TV spored TV SLO 1


3. julij 2020 - 9. julij 2020
19:55 Vreme, ponovitev
  • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:05 Bolno srce, film
  • Prijeten, zabaven in izjemno topel film je bil leta 2017 med najbolj gledanimi domačimi filmi na nemškem trgu. Lenny je tipičen razvajen mladenič iz hipsterske generacije – ves čas le zabava in očetova kreditna kartica, brez limita, seveda. Vendar nekega večera ob prihodu domov z avtom pristane naravnost v domačem bazenu. Očetu, priznanemu srčnemu kirurgu, je vsega dovolj in sinu postavi ultimat – ali bo skrbel za njegovega najstniškega pacienta ali pa bo kreditna kartica blokirana za vekomaj in bo s tem tudi konec razsipnega življenja. Lenny nima prav veliko izbire, zato sprejme ponudbo. Prvi stik z mladim pacientom, Davidom po imenu, seveda ni obetaven, predvsem zato ne, ker skupaj trčita dva svetova – Davidov, ki je omejen na operacijske sobe, in Lennyev svet nočnega glamurja. Sčasoma pa se med njima le splete prijateljstvo; David Lennyu vsadi razmislek o minljivosti življenja, Lenny Davidu pomaga pri odkrivanju sladkosti najstniškega obdobja – kul obleke, klubske zabave in odnosi s puncami. Največja preizkušnja na obzorju je seveda ljubezenskega značaja – kako bo Davidovo šibko srce preneslo srečanje z njegovo dopisno prijateljico? Originalni naslov: DIESES BESCHEUERTE HERZ Leto produkcije: 2017 Država: Nemčija Žanr: dramedija Režija: Marc Rothemund Scenarij: Maggie Peren in Andi Rogenhagen po knjigi Daniela Meyerja in Larsa Amenda Igrajo: Elyas M'Barek, Philip Schwarz, Nadine Wrietz, Uwe Preuss
21:50 Poročila
  • V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
22:00 Šport
  • Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:05 Vreme
  • Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:10 Deklina zgodba (III.) (2/13) - ameriška nadaljevanka
  • The handmaid's tale (iii.), 3. sezona, 2. del, 49 min
  • June pošljejo k novemu poveljniku, Lawrenceu, ki je Emily pomagal pobegniti. Emily in otrok ob prihodu v Kanado opravita zdravniški pregled. Emily se poveže z Juninim možem Lukom in Moiro, ki jo povabita na večerjo. Emily nima poguma, da bi poklicala ženo. Gilead hoče ponovno zavzeti Chicago. Teta Lydia je preživela Emilyjin napad in obišče June pri novem poveljniku. June ugotovi, da marti pri poveljniku Lawrenceu delujeta v odporniškem gibanju. Serena se po zažigu družinske hiše zateče k materi.
23:10 Sedmi pečat: V Ciambri, film
  • A Ciambra, 2017, kriminalni, 113 min, IMDb ocena: 6.9
  • Naturalistično, psevdodokumentarno posnet film, ki nam odpre vpogled v romsko dušo, v slogu Kusturice, Gatlifa in Petrovića. Izvršni producent je bil Martin Scorsese. Režiser s prikazom odraščanja v romski skupnosti na jugu Italije, ki je nastal po dolgotrajnem proučevanju življenja v etnično mešanem okolju, pogumno odstira pogled v svet, ki je običajno skrit našim očem. Pio, ki živi v majhni romski skupnosti v Kalabriji, si želi čim prej odrasti. Pri štirinajstih popiva in kadi ter na vsakem koraku sledi starejšemu bratu Cosimu, od katerega se postopoma uči, kako preživeti in se čim bolje znajti na ulici. Ko Cosima in očeta aretirajo, mora Pio poskrbeti za družino. Prevzame bratov položaj in dokaže, da je vsaj tako dober kot on. A kaj, ko vse ne gre po načrtih in nepričakovani dogodki od njega zahtevajo odgovornost in odločitve, na katere še ni pripravljen … Originalni naslov: Leto produkcije: 2017 Država: Italija, Brazilija, Francija, ZDA Žanr: drama Režija: Jonas Carpignano Scenarij: Jonas Carpignano Igrajo: Pio Amato, Koudous Seihon, Damiano Amato, Francesco Pio Amato, Iolanda Amato

več
Sedmi pečat: V Ciambri, film