TV spored CINEMAX


29. marec 2023 - 4. april 2023
21:50 Čudovita bitja, film
  • Beautiful Beings (aka. Berdreymi), 2022
  • Addi je najstnik, ki ga je vzgajala jasnovidna mati, in odloči se sprejeti ustrahovanega izobčenca v svojo skupino tujcev. Sami sebi prepuščeni fantje spoznavajo napadalnost in nasilje, učijo pa se tudi o zvestobi in ljubezni.Addi je najstnik, ki ga je vzgajala jasnovidna mati, in odloči se sprejeti ustrahovanega izobčenca v svojo skupino tujcev. Sami sebi prepuščeni fantje spoznavajo napadalnost in nasilje, učijo pa se tudi o zvestobi in ljubezni.
  • Igrajo: Birgir Dagur Bjarkason, Áskell Einar Pálmason, Viktor Benóný Benediktsson, Snorri Rafn Frímannsson, Anita Briem, Režija: Guðmundur Arnar Guðmundsson
23:55 Sreča, film
  • Bliss/gluck, 2021
  • V svetu, kjer je ženstvenost redka dobrina, se prostitutki zaljubita druga v drugo. Skupaj doživita trenutek, ko se sreča zdi mogoča, vendar njuni skupni ljubezni grozijo drugačne zamisli o življenju.Sascha že mnoga leta dela kot prostitutka v berlinski javni hiši Queens. Maria je novo dekle: neodvisna, uporniška in queer. Sascho takoj pritegne ta drugačnost, Maria pa je navdušena nad Saschino neverjetno sproščenostjo. Privlačnost postane ljubezen, ki je drugačna od vsega, kar sta kdaj izkusili: obljuba o veliki sreči. Vendar je njuna zveza na preizkušnji, saj ljubezni grozijo drugačne zamisli o življenju. Strah ju je druga drugi pokazati pravi obraz in soočiti se morata z lastnimi strahovi.
  • Igrajo: Katharina Behrens, Adam Hoya, Nele Kayenberg, Jean-Luc Bubert, Petra Kauner, Režija: Henrika Kull