TV spored TV SLO 2


6. december 2021 - 12. december 2021
06:00 Videotrak
 • 0
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
06:55 Najboljše jutro
 • Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro. Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro! Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro. Sobotno jutro je Najboljše jutro!
07:50 Pričevalci: Franc Primožič, 2. del, ponovitev
 • Franc Primožič je dezertiral k sovjetskim partizanom ter z njimi trpel v neštetih bojih in obupnih življenjskih razmerah, ki jih narekuje zima. Franc je bil iznajdljiv in pogumen, prislužil si je več odlikovanj, hkrati pa mu je velikokrat pretila smrtna nevarnost tako od Nemcev kot tudi komisarjev. Njegova iskrena in živa pripoved o bitkah in razmerah med sovjetskimi partizani nam ponuja redek vpogled v gverilsko bojevanje v zaledju vzhodne fronte. Primožič se je proti koncu vojne pridružil Titovim tankistom, izurjenim v Sovjetski zvezi, odlikoval se je v bojih na sremski fronti, kjer je bil njegov oklepnik T-34 tudi zadet. S tankom, ki mu je poveljeval, je prišel v Ljubljano in kasneje v Trst – a od tam so jih izgnali zavezniki in Primožič doživeto in prizadeto opiše, kako so morali osramočeni, skupaj z ruskim poveljnikom, zapustiti slovensko primorje. Kasneje, po vojni, je najprej deloval v Titovi jugoslovanski vojski, v kateri pa ga je odbijalo neupoštevanje vojaškega znanja in balkanski primitivizem s kletvicami vred. Vrnil se je v Kamnik in kot nekdanji sovjetski partizan komaj preživel informbiro in preganjanje vojaške protiobveščevalne službe. Med sovjetskimi partizani je stopil v komsomol, mladinsko komunistično organizacijo, a nikoli v komunistično partijo. Na vprašanje, zakaj, iskreno pove – preveč sem videl in preveč vem ...
09:40 Začnimo znova: Tista črna kitara (15/20) - slovenska nanizanka, ponovitev
 • 1. sezona, 15. del
 • Mama pričakuje od Tonijevega »uspešnega podjetja« sponzorstvo za premiero gledališke predstave, Betka za novinarsko konferenco ob prenovi šolstva…. Prednost ima Blažka, ki potrebuje inštruktorja za zaključni glasbeni izpit. Johhy finančno pomaga prijatelju tako, da odkupi njegovo kitaro z denarjem, ki ga bo dobil od mame. Ta pa nenadoma umre, zato postane inštruktor kar Johhny….
10:10 Začnimo znova: Glasbene korenine (16/20) - slovenska nanizanka, ponovitev
 • 1. sezona, 16. del
 • Johnny obljubi Toniju da mu posodi bivšo kitaro, če bodo obnovili svoj stari punk band in služili denar na pošten način… Prijatelji pa spet razpadejo že na prvi vaji… Zato se Toni in Johnny odločita, da bosta skupaj z Blažko in Anžetom ustanovila nov band…
10:45 Avtomobilnost, ponovitev
 • V tokratni Avtomobilnosti se bomo seznanili s predelavo avtomobila za gasilske namene, spraševali se bomo, zakaj avtomobilistične znamke tekmujejo v motošportu in hkrati delajo varčne avtomobile, vozili pa volkswagna multivana, toyoto GR86, renaulta megana in kio EV6.
11:15 Žogarija, ponovitev
 • *****
11:55 Nordijsko smučanje - svetovni pokal: smučarski skoki (Ž) - prenos iz Nižnega Ta...
 • Smučarske skakalke bodo po petkovem uvodu v sezono svetovnega pokala v soboto na skakalnici Štorklja v Nižnem Tagilu nastopile še enkrat. Sezona, ki se je začela prej kot običajno, bo za tekmovalke zelo naporna. A šport se razvija in slovenske skakalke spadajo med glavne promotorke tega športa. Tudi zato na vsaki tekmi merijo na najvišja mesta. Tudi tokrat bo tako. Ali jim bo uspelo, lahko spremljate v neposrednem prenosu. Reporter bo Miha Mišič.
13:50 Nordijsko smučanje - svetovni pokal: smučarski tek, 10 km (Ž) - klasična tehnik...
 • Po sprinterskem uvodu v sezono svetovnega pokala je kot drugo dejanje uvodne turneje na sporedu tekma na razdalji. Dekleta bodo v bližini arktičnega kroga morala preteči 10 kilometrov v klasičnem koraku. Na startu bo večina najboljših, naš glavni adut pa zopet Lampičeva. V Ruki sicer v tovrstni disciplini še nikoli ni bila med najboljšo deseterico; če ji nedavna bolezen ni izpila preveč moči, bi lahko premagala tudi ta urok.
14:55 Biatlon - svetovni pokal: posamična tekma (M) - prenos iz Östersunda
 • Biatlonke in biatlonci bodo novo sezono začeli v Östersundu na Švedskem. Najprej se bodo pomerili na najdaljši preizkušnji na 15 oz. 20 km. Med moškimi bo prvi mož slovenske reprezentance Jakov Fak, ki je v tej disciplini na največjih tekmovanjih osvojil številne kolajne, za visoka mesta pa se bodo borili tudi drugi naši.
16:00 Alpsko smučanje - svetovni pokal: veleslalom (Ž), 1. vožnja - prenos iz Killingt...
 • Na prvem veleslalomu nove sezone, oktobra v Söldnu, je zmagala Mikaela Shiffrin. Med dobitnicami točk so bile tudi tri Slovenke, najboljša na šestem mestu Meta Hrovat. Tudi tokrat pričakujemo dobre slovenske rezultate, naše smučarke so se od Söldna tako ali drugače že izkazale na drugih tekmah.
16:30 Nordijsko smučanje - svetovni pokal: smučarski skoki (M) - prenos iz Ruke
 • Po uvodnih preizkušnjah nove sezone svetovnega pokala v Nižnem Tagilu v Rusiji je večina skakalnih reprezentanc na tem prizorišču, v pravih zimskih razmerah, še nekaj dni trenirala. Nato so se s čarterskim letom preselili na sever Finske, v bližino polarnega kroga. Tu jih čaka prva od dveh tekem tega konca tedna na skakalnici z velikostjo 142 metrov. Ta se imenuje po hribu, na katerem stoji – Rukatunturi. Skakalci se pogosto na njej spopadajo z zahtevnimi vetrovnimi razmerami.
18:55 Alpsko smučanje - svetovni pokal: veleslalom (Ž), 2. vožnja - prenos iz Killingt...
 • Na prvem veleslalomu nove sezone, oktobra v Söldnu, je zmagala Mikaela Shiffrin. Med dobitnicami točk so bile tudi tri Slovenke, najboljša na šestem mestu Meta Hrovat. Tudi tokrat pričakujemo dobre slovenske rezultate, naše smučarke so se od Söldna tako ali drugače že izkazale na drugih tekmah.
20:10 Alpsko smučanje - svetovni pokal: smuk (M) - prenos iz Lake Louisa
 • Uvod v sezono hitrih disciplin v alpskem smučanju prinaša Lake Louise v Kanadi. V letošnji sezoni svetovnega pokala je koledar tekem zaradi epidemije koronavirusne bolezni nekoliko spremenjen. Lake Louise, ki v lanski sezoni tekem ni gostil, bo tokrat prizorišče kar dveh smukov in enega superveleslaloma. Slovenci so zadnje treninge opravili v ZDA v Copper Mountainu in upajo na soliden začetek.
21:40 Zvezdana: IQ otroka – skrb staršev?
 • Intimni večerni pogovori, ki rušijo tabuje. Igralka Zvezdana Mlakar se pogovorov loteva strastno, osebno in brez predsodkov. Zvezdanin gost je dr. Ranko Rajović, zdravnik specialist, ustanovitelj združenja MENSA Srbije, deluje na Pedagoški fakulteti v Kopru in je avtor sistema učenja, imenovanega NTC. Ranko Rajović spoznanja iz nevroznanosti prenaša na področje vzgoje in izobraževanja. V sobotnem večeru bo spregovoril o nelogičnih zgodbah, ki so izjemnega pomena za razvoj otrokovih možganov. In tudi o tem, kako starši lahko prepoznamo otrokovo manipulacijo.
22:35 Prismojeni?, koncert skupine Prismojeni profesorji bluesa, 2. del
 • Če ste se želeli sprehoditi in uživati v mirnem ljubljanskem večeru, so vam Prismojeni profesorji bluesa zanesljivo že prekrižali načrte s svojo neprekinjeno turnejo, ki traja vse od leta 2014. Potem pa je prišel Covid-19 ter načrte prekrižal Prismojencem. Koncert ob izidu plošče Prismojeni? v Kinu Šiška so morali fantje trikrat prestaviti. Z rastočim obupom so čakali na svoj trenutek slave pod žarometi… In ga po dolgem letu in pol le dočakali! Koncert so v četrto izpeljali 24. 9. na letnem odru SiTi Teatra, kjer so svoj tretji studijski album in prvi v slovenščini premierno predstavili v celoti. To je bil tudi prvi stoječi koncert na tem prizorišču. Na odru se jim je pridružil prijatelj in igralec Nejc Jezernik.
23:50 Videotrak
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.