TV spored TV SLO 3


8. julij 2020 - 14. julij 2020
06:30 Primorska kronika, ponovitev
 • Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.
06:50 Tele M - regionalna informativna oddaja, ponovitev
 • Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.
07:20 S-prehodi: Narodni dom po 100-letnici požiga
 • Slovenska narodna skupnost v Italiji je vse bliže dogovoru glede vrnitve narodnega doma. Podpis pogodbe krovnima organizacijama Slovencev v Italiji prinaša lastništvo doma. 100 let za tem, ko je narodni dom gorel v zubljih fašističnega vzgiba, ima vrnitev Fabijanijeve stavbe, ki je od nekdaj simbol slovenstva sredi Trsta, velik pomen. Z nami bosta predsednica Slovenskega kulturno-gospodarske zveze, Ksenija Dobrila in predsednik Sveta slovenskih organizacij, Walter Bandelj, ki bosta spregovorila o počastitvi obletnice 13. julija letos ter o prihodnjih skupnih načrtih.
07:55 Rojaki - oddaja o zamejcih, ponovitev
 • Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.
08:05 Dober dan, Koroška
 • Počasna normalizacija – kako nam je uspelo obvladati čas domala popolne zaustavitve gospodarskega in družbenega življenja v državi? Nogometni klubi se počasi vračajo v stari vsakdan. Treningi z novimi varnostnimi ukrepi niso edini izziv, skrbi povzročajo tudi manjši proračuni. 10. natečaj Pisana pomlad – po rekordni udeležbi so ob zaključni oddaji razglasili letošnje nagrajenke in nagrajence v posebnih okoliščinah. Galerije in kulturni domovi so spet odprli vrata – obiskali smo Pavlovo hišo, muzeja Liaunig in Werner Berg ter si ogledali novo razstavo umetnin Tanje Prušnik v Galeriji Rožek. http://slovenci.orf.at
08:35 Poročila, ponovitev
08:40 Izjava vodje poslanske skupine SD-ja Matjaža Hana o interpelaciji zoper ministra za notranje zadeve...
08:45 Odmevi, ponovitev
 • Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
09:20 Izjava ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa o napovedani interpelaciji in drugih aktualnih zadev...
09:30 Poročila, ponovitev
09:40 18. redna seja Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, 3. 6. 2020 - posnetek,...
 • Dnevni red seje: 1. Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaščiti živali (ZZZiv-D), skrajšani postopek 2. Pobude in vprašanja članov Odbora
11:05 Poročila, ponovitev
11:10 Studio City, ponovitev
 • O velikodušnih ponudbah sodelovanja, razmerah in delovanju v opoziciji in aktualnih notranjepolitičnih temah v oddaji z nekdanjim premierjem Marjanom Šarcem. V prispevku o tem, kdaj, če ne zdaj, je čas za univerzalni temeljni dohodek. Analiziramo dogajanje v Ameriki, pod Objektiv smo postavili ustvarjalca Baze slovenskih filmov. Ob koncu pa še v Trst in dogajanje pred vrnitvijo pred stotimi leti požganega Narodnega doma avtohtoni slovenski narodni skupnosti v Italiji. Gostja zgodovinarka dr. Marta Verginella. 
12:00 Izjave o napovedani interpelaciji zoper ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa (633, 2020)
12:40 Na tretjem ...: Intervju z varuhinjo gledalcev in poslušalcev Ilinko Todorovski (1...
 • Tokratna gostja oddaje Na tretjem ... je varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski. Z njo smo se pogovarjali predvsem o burnih prvih mesecih letošnjega leta, ko se je vseobsežna epidemija poznala tudi pri zelo številnih odzivih gledalcev in poslušalcev na programe RTV Slovenija. K množičnemu odzivu so poleg epidemije covida-19 pripomogle tudi politične spremembe v državi oz. zamenjava vlade.
13:30 Prvi dnevnik, ponovitev
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:55 Novinarska konferenca ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja o obrazcih glede zdravljenja oskrbovan...
14:00 7. redna seja Komisije za poslovnik - prenos
 • Dnevni red seje: 1. Predlog sprememb in dopolnitev Poslovnika državnega zbora v zvezi z ureditvijo procesne imunitete poslancev - dogovor o delu 2. Pobuda Poslanske skupine Slovenske nacionalne stranke za spremembo Poslovnika državnega zbora 3. Razno
17:00 40. nujna seja Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide in 37. nujna s...
 • Dnevni red seje: 1. Nepotrebne smrti ter diskriminatorna in nezakonita obravnava starostnikov v domovih starejših občanov