TV spored HBO


23. november 2017 - 29. november 2017
13:00 Madonna: Turneja Rebel Heart, film
 • Madonna: Rebel Heart Tour, 2016, dokumentarni, IMDb ocena: 6.1
 • Koncert legendarne glasbene super-zvezdnice med nastopi po vsem svetu prinaša nove uspešnice in njene priljubljene klasike. Predstavo zaznamujejo še izjemni vizualni učinki, čudoviti kostumi in navdihujoča koreografija.Super-zvezdnica Madonna nas vedno znova spomni, kako zaslužen je njen status glasbene legende, in tokrat nas razveseljuje s svetovno turnejo Rebel Heart. Po vrsti deseti veliki niz mednarodnih koncertov, ki so ji prislužili naziv najuspešnejše solistične glasbenice vseh časov, bo ljubitelje pop kraljice navdušil z vsem, kar od takega dogodka pričakujejo: energične nastope, razkošne gledališke produkcije, izjemne vizualne učinke, čudovite kostume in navdihujočo koreografijo. Predstava, posneta na različnih prizoriščih med nastopi po vsem svetu, prinaša nove uspešnice in njene priljubljene klasike, ki so se za vselej zapisale v srca milijonov občudovalcev po vsem svetu ter vseh generacij.
 • , Režija: Nathan Rissman, Danny B. Tull

več
Madonna: Turneja Rebel Heart, film
15:00 Bournova zapuščina, film
 • The Bourne Legacy, 2012, akcijski, IMDb ocena: 6.7
 • Nadaljevanje zgodbe o skrivnostnem agentu Bournu povzdigne to serijo na višjo raven. Novi junak se zaplete v smrtonosno igro, ki so jo sprožili pretekli dogodki; s pomočjo genskih zmožnosti se mora boriti za življenje in razkriti zaroto. Režiser napetih trilerjev "Michael Clayton" in "Dvojna igra" prinaša nadaljevanje legende o skrivnostnem agentu Bournu, tokrat skozi oči in doživetja podobnega odpadniškega agenta Crossa (Jeremy Renner). Kot se izkaže, je bil Bourne zgolj vrh ledene gore spletk in zarot, zato skuša agencija uničiti vse sledi njihovega nezakonitega vohunskega programa. Na seznamu za uničenje je tudi tajni agent Cross, toda s pomočjo neverjetnih borilnih spretnosti in gensko določenih zmožnosti mu uspe pobegniti. Na begu pred odločnim vodjo čiščenja Byerjem skuša Cross ugotoviti lastno identiteto in razkriti dvolično početje svojih delodajalcev, ki ga hočejo na vsak način ustaviti.
 • Igrajo: Jeremy Renner, Rachel Weisz, Edward Norton, Stacy Keach, Oscar Isaac, Režija: Tony Gilroy

več
Bournova zapuščina, film
17:15 Filmi in zvezde IX., 47. del
 • Films And Stars Ix. (463) Ep. 47, 2017
 • Najnovejši filmi, največje zvezde, pregled novosti iz sveta filma ter vsakotedenske novice z velikih platen. Vse to in še več vas čaka v zabavni polurni oddaji "Filmi in zvezde". Hiter pregled najnovejših filmov in zvezdnikov, ki nastopajo v njih. Tedenska oddaja predstavlja redne rubrike iz zakulisja hollywoodske produkcije: intervjuje, dogodke po svetu, portrete igralcev in poročila z rdeče preproge. Vse to in še več vas čaka v zabavni polurni oddaji "Filmi in zvezde".
17:45 Rogue One: Zgodba vojne zvezd, film
 • Rogue One: A Star Wars Story, 2016, resničnostni, IMDb ocena: 7.4
 • V času velikih vojn skupina junakov pod vodstvom ubežnice Jyn Erso in uporniškega vohuna Cassiana Andorja združi moči na nevarni misiji, da bi ukradli načrte za Zvezdo smrti, uničevalno orožje novoustanovljenega Imperija.Filmsko podjetje Lucasfilm predstavlja prvi film v seriji "Vojna zvezd" s samostojno zgodbo: popolnoma novo, epsko pustolovščino "Rogue One: Zgodba vojne zvezd". V času sporov skupina nepričakovanih junakov pod vodstvom predrzne ubežnice Jyn Erso združi moči v uporniški misiji, v kateri morajo ukrasti načrte za najmočnejše uničevalno orožje novoustanovljenega Imperija, Zvezdo smrti. Eden izmed ključnih dogodkov v kronologiji "Vojne zvezd" zbere običajne ljudi, ki se odločijo za neverjetne podvige, s tem pa galaksiji in njenim zatiranim prebivalcem ponudijo novo upanje.
 • Igrajo: Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Riz Ahmed, Donnie Yen, Režija: Gareth Edwards

več
Rogue One: Zgodba vojne zvezd, film
20:00 Rojstvo naroda, film
 • The Birth Of A Nation, 2016, biografski, IMDb ocena: 6.3
 • Nat Turner je izobraženi suženj in pridigar na ameriškem Jugu pred državljansko vojno. V luči grozodejstev zoper njega, ženo Cherry in druge sužnje organizira upor zatiranih, v upanju, da bo temnopolte rojake povedel do svobode.Zgodba, ki so jo navdihnili resnični zgodovinski dogodki, spremlja Nata Turnerja (Nate Parker), izobraženega in pismenega sužnja ter pridigarja na ameriškem Jugu pred državljansko vojno. Njegov lastnik Samuel Turner (Armie Hammer), ki se znajde v finančnih težavah, sprejme Nedovo ponudbo o tem, da bi pridigal in tako pomagal podjarmiti neubogljive sužnje. Medtem ko je priča grozodejstvom, uperjenih proti sebi, svoji ženi Cherry (Aja Naomi King) in drugim sužnjem, Nat organizira upor zatiranih, v upanju, da bo temnopolte rojake povedel do svobode.
 • Igrajo: Nate Parker, Armie Hammer, Penelope Ann Miller, Jackie Earle Haley, Mark Boone Junior, Režija: Nate Parker

več
Rojstvo naroda, film
22:00 Smrt v temi, film
 • Don't Breathe (2016), 2016
 • Trije nepremišljeni mladi roparji vdrejo v hišo slepega starca, da bi prišli do njegovega denarja, vendar surovi stanovalec skriva grozljivo skrivnost – in še zdaleč ni tako nebogljen, kot so zmotno mislili.Mlada Rocky, ki si želi boljšega življenja zase in za svojo sestro, se sklene pridružiti ropu stare hiše v eni izmed propadajočih sosesk v predmestju Chicaga, katere stanovalec je premožni slepi starec. S fantom Moneyjem in njunim prijateljem Alexom se odločijo vdreti v hišo, vendar se njihovi nepremišljeni načrti strahovito izjalovijo, ko odkrijejo, da surovi stanovalec skriva neko grozljivo skrivnost – in da še zdaleč ni tako nebogljen, kot so zmotno mislili. Napadalci se v boju za življenje nenadoma spremenijo v žrtve.
 • Igrajo: Stephen Lang, Jane Levy, Dylan Minnette, Daniel Zovatto, Emma Bercovici, Režija: Fede Alvarez
23:30 Operacija Anthropoid, film
 • Anthropoid, 2016, biografski, IMDb ocena: 7.2
 • Po resnični "operaciji Anthropoid" posneta zgodba prikazuje atentat na Reinharda Heydricha; esesovskega generala, zadolženega za "dokončno rešitev židovskega vprašanja" ter za Hitlerjem in Himmlerjem najpomembnejšega moža tretjega rajha.Zgodba je posneta po dogodkih med resnično "operacijo Anthropoid", kar je bila šifra za atentat pripadnikov češkoslovaške tajne organizacije na visokega esesovskega častnika Reinharda Heydricha, vplivnega generala, zadolženega za "dokončno rešitev židovskega vprašanja" ter za Hitlerjem in Himmlerjem najpomembnejšega moža tretjega rajha. Pripoved spremlja posebna agenta iz češkoslovaške vojske v izgnanstvu, Josefa Gabčíka (Cillian Murphy) in Jana Kubiša (Jamie Dornan), ki se decembra 1941 s padalom spustita na okupirano ozemlje svoje domovine. S pičlimi podatki in omejeno količino opreme sredi Prage pod nemško oblastjo morata pripraviti načrt in izpeljati atentat na Heydricha. Nevarna in tvegana operacija bo za vselej spremenila obličje Evrope.
 • Igrajo: Cillian Murphy, Jamie Dornan, Charlotte Le Bon, Harry Lloyd, Toby Jones, Režija: Sean Ellis

več
Operacija Anthropoid, film