TV spored CINEMAX 2


13. december 2018 - 19. december 2018
06:00 V divjini, film
 • Into The Wild, 2007, avantura, IMDb ocena: 8.1
 • Christopher je diplomiral na kolidžu in čaka ga svetla prihodnost – vendar obrne hrbet lagodnemu življenju in se z avtoštopom odpravi na Aljasko, da bi živel v divjini. Na poti srečuje ljudi, ki oblikujejo njegova načela in nazor.Drama slavnega ameriškega igralca in režiserja Seana Penna prinaša resnično zgodbo o Christopherju McCandlessu (Emile Hirsch), obetavnemu mladeniču, ki je diplomiral na kolidžu in ga je čakala svetla prihodnost ameriških sanj – vendar je 22-letnik namesto tega obrnil hrbet lagodnemu, privilegiranemu življenju in se z avtoštopom odpravil na Aljasko, da bi živel v divjini. Kar se mu je zgodilo na tem potovanju, je mladega potepuha spremenilo v idol in vzor mnogih ljudi, ki so slišali to zgodbo. Je bil Christopher McCandless junaški pustolovec ali zgolj naivni idealist, neustrašni odločnež ali le tragični lik, ki se je bojeval s krhkim ravnovesjem med človekom in naravo?
 • Igrajo: Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt, Jena Malone, Catherine Keener, Režija: Sean Penn

več
V divjini, film
06:00 Oder, film
 • Scaffolding, 2017, drama, IMDb ocena: 7.1
 • Težavni sedemnajstletni srednješolec Asher je razdvojen med strogim očetom, ki pričakuje, da bo sin prevzel njegov posel, in karizmatičnim učiteljem Ramijem, ki bi mu rad razširil obzorja za druge možnosti v življenju.Asher je težavni sedemnajstletnik v precepu čustvenih pretresov. V srednji šoli velja za težavnega, pogosto se prepira z učitelji in je pri učenju komaj zadosten – razen pri pouku literature. Karizmatični učitelj Rami se poveže s Asherjem ter ga izziva in spodbuja tako kot nihče v želji, da bi preizkusil lastne meje. Strogi Asherjev oče pričakuje, da ga bo sin nasledil in prevzel družinski posel. Odločno mu skuša vcepiti načela poštenega dela in smisla časti, ki jo prinaša preprosto življenje. Ko nenadna tragedija loči Asherja in ljubljenega učitelja, mladenič doživi osebnostno krizo razdvojenosti med obema moškima likoma v svojem življenju. Razpet med nauke učitelja literature in očetove želje se mora Ahser odločiti, kakšen človek bi rad postal.
 • Igrajo: Asher Lax, Ami Smolartchik, Yaacov Cohen, Keren Berger, Naama Manor, Režija: Matan Yair

več
Oder, film
07:35 Življenje in nič drugega, film
 • Life & Nothing More, 2017
 • Štirinajstletni Andrew je temnopolti mladenič, ki išče svojo pot v sodobni Ameriki. Tudi njegova mati si želi še česa drugega poleg materinske vloge in Andrew mora nase prevzeti vse večji pritisk družinske odgovornosti.Še vedno na vrhuncu življenjske moči temnopolta Regina dela v obcestni obedovalnici s hitro hrano v Tallahasseeju, da bi lahko prehranila svoja dva otroka: čustveno krhkega najstnika Andrewa in njegovo mlajšo sestrico. Ko nekoč pritegne karizmatičnega neznanca, Regina ni prepričana, ali mu lahko dovolj zaupa, da bi ga spustila v svoje negotovo življenje, in Andrewovo nenehno zoperstavljanje avtoriteti k temu prav nič ne pripomore. Z globoko zamero do očeta v zaporu in z materjo, ki ni več povsem razsodna, je Andrew v večji nevarnosti, kot se sam tega zaveda.
 • Igrajo: Andrew Bleechington, Regina Williams, Robert Williams, Ry'nesia Chambers, Režija: Antonio Méndez Esparza
09:30 Firma, film
 • The Firm (1993), 1993
 • Ambiciozni študent prava sprejme ponudbo prestižne odvetniške pisarne za službo. Ko slučajno odkrije, da pisarno in življenja njenih uslužbencev vodi mafija, se mora domisliti načrta, da bi rešil življenje sebi in svoji mladi ženi.Ambiciozni diplomant prava na univerzi Harvard dobi popolno službo v prestižni odvetniški pisarni – to pomeni mastno plačo, veliko hišo in imeniten službeni mercedes. Vendar so v napetem trilerju po knjižni uspešnici Johna Grishama to samo priboljški, ki naj bi zagotovili njegov molk o tem, s čim se v resnici ukvarja odvetniška pisarna. Če ne bo igral po pravilih bi to lahko hitro pomenilo konec njegove kariere – in življenja. Tom Cruise upodobi mladega pravnika, ki se mora domisliti načrta, da bi rešil sebe in svojo mlado ženo. V filmu igrajo še Gene Hackman, Jeanne Tripplehorn, Hal Holbrook, Wilford Brimley, Ed Harris, Holly Hunter, Gary Busey in David Strathairn.
 • Igrajo: Tom Cruise, Jeanne Tripplehorn, Gene Hackman, Hal Holbrook, Terry Kinney, Režija: Sydney Pollack
12:05 Sobotna cerkev, film
 • Saturday Church, 2017, drama, IMDb ocena: 6.2
 • Glasbena drama prinaša zgodbo o odraščanju 14-letnega Ulyssesa, sramežljivega dečka iz Bronxa, ki odkriva svojo spolno identiteto in vero; z domišljijo in glasbo beži pred resničnim življenjem, medtem ko skuša ugotoviti, kdo je v resnici.V newyorškem Bronxu je 14-letni Ulysses pravkar ostal brez očeta. Njegova mati Amara mora zdaj sama vzgajati svoja dva otroka, pri čemer ji pomaga stroga nazadnjaška teta Rose. Od starejšega Ulyssesa pričakujejo, da bo po smrti očeta moški v hiši in da bo prevzel njegove obveznosti. Vendar je pred sramežljivim in mehkužnim fantom drugačen izziv: ne počuti se najbolje v svoji koži. Medtem ko se družina pretvarja, da gre zgolj za fazo odraščanja, je Ulysses tudi v šoli deležen nasilja in nadlegovanja zaradi svoje nesamozavesti in občutljivosti. Izhod najde v domišljijskem svetu, polnem prebliskov lepote, plesa in glasbe. Življenje Ulyssesa se spremeni, ko naleti na živahno skupnost gejev, lezbijk in transseksualcev pri mladinskem programu Saturday Church, kjer končno odkrije, da v svojem drugačnem svetu ni osamljen.
 • Igrajo: Luka Kain, Margot Bingham, Regina Taylor, Marquis Rodriguez, MJ Rodriguez, Režija: Damon Cardasis

več
Sobotna cerkev, film
13:30 Še to si želim, film
 • One Last Thing, 2018, drama, IMDb ocena: 5.6
 • Osamljenega zobarja s Floride Dylana Derringerja njegova asistentka Jaime spodbuja, naj se po več letih vnovič zbliža z odtujeno hčerjo Lucy. To ga pahne na razburljivo življenjsko potovanje, polno odkritij in sprememb.Osamljenega zobarja s Floride Dylana Derringerja (Wendell Pierce) njegova zobna asistentka Jaime (Joanne Froggatt) spodbuja, naj se po več letih vnovič zbliža z odtujeno hčerjo Lucy (Jurnee Smollett-Bell). To ga pahne na razburljivo življenjsko potovanje, polno odkritij in sprememb. Avtor scenarija in režiser filma je Tim Rouhana, igrajo tudi April Billingsley, Elizabeth Ludlow in drugi.
 • Igrajo: Wendell Pierce, Jurnee Smollett-Bell, Joanne Froggatt, April Billingsley, Elizabeth Ludlow, Režija: Tim Rouhana

več
Še to si želim, film
15:05 Vrnitev v Bountiful, film
 • The Trip To Bountiful (1985), 1985
 • Teksas leta 1940. Carrie je zelo odločena starejša dama, vendar šibkega srca. Ujeta je v majhno stanovanje v oskrbi strahopetnega sina in njegove zoprne žene. Carrie sklene pobegniti in se vrniti v dom svojega otroštva.Leta 1940 v Teksasu ostarela dama Carrie Watts preživlja jesen življenja v majhnem stanovanju, v oskrbi strahopetnega sina in njegove zoprne, prepirljive žene. Njena največja želja je, da bi pred smrtjo še enkrat obiskala Bountiful, teksaško mestece, kjer je preživela otroštvo in ga v srcu še vedno nosi kot "dom". Vendar je njen neodločni sin Ludie preveč zaskrbljen nad njenim zdravjem, da bi ji dovolil potovati sami, medtem ko njena nergaška snaha vztraja pri tem, kako nimajo dovolj denarja, da bi ga zapravljali za avtobusne vozovnice. Nevzdržne razmere prisilijo Carrie v vsakomesečni poskus bega, ki se ujema z izplačilom borne pokojnine gospe Watts. Nazadnje se Carrie posreči in odpravi se na zadnje potovanje domov. Za glavno žensko vlogo v drami "Vrnitev v Bountiful" si je Geraldine Page tisto leto prislužila oskarja.
 • Igrajo: Geraldine Page, John Heard, Carlin Glynn, Richard Bradford, Rebecca De Mornay, Režija: Peter Masterson
16:55 Življenje in nič drugega, film
 • Life & Nothing More, 2017
 • Štirinajstletni Andrew je temnopolti mladenič, ki išče svojo pot v sodobni Ameriki. Tudi njegova mati si želi še česa drugega poleg materinske vloge in Andrew mora nase prevzeti vse večji pritisk družinske odgovornosti.Še vedno na vrhuncu življenjske moči temnopolta Regina dela v obcestni obedovalnici s hitro hrano v Tallahasseeju, da bi lahko prehranila svoja dva otroka: čustveno krhkega najstnika Andrewa in njegovo mlajšo sestrico. Ko nekoč pritegne karizmatičnega neznanca, Regina ni prepričana, ali mu lahko dovolj zaupa, da bi ga spustila v svoje negotovo življenje, in Andrewovo nenehno zoperstavljanje avtoriteti k temu prav nič ne pripomore. Z globoko zamero do očeta v zaporu in z materjo, ki ni več povsem razsodna, je Andrew v večji nevarnosti, kot se sam tega zaveda.
 • Igrajo: Andrew Bleechington, Regina Williams, Robert Williams, Ry'nesia Chambers, Režija: Antonio Méndez Esparza
18:50 Moški ne jočejo, film
 • Men Don't Cry (aka. Muskarci Ne Placu), 2017
 • Manj kot dve desetletji po koncu vojne v Jugoslaviji se skupina veteranov zbere v odmaknjenem gorskem hotelu na skupinski terapiji, ki jo priredi mednarodna mirovna organizacija. Ni pričakovati, da so se strasti polegle.Balkanska vojna v devetdesetih letih med bratskimi republikami je močno spremenila pokrajino nekdanje Jugoslavije, še večje rane pa je pustila v spominu vsakega od udeleženih narodov. Različnih interpretacij tega strašnega konflikta je vsaj toliko, kolikor je držav, ki so ga občutile. Ko se torej manj kot dve desetletji po koncu vojne skupina veteranov zbere v odmaknjenem gorskem hotelu na skupinski terapiji, ki jo priredi mednarodna mirovna organizacija, ni pričakovati, da so se strasti polegle in sovraštvo izginilo. Prav nasprotno: vsaka neizrečena beseda ali celo navidez grd pogled lahko nenadoma sprožita nevarno človeško eksplozijo. Nekdanji vojaki, ki se trmasto oklepajo predstav o možatosti in zakoreninjenih predsodkov, si nočejo priznati, kako nečloveške izkušnje so bili deležni – bodisi da so jo zakrivili sami ali kdo drug.
 • Igrajo: Boris Isaković, Leon Lučev, Emir Hadžihafizbegović, Sebastian Cavazza, Ermin Bravo, Režija: Alen Drljević
20:30 Pororoca, film
 • Pororoca, 2017, drama, IMDb ocena: 7.0
 • Cristina in Tudor Ionescu sta ustvarila srečno družino z dvema otrokoma, 5-letno Mario in 7-letnim Iliem. Nekega nedeljskega jutra se Tudor z otrokoma odpravi v park in Maria tam izgine. Njihovo življenje se za vselej spremeni.Cristina in Tudor Ionescu sta ustvarila srečno družino z dvema otrokoma, 5-letno Mario in 7-letnim Iliem. Mož dela za telefonsko podjetje, njegova žena pa je računovodkinja. Zakonca sta v svojih tridesetih letih in v lepem stanovanju v romunskem mestu živita običajno življenje povprečnega para z majhnimi otroki. Nekega nedeljskega jutra se Tudor z otrokoma odpravi v park in Maria nenadoma brez sledu izgine. Njihovo življenje se za vselej dramatično spremeni.
 • Igrajo: Bogdan Dumitrache, Iulia Lumânare, Constantin Dogioiu, Stefan Raus, Adela Marghidan, Režija: Constantin Popescu

več
Pororoca, film
23:05 Darling, film
 • Darling (2017), 2017
 • Svetovno znana baletka Darling se po več letih v tujini z možem in koreografom Fransom vrne na Dansko, da bi v Kraljevi baletni hiši sodelovala pri predstavi "Giselle". Med vajami doživi hudo poškodbo, ki pomeni konec njene kariere.Darling je svetovno znana danska baletka. Po nekaj letih življenja in dela v tujini se z možem in koreografom Fransom vrneta v Kraljevo baletno hišo v Københavnu, da bi tam sodelovala pri baletni predstavi "Giselle". Ona naj bi plesala v osrednji vlogi, Frans pa je koreograf njenega nastopa – vendar se med vajami za predstavo Darling nenadoma v bolečinah zruši na tla. Poškodba je huda in je ni mogoče zanikati ali odmisliti. Njen kolk je nepovratno poškodovan in po vsej verjetnosti ne bo nikoli več plesala. Njeno poklicno življenje in ves svet se v trenutku sesujeta, vendar se Darling noče sprijazniti s tem. Odloči se, da bo sama izurila in usposobila svojo namestnico, mlado baletko Polly, da bi uprizorila Giselle, ki je sama ne more. Ko Polly postane središče pozornosti in predmet Fransove poklicne naklonjenosti, se začne spreminjati tudi Darlingina čustvena uravnovešenost.
 • Igrajo: Danica Curcic, Gustaf Skarsgård, Ulrich Thomsen, Astrid Grarup Elbo, Režija: Birgitte Stærmose