TV spored CINEMAX 2


17. februar 2018 - 23. februar 2018
19:00 Starši, film
 • Parents (aka. Foraeldre), 2016
 • Ko sin odide od doma, se Kjeld in Vibeke preselita v staro študentsko stanovanje, kjer sta se zaljubila. Vendar se dogodki odvijejo v nepričakovano smer, ko se nekega jutra zbudita in odkrijeta, da sta se ponoči čudežno pomladila.Po tem, ko se njun odrasli sin Esben odseli daleč od doma, se danska zakonca srednjih let Kjeld in Vibeke znajdeta v negotovosti glede svoje prihodnosti; prazno domovanje ju nenadoma obdaja z občutkom nekoristnosti. Da bi vnovič zanetila nekdanjo strast, se preselita v svoje staro študentsko stanovanje, kjer sta se pred mnogimi leti zaljubila. Obujanje mladosti ju dobesedno spreminja – na mnoge nenavadne in nepričakovane načine. Nekega jutra pa se zbudita in osupla odkrijeta, da sta se čez noč tudi dejansko čudežno pomladila za 30 let. Prisiljena sta spoznati, da tiste preteklosti, ki sta jo nekoč poznala, morda preprosto ni več.
 • Igrajo: Søren Malling, Bodil Jørgensen, Elliott Crosset Hove, Miri Ann Beuschel, Anton Honik, Režija: Christian Tafdrup
20:30 Reševanje Nete, film
 • Saving Neta, 2016, drama, IMDb
 • Drama spremlja zgodbe štirih žensk, katerih življenja se spremenijo po bežnem srečanju s skrivnostnim tujcem Neto. Njegova iskrenost in ranljivost jim bosta pomagali, da se bodo vnovič zbližale z družinami in s svojci.Dalia je mati samohranilka, katere služba je ta, da posluša druge. Zdi se ji, da je njeno življenje ušlo nadzoru, saj ne more poslušati niti lastne hčere. Ruti bi rada s svojo partnerico posvojila otroka, vendar celo lastni materi ne more zaupati svoje istospolne nagnjenosti. Zakon Miri je v težavah, vendar niti ona niti njen mož ne najdeta besed, da bi otrokom to povedala. Po tistem, ko je Sharona ušla bremenom družinskih vezi, se iz Združenih držav Amerike vrne na pogreb matere in nenadoma mora spet prevzeti odgovornosti, zaradi katerih je tedaj sploh odšla. Življenja štirih žensk se spremenijo po bežnem srečanju s skrivnostnim tujcem Neto. Njegova iskrenost in ranljivost jim bosta pomagali, da se bodo vnovič zbližale z družinami in s svojci.
 • Igrajo: Benny Avni, Neta Riskin, Rotem Abuhab, Irit Kaplan, Naama Arlaky, Režija: Nir Bergman
22:05 Grenka žetev, film
 • Bitter Harvest (2016), 2017
 • Ukrajina v 1930-ih. Mlada ljubimca Juri in Natalka se trudita preživeti lakoto, s katero skuša Stalinov režim zatreti lokalni nacionalizem. Juri je zgrožen nad razsežnostmi tragedije in to ga navdihne v boju za neodvisnost Ukrajine.Zgodbo je navdihnila ena najbolj spregledanih tragedij v 20. stoletju. Drama "Grenka žetev" je pripoved o ljubezni, časti, uporništvu in preživetju – prikazana skozi oči mladih ljubimcev Jurija in Natalke v 1930-ih, času, ujetem v surovem Stalinovem režimu, ki skuša z lakoto pokoriti Ukrajino in zatreti lokalna nacionalistična gibanja. Medtem ko Stalin iz Kremlja vlada s trdo roko komunizma, se mladi umetnik Juri trudi preživeti pomanjkanje, ujetništvo in mučenje, da bi svojo ljubezen iz otroštva Natalko rešil pred sovjetskim programom stradanja, ki mu je podleglo že na milijone Ukrajincev. V neznosnih razmerah Juri pobegne iz sovjetskega zapora in se pridruži upornikom proti boljševikom, medtem ko skuša priti do Natalke in nadaljevati boj za neodvisnost svoje domovine.
 • Igrajo: Max Irons, Samantha Barks, Barry Pepper, Tamer Hassan, Terence Stamp, Režija: George Mendeluk
23:50 Legenda o Benu Hallu, film
 • The Legend Of Ben Hall, 2016
 • Po dveh letih bega odpadnik Ben Hall razmišlja, da bi se predal oblastem, ko ga stari prijatelj John Gilbert vnovič pritegne v zločinske posle. Zbere staro tolpo in kmalu postanejo najbolj iskani možje v avstralski zgodovini.Po dveh letih bega pred možmi postave naveličani odpadnik Ben Hall razmišlja, da bi se predal oblastem. Vendar ga njegov stari prijatelj John Gilbert, ki se nepričakovano pojavi, vnovič pritegne v zločinske posle. V nekdanjo tolpo zdaj vzameta še novinca Johna Dunna in trojica začne neustavljivo serijo ropov in zločinov po vsem Novem južnem Walesu. Ko ubijejo dva policista, postanejo najbolj iskani možje v avstralski zgodovini. Državna vlada jih uradno razglasi za izobčence, ki jih lahko kdorkoli in kadarkoli ustreli. Ben Hall pripravlja obupani načrt, da bi pobegnil iz tega okolja; a s tako visoko nagrado, razpisano na njihove glave, sta izdajstvo in prevara na vsakem koraku – tudi tam, kjer to najmanj pričakujejo.
 • Igrajo: Jack Martin, Jamie Coffa, William Lee, Joanne Dobbin, Adam Willson, Režija: Matthew Holmes