TV spored CINEMAX


1. december 2022 - 7. december 2022
06:00 Večerja po ameriško, film
 • Dinner In America, 2020, komedija, IMDb ocena: 7.3
 • Punk roker na begu pred oblastmi (Kyle Gallner) in mlado dekle (Emily Skeggs), obsedeno z njegovo skupino, se skupaj odpravita na nepričakovano epsko potovanje po zatohlih predmestjih ameriškega srednjega zahoda.V zatohlem predmestju ameriškega srednjega zahoda se punk roker Simon (Kyle Gallner) po namernem požigu znajde na begu pred policijo. Naključno srečanje z živahno in sramežljivo Patty (Emily Skeggs) mu omogoči kritje. Dvojica se skupaj odpravi na nepričakovano epsko potovanje in skozi niz pustolovščin, ko bosta odkrila, da imata veliko več skupnega, kot sta mislila. Komična drama s sijajno glasbeno podlago prinaša spodbudno, divje doživetje pristnega vzdušja ameriških predmestij, z vsemi njihovimi nenavadnimi in čudaškimi značilnostmi.
 • Igrajo: Kyle Gallner, Emily Skeggs, Pat Healy, Griffin Gluck, Lea Thompson, Režija: Adam Rehmeier

več
Večerja po ameriško, film
07:45 Kuhar, film
 • Chef De Partie, 2022, short, IMDb
 • David je mlad in ambiciozen kuhar, ki dela v islandski restavraciji. Ponudijo mu, da lahko nadomešča drugega kuharja in se izkaže pred glavnim kuharjem Heimirom, ki je znan po tem, da zahteva popolnost. David je mlad in ambiciozen kuhar, ki dela v islandski restavraciji. Ponudijo mu, da lahko nadomešča drugega kuharja in se izkaže pred glavnim kuharjem Heimirom, ki je znan po tem, da zahteva popolnost. Heimir izjemno priganja Davida.
 • Igrajo: Kristófer Baldur Sverrison, Jörundur Ragnarsson, Elín Hall, Režija: Ágúst Þór Hafsteinsson

več
Kuhar, film
08:00 Charlotte, film
 • Charlotte, 2021, risani, IMDb ocena: 6.3
 • Pozabljena filmska zvezdnica odkrije, da bo režiser, s katerim je zaslovela, snemal svoj naslednji film v Paragvaju. Odpravi se na nenavadno pot v iskanju nečesa več kot le glavne vloge, za katero meni, da ji pripada.Nekoliko pozabljena argentinska filmska zvezdnica Charlotte (Ángela Molina) po naključju odkrije, da bo njen mentor in režiser, s katerim je zaslovela, snemal svoj naslednji film v Paragvaju. Odpravi se na nenavadno absurdno pot v iskanju nečesa več kot le priložnosti igranja glavne vloge, za katero meni, da ji upravičeno pripada.
 • Igrajo: Ángela Molina, Ignacio Huang, Lali Gonzalez, Fernán Mirás, Gerardo Romano, Režija: Simon Franco

več
Charlotte, film
09:20 Mokri pes, film
 • Wet Dog, 2021, drama, IMDb ocena: 5.9
 • 16-letni Soheil se iz Irana s starši preseli v Berlin. Hitro se spoprijatelji z nekaj turškimi in arabskimi mladci iz Huseinove tolpe ter zaljubi v Turkinjo Selmo. Le nečesa Soheil ni povedal svojim prijateljem: ni musliman, temveč jud.Po provokativni avtobiografski zgodbi avtorja Arya Sharuza Shalicarja posneta pripoved o odraščanju spremlja 16-letnega Soheila, judovskega najstnika iz Irana, ki se s starši preseli v večinoma muslimansko četrt v Berlinu. Hitro se spoprijatelji z nekaj turškimi in arabskimi mladci iz Huseinove tolpe, ki so vneti antisemiti, ter zaljubi v Turkinjo Selmo. Ujet med skrivanjem svoje identitete, da bi rešil prijateljstvo s Huseinom in srednješolsko ljubezen, ali pa izgubil vse, če bi razkril svoje judovstvo, se zaveda samo nečesa: njegova naslednja poteza bo za vedno spremenila življenje njegovih ljubljenih in njega samega.
 • Igrajo: Doguhan Kabadayi, Mohammad Eliraqui, Derya Dilber, Kida Khodr Ramadan, Dorka Gryllus, Režija: Damir Lukacevic

več
Mokri pes, film
11:00 Julie in Julia, film
 • Julie & Julia, 2009
 • Ameriška kuharska legenda Julia Child poskrbi za nov recept življenja nezadovoljne pisarniške uslužbenke, ki se loti pisanja kulinaričnega bloga."Julie in Julia" je posneta po resnični zgodbi o kuhinjskih prigodah Julie Child (Meryl Streep) ter avtobiografski knjigi avtorice Julie Powell (Amy Adams), ki si postavi nalogo, da bo preizkusila 524 receptov v 365 dneh. Meryl Streep je Julia Child, Amy Adams pa Julie Powell – scenaristka in režiserka Nora Ephron je priredila dve biografski knjižni uspešnici: roman "Julie & Julia" avtorice Powellove ter "My Life in France" avtorice Julie Child in soavtorice Alex Prud’homme. Na dveh resničnih zgodbah osnovana pripoved "Julie in Julia" spremlja prepletanje življenj obeh žensk iz različnih časov in krajev, a ju združuje marsikaj drugega – namreč spoznanje, da je s pravo kombinacijo strasti, neustrašnosti in s ščepcem masla mogoče prav vse.
 • Igrajo: Meryl Streep, Amy Adams, Stanley Tucci, Chris Messina, Linda Emond, Režija: Nora Ephron
13:05 Zgodba o ljubezni in poželenju, film
 • A Tale Of Love And Desire, 2021, drama, IMDb ocena: 6.8
 • Osemnajstletni Francoz alžirskega rodu Ahmed spozna mlado tunizijsko dekle Farah in se do ušes zaljubi vanjo. Medtem ko odkriva zbirko čutne erotične arabske literature, se skuša Ahmed upreti poželenju do Farah.Osemnajstletni Francoz alžirskega rodu Ahmed je odrastel v predmestju Pariza. Na univerzi spozna mlado energično tunizijsko dekle Farah, ki je pravkar prispelo v francosko prestolnico. Medtem ko odkriva zbirko čutne erotične arabske literature, za katero si nikoli ni mislil, da obstaja, se Ahmed do ušes zaljubi v Farah in z vsemi močmi se trudi upreti vse večjemu poželenju do dekleta.
 • Igrajo: Sami Outalbali, Zbeida Belhajamor, Diong-Kéba Tacu, Aurélia Petit, Mahia Zrouki, Režija: Leyla Bouzid

več
Zgodba o ljubezni in poželenju, film
14:45 Refleksija, film
 • Reflection, 2021, drama, IMDb ocena: 6.6
 • Leta 2014 se kirurg Sergij prijavi v ukrajinsko vojsko za boj proti Rusom v regiji Donbas, kjer ga ujamejo ruske enote. Kot vojni ujetnik je prisiljen biti priča grozljivemu poniževanju in nasilju v rokah ruskih napadalcev.Leta 2014 se kirurg Sergij prijavi v ukrajinsko vojsko za boj proti Rusom med konflikti v regiji Donbas na vzhodu države, kjer ga ujamejo ruske enote. Kot vojni ujetnik je prisiljen biti priča grozljivemu poniževanju in nasilju v rokah ruskih napadalcev, ki nimajo nobenega spoštovanja do človeškega življenja. Po tistem, ko ga končno izpustijo, se vrne v udobje svojega stanovanja in življenja srednjega razreda ter skuša obnoviti odnos s hčerko in nekdanjo ženo. Vnovič se mora naučiti, kaj pomeni biti človek in oče, ter pomagati hčerki, ki potrebuje očetovo ljubezen in podporo.
 • Igrajo: Roman Lutskyi, Nika Myslytska, Nadiya Levchenko, Andriy Rymaruk, Igor Shulha, Režija: Valentyn Vasyanovych

več
Refleksija, film
16:50 Charlotte, film
 • Charlotte, 2021, risani, IMDb ocena: 6.3
 • Pozabljena filmska zvezdnica odkrije, da bo režiser, s katerim je zaslovela, snemal svoj naslednji film v Paragvaju. Odpravi se na nenavadno pot v iskanju nečesa več kot le glavne vloge, za katero meni, da ji pripada.Nekoliko pozabljena argentinska filmska zvezdnica Charlotte (Ángela Molina) po naključju odkrije, da bo njen mentor in režiser, s katerim je zaslovela, snemal svoj naslednji film v Paragvaju. Odpravi se na nenavadno absurdno pot v iskanju nečesa več kot le priložnosti igranja glavne vloge, za katero meni, da ji upravičeno pripada.
 • Igrajo: Ángela Molina, Ignacio Huang, Lali Gonzalez, Fernán Mirás, Gerardo Romano, Režija: Simon Franco

več
Charlotte, film
18:10 Pajek, film
 • Spider (2019), 2019
 • Skozi dve časovni liniji, ena tik pred državnim udarom v Čilu leta 1973 ter druga v sedanjosti, zgodba filma "Pajek" prikazuje razvoj radikalnega političnega aktivizma in obenem spremlja nevaren ljubezenski trikotnik.Čile, zgodnja sedemdeseta leta. Nasilna desničarska skupina skuša organizirati državni udar v Allendejevi vladi. Med kriminalnimi dejanji in zarotništvom so tudi člani te skupine, Inés, njen mož Justo in njun najboljši prijatelj Gerardo, ki izpeljejo politični zločin, ki spremeni tok zgodovine. Obenem se zapletejo v nevaren in strasten ljubezenski trikotnik, senca izdaje pa jih bo za vselej ločila. Štirideset let pozneje se z maščevanjem obsedeni Gerardo loteva vnovične obuditve nacionalističnega gibanja iz mladosti. Vendar je Inés zdaj vplivna poslovna ženska in medtem ko policija nadzira čedalje večji arzenal orožja pri Gerardu doma, bo storila vse, da bi mu preprečila razkriti politično in seksualno preteklost njenega moža Justa in nje same.
 • Igrajo: Mercedes Morán, María Valverde, Marcelo Alonso, Pedro Fontaine, Gabriel Urzúa, Režija: Andrés Wood
20:00 Nevaren poklic, film
 • Flic Story, 1975, kriminalni, IMDb ocena: 6.9
 • Film prinaša resnično zgodbo o lovu na nevarnega zločinca Emila Buissona, ki je leta 1947 pobegnil iz zapora. Tri leta se je skrival pred detektivom Bornicheom in vztrajno pobijal policijske ovaduhe.Film prinaša resnično zgodbo o lovu na nevarnega francoskega zločinca Emila Buissona (Jean-Louis Trintignant), ki je leta 1947 pobegnil iz zapora. Tri leta se je uspešno skrival pred detektivom Bornicheom (Alain Delon) in vztrajno pobijal policijske špiclje ter vse, ki bi ga utegnili ovaditi. Ko ga končno ujamejo s pomočjo nepomembnega kriminalca Paula Robiera, je za surovim Buissonom že več kot sto ropov in trideset umorov.
 • Igrajo: Alain Delon, Jean-Louis Trintignant, Renato Salvatori, Claudine Auger, Maurice Biraud, Režija: Jacques Deray

več
Nevaren poklic, film
21:55 Herkules, film
 • Hercules (2014), 2014, n/a, IMDb
 • Film predstavi Herkula, legendarnega sina Zevsa in enega največjih junakov antične Grčije, in skupino njegovih sledilcev, ko se spopadajo s pustolovščinami v Trakiji. Herkula, sina Zevsa in običajne ženske, ki je znan v starodavnem svetu, preganja tragična preteklost. Prizadeva si samo za zlato kot plačanec, ki ga spremljajo zvesti sledilci, med drugimi tudi Amphiarus (Ian McShane) in Autolycus (Rufus Sewell). Ko pa vodja Trakije in njegova hčerka prosita za pomoč pri boju s krutim vojaškim vodjo, pa mora Herkul v sebi še enkrat odkriti pravega junaka.
 • Igrajo: Dwayne Johnson, Ian McShane, John Hurt, Rufus Sewell, Aksel Hennie, Peter Mullan, Režija: Brett Ratner
23:35 Napad na stolpnico, film
 • Attack The Block, 2011, akcijski, IMDb ocena: 6.6
 • Londonska najstniška tolpa brani sosesko pred invazijo vesoljcev, ki njihovo četrt spremenijo v bojišče. Med obleganjem svojih domov se morajo fantje z ulice preobraziti v neustrašne junake. Film prinaša hitro, zabavno in strašljivo akcijsko pustolovščino, v kateri mora londonska najstniška tolpa braniti sosesko pred invazijo divjih vesoljcev. Predmestna četrt postane bojišče in domove fantov z ulice oblegajo napadalci. Preobraziti se morajo v neustrašne junake. Medicinska pripravnica Sam se vrača domov v socialno težavno južno londonsko četrt, ko jo obkroži tolpa zamaskiranih mladeničev s kapucami. Napadalce odvrne bleščeč meteorit, ki trešči z neba in uniči bližnji avtomobil. Sam pobegne tik pred tem, ko poulično tolpo napade majhno nezemeljsko bitje, ki skoči iz razbitin. Skupina najstnikov zasleduje vesoljca in ga pokonča, njegovo gnusno truplo pa odvleče na svoj teritorij na vrhu stolpnice.
 • Igrajo: Jodie Whittaker, John Boyega, Alex Esmail, Franz Drameh, Leeon Jones, Režija: Joe Cornish

več
Napad na stolpnico, film