata mariborski balet v nove estetske tokove. Šesta, zadnja oddaja serije pa razkriva tudi marsikaj iz zakulisja baletnih predstav, kar očem gledalcev ostaja skrito. Direktorja fotografije Bojan Kastelic in Jure Nemec, montažer Andrej Modic, avtorica in urednica Danica Dolinar.
20:50 Mame: Spremembe (17/18) - slovenska nanizanka, ponovitev
 • 1. sezona, 17. del
 • Ivi delo v ordinaciji dokončno presede, saj se ne znajde v tem poslu in zaradi tega postaja depresivna. Sama se bolj vidi v kakšni svetovalni službi za ločene osebe, saj je Mirjani veliko pomagala okoli njene ločitve. Tako se Iva dokončno odloči in poda odpoved. Na drugi strani pa se Tatjana odloči, da si bo po vseh letih gospodinjenja doma našla službo oziroma, da bo šla na razgovor za delo gimnazijske učiteljice latinščine. Njenega sina Kajetana skrbijo spremembe, ki jih opazi na mami, a ga Tatjana pomiri. Mirjana pa svojim sinovom le pove za ločitev, saj je dobila uradne ločitvene papirje. Igor se močno angažira in Ivi le priskrbi razgovor za novo službo, ki si jo tako želi.
21:15 Stalinova smrt, film
 • The Death of Stalin, 2017, komedija, 102 min, IMDb ocena: 7.2
 • Zgodovinska politična groteska. Politično življenje v Sovjetski zvezi v petdesetih letih prejšnjega stoletja dobi mračno-komično podobo v filmu mojstra politične satire, škotskega režiserja Armanda Iannuccija Stalinova smrt. Priredba francoskega stripa "La mort de Stalin" politično delovanje in nemire po smrti nekdanjega sovjetskega voditelja Josipa Visarionoviča Stalina prikaže na zabavno-grotesken način. Filmsko dogajanje je postavljeno v Moskvo leta 1953. Po smrti sovjetskega diktatorja Stalina nastopi v vrhu vlade popolna zmeda, hkrati pa se začne boj za njegovo nasledstvo. Med političnimi voditelji Georgijem Malenkovom, Nikito Hruščovom in šefom policije Lavrentijem Pavlovičem Berijo se vname bitka za prevlado … Medtem ko povzročajo veliko zmedo v samem vrhu in ko drug drugemu zabadajo nož v hrbet, se napeti družbenopolitični položaj samo še zapleta, tako da se sploh ne ve, kdo vodi državo. Negotovost doseže vrhunec na zadnji, odločilni seji vlade. Na tem vročičnem in zmedenem zasedanju se oblikuje končni razplet: bliskovita obsodba Berije in sklep o njegovi likvidaciji. / STALINOVA SMRT / VB / 2017 Režija: Armando Iannucci / Scenarij: Armando Iannucci, David Schneider, Ian Martin / Igrajo: Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Jeffrey Tambor, Olga Kurylenko, Tom Brooke in drugi

več
Stalinova smrt, film
23:00 NaGlas!: Petar Đorčevski, ponovitev
 • Umetniški vodja ljubljanskega baleta je pojasnil, kako se je zaljubil v balet. Prisluhnili smo flavti 14-letne Jane Ilić in pokukali v skrivnosti bosanskih piramid. Petar Đorčevski je svoje prve baletne korake naredil v baletni šoli Luja Daviča v Beogradu, izpopolnjeval se je na Dunaju in v Baletni šoli princese Grace v Monaku. Kot baletni solist nastopa v hit predstavi Veliki Gatsby. Danes 14-letna Jana Ilić je kot desetletna deklica navdušila občinstvo v Carnegie Hallu v New Yorku, prvi solistični koncert v Ljubljani pa bo imela 28. februarja. Dr. Semir Osmanagić je pojasnil, zakaj posebna energija bosanskih piramid številne Slovence privlači v Visoko v osrednji Bosni.
23:15 Videotrak
 • 0
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.