TV spored KINO


23. februar 2020 - 29. februar 2020
11.25 Pepelkina zgodba, film
 • Cinderella Story: If the Shoe Fits, 2016, družinski, 100 min, IMDb ocena: 5.8
 • Mlada Tessa je talentirana pevka in plesalka, ki dela v očetovi garaži in mora prenašati trpinčenje svoje krute mačehe. Ko njeni zlobni polsestri prejmeta vabilo na avdicijo za muzikal o Pepelki, ju Tessa spremlja kot osebna asistentka. Odloči se, da bo poslušala svoje srce in skušala uresničiti svoje sanje. S pomočjo vizažistke se Tessa pod krinko udeleži avdicije, toda njena spletkarska mačeha jo prepozna...
 • Igrajo: Sofia Carson, Jennifer Tilly, Thomas Law, Amy Louise Wilson, Jazzara Jaslyn, Režija: Michelle Johnston

več
Pepelkina zgodba, film
13.05 Vihar vseh viharjev, film
 • Perfect Storm, 2000, akcijski, 145 min, IMDb ocena: 6.4
 • Film je posnet po osupljivi resnični zgodbi. Pripoveduje o skupini pogumnih ribičev, ki vsak dan v boju z nepredvidljivo naravo tvegajo življenja. Njihove največje bojazni se uresničijo, ko jih na odprtem morju pričaka vihar vseh viharjev, najhujša nevihta v zgodovini. Billy Tyne, kapitan ribiške ladje Andrea Gail, v želji za dobrim ulovom odpluje daleč na odprto morje, čeprav sliši opozorila o bližajočem se viharju. Ne ve pa, da čez Atlantik naravnost proti dvema drugima vremenskima frontama drvi orkan in da se bo iz tega razvilo najstrašnejše neurje, kar ga pomnijo ljudje.
 • Igrajo: George Clooney, Mark Wahlberg, Diane Lane, William Fichtner, John C. Reilly, Režija: Wolfgang Petersen

več
Vihar vseh viharjev, film
15.30 Jackie Chan: Prvi udarec, film
 • Jackie Chan's First Strike, 1997, akcijski, 100 min, IMDb ocena: 6.6
 • Hongkonški policist Jackie Chan sprejme preprosto nalogo. Paziti mora na osumljenko Natasho med njenim potovanjem v Rusijo. Na cilju Jackie v Natashinem vedenju ne opazi nič nenavadnega in je prepričan, da je svoje opravil, dokler se Natasha ne sreča s svojim ljubimcem, nevarnim preprodajalcem orožja, ki sliši na ime Tsui. Jackie med številnimi akcijsko-komičnimi zapleti sledi Tsuiju, Natashi in še kupu drugim nepridipravom, da bi se dokopal do ukradene jedrske konice in tako rešil svet.
 • Igrajo: Jackie Chan, Jackson Liu, Annie Wu, Bill Tung, Režija: Stanley Tong

več
Jackie Chan: Prvi udarec, film
17.10 Harry Potter in kamen modrosti, film
 • Harry Potter and the Sorcerer's Stone, 2001, avantura, 170 min, IMDb ocena: 7.6
 • Harry Potter je najbolj priljubljen čarodej na svetu in je sirota. Staršev se ne spomni, živi pa z neprijaznimi sorodniki. Sprva nima nobenega razloga, da bi se veselil prihajajočega enajstega rojstnega dne, potem pa presenečen izve, da je v resnici čarovnik! Tako ga povabijo na legendarno čarovniško akademijo Bradavičarko. Harry brez oklevanja ujame nenavaden ekspresni vlak, ki ga odpelje tja. S tem zapusti svet bunkeljnov in se pridruži vrstnikom, ki znajo prav tako čarati. Njegova najboljša prijatelja postaneta Hermiona Granger in Ron Weasley. Vsi trije se zapletejo v razburljivo pustolovščino, nazadnje pa Harry izve še resnico o svojih pokojnih starših.
 • Igrajo: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Richard Harris, Alan Rickman, Režija: Chris Columbus

več
Harry Potter in kamen modrosti, film
20.00 Butec in butec, film
 • Dumb and Dumber, 1994, komedija, 115 min, IMDb ocena: 7.3
 • Lloyd in Harry sta najboljša prijatelja. Znana sta po tem, da je eden bolj zabit od drugega. Harry se ukvarja z vzrejo psov, Lloyd pa si kruh služi kot šofer limuzine. Nekega dne v njegovo vozilo vstopi lepa Mary Swanson in mu naroči, da jo odpelje na letališče. Lloyda njena lepota popolnoma prevzame in ko Mary na letališču pusti kovček, ji ga hoče na vsak način vrniti. Seveda ne ve, da je Mary v kovčku ugrabiteljem pustila odkupnino za moža. In tako se fanta odpravita na dolgo pot v Aspen, da bi Mary vrnila kovček. Seveda pa ne vesta, da so se za njima odpravili tudi gangsterji, da bi dobili svoj kovček.
 • Igrajo: Jim Carrey, Jeff Daniels, Lauren Holly, Teri Garr, Režija: Peter Farrelly

več
Butec in butec, film
21.55 10.000 pr. n. št., film
 • 10,000 BC, 2008, akcijski, 115 min, IMDb ocena: 5.1
 • V filmu, ki se dogaja 10.000 let pred našim štetjem, spremljamo mladega lovca na mamute D'Leha, člana neustrašnega plemena lovcev, ki živijo v taboru Yaghal. Ko skrivnostni jezdeci napadejo njegov tabor in ugrabijo lepo Evolet, v katero je D'Leh zaljubljen, se mladenič odloči, da jo bo poiskal. Zbere manjšo skupino lovcev in se z njimi odpravi proti jugu, kjer namerava obračunati s krvoločnimi jezdeci in rešiti Evolet.
 • Igrajo: Steven Strait, Camilla Belle, Cliff Curtis, Joel Virgel, Režija: Roland Emmerich

več
10.000 pr. n. št., film
23.50 Skrivnostna sled, film
 • Prestige, 2006, drama, 145 min, IMDb ocena: 8.5
 • Rupert Angier in Alfred Borden sta slavna londonska čarovnika, ki poleg izrednih spretnosti, očarljivosti in talenta posedujeta tudi močno tekmovalno žilico. Njuno rivalstvo zaenkrat ni ušlo nadzoru, toda kmalu se vse spremeni. Nekega dne Alfred izvede osupljivo iluzijo, za katero se zdi, da zanjo ne obstaja nobena logična razlaga. Razjarjeni Rupert je odločen, da bo odkril najgloblje skrivnosti svojega tekmeca. Njun odnos se tako spremeni v goreče sovraštvo, ki ju popolnoma prevzame in slabo vpliva na njuno poklicno ter zasebno življenje.
 • Igrajo: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Scarlett Johansson, Režija: Christopher Nolan

več
Skrivnostna sled, film