TV spored HBO


30. marec 2023 - 5. april 2023
10:05 Elvis, film
 • Elvis (2022), 2022, n/a, IMDb
 • Kinematografsko dramo o Elvisu (Butler) vidimo skozi zapleteni odnos z njegovim skrivnostnim menedžerjem polkovnikom Tomom Parkerjem (Hanks), kakor zgodbo pripoveduje slednji. Film prikazuje dinamiko tega odnosa v času več kot 20 let.Za oskarja nominirani vizionarski režiser Baz Luhrmann in studio Warner Bros. Pictures prinašata visokoproračunsko biografsko dramo, ki spremlja življenje in glasbo Elvisa Presleyja. V obeh osrednjih vlogah igrata Austin Butler in dobitnik oskarja Tom Hanks. Kinematografsko dramo o Elvisu (Butler) vidimo skozi zapleteni odnos z njegovim skrivnostnim menedžerjem polkovnikom Tomom Parkerjem (Hanks), kakor zgodbo pripoveduje slednji. Film prikazuje dinamiko tega odnosa v času več kot 20 let, od Presleyjevega vzpona k slavi do zvezdništva v spreminjajoči se kulturni krajini in izgubi nedolžnosti v Ameriki. V središču te poti je ena najpomembnejših oseb v Elvisovem življenju, Priscilla Presley (Olivia DeJonge).
 • Igrajo: Austin Butler, Tom Hanks, Helen Thomson, Richard Roxburgh, Olivia DeJonge, Režija: Baz Luhrmann

več
Elvis, film
12:40 Batman proti Supermanu: Zora pravice, film
 • Batman V Superman: Dawn Of Justice, 2016, akcijski, IMDb ocena: 6.4
 • Batman in Superman imata nasprotni stališči o tem, kakšen naj bo junak, ki varuje svet. Vendar se bosta morala soočiti s še večjo grožnjo, ki jo je vnovič ustvaril zlobni milijarder Lex Luthor.Priznani režiser Zack Snyder prinaša priredbo stripa z Benom Affleckom v vlogi Batmana ter Henryjem Cavillom v vlogi Supermana, ki se prvič soočita na filmskem platnu. Po uničenju Metropolisa, ki ga je povzročil boj Supermana z generalom Zodom, se je človeštvo razdelilo na dva pola: prvi v Supermanu vidijo up na boljšo prihodnost, drugi pa so prepričani, da njegova nadnaravna moč predstavlja neizbežno nevarnost. Med slednjimi je tudi Bruce Wayne, ki se odloči kot Batman upreti jeklenemu možu, njun boj pa se sprevrže v divji spopad zagrenjenosti in maščevanja. Zlobni Lex Luthor njun boj izkoristi za stvaritev lastnega orožja, zato morata junaka najti način, kako premagati zamere in združiti moči, na pomoč pa jima priskoči tudi odločna junakinja Wonder Woman.
 • Igrajo: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Režija: Zack Snyder

več
Batman proti Supermanu: Zora pravice, film
15:10 Matrica: Obuditev, film
 • The Matrix Resurrections, 2021, akcijski, IMDb ocena: 5.7
 • Da bi ugotovil, ali je njegova resničnost prava ali miselni konstrukt, mora Neo spet slediti belemu zajčku. Zdaj že ve, kaj mora storit, ne pa tudi tega, da je Matrica zdaj močnejša in bolj nevarna kot kadarkoli doslej.Da bi ugotovil, ali je njegova resničnost prava ali miselni konstrukt, mora Neo spet slediti belemu zajčku. Zdaj že ve, kaj mora storit, ne pa tudi tega, da je Matrica zdaj močnejša in bolj nevarna kot kadarkoli doslej.
 • Igrajo: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Jonathan Groff, Režija: Lana Wachowski

več
Matrica: Obuditev, film
17:35 Hollywood: Na snemanju XX., 13. del
 • Hollywood On Set Xx. Ep. 13, 2023
 • Vsakotedenski pregled zakulisja najnovejših filmov s posnetki odsekov zgodb ter intervjuji z igralci in s filmskimi ustvarjalci.Vsakotedenski pregled zakulisja najnovejših filmov z ekskluzivnimi posnetki zgodb. Vsak del oddaje predstavi tri filmske celovečerce, ki prihajajo na velika platna, ter igralce in filmske ustvarjalce, ki so zaslužni zanje.
18:05 Uncharted, film
 • Uncharted, 2022, akcijski, IMDb ocena: 6.3
 • Neustrašnega mladega tatu zaposli lovec na zaklade Victor Sullivan, da bi našel bogastvo Ferdinanda Magellana, ki ga je pred 500 leti izgubila hiša Moncada. Iskanje postane nevarno, ko se boju pridruži neusmiljeni Moncada.Izkušeni lovec na zaklade Victor "Sully" Sullivan (Mark Wahlberg) zaposli neustrašnega mladega tatu Nathana Draka (Tom Holland), da bi našel bajeslovno bogastvo, ki ga je nakopičil Ferdinand Magellan in ga je pred 500 leti izgubila hiša Moncada. Kar se za dvojico začne kot rop, postane dirka po vsem svetu, da bi našla zaklad pred neusmiljenim Santiagom Moncado (Antonio Banderas), ki verjame, da sta on in njegova družina zakonita dediča tega premoženja. Če bosta Nate in Sully uspela razvozlati namige in sledi ter razrešiti eno najstarejših skrivnosti na svetu, bosta našla 5 milijard dolarjev vreden zaklad in morda celo Natovega izgubljenega brata ... a samo, če se bosta naučila sodelovati.
 • Igrajo: Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas, Sophia Ali, Tati Gabrielle, Režija: Ruben Fleischer

več
Uncharted, film
20:00 Beli lotos II., 7. del
 • The White Lotus Ii. Ep. 07, 2022
 • Albie prosi Dominica za karmično plačilo, da bi pomagal Lucii. Tanya se naveliča Quentinovih izgovorov. Ethan se sooči s Camom. Valentina sklene dati Mii priložnost.Albie prosi Dominica za karmično plačilo, da bi pomagal Lucii. Tanya se naveliča Quentinovih izgovorov. Ethan se sooči s Camom. Valentina sklene dati Mii priložnost.
 • Igrajo: Jennifer Coolidge, Aubrey Plaza, Theo James, Meghann Fahy, Will Sharpe, Režija: Mike White
21:20 Popolni spomin, film
 • Total Recall (2012), 2012
 • Tovarniškemu delavcu Douglasu Quaidu se zdi umski izlet kot popoln dopust: resnični spomini na življenje super-vohuna. Ko se zahtevni postopek srhljivo izjalovi, se mora Quaid podati na beg.Akcijski triler o relativnosti resničnosti in spomina je navdihnila slavna novela We Can Remember It For You Wholesale avtorja Philipa K. Dicka. Dobrodošli v Rekallu, podjetju, v katerem sanje spremenijo v pristne spomine. Čeprav ima tovarniški delavec Douglas Quaid (Colin Farrell) prelepo ženo (Kate Beckinsale), ki jo iskreno ljubi, se mu "umska potovanja" zdijo kot popoln dopust, na katerem bi lahko pozabil na naporen vsakdan – "spomini" na življenje supervohuna bi bili lahko prav tisto, kar potrebuje. Ko se zahtevni postopek srhljivo izjalovi, se mora Quaid podati na beg pred policijo pod vodstvom Cohaagena (Bryan Cranston). Zaupati ne more nikomur, zato se spajdaši z bojevito upornico (Jessica Biel), ki dela za vodjo podtalnega odpora (Bill Nighy). Meja med resničnostjo in domišljijo je vse bolj zabrisana, usoda njegovega sveta pa visi na nitki; bo Quaid odkril svojo pravo identiteto, pravo ljubezen in pravo usodo?
 • Igrajo: Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel, Bryan Cranston, Bill Nighy, Režija: Len Wiseman
23:20 Zakleti: Zadnji ključ, film
 • Insidious: The Last Key, 2018, grozljivka, IMDb ocena: 5.7
 • V četrtem delu serije "Zakleti" se parapsihologinja Elise Rainier (Lin Shaye) sooči s svojo najstrašnejšo in najbolj osebno izkušnjo, potem ko se vrne v rodni kraj ter svoj dom iz otroštva, kjer se je začela groza.Ustvarjalci serije grozljivk "Zakleti" prinašajo najstrašnejše poglavje te franšize. V napeti zgodbi se Lin Shaye vrača v vlogi parapsihologinje Elise Rainier, ki se vrne v rodni kraj ter svoj nekdanji dom, da bi se soočila z demoni, ki so ga obsedali, njo pa mučili že od otroštva. S pomočjo sodelavcev Specsa in Tuckerja bo morala Elise globlje v nepredvidljivi peklenski svet "onkraj", da bi razrešila staro skrivnost in se zoperstavila svojemu največjemu strahu.
 • Igrajo: Lin Shaye, Leigh Whannell, Angus Sampson, Kirk Acevedo, Caitlin Gerard, Režija: Adam Robitel

več
Zakleti: Zadnji ključ, film