TV spored KINO


17. januar 2020 - 23. januar 2020
17.30 Angeli in demoni, film
 • Angels & Demons, 2009, akcijski, 150 min, IMDb ocena: 6.7
 • Po papeževi smrti namestnik Patrick McKenna nadzoruje priprave na njegov pogreb in začasno upravlja apostolski sedež. Kardinal Strauss in ostali kolegij kardinalov izbirajo novega papeža. Obenem odjekne novica o ugrabitvi štirih kardinalov in kraji visoko eksplozivne snovi, ki je zdaj nekje v Vatikanu. Če je do polnoči ne najdejo, bo eksplodirala in sveto državo spremenila v prah. Inšpektor Olivetti na pomoč pokliče ameriškega profesorja Roberta Langdona. Ta hitro ugotovi, da za zaroto stojijo iluminati.
 • Igrajo: Tom Hanks, Ewan McGregor, Ayelet Zurer, Stellan Skarsgard, Pierfrancesco Favino, Režija: Ron Howard

več
Angeli in demoni, film
20.00 Oceanovih 12, film
 • Ocean's Twelve, 2004, kriminalni, 130 min, IMDb ocena: 6.5
 • Danny Ocean in njegova skupina se ponovno zbere, da bi ponovila uspeh izpred let, ko jim je z enim samim drznim in do potankosti načrtovanim ropom uspelo ukrasti vrtoglavo vsoto denarja. Oropali so podjetnika Terryja Benedicta in iz njegove igralnice odnesli vse do zadnjega centa. Danny sedaj živi umirjeno življenje z ženo Tess. Toda nekdo je njega in njegove prijatelje izdal Benedictu, ki seveda zahteva, da mu vrnejo nazaj vse, kar so mu ukradli. Do zadnjega centa in to z obrestmi vred. Na razpolago imajo dva tedna. Danny mora tako ponovno zbrati svojo staro ekipo. Tokrat se odpravijo v Evropo.
 • Igrajo: George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Catherine Zeta-Jones, Matt Damon, Andy Garcia, Bernie Mac, Casey Affleck, Bruce Willis, Režija: Steven Soderbergh

več
Oceanovih 12, film
22.10 Mrtvec na begu, film
 • Dead Man Running, 2009, akcijski, 100 min, IMDb ocena: 6.0
 • Potem ko ga na cedilu pusti več klientov, ki mu dolgujejo veliko denarja, se mafijec Thigo odloči, da bo stvari vzel v svoje roke. Odpotuje v London, kjer bo dolžnika Nicka postavil za zgled vsem ostalim. Če mu Nick v 24 urah ne bo vrnil sto tisoč dolarjev, ki mu jih dolguje, bo po njem. Da bi izpolnil obljubo, Thigo vzame za talko Nickovo mamo, ki je na invalidskem vozičku. Nicku, ki je brez prebite pare, ne preostane drugega, kot da se poda na lov za denarjem in pri tem uporabi vso svojo domišljijo.
 • Igrajo: Clint Koroan, Fredi 'Kruga' Nwaka, 50 Cent , Ashley Walters, Režija: Alex De Rakoff

več
Mrtvec na begu, film
23.50 Platoon - vod smrti, film
 • Platoon, 1986, drama, 125 min, IMDb ocena: 8.1
 • Film prikazuje pehotno vojaško enoto, ki jo sestavlja 30 mladih fantov. Prikazuje njihove psihe in travme med vojno v Vietnamu, njihovo vsakodnevno borbo za preživetje sredi grozljivega nasilja in norega bojevanja, odkriva borbo med dobrim in zlim v skupini in nazorno pokaže, kaj v resnici pomeni biti vojak v Vietnamu. Vsekakor gre za enega najbolj prepričljivih prikazov grozljivih dogajanj iz vietnamske vojne. Film je bil nagrajen z oskarjem za najboljši film in režijo.
 • Igrajo: Tom Berenger, Willem Dafoe, Charlie Sheen, Forest Whitaker, Johnny Depp, Režija: Oliver Stone

več
Platoon - vod smrti, film