TV spored CINEMAX


6. april 2020 - 12. april 2020
11:40 Zama, film
 • Zama, 2017, drama, IMDb ocena: 6.7
 • V poznem 18. stoletju v odmaknjenem kotičku Paragvaja vojaški častnik španske krone Don Diego de Zama (Daniel Giménez Cacho), sicer rojen v Latinski Ameriki, zaman čaka na uradno premestitev v imenitnejše kraje. V poznem 18. stoletju v odmaknjenem kotičku Paragvaja vojaški častnik španske krone Don Diego de Zama (Daniel Giménez Cacho), sicer rojen v Latinski Ameriki, zaman čaka na uradno premestitev v imenitnejše kraje. To naj bi mu s pismom sporočil kralj, potem ko je prosil za spremembo kraja službovanja, saj se mu zdi, da v zakotju Paragvaja ni prave prihodnosti zanj. Njegov položaj je kočljiv, zagotoviti mora, da ne bi karkoli preprečilo ali otežilo tega prehoda, zato je prisiljen pokorno sprejeti vsako nalogo, ki mu jo naložijo nasledniki, ki prihajajo in odhajajo, medtem ko on ostaja na svojem mestu. Leta minevajo in kraljevega pisma ni od nikoder. Ko Zama dokončno obupa, se pridruži skupini vojakov pri pregonu nevarnega bandita.
 • Igrajo: Daniel Giménez Cacho, Lola Dueñas, Matheus Nachtergaele, Juan Minujín, Nahuel Cano, Režija: Lucrecia Martel

več
Zama, film
13:35 Edina, film
 • Only, 2019, drama, IMDb ocena: 4.7
 • Mimo Zemlje leteči komet je za seboj pustil virus, ki začne pobijati vse ženske na planetu. Will je odločen, da bo ljubljeno Evo zaščitil pred boleznijo, vladne službe in najemniški lovci na glave pa medtem vztrajno iščejo preživele ženske.Mimo Zemlje leteči komet je v obliki strupenega snega za seboj pustil smrtonosni virus, ki začne pobijati vse ženske na planetu. Državne vlade uveljavijo zakon, po katerem se morajo vse preživele ženske "za lastno varnost" predati policiji. Will je odločen, da bo ljubljeno partnerico Evo za vsako ceno zaščitil pred boleznijo, vladne službe in najemniški lovci na glave pa medtem vztrajno iščejo preživele ženske. Ko mine nekaj časa, se Willu in Evi ne zdi več varno ostati v njunem stanovanju, zato skušata priti do strateško boljše točke na podeželju. Pronicljiv znanstveno-fantastični triler zastavlja vprašanje, kaj pomeni biti človek – in kaj pomeni biti svoboden.
 • Igrajo: Freida Pinto, Leslie Odom Jr., Chandler Riggs, Jayson Warner Smith, Joshua Mikel, Režija: Takashi Doscher

več
Edina, film
15:10 Smrtonosno prijateljstvo, film
 • And Then I Go, 2017, drama, IMDb ocena: 6.2
 • Med pastmi odraščanja in krutim svetom višjih razredov osnovne šole se najboljša prijatelja Edwin in Flake čutita vse bolj odtujena in otopela. Nazadnje skleneta načrt, da bi se maščevala nasilnim sošolcem, ki ju maltretirajo.V krutem svetu višjih razredov osnovne šole se Edwinu zdi, da je povsem odtujen in otopel, podobno kot njegov najboljši prijatelj Flake. Med pastmi odraščanja se soočata z nerazumevanjem svojih družin in vsakodnevnim trpinčenjem nasilnih sošolcev. Njun bes se nakopiči v zamisel o maščevanju, ki jima je v velikansko uteho. Zgodba, posneta po knjižni uspešnici "Project X" avtorja Jima Sheparda, prinaša brezkompromisno sliko težavnega obdobja odraščanja, mogočnih vezi prijateljstva ter iskanja občutka pripadnosti, ki lahko prerastejo v boj na življenje ali smrt.
 • Igrajo: Arman Darbo, Sawyer Barth, Melanie Lynskey, Justin Long, Tony Hale, Režija: Vincent Grashaw

več
Smrtonosno prijateljstvo, film
16:50 Mena, film
 • Pause (2018), 2018
 • Ujeta v nesrečni zakon gospodinja srednjih let najde zatočišče v fantazijskem svetu nasilnega maščevanja. Njeno dojemanje resničnosti se znajde na preizkušnji, ko se ne more spomniti dogodkov, ki so se zares pripetili.Elpida je gospodinja srednjih let, ujeta v zadušljiv in nesrečen zakon brez ljubezni z možem, ki nima nobenega posluha za njena čustva in potrebe. Njeno enolično življenje razbije prihod mladega pleskarja, ki naj bi obnovil pročelje njihove stavbe. Takrat se razcveti Elpidina domišljija, ko se sooči s potlačenim poželenjem, staranjem svojega telesa in soprogom, ki ga preprosto ne ljubi. Mož brez Elpidinega privoljenja proda njen avtomobil in to je kaplja čez rob, zato postane maščevalna in nasilna do njega, vendar se njeno dojemanje resničnosti znajde na preizkušnji, ko se nenadoma ne more več spomniti dogodkov, ki so se zares pripetili.
 • Igrajo: Stella Fyrogeni, Andreas Vasileiou, Popi Avraam, Marios Ioannou, Prokopis Agathokleous, Režija: Tonia Mishiali
18:25 Jutrišnji človek, film
 • The Tomorrow Man, 2019, drama, IMDb ocena: 5.6
 • Ed Hemsler se vse življenje pripravlja na katastrofo, ki je mogoče nikoli ne bo, Ronnie Meisner pa zapravlja denar za reči, ki jih ne bo nikoli potrebovala. Skupaj bosta skušala najti ljubezen, ne da bi se izgubila drug v drugem.Ed Hemsler (John Lithgow) se vse življenje pripravlja na katastrofo, ki je mogoče nikoli ne bo, Ronnie Meisner (Blythe Danner) pa zapravlja denar za nakup reči, ki jih ne bo nikoli potrebovala. V nekem ameriškem mestecu bosta skupaj poskušala najti ljubezen, ne da bi se izgubila drug v drugem.
 • Igrajo: John Lithgow, Blythe Danner, Derek Cecil, Katie Aselton, Sophie Thatcher, Režija: Noble Jones

več
Jutrišnji človek, film
20:00 Američanka, film
 • American Woman, 2018, drama, IMDb ocena: 6.8
 • Življenje Deb (Sienna Miller) se spremeni za vedno, ko skrivnostno izgine njena najstniška hči. Deb mora poskrbeti za mladega vnuka in se prebijati skozi težave prihodnjih let, dokler se ne razkrije težko pričakovana resnica.Deb (Sienna Miller) je že od nekdaj vedela, da je črna ovca v družini. Razmeroma mlada je rodila hčer Bridget in tudi ta je potem zelo mlada rodila sina Jesseja. Tri generacije zdaj bolj ali manj srečno živijo v majhnem kraju v Pennsylvanii. Potem pa gre nekega večera Bridget na zmenek s svojim nekdanjim fantom, Jessejevim očetom, in poslej je nihče več ne vidi. Debina mati in sestra se pridružita vsej krajevni skupnosti pri iskanju pogrešane, vendar brez uspeha. Čas mineva in rane se počasi celijo, Deb pa gre z življenjem naprej, ko mora zdaj sama poskrbeti za svojega vnuka. Najde novo službo in spozna svojo ljubezen, Chrisa, karizmatičnega gradbenika in glasbenika. A takrat, ko se ji že zdi, da je pustila travmatične dogodke v preteklosti, pridejo na dan nova dejstva, ki bodo spremenila vse in razkrila težko pričakovano resnico.
 • Igrajo: Sienna Miller, Christina Hendricks, Aaron Paul, Amy Madigan, Will Sasso, Režija: Jake Scott

več
Američanka, film
21:55 Povračilo VII., 3. del
 • Strike Back Vii. Ep. 03, 2020
 • V zadnji sezoni uspešnice programa Cinemax "Povračilo" se Sekcija 20 sooča s pokvarjenimi vladami, maščevalno kriminalno združbo in bratoma džihadistoma, medtem ko po vsem svetu iščejo orožje za množično uničevanje.Legendarna serija programa Cinemax "Povračilo" se v zadnji sezoni vrača z najbolj adrenalinsko zgodbo doslej. Ko albanska zločinska družina ugrabi znanstvenika, ki razvija skrivno britansko biološko orožje, se pripadniki tajne vojaške enote Sekcija 20 – Gracie Novin, Thomas "Mac" McAllister, Samuel Wyatt, Manisha Chetri in poveljnik Alexander Coltrane – odpravijo na misijo, da bi prišli do virusa in preprečili njegovo prodajo na črnem trgu. Kar se začne kot njihova običajna naloga, pa se hitro sprevrže v dirko s časom, v kateri morajo onesposobiti še bolj smrtonosno orožje za množično uničevanje; za petami pa sta jim brata džihadista, katerih srhljivi nameni grozijo, da bodo pripeljali do globalnega konflikta. Med nalogo se Sekciji 20 vnovič pridruži odpadniška ruska agentka Katrina Zarkova, krhko zavezništvo pa sproža vprašanja o prijateljstvu, zvestobi in zavezanosti dolžnosti. 3. del Še vedno na sledi Zayefu in Mahirju se Sekciji 20 pridruži znan obraz – in skupaj se odpravijo v Tel Aviv, kjer naj bi se odvila prodaja novega orožja za množično uničenje.
 • Igrajo: Daniel MacPherson, Jamie Bamber, Warren Brown, Alin Sumarwata, Varada Sethu, Režija: Bill Eagles
22:45 Henry: Portret serijskega morilca, film
 • Henry: Portrait Of A Serial Killer, 1986, biografski, IMDb ocena: 7.0
 • Po življenju serijskega morilca Henryja L. Lucasa bežno osnovana zgodba spremlja Henryja in njegovega sostanovalca Otisa, ki ga nauči pobijati naključne žrtve. Mnogi od teh umorov so med najbolj surovimi kdaj prikazanimi v filmu.Henry je težaven potepuh brez obstanka. Brezciljno se seli iz kraja v kraj in pri tem surovo pobija naključno izbrane žrtve. Njegov naključni vzorec delovanja mu omogoča, da ostane nekaznovan, medtem ko se oblasti zaman trudijo priti storilcu na sled in ga pripeljati pred roko pravice. Ko prispe v Chicago, se začasno nastani pri starem jetniškem prijatelju in njegovi sestri. Po tem, ko z njima deli svoje skrivnosti in razgali nasilno življenje, Henry dobi dva pajdaša in somišljenika. Vendar njuno razumevanje in strpnost ne bosta trajala večno.
 • Igrajo: Michael Rooker, Tom Towles, Tracy Arnold, Mary Demas, Ray Atherton, Režija: John McNaughton

več
Henry: Portret serijskega morilca, film