TV spored CINEMAX 2


30. november 2020 - 6. december 2020
20:30 Vzoren učenec, film
  • Apt Pupil, 1998, kriminalni, IMDb ocena: 6.7
  • Srednješolec Todd Bowden, ki ga zanima holokavst, nekoč odkrije, da je njegov ostareli sosed nekdanji nacistični častnik, ki se skriva v ZDA. Bowden hoče od starca slišati primere vojnih grozot iz prve roke, sicer ga bo prijavil oblastem.Sir Ian McKellen in mladi up Brad Renfro sta soigralca v srhljivem psihološkem trilerju, posnetem po knjižni zgodbi Stephena Kinga. Todd Bowden (Renfro) je značilen srednješolec, vendar nenavadno brihten mladenič s sadističnimi nagnjenji, ki ga začnejo zanimati vojne grozote nacistične Nemčije, potem ko v šoli pri zgodovini obravnavajo holokavst. Toddovo zanimanje doživi grozljivo resničen preobrat, ko nepričakovano ugotovi, da je njegov ostareli sosed Arthur Denker (McKellen v resnici nekdanji nacistični častnik, ki se skriva v ZDA ter uspešno izmika oblastem. Todd začne starca izsiljevati: iz prve roke hoče slišati primere vojnih grozot, ki so bile več desetletij zakopane v pozabo, sicer ga bo prijavil državnim agentom. Fant in starec se zapleteta v vzajemno nevarno psihološko igro neizrekljivih strahot, vendar se stvari v resničnem svetu kmalu izmaknejo nadzoru in grozijo, da bodo izbruhnile v nasilen, tragičen epilog.
  • Igrajo: Ian McKellen, Brad Renfro, Bruce Davison, Elias Koteas, David Schwimmer, Režija: Bryan Singer

več
Vzoren učenec, film
22:20 Zla smrt, film
  • The Evil Dead, 1981, grozljivka, IMDb ocena: 7.5
  • Pet prijateljev, starih nekaj čez dvajset let, v samotni koči najde Knjigo mrtvih. S posnetka, ki so ga napravili arheologi, izvedo, da je bilo starodavno besedilo odkrito med kandarijskimi ruševinami sumerske civilizacije.Pet študentov – Ash (Bruce Campbell), njegovo dekle Linda (Betsy Baker) in njuni sošolci Cheryl (Ellen Sandweiss), Scott (Hal Delrich) in Shelly (Sarah York) – se odpravi na počitnice. Na poti se nenačrtovano ustavijo v gorski koči sredi neprehodnih gozdov. V njej najdejo na pogled zelo star zvezek, ki je poln hieroglifov in grozljivih ilustracij, bodalo iz človeških kosti in magnetofon. Na posnetku odkrijejo sporočilo profesorja arheologije, ki opisuje vsebino sumerske Knjige mrtvih. Na njem so tudi zaklinjanja, ki obujajo demone iz onstranstva in jim dajejo dovoljenje, da obsedajo žive. S posnetka izvedo še, da tiste, ki jih imajo takšni demoni v oblasti, lahko ustavi samo popolno raztelešenje. Profesorjevi prevodi obrednih zaklinjanj začnejo mučiti nenavadno preroško razpoloženo Shelly ... in hkrati sprostijo zlovešča bitja, ki živijo globoko v gozdovih. Zli duhovi se z velikim užitkom lotijo dela. Najprej dobijo v roke Shelly in jo spremenijo v morilsko čarovnico z nadnaravnimi močmi. Ko jo prijatelji zaprejo v klet in vrata zaščitijo z verigo, se demoni lotijo drugih deklet. Med njimi je tudi Linda, ki se spravi mučit Asha. A ker se Ash ne more pripraviti do tega, da bi truplo ljubljene razkosal, se odloči, da jo bo pokopal v gozdu – kar se izkaže za veliko napako. Medtem tudi ostale enega za drugim obsedejo demoni in Asheva prihodnost postaja vse temnejša – dokler mu, ko se zdi že vse upanje izgubljeno, ne pride na pot zadnja rešitev, ki ga bo morda obvarovala pred morijo ... ali pa tudi ne.
  • Igrajo: Bruce Campbell, Ellen Sandweiss, Betsy Baker, Hal Delrich, Sarah York, Režija: Sam Raimi

več
Zla smrt, film
23:45 Mogoče si morilec, film
  • You Might Be The Killer, 2018, komedija, IMDb ocena: 5.9
  • Na poletnem taboru nekdo pobija ljudi in Sam (Fran Kranz) je ujet v krvave dogodke. Namesto da bi šel na policijo, pokliče prijateljico in strokovnjakinjo za filmske grozljivke Chuck (Alyson Hannigan), da bi mu pomagala razrešiti skrivnost.Sam (Fran Kranz, "Koča v gozdu") je eden izmed mnogih skrbnikov poletnega tabora, ki se nenadoma znajde sredi krvavega pokola globoko v gozdu, kjer nekdo pobija njegove vrstnike. Zdi se, kot bi šlo za čisto pravo filmsko grozljivko. Na telefon v šerifovem uradu se ne oglaša nihče, zato Sam pokliče svojo najboljšo prijateljico Chuck (Alyson Hannigan, "Ameriška pita"), uslužbenko knjigarne ter strokovnjakinjo za filmska pravila v srhljivkah. Chuck ima za Sama nekatera vprašanja in odgovori mu po vsej verjetnosti ne bodo všeč.
  • Igrajo: Fran Kranz, Alyson Hannigan, Brittany S. Hall, Jenna Harvey, Bryan Price, Režija: Brett Simmons

več
Mogoče si morilec, film