TV spored CINEMAX 2


28. februar 2021 - 6. marec 2021
15:45 Srečen konec, film
 • Happy Ending, 2018, komedija, IMDb ocena: 5.8
 • Helle se veseli upokojitve svojega deloholičnega moža Petra. Vendar zadnji dan službe ta pove, da bo poslej delal kot uvoznik vina. Par se počasi odtuji in oba začneta iskati nove življenjske priložnosti.Helle se že dolgo veseli dneva, ko se bo njen deloholični soprog Peter končno upokojil in bosta vsaj jesen življenja uživala skupaj. Rada bi raziskala svet in se z njim odpravila na mnoga potovanja, o katerih razmišlja od nekdaj. Vendar ji prav zadnji dan službe Peter nepričakovano sporoči veselo novico: lotil se bo novega podviga kot uvoznik vina in vse njune prihranke je vložil v nakup ekskluzivnega vinograda v Avstriji. To vsekakor ni tisto, kar si je Helle obetala; par se počasi odtuji in nazadnje loči. Oba začneta iskati nove življenjske priložnosti ter slediti sanjam, težavam in možnostim. Pa lahko na novo začneš življenje po 50 letih zakona? In ali lahko zakonca živita drug brez drugega?
 • Igrajo: Birthe Neumann, Kurt Ravn, Charlotte Sieling, Marianne Høgsbro, Tammi Øst, Režija: Hella Joof

več
Srečen konec, film
17:25 Prijetna dežela, film
 • Easy Land, 2019, drama, IMDb ocena: 6.0
 • Preseliti se v drugo državo ni nikoli lahko. Srbsko-kanadska režiserka Sanja Živković spremlja Nino in njeno mater Jasno, ki morata kot srbski priseljenki premagovati mnoge ovire v svoji novi domovini Kanadi.Preseliti se v drugo državo ni nikoli lahko. Srbsko-kanadska režiserka Sanja Živković prinaša lastno življenjsko izkušnjo priseljenke v Kanadi skozi filmsko perspektivo odnosa med materjo in hčerjo. Diplomirana arhitektka Jasna (Mirjana Joković) in njena hči Nina (Nina Kiri) sta se v želji po boljšem življenju iz Srbije preselili v Toronto. Jasna, ki jo še vedno mučijo pretekli travmatični dogodki v svoji domovini, je krhkega duševnega zdravja in še bolj jo izmučijo poniževalna dela, ki jih mora opravljati, da bi lahko plačala položnice. Nina se trudi vključiti v srednjo šolo v svoji novi domovini, kar ni nič lažje. Pred materjo in hčerjo so različne priložnosti, vsaka po svoje morata ugotoviti, kako naj izboljšata svoj položaj, medtem ko bosta ohranili odnos, ki postaja vse bolj občutljiv in težaven.
 • Igrajo: Mirjana Jokovic, Nina Kiri, Daniel Kash, Richard Clarkin, Sarah Deakins, Režija: Sanja Zivkovic

več
Prijetna dežela, film
18:55 Slovo, film
 • The Parting Glass, 2018, drama, IMDb ocena: 5.5
 • Tragična smrt mlajše sestre zbliža svojce v veliki, zapleteni družini. Njen skrušeni mož, sorojenci in oče potujejo po državi, da bi nabrali vse njene osebne stvari in sestavili svoje spomine na žensko, ki so jo izgubili.Že več sto let Škoti in Irci prepevajo tradicionalno ljudsko pesem "The Parting Glass" ob vsakem koncu srečanja starih prijateljev. Besedilo izraža žalost ob tem, da je njihov čas druženja pri koncu, a tudi veselje ob misli na skupne trenutke. O tem govori filmski prvenec režiserja Stephena Moyerja, v katerem tragična smrt mlajše sestre (Anna Paquin) vnovič zbliža svojce v veliki, zapleteni družini. Njen skrušeni mož (Rhys Ifans), sestri in brat (Melissa Leo, Cynthia Nixon in Denis O’Hare) ter njen ostareli oče (Ed Asner) potujejo po državi, da bi nabrali vse njene osebne stvari in sestavili svoje spomine na žensko, ki so jo izgubili. Ob tem se postopno sestavlja portret pokojnice, izdelan iz bolečih in veselih spominov.
 • Igrajo: Ed Asner, Rhys Ifans, Melissa Leo, Cynthia Nixon, Anna Paquin, Režija: Stephen Moyer

več
Slovo, film
20:30 Boter, film
 • The Godfather, 1972, kriminalni, IMDb ocena: 9.2
 • Dobitnik treh oskarjev, tudi za najboljši film, prinaša izjemno zgodbo po romanu avtorja Maria Puza, ki spremlja burno in nasilno življenje vplivne mafijske družine iz New Yorka v času družbenih in gospodarskih sprememb.V kultni mojstrovini režiserja Francisa Forda Coppole se pojavi slavni Marlon Brando v vlogi, nagrajeni z oskarjem, kot starešina mafijske družine Corleone. Zgodba po romanu avtorja Maria Puza prinaša portret vzpona in skorajšnjega padca zločinskega klana s Sicilije, ki v New Yorku gradi imperij in pridobiva vpliv v kriminalnem podzemlju. Dobitnik treh zlatih kipcev med skupno desetimi nominacijami, med drugim tudi za najboljši film, je pomembno zaznamoval vso prihodnjo igralsko kariero Ala Pacina, Jamesa Canna in Roberta Duvalla, ki se v epski pripovedi o družinski lojalnosti in pomenu časti izkažejo z nepozabnimi vlogami.
 • Igrajo: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Richard Castellano, Robert Duvall, Režija: Francis Ford Coppola

več
Boter, film
23:25 Genialna prijateljica II., 4. del
 • My Brilliant Friend Ii. Ep. 04 - The Kiss, 2020
 • Serija "Genialna prijateljica" na HBO spremlja damo v zrelih letih Eleno Greco, ki začne po izginotju najboljše prijateljice Lile pisati zgodbo o njunem življenju in mladosti. Pripoved se začne v petdesetih letih na surovih ulicah Neaplja. 4. del: Elena sprejme povabilo na dopustovanje na plaži skupaj z Lilo, če bosta obiskali otok Ischia. Dobro ve, da bo tam tudi Nino Sarratore.