TV spored TV SLO 2


6. december 2021 - 12. december 2021
06:00 Napovedujemo
 • 0
08:30 Videotrak
 • 0
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
09:25 O živalih in ljudeh - izobraževalno–svetovalna oddaja, ponovitev
 • Predstavljamo pasmo shih-tzu, predvsem pa nego njihove dlake. Spoznali smo terapevtskega psa po imenu Marley in njegovo vodnico Anjo. Odkrivali smo živalski svet ribnika v mestnem parku, imenovanem Borov gozdiček, sredi Nove Gorice. Maja Stonič nam je zaupala, kako lahko družinski pes pomaga premagati izgubo ljubljene osebe, zapolni praznino v srcu in še bolj poveže družino. Opozarjamo na sladkorno bolezen pri mačkah. Vabljeni k ogledu. ozivalih@rtvslo.si
10:05 Dobro jutro, ponovitev
 • Petki ostajajo rezervirani za glasbene želje in kuhanje. Trije kuharski pari in ena kuhinja: v Kuharsko akademijo se bodo vpisale Ana Tavčar, Mojca Mavec in Špela Močnik, gledalci pa boste lahko primerjali njihovo znanje kuharskih veščin ter glasovali za recept meseca.
12:25 Nordijsko smučanje - svetovni pokal: smučarski tek, sprint - prenos iz Ruke
 • Sezona smučarskega teka se že po tradiciji začenja v Ruki na Finskem. Uvodoma se bodo tekačice in tekači pomerili v sprintu, ki je tudi najmočnejša disciplina slovenskih predstavnikov. Prvi sprint bo v klasični tehniki, Anamarija Lampič, lanska zmagovalka seštevka sprintov, in Eva Urevc pa bosta merili na izločilne boje in finale.
14:20 Na vrtu - izobraževalno–svetovalna oddaja, ponovitev
 • POTKE NA IRENINEM URBANEM VRTIČKU Irena in Sebastjan preurejata urbani vrtiček, ki je tako okrasni kot sadno-zelenjavni. Tokrat sta na le metru in pol širokem pasu med parcelami vrstnih hiš. Po odstranitvi propadajočih klekov in namestitvi novih visokih gredic sta se lotila urejanja potk. Novo priložnost so dobile tudi rastline, ki so prej bolj kot ne životarile. ADVENTNO OKRASJE Približujemo se prvi adventni nedelji. Dr. Sabina Šegula je nanizala precej idej, kako poskrbeti za okrasitev praznične mize. Tudi letos so modne pastelne barve, nikoli pa trenutna moda ne izpodrine klasičnih adventnih kombinacij zelene in rdeče.
14:45 Migaj z nami - oddaja za razgibano življenje
 • Oddaja Migaj z nami. Oddaja o razgibanem življenju, v katerem migajo vsi, mladi in stari, navdušeni rekreativci in vrhunski športniki. Oddaja nastaja pod pokroviteljstvom Olimpijskega komiteja Slovenije.
15:25 Nordijsko smučanje - svetovni pokal: smučarski skoki (Ž) - prenos iz Nižnega Ta...
 • En teden po smučarskih skakalcih sezono svetovnega pokala začenjajo tudi skakalke. Ta bo za Slovenke zelo zanimiva, saj bo Nika Križnar branila skupno zmago v svetovnem pokalu. Nižni Tagil bo tudi tekmovalke pričakal v zimski podobi, zato pričakujemo zanimivi tekmi. Neposredni prenos na drugem programu bo komentiral Miha Mišič.
17:10 Klic dobrote - dobrodelni koncert, ponovitev
 • Dobrodelni koncert Klic dobrote za pomoč slovenskim družinam v stiski je povabilo vsem ljudem dobrega srca, da skupaj pomagamo. Letošnje geslo »Srce, ki sprejema« opozarja na osnovno človeško potrebo po bližini. Spodbuja nas, da se ustavimo in si vzamemo čas za drugega človeka. Vabi nas tudi, da odgovorimo s solidarnostjo, prijazno besedo, darovi ali prostovoljstvom pri pomoči ljudem v stiski. Z nami bodo Orkester Cantabile, Nuška Drašček, Mojca Bitenc Križaj, Irena Yebuah Tiran, Estera Stojko, Omar Naber, Kvatropirci, Ansambel Saša Avsenika, mladi solisti z Glasbene Matice Ljubljana in sodelavci Radia Ognjišče. Koncert bosta povezovala Bernarda Žarn in Jure Sešek. Naša prošnja vsem ljudem dobrega srca je, da skupaj pomagamo.
19:00 Videotrak
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
19:55 Alpsko smučanje - svetovni pokal: smuk (M) - prenos iz Lake Louisa
 • Uvod v sezono hitrih disciplin v alpskem smučanju prinaša Lake Louise v Kanadi. V letošnji sezoni svetovnega pokala je koledar tekem zaradi epidemije koronavirusne bolezni nekoliko spremenjen. Lake Louise, ki v lanski sezoni tekem ni gostil, bo tokrat prizorišče kar dveh smukov in enega superveleslaloma. Slovenci so zadnje treninge opravili v ZDA v Copper Mountainu in upajo na soliden začetek.
21:25 Kamnita pest, film
 • Hands of Stone, 2016, biografski, 107 min, IMDb ocena: 6.6
 • Roberto Duran je odraščal v revnem predelu Paname, leta 1980 pa je s pomočjo trenerja, znamenitega Raya Arcela, premagal do takrat nepremagljivega Sugarja Raya Leonarda in postal prvak velter kategorije. Toda naslov prvaka je obdržal le nekaj mesecev, saj je v osmem krogu znamenitega dvoboja "no mas" iz neznanega razloga predal tekmo, pri čemer je svojemu tekmecu izrekel le dve besedi: no mas, kar v španščini pomeni nič več. Arcela bi moral po prvotnih načrtih igrati Al Pacino, njegovega varovanca Durana pa Gael Garcia Bernal, a sta pred začetkom snemanja filma oba igralca sodelovanje odpovedala. Originalni naslov: Leto produkcije: 2016 Država: ZDA, Panama Žanr: biografska drama Režija: Jonathan Jakubowicz Scenarij: Jonathan Jakubowicz Igrajo: Edgar Ramírez, Usher Raymond, Robert De Niro, John Turturro

več
Kamnita pest, film
23:20 Bitka za vesolje, film
 • Fight for Space, 2016, dokumentarni, 93 min, IMDb ocena: 7.0
 • Restavrirani filmski posnetki in leta proučevanja zgodovine nas popeljejo na razburljivo potovanje od ustanovitve Nase v prihodnost in v nas znova prebudijo željo, da bi odšli v vesolje in se dotaknili zvezd. Leta 1961 je predsednik John Kennedy napovedal, da bo Nasa do konca desetletja poslala astronavte na Luno. Vesoljska tekma je celo generacijo navdušila za študij znanosti in tehnologije. Dokumentarna oddaja s pomočjo intervjujev z astronavti in vodilnimi strokovanjaki za potovanje v vesolje razišče preteklost, sedanjost in prihodnost ameriškega vesoljskega programa.

več
Bitka za vesolje, film