TV spored CINEMAX 2


24. april 2018 - 30. april 2018
06:00 Življenje in nič drugega, film
 • Life & Nothing More, 2017
 • Štirinajstletni Andrew je temnopolti mladenič, ki išče svojo pot v sodobni Ameriki. Tudi njegova mati si želi še česa drugega poleg materinske vloge in Andrew mora nase prevzeti vse večji pritisk družinske odgovornosti.Še vedno na vrhuncu življenjske moči temnopolta Regina dela v obcestni obedovalnici s hitro hrano v Tallahasseeju, da bi lahko prehranila svoja dva otroka: čustveno krhkega najstnika Andrewa in njegovo mlajšo sestrico. Ko nekoč pritegne karizmatičnega neznanca, Regina ni prepričana, ali mu lahko dovolj zaupa, da bi ga spustila v svoje negotovo življenje, in Andrewovo nenehno zoperstavljanje avtoriteti k temu prav nič ne pripomore. Z globoko zamero do očeta v zaporu in z materjo, ki ni več povsem razsodna, je Andrew v večji nevarnosti, kot se sam tega zaveda.
 • Igrajo: Andrew Bleechington, Regina Williams, Robert Williams, Ry'nesia Chambers, Režija: Antonio Méndez Esparza
07:55 Povabilo na večerjo z umorom, film
 • Murder By Death, 1976, komedija, IMDb ocena: 7.4
 • Komični poklon detektivkam se začne z ekscentričnim milijonarjem, ki na večerjo povabi več priznanih detektivov. Kmalu se začne odvijati niz umorov in duhovita tekma med gosti o tem, kdo bo prvi razvozlal zločinsko skrivnost.Ekscentrični milijonar Lionel Twain je poslal "vabila na večerjo z umorom" na domače naslove nekaterih najslavnejših zasebnih detektivov na svetu; to so Milo Perrier iz Belgije, ameriški vohljač Sam Diamond, najslavnejša britanska detektivka Jessica Marbles, skrivnostni Sidney Wang ter mestni detektivski par Dick in Dora Charleston. Pričaka jih hišno osebje, med katerim sta tudi slepi strežaj Bensonmum in gluhonema kuharica Yetta. Svojim gostom Twain pove, da bodo nekoga od navzočih do smrti dvanajstkrat zabodli natanko opolnoči – in tako se bo začela tekma, kdo izmed slavnih povabljencev bo prvi razvozlal zločinsko skrivnost. Nagrada je milijon dolarjev in naslov največjega detektiva. Vrata so zaklenjena in okna pribita, zato nihče ne more zapustiti grozljive igre; prostori in sobe se prikazujejo in izginjajo tako kot skrivnostno truplo. V dirki s časom bo moral vsak od detektivov uporabiti vse svoje spretnosti in znanje, da bi premagali iznajdljivega gostitelja in razkrili krivca, še preden bo ura odbila polnoč.
 • Igrajo: Truman Capote, James Coco, Peter Falk, Elsa Lanchester, Peter Sellers, Režija: Robert Moore

več
Povabilo na večerjo z umorom, film
09:35 Lara Croft: Tomb Rider, film
 • Lara Croft: Tomb Raider, 2001, akcijski, IMDb ocena: 5.8
 • Po priljubljeni računalniški igri posneta zgodba spremlja dogodivščine Lare Croft (Angelina Jolie), ki na eksotičnih prizoriščih v starodavnih grobnicah ter ruševinah cesarstev išče skrite zaklade in zgodovinske dragocenosti. Priljubljena računalniška igra prihaja na velika platna v obliki filmske pustolovščine z Angelino Jolie. Živahna in svojeglava pustolovka Lara Croft je ženska mešanica Indiane Jonesa in Jamesa Bonda. Čistokrvna britanska aristokratinja iz premožne družine, vzgojena v elitnih zasebnih šolah, živi dvojno življenje. Na eksotičnih prizoriščih v starodavnih grobnicah ter ruševinah cesarstev skrivaj išče skrite zaklade in zgodovinske dragocenosti. Izurjena je v bojevanju in strelskih spretnostih. Kljub razburljivemu poklicu in razkošnemu življenju ni prebolela smrti ljubljenega očeta, lorda Crofta, ki ga močno pogreša. Tik pred nebesnim dogodkom, ki obenem oznanja obletnico očetove smrti, se Lara sooči s tajno združbo Iluminatov, ki jo pooseblja zlovešči Powell. Ta je na sledi starodavnemu predmetu, ki imetniku omogoča oblast nad časom in celo smrtjo. S pomočjo tehnično usposobljenega moštva se Lara odpravi po sledeh te najdbe. Čaka jo marsikaj, tudi razpadajoče svetišče v Aziji, ki ga varujejo smrtonosne kamnite opice, in druga nenavadna bitja.
 • Igrajo: Angelina Jolie, Jon Voight, Iain Glen, Noah Taylor, Daniel Craig, Režija: Simon West

več
Lara Croft: Tomb Rider, film
11:15 Čarovnik, ki izginja, film
 • The Disappearing Illusionist (aka. Dirk Ohm - Illusjonisten Som Forsvant), 2015
 • Nemški iluzionist Dirk Ohm se zaplete v iskanje izginulega dekleta v majhnem kraju severne Norveške. Medtem ko prebivalci prečesavajo okolico, se pogrešano dekle njemu prikazuje v fantaziji in sčasoma se zaljubi vanjo.Nemški iluzionist Dirk Ohm sredi zime prispe v mestece Grong na severu Norveške, kjer je nedavno izginilo mlado dekle Maria. Kmalu se znajde sredi iskalne akcije skupaj s krajani, ki prizadevno prečesavajo okolico. A pogrešano dekle se njemu prikazuje v fantaziji in sčasoma se zaljubi vanjo. V samoti hotelske sobe pričara iluzijo o njuni ljubezenski zgodbi, v kateri je zanj Maria bolj resnična kot karkoli drugega. Pripoved so navdihnili resnični dogodki, ko je nemški iluzionist Dirk Ohm leta 2003 v mestecu Grong dejansko izginil.
 • Igrajo: August Diehl, Sara Hjort Ditlevsen, Jørgen Langhelle, Alexandra Rapaport, Ingvar E. Sigurdsson, Režija: Bobbie Peers
12:45 Gora, film
 • Mountain (aka. Ha'har), 2015
 • Da bi ušla težavam doma, se mlada poročena ženska in mati štirih otrok Tzivia, ki je pravoslavne vere, pridruži nočni skupnosti prostitutk in preprodajalcev mamil na starodavnem pokopališču na vrhu Oljčne gore v Jeruzalemu.Tzivia je mlada poročena ženska in mati štirih otrok ter pripada pravoslavni verski skupnosti. Živi na robu judovskega pokopališča na vrhu Oljčne gore v Jeruzalemu. Njen mož Reuven se ne meni za njene čustvene in spolne potrebe in Tzivia, ki se ji smilijo žalujoči obiskovalci pokopališča, živi osamljeno in nesrečno življenje. Nekega večera razburjena pobegne od doma, se povzpne na pokopališki grič in tam naleti na prostitutko, ki pravkar končuje srečanje z eno svojih strank. Pokopališče se ponoči spremeni v tržnico za spolnost in mamila. Tzivia je vznemirjena in premaguje jo radovednost, zato začne raziskovati skupnost nočnih obiskovalcev, ki se v tajnosti zbira med nagrobniki. Medtem ko se okrog nje odvijajo divje orgije, bere pesniško zbirko ali zvodnikom prinaša doma pripravljeno hrano. A njen svet je čez dan še vedno enako nesrečen, zato Tzivia sprejme odločitev, ki bo imela daljnosežne posledice.
 • Igrajo: Shani Klein, Avshalom Polak, Haitham Ibrahem Omari, Režija: Yaelle Kayam
14:05 Pesmi pozabe, film
 • Oblivion Verses, 2017, drama, IMDb ocena: 6.9
 • Ostareli oskrbnik zakotne mrtvašnice odkrije truplo neznanega dekleta, ubitega med protesti v bližnjem mestu, in se odpravi na čarobno odisejo, da bi jo spodobno pokopal, preden se vrne lokalna milica. Ostareli oskrbnik zakotne mrtvašnice ima izjemen spomin, le imen si ne zapomni. Dneve preživlja tako, da pokojnike kaže tistim, ki iščejo umrle svojce in skrbi za svoje ljubljeno rastlinje. Ko v bližnjem mestu izbruhnejo nasilni protesti in krajevna milica skrivaj obišče mrtvašnico ter vanjo skrije trupla ubitih civilistov, starec naleti na umrlo neznano dekle. Njen obraz mu prikliče spomine na neko osebno tragedijo in odpravi se na čarobno odisejo, da bi jo spodobno pokopal. Pomagata mu skrivnostna starka, ki odkopava grobove in zbira zgodbe o umrlih, medtem ko išče svojo davno izgubljeno hčer, ter voznik mrliškega avtomobila, ki ga preganja mučna preteklost.
 • Igrajo: Juan Margallo, Tomás Del Estal, Manuel Morón, Itziar Aizpuru, Julio Jung, Režija: Alireza Khatami

več
Pesmi pozabe, film
15:40 Živjo, film
 • Hey, 2015, short, IMDb
 • Kvartopirski dolg prisili Lea, da vdre v stanovanje Elle, mlade obetavne umetnice, ki so ji pravkar diagnosticirali napredujočo bolezen živčevja ALS. Čudaška dvojica razvije zanimiv odnos, ki bo korenito spremenil življenje obeh.Leo je mladenič, zasvojen z alkoholom in igrami na srečo. Nekaj krajevnim gangsterjem dolguje vsoto, ki je ni sposoben izplačati. Okoliščine ga prisilijo, da ponoči vdre v naključno stanovanje, kjer naj bi poiskal kakšno dragocenost. Vendar ga sredi dejanja zaloti lastnica Ella, mlada obetavna umetnica, ki so ji pravkar diagnosticirali napredujočo bolezen živčevja ALS, amiotrofično lateralno sklerozo. Presenečeni Leo jo podre na tla in pobegne, vendar mu slaba vest in radovednost ne dasta miru, zato se še isto noč vrne na kraj neuspešnega zločina. Ella se ne premika in ne kaže nikakršnega odziva na pretekle dogodke; tudi potem, ko ji Leo pomaga vstati, je povsem otopela in nima nobene želje, da bi poklicala policijo. Leu odleže, da se ni zgodilo kaj hujšega, in v Ellinem stanovanju se sklene skriti pred izterjevalci dolga. Čudaška dvojica razvije zanimiv odnos, ki bo korenito spremenil življenje obeh.
 • Igrajo: David Hugo Schmitz, Johanna Reinders, Louisa Käser, Thorsten Miess, Habermann Fin, Režija: Alex Jovanoski
17:10 Povabilo na večerjo z umorom, film
 • Murder By Death, 1976, komedija, IMDb ocena: 7.4
 • Komični poklon detektivkam se začne z ekscentričnim milijonarjem, ki na večerjo povabi več priznanih detektivov. Kmalu se začne odvijati niz umorov in duhovita tekma med gosti o tem, kdo bo prvi razvozlal zločinsko skrivnost.Ekscentrični milijonar Lionel Twain je poslal "vabila na večerjo z umorom" na domače naslove nekaterih najslavnejših zasebnih detektivov na svetu; to so Milo Perrier iz Belgije, ameriški vohljač Sam Diamond, najslavnejša britanska detektivka Jessica Marbles, skrivnostni Sidney Wang ter mestni detektivski par Dick in Dora Charleston. Pričaka jih hišno osebje, med katerim sta tudi slepi strežaj Bensonmum in gluhonema kuharica Yetta. Svojim gostom Twain pove, da bodo nekoga od navzočih do smrti dvanajstkrat zabodli natanko opolnoči – in tako se bo začela tekma, kdo izmed slavnih povabljencev bo prvi razvozlal zločinsko skrivnost. Nagrada je milijon dolarjev in naslov največjega detektiva. Vrata so zaklenjena in okna pribita, zato nihče ne more zapustiti grozljive igre; prostori in sobe se prikazujejo in izginjajo tako kot skrivnostno truplo. V dirki s časom bo moral vsak od detektivov uporabiti vse svoje spretnosti in znanje, da bi premagali iznajdljivega gostitelja in razkrili krivca, še preden bo ura odbila polnoč.
 • Igrajo: Truman Capote, James Coco, Peter Falk, Elsa Lanchester, Peter Sellers, Režija: Robert Moore

več
Povabilo na večerjo z umorom, film
18:45 Pri sedemnajstih, film
 • The Edge Of Seventeen, 2016, komedija, IMDb ocena: 7.4
 • Nadine in Krista sta nerazdružljivi srednješolki in najboljši prijateljici, ki se skupaj prebijata skozi tegobe odraščanja ... dokler Nadine ne odkrije, da sta njen starejši brat in Krista za njenim hrbtom skrivaj postala par. Nadine (Hailee Steinfeld) in Krista (Hayley Lu Richardson) sta nerazdružljivi srednješolki in še iz otroštva najboljši prijateljici, ki se skupaj prebijata skozi najstniške tegobe odraščanja ... dokler Nadine ne odkrije, da sta njen starejši brat in Krista za njenim hrbtom skrivaj postala par. Zaljubljenca kmalu ugotovita, da je med najboljšim prijateljstvom in smrtnim sovraštvom nepričakovano tanka črta. Igralsko zasedbo dopolnjujeta še Kyra Sedgwick, ki igra Nadinino dobronamerno, vendar povsem neučinkovito mater, ter izjemni Woody Harrelson v vlogi g. Brunerja, Nadininega ciničnega učitelja angleščine in mentorja, ki je surovo premišljen kot posrednik pri dekliškem sporu.
 • Igrajo: Hailee Steinfeld, Haley Lu Richardson, Blake Jenner, Kyra Sedgwick, Woody Harrelson, Režija: Kelly Fremon Craig

več
Pri sedemnajstih, film
20:30 Brazilci, film
 • Brazils (aka. Brazilok), 2017
 • V vasici Acsa izbruhne zmeda, ko župan razglasi, da se bo vaškega prvenstva tisto leto udeležil tudi romski nogometni klub, imenovan "Brazilci". Zmagovalci turnirja bodo povabljeni v Rio de Janeiro.Med romsko manjšino v vasici Acsa izbruhne zmeda, ko na prošnjo novega mladega vaškega duhovnika njihov župan razglasi, da se bo krajevnega prvenstva tisto leto udeležil tudi romski nogometni klub, imenovan "Brazilci". Po zaslugi razvpitega brazilskega milijonarja, prav tako doma iz te vasi, bodo zmagovalci turnirja potem povabljeni v Rio de Janeiro. Nogometno prvenstvo se začne: dogodki, čustva in jeza izbruhnejo v nepredvidljive smeri. Tisti, ki bodo na koncu slavili, ne bi smeli postati zmagovalci; in tistim, ki bodo našli ljubezni, nikoli ni bilo usojeno, da bi se zaljubili drug v drugega.
 • Igrajo: Erik Lakatos, Barnabás Bergendi, Dániel Viktor Nagy, Béla Dóra, Csaba Lakatos, Režija: Csaba M. Kiss, Gábor Rohonyi
22:05 Policaj z Beverly Hillsa, film
 • Beverly Hills Cop, 1984, akcijski, IMDb ocena: 7.3
 • Situacijska komedija spremlja iznajdljivega in jezikavega temnopoltega policista iz Detroita (Eddie Murphy), ki vzame stvari v svoje roke, ko ga preiskava umora odpelje naravnost v bogate, ugledne četrti kalifornijskega Beverly Hillsa.Kaj počne jezikavi in objestni črnec (Eddie Murphy) v razmajanem starem chevroletu Nova sredi bleščečih in premožnih sosesk Beverly Hillsa? Alex Foley je detektiv iz Detroita, ki so ga proti njegovi volji poslali na oddih v Kalifornijo, ker ni hotel opustiti načrtov o maščevanju umora svojega prijatelja. Načelnik policijske postaje ne Beverly Hillsu (Ronny Cox) mu da jasno vedeti, naj ne povzroča težav, vendar Foley trmasto sledi sumljivemu poslovnežu Victorju Maitlandu (Steven Berkoff), britanskemu kriminalnemu šefu, odgovornem za smrt Foleyjevega prijatelja. S pomočjo nerodnih lokalnih policistov Billyja Rosewooda (Judge Reinhold) in Johna Taggarta (John Ashton) ter dolgoletne prijateljice Jenny Summers (Lisa Eilbacher) se Foley loteva zbiranja dokazov proti zločincem in napada na Victorjevo domačo utrdbo, to pa razen kopice duhovitih pripetljajev prinese tudi burkaško nori končni obračun.
 • Igrajo: Eddie Murphy, Judge Reinhold, John Ashton, Lisa Eilbacher, Ronny Cox, Režija: Martin Brest

več
Policaj z Beverly Hillsa, film
23:50 Policaj z Beverly Hillsa 2, film
 • Beverly Hills Cop Ii, 1987, akcijski, IMDb ocena: 6.5
 • V nadaljevanju priljubljene komedije se Axel Foley (Eddie Murphy) vrne na Bevery Hills, da bi naredniku Taggartu in detektivu Rosewoodu pomagal preiskati napad na načelnika Bogomila in pri tem razrešil še primer "abecednih umorov". Obešenjaški policisti se vračajo! Eddie Murphy je še enkrat noro zabaven v nadaljevanju uspešnice "Policaj z Beverly Hillsa". Axel Foley (Murphy) je spet tam, kamor ne sodi: vnovič zabrede globoko v tajno nalogo pod krinko sredi uglednih sosesk južne Kalifornije, kjer sproža strelske rafale in še hitrejše šaljive domislice zoper tolpo mednarodnih prekupčevalcev s strelivom. Vračata se tudi Judge Reinhold in John Ashton, Murphyjeva zvesta in prisrčno nerodna policijska sodelavca. Režiser uspešnice "Top Gun" Tony Scott skrbi za to, da je tempo hiter, dogajanje pestro in dialogi duhoviti.
 • Igrajo: Eddie Murphy, Judge Reinhold, Ronny Cox, John Ashton, Brigitte Nielsen, Režija: Tony Scott

več
Policaj z Beverly Hillsa 2, film