TV spored CINEMAX 2


30. junij 2022 - 6. julij 2022
20:30 Duhovi, film
  • Ghosts, 2020, drama, IMDb ocena: 6.1
  • Zgodba o urbani preobrazbi Istanbula spremlja štiri različne like istega dne: mater, katere sin je v zaporu, mlado žensko, predano plesu, aktivistko in umetnico ter iznajdljivega spletkarskega posrednika.V namišljeni bližnji prihodnosti se Turčija sooča z nerazložljivo družbeno preobrazbo, ki prinaša socialne nemire in nasilje na ulicah. Štirje posamezniki kot tavajoči duhovi odražajo različne vidike zmedene države na robu spopada. S časovnimi preskoki se ponavljajo prizori iz različnih zornih kotov, pripovedna sestavljanka pa prinaša niz velikih nasprotij in protislovij: portret družbe, ki se pogreza v temo. Zgodba o urbani preobrazbi Istanbula spremlja štiri različne like istega dne: mater, katere sin je v zaporu, mlado žensko, predano plesu, aktivistko in umetnico ter iznajdljivega spletkarskega posrednika.
  • Igrajo: Nalan Kuruçim, Dilayda Günes, Beril Kayar, Emrah Ozdemir, Ahmet Turan, Režija: Azra Deniz Okyay

več
Duhovi, film
22:00 Družina, film
  • The Fam, 2021, drama, IMDb ocena: 7.2
  • Skupina najstnic mora pomagati socialnim delavcem v domu za ostarele. Prisilna "družina" doživlja nepričakovane napetosti in zbližanja. Neka nesreča sproži niz pretiranih odzivov.Skupina najstnic mora pomagati socialnim delavcem v domu za ostarele. Živijo pod isto streho, čeprav to ni bila njihova odločitev. Prisilna "družina" doživlja nepričakovane napetosti in zbližanja. Neka nesreča sproži niz pretiranih odzivov, vendar njihova strast do življenja obenem utrdi vezi med njimi. Prav tako kot v družini.
  • Igrajo: Claudia Grob, Anais Uldry, Kassia Da Costa, Joyce Esther Ndayisenga, Charlie Areddy, Režija: Fred Baillif

več
Družina, film
23:55 Istambulski park, film
  • Stambul Garden, 2020
  • Janik in Samuel sta najstniška prijatelja iz socialno različnih družin. Potem ko Samuel stori nekaj nepremišljenega, se skupaj odpravita v Istanbul, da bi ohranila prijateljstvo, uživala v svobodi in morda poskusila živeti na novo.Najstnika Janik in Samuel sta najboljša prijatelja in se veselita konca srednje šole. Prihajata iz različnih svetov in socialno nasprotnih družin: Janikovi starši vselej naredijo vse prav, Samuel pa izhaja iz razbite družine. Slednji si zato želi reda, Janik pa hrepeni po neredu in življenju brez pravil. Nepremišljeno dejanje ogrozi njuno prijateljstvo, zato se skupaj odpravita v Istanbul, da bi ohranila odnos, uživala v svobodi in morda poskusila živeti na novo.
  • Igrajo: Emil Von Schönfels, Mekyas Mulugeta, Isabella Bartdorff, Adnan Devran, Godehard Giese, Režija: Ilker Çatak