TV spored TV SLO 1


25. maj 2018 - 31. maj 2018
15:35 Profil: Marta Vahtar
 • Tokrat bo gostja Profila krajinska arhitektka in specialistka za upravljanje z vodami Marta Vahtar, soavtorica slovenskega paviljona na arhitekturnem bienalu v Benetkah. Voditeljica: Ksenija Horvat
16:05 Durrellovi (I.) (1/6) - britanska nadaljevanka, ponovitev
 • The durrells i., 1. sezona, 1. del, 46 min
 • scenarij: Simon Nye režija: Steve Barron, Roger Goldby v glavnih vlogah: Keeley Hawes, Milo Parker, Josh O'Connor, Daisy Waterstone, Ulric von der Esch, Lucy Black, Yorgos Karamihos, Alexis Georgoulis, Leslie Caron, Callum Woodhouse Zabavna nadaljevanka, kot nalašč za poletne dni, je posneta po literaturi Geralda Durrella (The Corfu Trilogy) in se dogaja leta 1935. Durrellovi so nekoliko nenavadna in kaotična družina. Mati, vdova Louisa Durrell, ima štiri otroke, stare od 11 do 21 let, in obremenjuje jo vsakdanja skrb, kako preživeti. V enem od družinskih prepirov sin navrže, da bi morali živeti na grškem otoku Krf. Ko ga izključijo iz šole, mama spozna, da tako ne gre več. Odidejo na Krf, kjer si nameravajo ustvariti novo življenje, a denar od prodane hiše zadošča le za poplačilo dolgov in za pot. Krf je seveda drugačen kot so si ga predstavljali. Sledi spoznavanje domačinov, drugačnega načina življenja in vsakdanjih navad. Hitro spoznajo, da ne bo tako enostavno, da niso na počitnicah ter da bo treba poprijeti za delo. Ja, in vsi menijo, da je treba vdovi Louisi najti moža... 1. del Gospa Durrell je vdova s štirimi otroki, ki se zaradi finančne stiske leta 1935 preseli iz Anglije na grški otok Krf. Naporni otroci ji delajo sive lase, finančna stiska je še vedno prisotna. Najmlajši Gerry je nor na naravo in zbira vse sorte živali, od pajkov do pelikana. Starejša hči Margo se ima za tepko in misli le na moške. Najstarejši sin je nesojen pisatelj, drugorojenec pa ne gre nikamor brez orožja. Materi Louisi pri gospodinjstvu pomaga le Grkinja Lugaretzia, pri drugih opravkih pa prijazni Grki. Lousia kljub garanju in težavah otrok ne obžaluje selitve iz Anglije.
17:00 Poročila ob petih
 • V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10 Šport
 • Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:20 Nevarna Zemlja: Plazovi - britanska dokumentarna serija
 • Ledene gore v morjih, tornadi, severni in južni sij, strele, vulkani in snežni plazovi – BBC-jeva izobraževalna dokumentarna serija z izjemnimi posnetki in preprostimi studijskimi predstavitvami pojasnjuje naravne pojave, njihov nastanek in posledice, ki jih ti puščajo na pokrajini in ljudeh. Plazovi, 1. del: Na našem planetu lahko opazujemo mnogo veličastnih naravnih čudes, vendar je bilo dolgo skrivnost, kako in zakaj nastanejo. Dr. Helen Czerski preučuje anatomijo plazov, pri čemer si pomaga s posnetki zasutih očividcev in računalniško tomografijo. Tako znanost odkriva mikroskopske spremembe snega, ki povzročajo to nepredvidljivo nevarnost.
17:45 Popolna družina: Gustl je bolan - humoristična nanizanka
18:00 Kuharija na kubik: Ribji brodet - kuharska oddaja
 • Če ste mislili, da se ribji brodet kuha samo iz odpadnih delov rib in rakov, še ne obvladate kuharije na kubik! Brodet na kubik je namreč pripravljen iz prvovrstnih sestavin. Lignje v paradižnikovi omaki bomo napolnili s škampi, zraven postregli peteršiljev biskvit in škampov karpačo, v ustih pa nam bo hrustala tudi ocvrta polenta.
18:30 Ozare, premiera
 • ZMAGO GODINA: Osebno razmišljanje, ki ga avtor sam tudi interpretira. Nagovori se osredotočajo na bivanjska vprašanja s katerimi se srečujemo v vsakdanjem življenju.
18:35 Kalimero: Skrivni ogled - risanka, ponovitev
 • Novi film Spretnega Roka bodo začeli predvajati na dan, ko mora Valentinček s starši na počitnice, zato Kalimero prosi gospoda Pevca, da Valentinčku omogoči predogled. Eden od filmskih kolutov pa se odkotali v DoVinčijev mlin, kjer ga zmešalnik barv spremeni iz barvnega v črno-belega.
18:45 Vila Mila: Ker jaz tako hočem - risanka, ponovitev
 • Maks bi rad kupil novi strip, a mora čakati, da bo mama končala z delom in ga bo lahko peljala v trgovino. Maks pa je neučakan in si izmišljuje vse mogoče, da bi takoj prišel do stripa. Vmeša se vila Mila in mu pokaže, da se potrpežljivost izplača.
18:50 Živalski čira čara - risanka, ponovitev
 • Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.
18:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
19:00 Dnevnik
 • Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:25 Utrip
 • UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.
19:45 Šport
 • Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00 Nuša Derenda: Čez 20 let, 1. del - koncert
 • V razprodani Gallusovi dvorani Cankarjevega doma je priljubljena vseslovenska pevka Nuša Derenda obeležila 20 let samostojnega glasbenega delovanja in obiskovalce navdušila z glasom, plesnim šovom in bogatim naborom skladb, vse do največjih hitov, zabavnih vložkov ter njej zelo dragih gostov. Tako je z odlično interpretacijo ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija ter njene spremljevalne skupine predstavila skladbe svojih začetkov, narodno zabavne skladbe, se dotaknila kabareta ter zaključila skladbami, ki so zaznamovale njene nastope na Emi in Eurosongu. Predstavila pa je tudi dve novi skladbi – balado Naj mi dež napni dlan in Usojena. Na odru so se ji pridružili: sin Matevž Derenda v skladbi Unforgettable, Frenk Derenda v skladbi Sanjam o domovini, Mojmir Sepe, ki je za izvedbo skladbe Poletna noč za dirigentsko paličico zamenjal Patrika Grebla, mladinska pevska zbora O.Š. Artiče in Brežice, mešani pevski zbor Viva iz Brežic ter plesalci Pro dance Studia. Posebno nadgradnjo pa je dodal tudi povezovalec koncerta Tilen Artač, ki je za to priložnost prevzel različne vloge voditeljev TV oddaj. Tokrat si lahko ogledate 1. del koncerta
21:05 Lov (III.) (2/6) - britanska nadaljevanka
 • The fall iii., 3. sezona, 2. del, 59 min
 • Stella mora zaradi streljanja na zagovor k varuhinji človekovih pravic, Jim pa na notranji nadzor. Jim poskuša izvleči iz Stelle, zakaj je v svojo ekipo vzela Andersona, in ni zadovoljen z njeno razlago. Katie se kljub prepovedi namesto na izpite odpravi v bolnišnico, da bi našla Paula. Rose sluti, da je Paul nekje v njeni bližini in hoče zapustiti bolnišnico. Paula ponovno operirajo.
22:15 Poročila
 • V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
22:25 Šport
 • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:35 Vreme
 • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:40 Najsrečnejši dan Ollija Mäkija, film
 • Leto produkcije: 2016 Država: Finska, Nemčija, Švedska Žanr: biografska drama Režija: Juho Kuosmanen Scenarij: Mikko Myllylahti, Juho Kuosmanen Igrajo: Jarkko Lahti, Oona Airola, Eero Milonoff Piše se leto 1962. Finski boksar Olli Mäki se pripravlja na tekmo za naziv svetovnega prvaka v peresno lahki kategoriji. Nadarjeni, a skromni mladenič iz malega mesta nenadoma postane veliki up svoje dežele in naenkrat so vse oči uprte vanj. Vse, kar mora storiti, je izgubiti nekaj kilogramov in se osredotočiti na boj. A tu je le ena težava: Olli se je ravno zaljubil. Film, ki ga je navdihnila resnična zgodba znanega finskega boksarja, se izogne vsem klišejem športnega filma in namesto tega ponudi toplo, duhovito in neizmerno romantično odo ljubezni. Dobitnik nagrade v sekciji Posebni pogled na festivalu v Cannesu leta 2016.