TV spored CINEMAX 2


1. december 2022 - 7. december 2022
06:00 Evropa, film
 • Europa, 2021, drama, IMDb ocena: 6.1
 • Kamal, mladi Iračan, ki poskuša vstopiti v Evropo preko turško-bolgarske meje, je ujetnik bolgarske policije, vendar pobegne. Poskuša zapustiti na videz neskončen gozd, podzemlje, kjer zakon in red ne obstajata.Kamal, mladi Iračan, ki poskuša vstopiti v Evropo preko turško-bolgarske meje, je ujetnik bolgarske policije, vendar pobegne. Poskuša zapustiti na videz neskončen gozd, podzemlje, kjer zakon in red ne obstajata.
 • Igrajo: Adam Ali, Svetlana Yancheva, Pietro Ciciriello, Mohamed Zouaoui, Erfan Rashid, Režija: Haider Rashid

več
Evropa, film
07:15 Tat motorja, film
 • The Bike Thief, 2020, drama, IMDb ocena: 4.8
 • Mopedist je običajen marljiv človek; dela kot dostavljavec v lokalni piceriji. Njegova žena je čistilka v razkošnih hišah, ki poleg tega skrbi za dva otroka. Ko mu ukradejo moped, se njegov svet zasuka na glavo.Mopedist je običajen marljiv človek; dela kot dostavljavec v lokalni piceriji. Njegova žena je čistilka v razkošnih hišah, ki poleg tega skrbi za dva otroka. Ko mu ukradejo moped, se njegov svet zasuka na glavo.
 • Igrajo: Alec Secareanu, Anamaria Marinca, Lucian Msamati, Aaron Neil, June Watson, Režija: Matt Chambers

več
Tat motorja, film
08:40 Fabian, film
 • Fabian, 2021, drama, IMDb ocena: 7.2
 • Berlin leta 1931. Jakob Fabian, ki podnevi dela pri oglaševanju cigaret, ponoči pa roma po barih, bordelih in umetniških delavnicah, se zaljubi v igralko. Medtem ko začne njena kariera cveteti, so obeti za njegovo prihodnost vse slabši.Berlin leta 1931. Jakob Fabian podnevi dela v oglaševalskem oddelku proizvajalca cigaret, ponoči pa roma po barih, bordelih in umetniških delavnicah v družbi bogatega prijatelja Labuda. Ko spozna samozavestno igralko Cornelio, za trenutek pozabi na svoj pesimističen odnos do sveta in se zaljubi vanjo. Vendar Jakob kmalu na lastni koži spozna val odpuščanj v času gospodarske krize, medtem ko igralska kariera Cornelie zacveti po zaslugi njenega šefa in občudovalca. To dejstvo Fabian težko sprejema, vendar ne razpada samo njegov svet.
 • Igrajo: Tom Schilling, Albrecht Schuch, Saskia Rosendahl, Michael Wittenborn, Meret Becker, Režija: Dominik Graf

več
Fabian, film
11:45 Zgodba o Racheltjie de Beer, film
 • Storm Riders (aka. The Story Of Racheltjie De Beer), 2019
 • Po smrti matere se Rachel in Jamie s svojim skrušenim očetom odpravita na zahtevno pot na zahod, čez čudovito in nevarno južnoafriško prerijo, da bi družina našla novo življenje med zlato mrzlico v 18. stoletju.Južnoafriška divjina v osemnajstem stoletju. Pet let po smrti njune matere se najstniško dekle Rachel in njen petletni bratec Jamie skupaj s svojim skrušenim očetom Hermanom odpravita na zahtevno pot na zahod, čez čudovito in nevarno južnoafriško prerijo, da bi družina našla novo življenje med zlato mrzlico. Ko se Jamie izgubi sredi čudaškega snežnega neurja, se Rachel junaško zoperstavi nevihti, da bi našla brata.
 • Igrajo: Stian Bam, Zonika De Vries, Johannes Jordaan, Marius Weyers, Sandra Prinsloo, Antoinette Louw, Režija: Matthys Boshoff
13:35 Umor ljubimcev, film
 • The Killing Of Two Lovers, 2020, drama, IMDb ocena: 6.9
 • Zgodba spremlja Davida, ki se obupano trudi držati skupaj šestčlansko družino med ločitvijo od žene Nikki. Dogovorita se, da se bosta oba videvala z drugimi, vendar se David ne more sprijazniti z novo zvezo svoje soproge.Drama režiserja Roberta Machoiana nas odpelje v mestece v osrčju Združenih držav in spremlja 40-letnega Davida (Clayne Crawford), ki se obupano trudi držati skupaj šestčlansko družino med ločitvijo od svoje žene Nikki. Nekdanja zakonca se dogovorita, da se bosta oba videvala z drugimi in skušala najti nove partnerje, vendar se David nikakor ne more sprijazniti z novo ljubezensko zvezo svoje soproge.
 • Igrajo: Clayne Crawford, Sepideh Moafi, Chris Coy, Avery Pizzuto, Arri Graham, Režija: Robert Machoian

več
Umor ljubimcev, film
15:05 Pogajalec, film
 • The Negotiator (1998), 1998
 • Danny Roman, usposobljeni policijski pogajalec, ki bi rad opral svoje ime lažnih obtožb, zajame talce v pisarniških prostorih, da bi pridobil čas za iskanje resnice. Drugi pogajalec se trudi umiriti položaj. Policija poskuša aretirati strokovnjaka za policijska pogajanja Dannyja Romana, ki vztraja, da mu podtikajo umor partnerke. Meni, da gre za dodelano zaroto. Misli, da ima ustrezne dokaze oddelek za notranji nadzor, zato vse na tem oddelku zajame za talce in zahteva, da pripeljejo še enega znanega pogajalca, ki naj poskuša vzpostaviti nadzor in skrivoma raziskati zaroto.
 • Igrajo: Samuel L. Jackson, Kevin Spacey, David Morse, Ron Rifkin, John Spencer, Režija: F. Gary Gray
17:25 Tat motorja, film
 • The Bike Thief, 2020, drama, IMDb ocena: 4.8
 • Mopedist je običajen marljiv človek; dela kot dostavljavec v lokalni piceriji. Njegova žena je čistilka v razkošnih hišah, ki poleg tega skrbi za dva otroka. Ko mu ukradejo moped, se njegov svet zasuka na glavo.Mopedist je običajen marljiv človek; dela kot dostavljavec v lokalni piceriji. Njegova žena je čistilka v razkošnih hišah, ki poleg tega skrbi za dva otroka. Ko mu ukradejo moped, se njegov svet zasuka na glavo.
 • Igrajo: Alec Secareanu, Anamaria Marinca, Lucian Msamati, Aaron Neil, June Watson, Režija: Matt Chambers

več
Tat motorja, film
18:50 La Llorona, film
 • La Llorona, 2019, kriminalni, IMDb ocena: 6.6
 • Alma in njena otroka umrejo med surovim vojaškim napadom na Gvatemalo. Trideset let pozneje, ko generala, ki je zakrivil genocid, na sodišču spoznajo za nedolžnega, se Alma vrne v svet živih, da bi ga mučila in kaznovala.Z besedami "Če boš jokala, te pokončam," ki ji še vedno odzvanjajo v ušesih, Almo in njena otroka surovo umorijo med vojaškim napadom na Gvatemalo. Trideset let pozneje se začne sodni pregon Enriqueja, zdaj upokojenega generala, ki je tedaj vodil genocid staroselskih ljudstev. Zaradi postopkovne napake ga sodišče oprosti krivde in tedaj se prikazen jokajoče ženske kot tavajoča duša vrne med žive. Ponoči Enrique sliši njeno hlipanje. Njegova žena in hči sta prepričani, da ima prisluhe zaradi Alzheimerjeve bolezni. Ne slutita, da je njihova nova hišna pomočnica Alma tam zato, da bi Enriqueja mučila in kaznovala ter dosegla pravico, ki ji je sodišče ni namenilo.
 • Igrajo: María Mercedes Coroy, Margarita Kenéfic, Sabrina De La Hoz, Julio Díaz, María Telón, Režija: Jayro Bustamante

več
La Llorona, film
20:30 Karneval, film
 • Karnawal, 2020, drama, IMDb ocena: 6.4
 • Med karnevalom se blizu meje med Argentino in Bolivijo mladi plesalec malamba pripravlja na najpomembnejše tekmovanje v življenju. Ko se vrne njegov oče, nekdanji obsojenec, ogrozi vse to in sina povleče v svoj zločinski svet.Uporniški najstnik Carba živi z materjo na severu Argentine, blizu meje z Bolivijo, in sanja o tem, da bi postal profesionalni plesalec malamba, tradicionalnega stepa iz folklore argentinskih gavčev. Med treningom, ko se pripravlja na najpomembnejše tekmovanje v življenju, Carba nepričakovano obišče njegov odtujeni oče El Corto. Nekdanji kaznjenec, ki je začasno spet pogojno na prostosti, odpelje sina in njegovo mater na skrivnostni izlet po cestah na severu države. Medtem ko se oče in sin vnovič zbližata, skuša žena ugotoviti, kaj je razlog za ta družinski izlet. Nenadoma se znajdejo sredi zmede nasilne zasede. Na begu in izgubljen v puščavi si Cabra prizadeva vrniti v mesto pravočasno za nastop na plesnem tekmovanju. Bo moral zapustiti očeta, če naj sledi svojim sanjam?
 • Igrajo: Martin Lopez Lacci, Alfredo Castro, Mónica Lairana, Diego Cremonesi, Adrián Fondari, Režija: Juan Pablo Félix

več
Karneval, film
22:10 Kolonija Dignidad, film
 • A Place Called Dignity, 2021
 • 12-letni Pablo prejme štipendijo v skrivnostnem kraju Colonia Dignidad, kjer živijo nemški priseljenci. Kmalu postane ljubljenec vodje kolonije, strica Paula. Pablo priča nenavadnim stvarem, kot so zloraba, izginotja in demonskim bitjem. 12-letni Pablo prejme štipendijo v skrivnostnem kraju Colonia Dignidad, kjer živijo nemški priseljenci. Kmalu postane ljubljenec vodje kolonije, strica Paula. Pablo priča nenavadnim stvarem, kot so zloraba, izginotja in demonskim bitjem. Ampak v tem sprijenem svetu se pripravlja revolucija, kar utegne biti Pablova edina priložnost za pobeg. Dolonia Dignidad je bila znana komuna v južnem Čilu, tesno povezana z Augustom Pinochetom. Čile je ena od držav, v kateri je mlajša generacija pripravljena govoriti o zgodovini. Colonia Dignidad je eno najtemnejših poglavij nedavne zgodovine.
 • Igrajo: Salvador Insunza, Hanns Zischler, Amalia Kassai, Noa Westermeyer, David Gaete, Režija: Matías Rojas Valencia
23:50 Družina, film
 • The Fam, 2021, drama, IMDb ocena: 7.0
 • Skupina najstnic mora pomagati socialnim delavcem v domu za ostarele. Prisilna "družina" doživlja nepričakovane napetosti in zbližanja. Neka nesreča sproži niz pretiranih odzivov.Skupina najstnic mora pomagati socialnim delavcem v domu za ostarele. Živijo pod isto streho, čeprav to ni bila njihova odločitev. Prisilna "družina" doživlja nepričakovane napetosti in zbližanja. Neka nesreča sproži niz pretiranih odzivov, vendar njihova strast do življenja obenem utrdi vezi med njimi. Prav tako kot v družini.
 • Igrajo: Claudia Grob, Anais Uldry, Kassia Da Costa, Joyce Esther Ndayisenga, Charlie Areddy, Režija: Fred Baillif

več
Družina, film