TV spored KINO


15. avgust 2018 - 21. avgust 2018
15.10 Mehikanka, film
 • Mexican, 2001, avantura, 135 min, IMDb ocena: 6.1
 • Mehikanka je znamenita mehiška pištola, ki jo je nekoč nek Mehikanec naredil za hčerkinega ženina. Ker pa ni hotel prisluhniti njenemu srcu, so vsi kandidati za ženitev pri veliki predaji nesrečno končali zaradi mehikanke. Neprecenljiva pištola očara tudi Američane. Mafija v Mehiko pošlje Jerryja Welbacha. Zagrozijo mu s smrtjo, njegovo prepirljivo dekle Samantha pa s prekinintvijo njune zveze. Jerry se seveda odloči za Mehiko, kjer počasi pride do spoznanja, da se pištole zares drži prekletstvo, kajti nič ne gre tako, kot bi moralo. Poklicni morilec ugrabi Samantho in jo pripelje v Mehiko, da bi z njo izsiljeval Jerrja. Bo znamenita mehikanka končno komu prinesla srečo?
 • Igrajo: Brad Pitt, Julia Roberts, James Gandolfini, J.K. Simmons, David Krumholtz, Režija: Gore Verbinski

več
Mehikanka, film
17.25 Brodolom, film
 • Cast Away, 2000, avantura, 155 min, IMDb ocena: 7.8
 • Chuck Noland je sistemski inženir kurirske službe. Zaradi službenih obveznostih je stalno na poti v najbolj oddaljene kraje in proč od življenjske sopotnice Kelly. Tako mora Chuck na božični večer sredi večerje hitro na letalo. Nekje sredi Pacifika letalo strmoglavi v morje. Chuck čudežno preživi in se reši na samoten tropski otok, kjer se mora soočiti s preživetjem in samoto. Po štirih letih se povsem spremenjen vrne nazaj med ljudi, kjer se je tudi marsikaj spremenilo.
 • Igrajo: Tom Hanks, Helen Hunt, Paul Sanchez, Lari White, Chris Noth, Režija: Robert Zemeckis

več
Brodolom, film
20.00 Misija: Nemogoče, film
 • Mission Impossible 1, 1996, akcijski, 105 min, IMDb ocena: 7.1
 • Ethan Hunt je poklicni vohun. Preprečiti mora krajo diskete, kjer so zapisana imena vseh ameriških dvojnih agentov. Če bi se ti podatki znašli v napačnih rokah, bi bili agentje v nevarnosti. Ethanu pomaga ekipa zvestih sodelavcev in med opravljanjem naloge se vsi skupaj znajdejo v pasti. Večina sodelavcev umre, Ethanu pa se uspe rešiti, zato ga ožigosajo za izdajalca. Kolegi se obrnejo proti njemu, poleg tega ga zasledujejo neznanci. Ethan kljub vsemu ohrani trezno glavo in začne iskati pravega izdajalca.
 • Igrajo: Tom Cruise, Emmanuelle Beart, Jon Voight, Vanessa Redgrave, Režija: Brian De Palma

več
Misija: Nemogoče, film
21.45 Misija: Nemogoče 2, film
 • Mission Impossible 2, 2000, akcijski, 125 min, IMDb ocena: 6.1
 • V drugem filmu Misija: Nemogoče se Tom Cruise kot agent Ethan Hunt znajde sredi mednarodne spletke. Z računalniškim genijem Lutherjem potuje od Avstralije do Španije, da bi zaustavil nekdanjega sodelavca Seana Ambrosea, ki hoče s pomočjo nevarnega virusa izpeljati smrtonosen načrt. Ethan se po pomoč zateče k Seanovi bivši ljubimki, osupljivo lepi tatici Nyah Hall. Ne mine dolgo, ko se tudi sam nepričakovano zaljubi vanjo. Film poleg odlične igralske zasedbe in režije odlikujejo še osupljivi posebni efekti in glasba.
 • Igrajo: Tom Cruise, Thandie Newton, Dougray Scott, Ving Rhames, Rade Šerbedžija, Režija: John Woo

več
Misija: Nemogoče 2, film
23.50 Misija: Nemogoče 3, film
 • Mission Impossible 3, 2006, akcijski, 130 min, IMDb ocena: 6.9
 • Ethana Hunta na začetku filma srečamo kot upokojenega agenta, ki uri svoje naslednike. S tem se mu tudi odpira možnost za normalno in umirjeno družinsko življenje, a tajni agenti se nikoli dokončno ne poslovijo od svojega dela. Tako je tudi z Ethanom, ki ga sedaj čaka nova naloga. Mlada agentka je med preiskovanjem psihopatskega preprodajalca orožja Owena Daviana ujeta in Ethan jo mora rešiti. Tako zbere ekipo zvestih prijateljev in se z njimi poda na divjo misijo, polno pasti, prevar in vratolomnih akcij.
 • Igrajo: Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman, Ving Rhames, Laurence Fishburne, Michelle Monaghan, Režija: J.J. Abrams

več
Misija: Nemogoče 3, film