TV spored TV SLO 2


4. april 2020 - 10. april 2020
06:00 Napovedujemo
 • 0
08:00 Zgodbe iz školjke: Bine: Čokolada, ponovitev
 • Ajda poje zadnji košček čokolade, ki ga ne deli z Binetom. Bine je žalosten. Ajda poskuša na vse načine, da bi se mu odkupila. Izmišlja si igre, ugodi vsaki Binetovi želji,…Vse to ne zadosti Binetove želje po čokoladi. Ajdi ne preostane drugega kot, da ga odpelje v čokoladnico.
08:20 Biba se giba: Biba in Vohavček - risana nanizanka, ponovitev
 • Na delu je tat, ki krade cvetlice! To je Vohavček! Biba in Dosi se izmuzneta mimo lisjaka in splazita skozi njegovo cvetličarno, potem pa pomagata ogromnim kolibrijem do svojih gnezd. Vohavčku prineseta velikanski robček, da si z njim lahko obriše zamašen nos in končno zavoha dišeče cvetje. Zdaj ne bo več trgal drugega cvetja!
08:45 Srečo kuha Cmok: Tista o mavričnih prestah - kulinarika za otroke, ponovitev
 • TISTA O MAVRIČNIH PRESTAH Ujeti mavrico bi bilo silno imenitno. Narediti mavrične preste pa še bolj. Cmok je zvit kot presta, zato si domisli izvirnega recepta. V moko zmeša barvne začimbe, ki so povrhu še dobrega okusa.
09:00 Simfonorije: Tekma - risanka, ponovitev
 • Glavni junaki so iz družine godal: bratec Stradi in sestra Viola, njuna mama Celinka in oče Bas. Skupaj z drugimi glasbili simfoničnega orkestra doživljajo neverjetne dogodivščine. Animirana serija brez besed prinaša mojstrovine klasične glasbe v novi, privlačni preobleki in vabi otroke v čarobni svet not.
09:15 Videotrak, ponovitev
 • Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
10:15 #vadidoma, prikaz vaj za vadbo doma, ponovitev
 • Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.
10:25 Dobro jutro, ponovitev
 • Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja. Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo. Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
11:55 Izodrom - posebna oddaja za otroke, ponovitev
 • Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.
12:45 Dobrodošli pri Jonu: Spuščanje zmaja - risanka, ponovitev
 • Potem, ko se reševanje pobeglega papirnatega zmaja konča boleče, je Jon tisti, ki se zadnji smeje.
12:50 Mandi: Kapa - risanka, ponovitev
 • Mandi po nesreči polije Pipijevo kapo. Takoj jo opere v pralnem stroju, a kaj ko se kapa skrči. Kje bo dobil novo, preden se Pipi vrne iz trgovine? Ponjo bo moral z letalom.
12:55 Rija in Krokodil: Na plaži - risanka, ponovitev
 • Kdo bi znal na plaži poiskati lepe kamenčke in ljubke školjke? Rija najde dva kamenčka, Krokodil pa nobenega. Morda bi si Rija in Krokodil kamenčka lahko delila? Rija rade volje pristane na to, če Krokodil najde kaj v zameno! Krokodil res najde nekaj veliko lepšega, kot je kamenček. Nekaj, česar ne moreš zamenjati za nobeno stvar.
13:00 Vse o Rozi: Drevo potuje v času - risanka, ponovitev
 • Vid pripravlja časovno kapsulo. Hrastar mu predlaga, naj jo zakoplje med njegove korenine. Medved začne kopati ... Ampak kaj je to? Na istem mestu najde zelo zelo staro škatlo.
13:10 Ernest in Celestinca: Zvezda za Celestinco - risanka, ponovitev
 • Ernest Celestinci na nočnem nebu kaže zvezde in ozvezdja, ki so imena dobila po živalih. Na nebu so labod, medved, lev ... Le mišje zvezde ni nikjer. Kakšna sramota!
13:20 Dobrodošli pri Jonu: Bala sena - risanka, ponovitev
 • Premikanje bale sena se izkaže za težje opravilo, kot se sprva zdi.
13:25 Govoreči Tom in prijatelji: Angelčina skrivnost - risanka, ponovitev
 • Prepovedani sadež še nikoli ni bil bolj sladek! Tom ve, da je Angelca mahnjena na zdravo življenje, a to še ne razloži gore sadja v njenem stanovanju. Bodo Tom, Henk, Ben in Žigi pravočasno pojedli dokaze in zaščitili prijateljico, ali pa so nenadoma postali sostorilci?
13:35 Špasni učitelj: Odpadki (11/24) - nizozemska otroška nanizanka, ponovitev
 • Mister twister i., 1. sezona, 11. del, 25 min
 • Učitelj Kees poskuša učencem približati recikliranje. Pokaže jim, da odpadki niso zgolj odpadki, temveč so lahko tudi vir ustvarjalnih idej. Navdušeni so vsi, le Koen ne. Njegov oče je smetar in Koen se tega sramuje. Kot nalašč se učitelj Kees ravno z njegovim očetom dogovori, da jim bo razkazal občinski zbirni center za odpadke.
13:55 #vadidoma, prikaz vaj za vadbo doma, ponovitev
 • Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.
14:05 Obzorja duha: Sonce, vino in pesem, ponovitev
 • 27. oktober je dan, ko po svetu molimo za sožitje med ljudmi. Posebno oddajo bomo posneli v kraju sonca, vina in pesmi, Šentjerneju. Različno misleči krajani se pri vrsti dogodkov povezujejo in sodelujejo na družbenopolitičnem, kulturnem in verskem področju. Posebnost tega severozahodnega dolenjskega središča so menihi v Pleterjah. V tišini se z molitvijo in delom posvečajo Bogu. V kraju že 90 let delujejo tudi Šolske sestre de Notre Dame.
14:45 Ljudje in zemlja - izobraževalno–svetovalna oddaja TV Maribor, ponovitev
 • 28. decembra je minilo 60 let od predvajanja prve kmetijske oddaje na takratni ljubljanski televiziji, ki so si jo lahko ogledali gledalci celotne bivše Jugoslavije. Ob visokem jubileju smo pripravili Retrospektivo nekaterih slovenskih kmetijskih mejnikov in televizije v tem obdobju. Televizija je zelo hitro postala izobraževalno orodje in vzpodbuda za kopiranje dobrih praks. To so s pridob uporabili tudi na področju kmetijstva, kjer so za razvoj in povečevanje pridelave potrebovali nova znanja.Kmetijske oddaje na TV SLO so vedno bile izobraževalne, svetovalne in informativne, vsebino pa so ustvarjalci prilagajali tudi razmeram v kmetijstvu.
15:35 Miro Cerar: "Če nisi pošten, te orodje kaznuje!" - dokumentarni feljton, ponovite...
 • Dokumentarni portret, ki je nastal ob 80-obletnici Mira Cerarja, enega najboljših telovadcev na svetu. Miro Cerar je eden najboljših telovadcev na svetu. Ob praznovanju njegove 80-letnice se bomo spomnili njegovih dosežkov. Njegovo paradno orodje je bil konj z ročaji, a ne želi, da bi se ga zapomnili le kot konjenika. Je dobitnik olimpijskih kolajn, večkratni svetovni in evropski prvak, predvsem pa velik človek, ki je ravnotežje z gimnastičnih orodij prenesel tudi v življenje. Po koncu športne poti je deloval kot pravnik, s svojo pravno pisarno. Tudi sicer ga v življenju vodi pravičnost, s svojo tenkočutnostjo pa skrbi za ranljive skupine. Miro Cerar je ambasador številnih projektov, ustanovitelj olimpijskega gibanja v Sloveniji, borec za pošteno igro, predvsem pa je predan športnim vrednotam. V dokumentarnem feljtonu, ki ga je na podlagi scenarija Mihe Mišiča in Ivana Čuka režirala Alma Lapajne, boste Mira Cerarja spoznali v različnih vlogah. Kljub temu, da je od njegovega zadnjega gimnastičnega nastopa minilo že skoraj 50 let pa so spomini in vtisi še kako sveži.
16:05 Zmage so doma: rokomet - evropsko prvenstvo: Slovenija : Norveška, tekma za 3. mes...
 • Še enkrat se bomo spomnili zadnjega evropskega prvenstva v rokometu, kjer je Slovenija osvojila 4. mesto. Zato vam bomo od ponedeljka dalje vsak dan pokazali eno tekmo naše reprezentance, sklop posnetkov pa sklenili s finalno tekmo v Stockholmu med Španijo in Hrvaško.
17:40 Prišla je sreča (I.): Ko so se ti lasje skodrali (21/24) - italijanska nadaljevan...
 • È arrivata la felicita / that's happiness i., 1. sezona, 21. del, 51 min
 • Orlando se zbudi ob Claudii in jo jezen vrže iz postelje. Kmalu ugotovi, da je le sanjal. Besen je, ker njeno osvajanje občuti kot nasilje. Valeria in Rita sta prestrašeni, ker morajo malega Giuseppeja nujno operirati. Valeria od vseh zahteva, da nič ne povedo mami, saj je jezna nanjo, ker ne sprejme Rite in ne obišče vnuka. Nunzio nenadoma obišče bivši zaročenec, ki so ga nedavno izpustili iz zapora. Čeprav ga Nunzia zavrača, se ne pusti odgnati. Claudia izve, da nameravata Orlando in Angelica živeti skupaj.
18:35 50 knjig, ki so nas napisale: Janez Vajkard Valvasor: Slava Vojvodine Kranjske, pon...
 • Kaj bi naredili za knjigo? Bi prodali svoj grad? Bi prodali svojo rojstno hišo? Živel je mož, ki je za knjigo prodal svoj grad in celo svojo rojstno hišo. Janez Vajkard Valvasor je bil mož nenavadne usode, ki je s svojo Slavo pisal in se vpisal v zgodovino slovenstva. Profesorsko prevajalska družina Debenjak je 323 let po izidu opravila titansko delo in iz nemščine, zapisane v gotici, prevedla vseh 15 knjig, vezanih v 4 zvezke, ki obsegajo skupaj 3.532 strani velikega formata. V oddaji se pri profesorju Božidarju Debenjaku pogovarjali o tem, kako je Slava vplivala na oblikovanje narodne samozavesti, z vodjem rokopisnega oddelka NUK Marijanom Rupertom pa smo polistali ter se dotaknili enega izvirnih zvezkov Slave Vojvodine Kranjske. voditelj: Luka Novak, režija: Darko Sinko, scenarij: Valentina Smej Novak, Luka Novak
18:45 Čudogozd: Nagajanje, ponovitev
 • Nobena skrivnost ni, da si otroci radi nagajajo. Tudi Nola in Maks nista nobeni izjemi. A nagajanje ni igranje. Bosta Nola in Maks prišla do novega spoznanja? S pomočjo Čudogozda lahko zavrtita čas nazaj in ponovita igro brez nagajanja.
18:55 Čudogozd: Čakalnica, ponovitev
 • Otroci radi obiskujejo Čudogozd, saj je na čudogozdni jasi mogoče čisto vse. Toda kaj storiti, če jih naenkrat pride preveč? Potem je treba malce počakati. Kje? V otroški sobi. Toda Karli in Zani čakanje ne diši. Radi bi se prerinili prek vrste. Jima bo uspelo? Skoči v Čudogozd še ti!
19:05 Zgodbe iz školjke: Bisergora: Zakaj bibe ne morejo skakat, ponovitev
 • Pojdite z nami na Bisergoro! Niste bili še nikoli tam? Brez skrbi, v družbi bibe Mice, bibe Toneta in škrata Tuki-Tama se ne morete izgubiti. Skupaj z njimi se sprehodite po travniku, občudujte metulje in druge travniške prebivalce, poiščite navihane škratke in se naučite peči posebne škratovske piškote. Ja, Bisergora je res čarobna - lahko se vam zgodi, da od razigranosti celo zakokodakate! Tako kot kokodaka kokošja mama, kadar bibama prinese novice s svoje domačije. Zato pogumno pot pod noge!
19:25 Od popka do zobka: Dihanje - zabavno-poučna oddaja za otroke, ponovitev
 • Ste že kdaj zadržali dih? Ni trajalo dolgo, kajne? Naša pljuča zahtevajo kisik in nas prisilijo dihati. Oliver spodbuja Lili in Maksa k gibanju, saj se tako krepijo pluča in telo.
19:40 Govoreči Tom in prijatelji: Magnetni Ben - risanka, ponovitev
 • Tom je pravi magnet za pozornost, a tokrat se magnetne akcije loti Ben. Zmagovalec kentosijskega derbija namreč dobi vse pravice do prodajnih avtomatov v njuni soseski. Tom in Ben se združita, da bi premagala Žigijevo ekipo. Bo vabljiva ponudba za delo Bena odvrnila od tekmovanja?
19:50 #vadidoma, prikaz vaj za vadbo doma, ponovitev
 • Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.
20:00 Od Rusije do Irana - prečkanje divje meje - potopis
 • Levison Wood v zadnjem delu potovanja od Rusije do Irana obišče Armenijo in se približa nemirnemu Gorskemu Karabahu, za katerega se Armenija in Azerbajdžan spopadata že 30 let. Od tam se odpravi v Iran in sklene potovanje ob Kaspijskem jezeru.
20:50 Ločitve (I.) (3/6) - britanska nadaljevanka
 • The split (i.), 1. sezona, 3. del, 53 min
 • Ruth je lastnica in ustanoviteljica ugledne odvetniške družbe Defoe, ki je specializirana za družinsko pravo. Pri njej sta zaposleni tudi hčerki Hannah in Nina, a Hannah odide h konkurenčni pisarni Noble & Hale. Tam dela privlačen Christie, s katerim se je Hannah zapletla pred leti, tik pred lastno poroko. Med njima je še vedno veliko simpatije in naklonjenosti in Hannahin zakon se znajde na hudi preizkušnji. Pestro dogajanje še dodatno razburka vrnitev očeta Oscarja, ki je družino zapustil pred tridesetimi leti s takratno varuško. scenarij: Abi Morgan režija: Jessica Hobbs v glavnih vlogah: Nicola Walker, Barry Atsma, Stephen Mangan, Annabel Scholey, Anthony Head, Fiona Button, Deborah Findlay, Rudi Dharmalingam
21:45 Koncert doma: Koala Voice
 • Da so dnevi doma lepši, na Valu 202 ob 16.45 ter zvečer na TV SLO tudi danes lahko prisluhnete nastopu zasavskih indie-rokerjev Koala Voice, ki bodo postregli tudi z nekaj čisto svežimi avtorskimi komadi. Ostani doma in uživaj s KOALA VOICE.
22:20 Resnični Jezus iz Nazareta: Začetek javnega delovanja - britansko-ameriška dokum...
 • 2. del: Začetek javnega delovanja Prvi dogodek v Jezusovem življenju, o katerem soglašajo vsi štirje evangeliji, je njegov krst, ko ga je v Jordanu krstil pridigar Janez Krstnik. Ta trenutek mu je spremenil življenje, vplival na njegove nauke in ga nazadnje spravil v nevaren spor z judovskimi in rimskimi oblastniki. Z Robertom Powllom, ki je v 70. letih igral Jezusa, bomo odkrivali prve dni Jezusovega javnega delovanja. Izvedeli bomo, kako je razvijal prelomno sporočilo o bližajočem se koncu sveta ter z besedami, karizmo in čudeži privabljal učence.
23:15 Spomini: prof. Alenka Glazer - dokumentarna oddaja, ponovitev
 • K BRATU, MAMI, OČETU »ONKRAJ« JE ODŠLA ŠE ALENKA GLAZER Le dobra dva tedna pred svojim 94. rojstnim dnevom je v domu ostarelih v Topolščici umrla pesnica, profesorica, urednica Alenka Glazer. Tako imenovana »sredstva javnega obveščanja« so poročala o njeni smrti, vendar upamo, da se bo kdo še natančneje razpisal o njenem posebnem človeškem liku, poeziji, uredniškem, predavateljskem, znanstvenem delu na gimnazijah in pedagoški akademiji v Mariboru. Tudi sam sem bil v šestdesetih letih njen študent in proti koncu lanskega leta sem se zadnjič rokoval in klepetal z njo v sobici doma za ostarele v Topolščici. Zakaj prav tam? »Pa samo tu so mi lahko v kratkem času omogočili bivanje v enoposteljni sobi,« je dejala. Skrbno in prav lepo je bila urejena, ko me je sprejela, sedeča za mizo, obloženo z mnogimi knjigami. Uganite, katerimi?! S knjigami očeta Janka Glazerja, doslej največjega »mariborskega« pesnika in bibliotekarja in raziskovalca slovenske in zlasti štajerske kulturne in literarne zgodovine … Je pisala opombe … Lahko bi rekel, da je bila nekako obsedena od občutka dolžnosti, da očetovo delo uredi, razloži, posreduje čim več iz spominov svojega poznavanja in razumevanja … Bila je tako natančna, da so se uredniki velikokrat prijemali za glavo … Kot profesorica je izgorevala in dobro se spomnim, da nam je na dolgo predavala o zamolčevanem Stanku Majcnu, ki je takrat še živel pod Kalvarijo … Sama je napisala več prej redkobesednih kot gostobesednih pesmi in jih izdajala v zbirkah Ujma, Branika, Jerebica, Kolobar … in Midva s haikuji. Nedvomno še čakajo urednika in strokovnjaka, da jih »obdela«. Kako natančno je pomnila očetovo sodelovanje v Maistrovem prevratu, kalvarijo svoje družine med drugo vojno, izgubo brata, je povedala v dveh nepretrganih urah po televiziji pred štirimi leti v oddaji Spomini. Članica Matice je bila dolga desetletja, deset let (20. 12. 1978 - 10. 3. 1988) pa je bila tudi v upravnem odboru. Draga gospa Alenka, zbogom! Tone Partljič