TV spored TV SLO 3


15. oktober 2018 - 21. oktober 2018
09:45 Sredin gost: Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (28...
  • Sredin gost je oddaja, v kateri vsako sredo gostimo vidnega posameznika s področja politike, redkeje pa tudi s področja gospodarstva ali civilne družbe. Ministri, predsedniki političnih strank, direktorji, sindikalisti, gospodarstveniki … - vsako sredo ob 20.30.
10:30 Poročila, ponovitev
10:40 Izjave po sestanku med ministrstvom za okolje in komunalnimi podjetji o odvozu odpadne embalaže (95...
11:00 Poročila, ponovitev
11:10 Tednik, ponovitev
  • V Tedniku razkrivamo primer deložacije, ki grozi 15 družinam, tudi z mladoletnimi otroki. Stanovanja so kupili brez vpisanih bremen, a jih utegnejo izgubiti zaradi starih dolgov prodajalca. Tuji študenti, ki v Slovenijo prihajajo preko evropske mednarodne izmenjave Erasmus, se poleg vse večjega pomanjkanja sob spopadajo tudi z nestrpnostjo. Številni lastniki sob ne želijo oddati tujcem. Ženske z bistveno mlajšimi partnerji – je to v Sloveniji družbeno že povsem sprejemljivo ali še vedno povzroča zgražanje in posmeh?
12:15 Izjava sindikalista Branimirja Štruklja o zamiku začetka pogajanj med sindikati javnega sektorja i...
12:30 Politik, to sem jaz! Matej Tonin, predsednik Komisije za nadzor obveščevalnih in ...
  • Politik, to sem jaz! je oddaja, v kateri vsako soboto ob 20.30 gostimo poslance Državnega zbora, pa tudi državne svetnike, evropske poslance in druge politike. Gostje odgovarjajo predvsem na vprašanja s področij, ki jih pokrivajo, seveda pa se ne moremo izogniti niti drugim aktualnim političnim vprašanjem.
13:30 Prvi dnevnik, ponovitev
  • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
14:00 2. redna seja Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor, prenos (275, 2018)
17:30 Poročila ob petih, ponovitev
  • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:50 Danes
19:00 Dnevnik ob 19.00 s tolmačem
19:40 Slovenska kronika s tolmačem
20:00 Danes
20:30 Odkrito o stanju v pravosodju in človekovih pravicah (289, 2018)
  • Odkrito je pogovorna oddaja o aktualnih družbenih vprašanjih. V njej sogovorniki z voditeljem analizirajo in komentirajo aktualna politična, gospodarska in druga vprašanja, ki zadevajo kar najširši krog gledalcev. Vsak torek ob 20.30.
21:30 Danes
22:15 Odkrito o stanju v pravosodju in človekovih pravicah (289, 2018), ponovitev
  • Odkrito je pogovorna oddaja o aktualnih družbenih vprašanjih. V njej sogovorniki z voditeljem analizirajo in komentirajo aktualna politična, gospodarska in druga vprašanja, ki zadevajo kar najširši krog gledalcev. Vsak torek ob 20.30.
23:00 Dnevnik Slovencev v Italiji
  • Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
23:25 Šport, ponovitev
  • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
23:35 Odmevi, ponovitev
  • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.