TV spored TV SLO 2


4. april 2020 - 10. april 2020
06:00 Napovedujemo
 • 0
08:00 Zgodbe iz školjke: Bine: Čutila, ponovitev
 • Ajda se sprašuje kako bi bilo, če ne bi videla. Zakrije si oči in si pomaga s tipom, vonjem, okusom,.. Bine ji pripravi zajtrk, Ajda pa ugotavlja kaj jé. Skupaj se odpravita v Vrt čutil.
08:20 Biba se giba: Biba in Škripavček - risana nanizanka, ponovitev
 • Čarovnik Bibi in Dosiju razkrije, da v gradu vse škripa in cvili zaradi Škripavčka. Biba in Dosi se na mornarski ladji plazita kot mucki mimo psov, na žabji šahovnici skačeta kot žabici in na koncu najdeta Škripavčka. Le kanček super spolzkega olja in Škripavček ne bo nikoli več škripal.
08:40 Srečo kuha Cmok: Tista o večlončnici - kulinarika za otroke, ponovitev
 • Vse sestavine dati v en lonec? Dolgčas. Veliko sestavin dati v več loncev. To pa je zabavno. Bobek, ta poredni škrat, je Cmoku skril vse lonce. Otroka in Cmok pa Bobka prelisičijo in lonci se v hipu vrnejo. Zdaj se kuhanje lahko začne. Kuhanje pa kar traja in traja... Bo lakota zdržala?
09:00 Videotrak, ponovitev
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
09:50 Obzorja duha: Božji možje, ponovitev
 • V posebni oddaji boste odkrivali življenje menihov v najstarejšem samostanu na Slovenskem. Cistercijani živijo v Stični že od 12. stoletja. Skozi dan sledijo vodilu »Moli in delaj«! Molitev ima osrednje mesto tudi v njihovih vsakdanjih opravilih. Samostan Stična je bil in je pomembno versko in kulturno središče na Slovenskem. Mnogim ga poznate po zdravilnih mešanicah p. Simona Ašiča. Toda v njem so živeli in ustvarjali pomembni možje, ki so oblikovali naš prostor.
10:25 Sveta maša, posnetek iz mariborske stolnice
 • Sveta maša iz mariborske stolnice. Mašuje nadškof msgr. Alojz Cvikl.
11:15 #vadidoma, prikaz vaj za vadbo doma, ponovitev
 • Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.
11:15 Mladi virtuozi: Duo Scaramouche: D. Milhaud, Brazileira (iz Scaramouche)
 • Pianistki Nadja Rus in Neža Koželj muzicirata kot klavirski duo Scaramouche. Prejeli sta že veliko nagrad, na zadnjem, 5. tekmovanju »Primož Ramovš« za slovenske inštrumentalne komorne skupine pa je Duo Scaramouche poleg 2. nagrade v drugi kategoriji prejel tudi »Posebno nagrado«, ki jo je podelilo Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija za snemanje krajše televizijske upodobitve. Za TV sta zaigrali tudi ples Dariusa Milhauda. Urednica Danica Dolinar, režija Aljaž Bastič.
11:25 Dobro jutro, ponovitev
 • Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja. Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo. Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
12:40 Izodrom - posebna oddaja za otroke, ponovitev
 • Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.
13:25 Dobrodošli pri Jonu: Jajca na oko - risanka, ponovitev
 • Bitzer poskrbi, da Kmet dobi za zajtrk jajca na oko.
13:30 Mandi: V divjino - risanka, ponovitev
 • Mandi in Pipi se s prijateljem odpravita na izlet v naravo. Prijatelj ima s sabo kup električnih napravic, a z njimi le prežene plahe živali. V gozdu je najbolje biti tiho in imeti oči na pecljih.
13:35 Rija in Krokodil: Kino - risanka, ponovitev
 • Rija in Krokodil gresta v kino gledat film z naslovom O petih vilah. Krokodil šušti s papirčki bombonov. Srka, riga in zeha! Pozor, Krokodil! Glej, vile so spekle torto. Krokodil? Ogromna senca se pojavi na platnu. Pošast? Zdaj drobna senca pride rešit Krokodila. Otroci vzklikajo. Zares si super, Krokodil!
13:40 Vse o Rozi: Medved v škripcih - risanka, ponovitev
 • Medvedek prihaja na obisk in prijatelji bi mu radi pripravili zabavo. Vsi prosijo Medveda za pomoč. Ker ima toliko dela, sproti pozabi, kaj je komu obljubil.
13:50 Ernest in Celestinca: Leon - risanka, ponovitev
 • Ernest sreča svojega starega prijatelja Leona, s katerim sta v mladosti skupaj igrala. Leon vztraja, naj ga Ernest spet spremlja na turneji. Le kaj bo Celestinca brez Ernesta?
14:00 Dobrodošli pri Jonu: Nogomet - risanka, ponovitev
 • Igra nogometa se konča precej nenavadno, ko vsi igralci obvisijo v zraku.
14:05 Govoreči Tom in prijatelji: Rokafon - risanka, ponovitev
 • Rokafon, pol rokavica, pol telefon, je najnovejša napravica, ki bi jo vsi radi imeli, dobi pa jo lahko le Govoreči Žigi. Tom se loti superskrivne naloge, v kateri naj bi rokafon dobil nekdo, ki si ga bolj zasluži … on sam.
14:15 Špasni učitelj: Semenj (10/24) - nizozemska otroška nanizanka, ponovitev
 • Mister twister i., 1. sezona, 10. del, 25 min
 • Hasnina babica se preseli v dom za starejše, kjer je silno nesrečna. Ko ji Hasna omeni, da babice in dedki lahko pridejo med odmori v šolo brat učencem, priložnost pograbi z obema rokama. Otroci so navdušeni, učitelja Keesa pa skrbi, kdaj bodo pripravili program za semenj. Njegove skrbi prežene babica, ki je prava zakladnica idej.
14:40 #vadidoma, prikaz vaj za vadbo doma, ponovitev
 • Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.
14:50 Migaj z nami - oddaja za razgibano življenje
 • Oddaja Migaj z nami. Oddaja o razgibanem življenju, v katerem migajo vsi, mladi in stari, navdušeni rekreativci in vrhunski športniki. Oddaja nastaja pod pokroviteljstvom Olimpijskega komiteja Slovenije.
15:15 Zmage so doma: rokomet - evropsko prvenstvo: Slovenija : Madžarska, posnetek
 • Še enkrat se bomo spomnili zadnjega evropskega prvenstva v rokometu, kjer je Slovenija osvojila 4. mesto. Zato vam bomo od ponedeljka dalje vsak dan pokazali eno tekmo naše reprezentance, sklop posnetkov pa sklenili s finalno tekmo v Stockholmu med Španijo in Hrvaško.
16:55 Prišla je sreča (I.): Ko so otroci privolili (20/24) - italijanska nadaljevanka, ...
 • È arrivata la felicita / that's happiness i., 1. sezona, 20. del, 54 min
 • Bea je nesrečna, ker jo je Marco zapustil. Kriva je Laura, ker je njegovo telefonsko številko poslala vsem Beinimi oboževalcem s sporočilom, da je Beina. Beo je ljubezen tako spremenila, da je Lauro in mamo začelo skrbeti. Angelica in Orlando sta se odločila, da se vsi skupaj preselijo v vilo. Ko otroke vprašata za mnenje o tem, sta presenečena, da niso navdušeni. Claudia zjutraj nenapovedano obišče Orlanda in otroka. Ponudi se, da pelje Pigija v šolo, Orlando pa to izkoristi za obisk Valerie, pri kateri je Angelica. Claudia je razočarana. Giuseppe je zapustil Giovanno in še vedno stanuje pri hčerini punci.
17:55 Urbi et orbi, posebni papežev nagovor, prenos iz Rima
 • Papežev izredni nagovor Urbi et orbi. Papež Frančišek vabi katoličane po vsem svetu, da se mu duhovno pridružijo, v tem času izrednih razmer. Po molitvi bo papež podelil blagoslov »mestu in svetu«.
19:05 Zgodbe iz školjke: Bisergora: Biba Mica se boji teme, ponovitev
 • Pojdite z nami na Bisergoro! Niste bili še nikoli tam? Brez skrbi, v družbi bibe Mice, bibe Toneta in škrata Tuki-Tama se ne morete izgubiti. Skupaj z njimi se sprehodite po travniku, občudujte metulje in druge travniške prebivalce, poiščite navihane škratke in se naučite peči posebne škratovske piškote. Ja, Bisergora je res čarobna - lahko se vam zgodi, da od razigranosti celo zakokodakate! Tako kot kokodaka kokošja mama, kadar bibama prinese novice s svoje domačije. Zato pogumno pot pod noge!
19:20 Od popka do zobka: Voh in okus - zabavno-poučna oddaja za otroke, ponovitev
 • Voh in okus sta čuta, ki med seboj zelo dobro sodelujeta. Najprej slastno hrano zavohamo, potem pa jo okušamo. Če so vonji neprijetni, je po navadi tudi okus neprijeten. Če nam vonj ne deluje pravilno, smo prikrajšani, kdaj pa nam je prizanešeno.
19:35 Govoreči Tom in prijatelji: Sanje vsakega dekleta - risanka, ponovitev
 • Popolni moški obstaja! Tako vsaj misli Govoreči Tom, ko kupi pripomočke za Popolnega moškega, ker bi rad očaral Angelco. Ko jo skuša odvrniti od njene zagledanosti v slavno zvezdo, ugotovi, da vaja ne dela vedno mojstra.
19:45 #vadidoma, prikaz vaj za vadbo doma, ponovitev
 • Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.
20:00 Loving, film
 • Loving, 2016, biografski, 118 min, IMDb ocena: 7.0
 • Film, ki ga je po resničnih dogodkih posnel Jeff Nichols, je nežna oda ljubečemu paru, ki je sredi minulega stoletja s tihim bojem za pravico postavil nov mejnik boja za državljanske pravice v ZDA. Ruth Negga je bila za prepričljivo odigrano glavno žensko vlogo leta 2017 nominirana za oskarja. Richard in Mildred se poročita iz globoke ljubezni. Toda piše se leto 1958 in virginijske državne oblasti nimajo posluha za rasno mešane zakone. Neke noči vdrejo v njun dom, ju spravijo za zapahe in nato izženejo iz države. Zakonca se zatečeta v Washington in sprožita sodni postopek proti zvezni državi Virginiji. Ko njun primer doseže vrhovno sodišče, postane jasno, da ne gre več samo za vprašanje njunega bivališča, temveč za pravice vseh rasno mešanih parov v ZDA. Leto produkcije: 2016 Država: ZDA, Velika Britanija Žanr: zgodovinska drama Režija: Jeff Nichols Scenarij: Jeff Nichols Igrajo: Ruth Negga, Joel Edgerton, Marton Csokas, Michael Shannon

več
Loving, film
22:00 Koncert doma: posebna izdaja
 • Koncert doma – posebna izdaja Rudi Bučar, Okustična Karin Zemljič in Mate Bro, Bilbi in Gregor Strmecki, člani simfoničnega orkestra RTV Slovenija, Irena Rovtar, Beti Bratina, Gea Pantner, Jaka Trilar in Koala Voice. Na varni razdalji neposredno iz Ljubljane, Kopra in Maribora. Danes ob 16.45 na programih Radia Slovenija in ob 22.00 na 2. programu Televizije Slovenija.
22:45 LP film Laibach, film
 • Film o prvemu uradno izdanem albumu skupine Laibach v Jugoslaviji iz leta 1985. Četudi je bilo ime skupine takrat politično prepovedano v Ljubljani, je plošča vseeno izšla – brez imena in naslova. Črni križ na ovitku je bil dovolj. LP film prikazuje prelomne trenutke prve petletke »inženirjev človeških duš«. Izpostavi ustanovne člane, tudi tragično preminulega frontmana skupine Tomaža Hostnika (1961 – 1982). Pričevanja akterjev, njihovih sodelavcev in sodobnikov v kombinaciji z arhivskimi posnetki in drugimi relikvijami razgrinjajo strategije in taktike delovanja Laibach in Laibach Kunsta v prvi polovici 1980 let, njihovo vizionarstvo, duhovitost, preboj železne zavese in okupacijo Evrope ter sežejo čez monumentalno mitskost skupine k intimnejšim, še neslišanim zgodbam. Rdeča nit pa je ves čas plošča oziroma komadi z nje: Cari Amici, Sila, Sredi bojev, Država, Dekret, Mi kujemo bodočnost, Brat moj in Panorama, ki so temelj opusa Laibach.
23:40 Videotrak, ponovitev
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.