TV spored CINEMAX


25. september 2017 - 1. oktober 2017
20:00 Toni Erdmann, film
  • Toni Erdmann, 2016, komedija, IMDb ocena: 7.5
  • Šaljivec Winfried se skuša vnovič zbližati z vselej zaposleno hčerjo, zato se domisli druge osebnosti. Odnos med njima kmalu doseže mejo absurda, dokler Ines ne sprevidi, da si ekscentrični oče vendarle zasluži mesto v njenem življenju.Večni šaljivec Winfried poredko vidi svojo odraslo hčer Ines, ki je nenehno zaposlena, zato jo sklene presenetiti z obiskom. Gre za občutljivo zadevo, saj ima Ines službo z odgovorno funkcijo korporativnega stratega v Bukarešti. Winfried je vedno pripravljen na potegavščine, vendar bi njegov ekscentrični slog slabo vplival na življenje hčere. Odnos med očetom in hčerjo doseže mrtvo točko in Winfried se odloči vrniti se v Nemčijo. Tukaj nastopi Toni Ermann: njegov duhoviti in jezikavi drugi jaz. Našemljen v brezhibno poslovno obleko, s čudaško lasuljo in še bolj vpadljivimi umetnimi zobmi Toni vdre v poklicno življenje Ines in se predstavi kot osebni svetovalec izvršnega direktorja njenega podjetja. V vlogi Tonija je Winfried drzen in brez dlake na jeziku, vendar je Ines kos temu izzivu. Bolj ko njun odnos presega mejo absurda, bližje sta si oče in hči. V vsej norosti te nenavadne travestije Ines začenja razumeti, da si njen ekscentrični oče vendarle zasluži mesto v njenem življenju.
  • Igrajo: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Režija: Maren Ade

več
Toni Erdmann, film
22:45 Pokaži mi junaka, 5. del
  • Show Me A Hero Ep. 05, 2015
  • Nick Wasicko je postal župan mesta Yonkers pri New Yorku v času krize, ko je državno sodišče odredilo gradnjo socialne soseske sredi belske četrti srednjega razreda. Mesto so razdelili goreč boj, strah, rasizem, umori in politične spletke.Avtor David Simon (seriji programa HBO Treme ter Skrivna naveza) in režiser Paul Haggis (Usodna nesreča) prinaša serijo v šestih delih, posneto po istoimenski stvarni knjigi pisateljice Lise Belkin. Zgodba raziskuje družbeno dojemanje pojmov doma, rase in skupnosti, kakor jih doživljajo mestni predstavniki, uradniki, aktivisti in običajni prebivalci mesta Yonkers pri New Yorku. V sodobni ameriški družbi, ki je nekoliko že pozabila na velike proteste za državljanske pravice v šestdesetih, je mladi župan (Oscar Isaac) srednje velikega mesta leta 1987 soočen z uredbo državnega sodišča o tem, da je predvidena gradnja socialne soseske prav sredi belske četrti srednjega razreda mesta Yonkers. Njegov namen, da se podredi sodni zahtevi, sproži socialni razkol v mestu, ohromi javno upravo in naposled uniči tudi županovo politično prihodnost. 5. del Oborožen z javnim priznanjem, da se je v bitki zoper socialna stanovanja boril na strani angelov, Nick Wasicko načrtuje svojo politično vrnitev. Medtem že potekajo pogajanja in izbira novih stanovalcev socialne četrti.
  • Igrajo: Oscar Isaac, Catherine Keener, Alfred Molina, Winona Ryder, LaTanya Richardson Jackson, Režija: Paul Haggis
23:50 Suburra, film
  • Suburra, 2015, kriminalni, IMDb ocena: 7.4
  • Svet organiziranega kriminala v Rimu spoznamo skozi zgodbo gangsterja, znanega kot Samuraj. Obalo rimskega predela Ostia bi rad spremenil v igralniško oazo in pri tem je deležen podpore skorumpiranega politika ter vplivnega kardinala.Gangster, znan z imenom Samuraj, bi obalo rimskega predela Ostia rad spremenil v igralniško in kvartopirsko oazo. Podporo najde v skorumpiranem politiku, navdušenem nad mladimi prostitutkami in kokainom, za njim pa stoji tudi vplivni kardinal. Vsi krajevni mafijski šefi se strinjajo, da bodo pomagali pri uresničitvi skupnega cilja. Vendar premirje med njimi ne traja dolgo: divja vojna med nasprotnimi tolpami bo vsak čas ogrozila dobičkonosne Samurajeve sanje.
  • Igrajo: Pierfrancesco Favino, Elio Germano, Claudio Amendola, Alessandro Borghi, Greta Scarano, Režija: Stefano Sollima

več
Suburra, film