TV spored TV SLO 2


15. november 2019 - 21. november 2019
06:00 Napovedujemo
 • 0
09:00 Videotrak, ponovitev
 • Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.
09:30 Zgodbe iz školjke: Juvi, aerobika za otroke: Gusarska ladja, ponovitev
 • Ko zlobni čarovnik Zorkus ukrade igrače, se v bran otrok postavi čarobni Juvi. S svojim pogumom in spretnostjo jih navduši in spodbudi, da se mu pridružijo pri potovanju v začarano Zorkusovo deželo. Od tam bo igrače uspelo rešiti le, če otroci dosledno ponavljajo za Juvijem. Na ta način telovadijo, ne da bi se tega zavedali, pri tem pa neizmerno uživajo. Juvi otroke s pomočjo aerobike spodbuja, da razvijajo in krepijo svoje motorične spretnosti. Serija desetih pustolovščin pa ob tem poskrbi še za domišlijo in otroško ustvarjalnost.
09:35 Zgodbe iz školjke: Zlatko Zakladko: Na Slivnico, ponovitev
 • Če mislite, da so zakladi le tisoč milj pod morjem, se motite. Zlatko Zakladko vas vabi v naravo. Skupaj boste odkrivali skrivnostne kotičke in spoznavali čudovit svet rastlin. Koliko čarovnij in modrosti je povezanih z njimi! Bi se želeli osvežiti z zdravilnim čajem? Ali pa bi se radi naučili pripraviti čisto posebno sladico? Potem ne smete zamuditi naših potepanj po Sloveniji! Zaklad se pogosto skriva tam, kjer najmanj pričakujete...
10:15 Obzorja duha: Sonce, vino in pesem, ponovitev
 • 27. oktober je dan, ko po svetu molimo za sožitje med ljudmi. Posebno oddajo bomo posneli v kraju sonca, vina in pesmi, Šentjerneju. Različno misleči krajani se pri vrsti dogodkov povezujejo in sodelujejo na družbenopolitičnem, kulturnem in verskem področju. Posebnost tega severozahodnega dolenjskega središča so menihi v Pleterjah. V tišini se z molitvijo in delom posvečajo Bogu. V kraju že 90 let delujejo tudi Šolske sestre de Notre Dame.
11:10 Dobro jutro, ponovitev
 • V ponedeljkovi oddaji vas pozdravimo z aktualnimi novicami in temo tedna, o kateri se trenutno največ govori, tokrat o prižiganju sveč in kakšna obremenitev je to za okolje. Svetujemo o toplotni obdelavi in pogrevanju živil. Za varnost živil je pomembno, da je živilo ustrezno toplotno obdelano, saj z ustrezno temperaturo uničimo zdravju škodljive mikroorganizme. Drugo uro posvečamo zdravju, tokrat bodo v ospredju težave z alergijami.
14:00 Prava ideja!: Frizerstvo Piskar, ponovitev
 • Frizerstvo Piskar je družinsko podjetje s 60 letno tradicijo. Klaudija Piskar, direktorica in lastnica, je podjetje nasledila po očetu, ki so ga vedno zanimale novosti v zvezi z zdravjem las in lasišča; kot eden prvih frizerjev v Sloveniji je pred 18 leti v svoj salon vpeljal novo storitev Literam. Klaudija Piskar, po izobrazbi farmacevtka, ki nadaljuje očetovo tradicijo in prisega na znanje ter ves čas vlaga v izobraževanje, je v storitvi novega načina negovanja las prepoznala svojo poslovno priložnost in od švicarskega inovatorja Eddya Van Dycka odkupila inovativno tehnologijo, ki jo zdaj stalno izboljšuje in uspešno širi tako v Sloveniji kot tudi v tujini.
14:50 Mesto, ki kljubuje, film
 • Ste vedeli, da so mladinske klube najprej ustanavljali na podeželju in šele potem v mestih? Ste vedeli, da je bil televizijski voditelj Janko Šopar eden prvih slovenskih DJ-jev? Dokumentarni film Tadeja Čatra z naslovom Mesto, ki kljubuje, je nastal v produkciji skupine Rhaego Battalion. Središčna os filmskega dogajanja se vrti okoli celjskega mladinskega kl(j)uba, ki je svoja vrata odprl davnega leta 1965 in jih dokončno zaprl leta 2005. Niso se pa s tem zaprla tudi mestna vrata. Film s svojimi izsledki sega tudi širše v socialni in kulturnozgodovinski prostor mesta Celje in skuša dokazati, da prostore in mesta napolnjujejo in gradijo ljudje, da so prav ljudje tisti, ki osmislijo sleherni prostor in sleherno mesto.
15:40 Ljudje in zemlja, ponovitev
 • V koprski oddaji Ljudje in zemlja boste videli, kako je potekal drugi Festival sirov na Brdu pri Kranju. Sprehodili se bomo po koprskem kmetijskem sejmu, kjer so imele letos glavno besedo oljke in oljkarstvo. Izvedeli boste, kakšna bo sezona oljk v Istri in v Brdih. Šli bomo tudi v Južno Italijo, kkjer imajo velike težave z vremenskimi spremembami, z bakterijo, ki napadda predvsem oljke, razvoj kmetijstva pa vidijo predvsem v povezavi s turizmom.Predstavili vam bomo projekt mediteranski vrtovi, kjer lahko obiskovalci spoznavajo naša zelišča in njihovo uporabo. Oddajo tokrat za spremembo torej začenjamo na Gorenjskem.
16:50 Hrabri avtek Plodi, film
 • Pelle Politibil på sporet, 2013, risani, 70 min, IMDb ocena: 4.7
 • Razigrani policijski avtomobil Plodi dobi posebno nalogo. Varovati mora ogroženo orlovsko gnezdo v narodnem parku. Toda brezsrčni tatovi ugrabijo samico orla, zato mora Plodi njeno jajce začasno shraniti in ga greti na svojem motorju. Hkrati pa skuša priti na sled kradljivcem in jih kaznovati. Ko se iz jajca izvali mlad orlič, se stvari dodatno zapletejo. Orlič je radoživ in nemiren kakor vsak mladič, na misel mu pridejo različne vragolije in vratolomne pustolovščine. Otroški celovečerni animirani film, sinhroniziran v slovenščino. Izvirni naslov: PELLE POLITIBIL PA SPORET / Kanadsko-norveški animirani film, 2013 / Režija: Rasmus A. Sivertsen / Scenarij: Arthur Johansen

več
Hrabri avtek Plodi, film
18:00 Divjina v srcu (IV.) (2/10) - britanska nadaljevanka
 • Wild at heart (iv.), 4. sezona, 2. del, 46 min
 • Danny in Evan na begu zapeljeta v jarek in pomaga jima lokalni kmet. Ko končno prispeta na cilj, odkrijeta, da je veliko živali poginilo, najdeta tudi hudo bolnega povodnega konja. Danny sumi, da je živali nekdo zastrupil, zato se odpravita iskat vzrok na kmetijo človeka, ki jima je pomagal. Ko odpre mrtvo antilopo, ugotovi, da so jo zastrupili in zato obtoži kmeta. Rosie mora uspavati levinjo, da bi jih lahko pomagali, ko se pojavi inšpektor, ki si hoče ogledati kliniko in delo. Ker Rosie nima veterinarske licence, ne bi smela operirati levinje, zato pregovori inšpektorja, da ji pomaga. Evan se odloči, da se bo vrnil k očetu.
18:55 Studio Kriškraš: Rimska želva - mozaična lutkovna oddaja za otroke, ponovitev
 • Pozor! Kolobarniki napadajo! V Rimskomirskem cesarstvu, kjer vlada mir, to vendar ne gre! Hitro, Kriškraški, postavite se v bran, postanite želva! Želva? Tako je, želva! Liam, razloži, prosim, kakšne želve moramo postati!
19:25 Videotrak, ponovitev
 • Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.
20:00 Mogočne ladje: Arktika - potopis
 • Ian Wright začne potovanje v obalnem norveškem mestu Tromsø. Najprej se vkrca na ribiško ladjo, na kateri se preizkusi pri različnih ribiških opravilih. Po petih dneh plovbe se izkrca visoko nad severnim tečajnikom, na otočju Spitsbergi. Otočje in njegove živali si ogleda s čudovite barke za križarjenje.
20:55 Miro Cerar: "Če nisi pošten, te orodje kaznuje!" - dokumentarni feljton, premiera
 • Miro Cerar je eden najboljših telovadcev na svetu. Ob praznovanju njegove 80-letnice se bomo spomnili njegovih dosežkov. Njegovo paradno orodje je bil konj z ročaji, a ne želi, da bi se ga zapomnili le kot konjenika. Je dobitnik olimpijskih kolajn, večkratni svetovni in evropski prvak, predvsem pa velik človek, ki je ravnotežje z gimnastičnih orodij prenesel tudi v življenje. Po koncu športne poti je deloval kot pravnik, s svojo pravno pisarno. Tudi sicer ga v življenju vodi pravičnost, s svojo tenkočutnostjo pa skrbi za ranljive skupine. Miro Cerar je ambasador številnih projektov, ustanovitelj olimpijskega gibanja v Sloveniji, borec za pošteno igro, predvsem pa je predan športnim vrednotam. V dokumentarnem feljtonu, ki ga je na podlagi scenarija Mihe Mišiča in Ivana Čuka režirala Alma Lapajne, boste Mira Cerarja spoznali v različnih vlogah. Kljub temu, da je od njegovega zadnjega gimnastičnega nastopa minilo že skoraj 50 let pa so spomini in vtisi še kako sveži.
21:30 Poti svobode - poljska nadaljevanka
 • Na velikonočno nedeljo naj bi se Marynia poročila s Szymonom Haseferjem. V uredništvu Marynia vse tesneje sodeluje z založnikom Dosterjem, ki trenutke skupnega dela prepleta s sladkimi besedami. Marynii jasno pokaže, da se zanima zanjo. Skupno potovanje v Šlezijo v njej zbuja močna čustva, veliko močnejša kot plebiscit o priključitvi Gornje Šlezije Poljski ali Nemčiji. V uredništvu se zbližata tudi Michal in Karolina, ki se zdi skoraj počaščena, ker se novinar zanima zanjo. Iz Šlezije v Krakov pride aktivistka Kazimiera Biela. Skupaj z Alino organizira več akcij za priključitev poljske Šlezije matični državi. Lala se vsej družini navkljub s hčerko odseli in v majhnem stanovanju živi v bedi. Kljub trudu sester in Janine se noče vrniti na Slawkowsko. Babica Emilia je edina oseba, za katero je to pripravljena storiti.
22:35 Zgodba o Bogu: Kdo je Bog (3/6) - ameriška dokumentarna serija, ponovitev
 • The story of god with morgan freeman, 1. sezona, 3. del, 50 min
 • Morgan Freeman je v dvajsetih mestih v sedmih državah iskal odgovore na vprašanja: Kdo je Bog? Kaj se zgodi, ko umremo? Zakaj je na svetu zlo? V šestih oddajah obišče najsvetejše kraje na planetu, tudi Zid objokovanja v Jeruzalemu, egipčanske piramide in drevo Bodhi v Indiji, razkriva religije naših prednikov, doživi pa tudi sodobno versko izkušnjo in obrede. Namen serije je začeti dialog o idejah in vrednotah, ki so nam vsem skupne. Zato Morgan Freeman razišče verovanja kristjanov, judov, muslimanov, hindujcev in budistov, pri tem pa mu pomagajo arheologi in sveti možje. V seriji ne omenja svojih osebnih prepričanj, meni namreč, da je treba nujno ostati nevtralen. Posreduje pa nam znanje, ki si ga je nabral na svojem duhovnem popotovanju. V tretjem delu se bomo odpravili raziskovat, kdo oziroma kaj je Bog in kako se je v zgodovini človeštva razvijala predstava o njem.
23:30 Šampanjski twist, film
 • Mlad moški dela v proizvodnji šampanjca. Vsak dan mora ročno obrniti tisoče steklenic, jih „zatwistati“. Med tem hipnotičnim in tudi rutinskim delom mu misli pričnejo tavati. Razmišlja o zgodbah, ki se dogajajo okoli njega. Šampanjski twist je kratki film o delu, življenju, uspehu, bolečini in užitku - šampanjec je metafora za razkošje in hkrati za težaško delo, za tradicijo in prihodnost.
23:55 Videotrak, ponovitev
 • Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.