TV spored TV SLO 3


21. november 2019 - 27. november 2019
06:30 Info kanal
 • Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.
08:00 Primorska kronika, ponovitev
 • PRIMORSKA KRONIKA je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.
08:20 Slovenski utrinki - oddaja madžarske TV, ponovitev
 • Guide2Visit. Preko projekta vzpostavljen sistem usmerjanje obiskovalcev ob meji.- Oroslan. Prvi celovečerni slovenski igrani film s porabskimi sodelujočimi.- Teštament. Nova igra števanovske ljubiteljske skupine Veseli pajdaši. Preživeti z netopirji. Stalna razstava v Kančevcih.
08:45 4. redna seja Preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab in negospodarnega ravnanj...
 • Dnevni red seje: 1. Izvajanje dokazov: a) Zaslišanje priče Mateja Krumbergerja ob 14. uri, b) Zaslišanje priče Jasne Iskra ob 16. uri.
12:35 Dober večer: Kristl Waltl - pogovorna oddaja
 • Kristl Waltl je starosta slovenskega in nekaj desetletij tudi rtv-ejevskega novinarstva, neumoren kronist svojega lokalnega okolja, priča več desetletij razvoja, pa tudi propadanja ene izmed najbolj magičnih, a hkrati po svoje zaprtih in od oblasti pogosto pozabljenih slovenskih pokrajin – Koroške. Pogovoru s Kristlom Waltlom se pridružite nocoj ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!
13:25 Utrip, ponovitev
 • Utrip je odmevna, komentatorska tedenska oddaja Informativnega programa. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovna gradiva, ki v drugih oddajah niso dobili prostora. Utrip je postopno postal izrazito avtorska oddaja s subjektivnim pogledom na najpomembnejše dogodke minulega tedna v Sloveniji. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobodo ter z različnimi in inovativnimi pristopi ohranjajo svežino oddaje že več kot 30 let.
13:40 Prvi dnevnik, ponovitev
 • V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
14:00 9. nujna seja Odbora za kulturo, 11. 10. 2019 (predloga proračunov za leti 2020 in...
 • Seja dnevnega reda: 1. Predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2020 2. Predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2021
17:45 Poročila ob petih, ponovitev
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:55 Izjave ob predaji podpisov pod peticijo za izredno uskladitev pokojnin (798, 2019)
18:05 Izjava Mateja T. Vatovca (Levica) o nakupu oklepnikov Valuk 6x6 (806, 2019)
18:10 Moje mnenje: Afere najedajo podporo vladi?, ponovitev
 • V oddaji Moje mnenje bodo Anže Voh Boštic, novinar in odgovorni urednik portala Pod črto, Tjaša Božič, svetovalka Inštituta za politični management, Uroš Urbas, odgovorni urednik časopisa Delo in dr.Jure Stojan, ekonomist, direktor raziskav na Inštitutu za strateški razvoj, govorili o padcu podpore vladi. Ali je to posledica afere Sova in Knovs ali tega, da vlada še ni pokazala ničesar oprijemljivega. Kaj imajo skupnega padli politiki in inkriminirani tajkuni, kot denimo Zoran Janković, Igor Bavčar in bivši mariborski župan Franc Kangler, da se sumov kaznivih dejanj branijo s krilatico o krivosodju. Analizirali bomo dogajanje v Kataloniji, po obsodbah vidnih katalonskih politikov na dolgoletne zaporne kazni, ki so na ulice Barcelone pognale več kot pol milijona ljudi. In na koncu Brexit, do kdaj se bo vlekla jara kača Britanskega zapuščanja Evropske unije. Voditeljica Mojca Pašek Šetinc
19:00 Dnevnik, Politično s Tanjo Gobec, Zrcalo tedna, Šport in Vreme s slovenskim znakovnim jezikom
20:00 Novinarska konferenca predsednika preiskovalne komisije o zadevi Kangler Žana Mahniča o odločitvi...
20:10 Izjave poslancev o odločitvi Ustavnega sodišča v zvezi s preiskovalno komisijo o zadevi Kangler (...
20:20 Izjavi po zamenjavi uprave Petrola (803, 2019)
20:30 Odkrito o novi migrantski krizi (295, 2019), ponovitev
 • Kriza med Turki in Kurdi ter nove grožnje turškega predsednika, da bo odprl meje in omogočil odhod migrantov v EU, povzročajo nove skrbi za varnostno situacijo. V zbirnih centrih v Bosni in Hercegovini zmanjkuje prostora za migrante. Slovenija je, po besedah ministra za notranje zadeve na morebitno povečano število migrantov, dobro pripravljena. Toda - ali se lahko ponovi migrantski val iz leta 2015? Kaj lahko prinese razveljavitev dela 10. b. člena Zakona o tujcih? Kako bi lahko slovensko-hrvaško mejo bolje zaščitili in kakšna je trenutna varnostna situacija v Sloveniji? O vsem tem bodo z voditeljem Igorjem Pirkovičem govorili strokovnjaki za varnostna vprašanja Anton Travner, Domen Vivod in Boštjan Perne.
21:20 1. nujna seja Komisije za poslovnik in 13. nujna seja Odbora za pravosodje, 21. 10....
 • Dnevni red seje: 1. Zahteva Sodnega sveta za oceno ustavnosti Zakona o parlamentarni preiskavi in Poslovnika o parlamentarni preiskavi – odločanje o predlogu za začasno zadržanje navedenih aktov
22:00 Na tretjem ...: O poroštvu države za drugi tir in tretjo razvojno os (291, 2019),...
 • Veliki infrastrukturni projekti pri nas nimajo najboljšega slovesa. Ljudje jih običajno povezujejo s preplačanimi storitvami, predolgimi postopki, pa tudi s korupcijo in klientelizmom. Nič drugače ni ob aktualnih projektih gradnje drugega tira, tretje razvojne osi in druge cevi karavanškega predora. Skupni imenovalec vseh treh projektov so, če ne drugega, vsaj postopkovni zapleti, zagotovo pa tudi vmešavanje politike v strokovne odločitve. Ali bo za korak naprej vendarle poskrbel poroštveni zakon, ki ga je pripravila vlada za drugi tir in dva odseka tretje razvojne osi? Državni zbor bo prvo obravnavo tega zakona opravil na redni oktobrski seji. Naši gosti so dr. Andrej Umek, nekdanji minister in profesor gradbeništva, Jadran Bajec, predsednik sveta za civilni nadzor gradnje drugega tira, in Aljaž Verhovnik, koordinator mladinske iniciative za tretjo razvojno os.
22:45 Dnevnik Slovencev v Italiji
 • Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
23:10 3. redna seja Preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab in negospodarnega ravnanj...
 • Dnevni red seje: 1. Izvajanje dokazov: a) Zaslišanje priče: Mitje Mavka ob 10. uri, b) Zaslišanje priče: Janeza Škrubeja ob 12.30, c) Zaslišanje priče: Stanislave Zadravec Caprirolo ob 15. uri, d) Zaslišanje priče: Katarine Knapič Lapajne ob 16.30.