TV spored TV3 MEDIAS


22. maj 2022 - 28. maj 2022
15:10 Hitlerjev obisk Maribora, 2020
  • Maribor je edino mesto nekdanje Jugoslavije, ki ga je obiskal Adolf Hitler. Čeprav ne bomo nikoli povsem zanesljivo vedeli, zakaj se je Hitler odločil za obisk Maribora, se zdi, da je bila odločitev zelo verjetno posledica posebnega pomena, ki ga je Maribor zanj imel. Tako hitro kot ga je vzel za svojega, ga je v poslednjem obdobju vojne želel tudi uničiti. Na koncu pa so ga z namenom uničenja nemškega okupatorja bombardirali zavezniki, katerih bombe so popolnoma porušile ali poškodovale skoraj polovico zgradb v mestu, brez strehe nad glavo pa je ostalo več kot 4200 Mariborčanov….
16:30 Vaše zdravje, naša skrb
17:30 TOP 4, 2022
18:00 Klepet ob kavi, 2022
  • Več kot 70-letna Emilija Pavlič, ki v svoji kuhinji ne tolerira predelanih, nesezonskih in uvoženih sestavin, bo v tokratni oddaji pripravljala obrok, ki ga poustvarite vsi tisti s težavami z aknami. V nadaljevanju pa tudi nekaj ključnih informacij o parazitih – povzročiteljih več kot 80 % bolezni. Kako se jih znebiti naravno in brez tveganj?
18:50 Kdor zna, zna, 2022
19:15 Faktor, 2022
  • Voditelj in urednik oddaje Aljuš Pertinač s komentatorji osvetljuje aktualne dogodke v družbi z različnih strani. Provokativna in poglobljena debata dokazuje, da lahko na vsako stvar gledamo iz različnih strani, kompetentni sogovorniki pa pogosto razkrivajo stvari, ki se skrivajo v ozadju, a so še kako pomembne za naša življenja. V času, ko ne manjka anonimnežev, ki splet uporabljajo kot orodje za blatenje svojih nasprotnikov, je še kako pomembna oddaja, ki dokazuje, da lahko tudi ljudje z nasprotnimi mnenji sodelujejo v konstruktivni debati, ki je za gledalce izjemno zanimiva.
20:00 Mladi zdravniki na preizkušnji, 2020
  • Izhodsezona 6, epizoda 32In aller Freundschaft - Die jungen Ärzte - Ben Ahlbeck prevzame glavno skrb za vodjo tveganja Amona Maya. Ko se ekipi pridruži specialistka Julia Berger, spozna nekdanjo pacientko centra za neplodnost. Po operaciji ga čaka presenečenje. Nenadoma mu nasproti stoji njegova žena Janina May, od katere se je ločil pred meseci - v 27. tednu nosečnosti. Nova pacientka doktorja Mattea Moreauja Lara Körner je prava borka, kar se starejšemu zdravniku zdi odlično, vendar tega nikoli ne bi priznal. Lara si je med boksanjem zlomila nos. Vendar to mlade ženske ne ustavi pri želji, da bi še naprej trenirala. Že dolgo živi z življenjsko nevarno diagnozo, vendar ne dovoli, da bi jo ovire na njeni življenjski poti spravile iz ravnotežja! Ko prof. dr. Karin Patzelt prosi Emmo Jahn in Eliasa Bährja, naj predstavita trenutno stanje raziskav, Emma ne meni, da je v celoti vključena v sodelovanje. Čas je, da nekaj spremenite. Izjemno priljubljena serija bo tudi v novi sezoni postregla z zanimivimi medicinskimi težavami, pa tudi zapleti na področju intimnih odnosov. Vsak del je zaključena celota z močnim sporočilom, tudi o tem, da smo močnejši, če si pomagamo, sodelujemo. V bolnici v Erfurtu je še vedno pestro. Mladi stažisti iz prvih sezon so zdaj že opravili izpit in so samostojni zdravniki, v ekipo pa je prišlo spet nekaj novih nadebudnih začetnikov. Dr. Julia Berger, ki zdaj v prvi vrsti pomaga svojim pacientom, ki si želijo otroke, je pred časom izvedela, da ima polsestro, zdaj pa se z Rebecco, ki je še stažistka, trudita za boljši odnos. Dr. Ben Ahlbeck je z Dr. Leylo Sherbaz dobil hčerko, zaradi katere bosta morala najti kompromis med delom in domom. Dr. Bahr ima vedno več odgovornosti, a kljub pohvalam še vedno dvomi o sebi, čeprav se po drugi strani zna postaviti za svoje mlajše varovance, kadar gre dr. Moreau, ki je še vedno strah in trepet klinike, predaleč. Dr. Lindner še vedno upa, da bo osvojil ledeno princeso dr. Koshko. Mlada Emma pa je prava genialka, tako da jo Mikko in Tom včasih gledata občudujoče, drugič pa kar malo zavistno ….
21:00 Zlati ključi, 2022
  • Ptuj - 1Voditeljica Suzana Bajrič se je tokrat odpravila v mesto z dolgo zgodovino, rojstni kraj boksarskega šampiona Dejana Zavca - Ptuj. Ptuj je ena od mestnih občin v Podravju. Središče občine je mesto Ptuj - osmo največje mesto v Sloveniji. Ptuj je zgrajen na križišču cest, ki so povezovale sončno Italijo s Panonsko nižino ter alpske doline z deželami Balkana. Že ob nastanku mu je bila zaradi pomembne lege določena usoda, da je bil večkrat vpleten v zgodovinske dogodke evropskega pomena. Ta usoda je Ptuj, sicer naše najslikovitejše celinsko mesto, obdarila tudi z najbogatejšo dediščino preteklosti. Naravne danosti so povzročile, da je na tem mestu zrasla prometno, strateško in gospodarsko pomembna naselbina, ki je odigrala opazno zgodovinsko vlogo tako na področju politike in uprave kot na področju umetnosti in kulture. V času rimskega imperija je bil Ptuj pomembno, mogočno mesto (Poetovio) in vojaška postojanka. Z vojaki iz vzhodnih dežel se je tukaj uveljavil mitraizem, perzijska vera s skrivnostnimi obredi, ki so se jih udeleževali le moški. Za začetek se je Suzana odpravila v mitrej, kjer je izvedela več o tej veri, nato pa se je lotila raziskovanja Term Ptuj, ki veljajo za ene največjih term v Sloveniji, predvsem po površinah bazenov in drugih vodnih atrakcij (na voljo je skupaj 7 zunanjih bazenov s termalno vodo v skupni površini 3.500 m2 in največji sistem toboganov v Sloveniji), prav tako pa nudijo raznolike možnosti nastanitve. Tam je Suzana poskusila tudi wellness ritual z rimsko simboliko, saj so Rimljani zelo zaznamovali to mesto, zato se je kasneje Suzana odpravila še do Orfejevega spomenika. Marmornati spomenik so postavili v spomin Marku Valeriju Veru, ki je mestu Poetovio županoval v drugem stoletju. Pet metrov visok monolit še danes stoji na mestu, na katerem so ga dvignili Rimljani. Še več o rimskem obdobju pa je Suzana izvedela v rimskem kampu Poetovio. To je inovativni projekt prikaza življenja v starem Rimu. V okviru kampa so vsako leto organizirane rimske igre, ki časovno zajemajo dogodke in običaje rimskega Poetovia leta 69.
21:20 Potovalni vodniki, 2018
  • Zahodna Avstralijasezona 3, epizoda 8Travel Guides - Raj za enega je pekel na zemlji za drugega. . . Zabavni in zasvojljivi Vodniki po Avstraliji se vračajo z nekaterimi vašimi najljubšimi vodniki in novimi obrazi za raziskovanje novih krajev doma in v tujini. Pripnite si varnostni pas in se pripravite na vzlet, ko zelo različne skupine običajnih Avstralcev postanejo kritiki potovanj. V vsaki epizodi se bodo odpravili na iste enotedenske počitnice, kjer bodo poskusili hrano, nastanitev in si ogledali lokalne znamenitosti. Njihove dogodivščine vas bodo zabavale in presenetile, ko bodo brez zadržkov podali mnenje in svoje bivanje ocenili s petimi zvezdicami. V tej seriji so predstavljena potovanja po Evropi, Južni Afriki in Aziji ter nekateri najljubši avstralski počitniški kraji. Vendar je lahko za nekoga raj, za drugega pekel.
22:30 Vedeževalec Blaž
23:45 Hannibal, 2014
  • Igrajo: Mads Mikkelsen - Caroline Dhavernas - Hugh Dancy.
    sezona 2, epizoda 7Will je izpuščen iz Chiltona. Medtem pa odkritje Miriam Lass daje Jacku novo upanje pri iskanju morilca iz Chesapeaka.