TV spored CINEMAX


15. oktober 2018 - 21. oktober 2018
09:10 Potovanje z očetom, film
 • That Trip We Took With Dad (aka. Die Reise Mit Vater), 2016
 • V času praške pomladi leta 1968 se nemška brata in njun oče zaradi nujne operacije odpravijo na pot od Romunije do Vzhodne Nemčije. Sredi burnih revolucionarnih dogodkov se po nesreči znajdejo v Zahodni Nemčiji.Komična drama spremlja v Romuniji živečo nemško družino, ki se znajde sredi burnih dogodkov leta 1968. Brata in njun oče se odpravijo iz Arada proti Nemški demokratični republiki, kjer starejši Mihai upa na kirurški poseg za ostarelega očeta, ki bi obnovil družinsko srečo. Skupaj z mlajšim bratom Emilom se znajdeta sredi revolucionarnega dogajanja v času praške pomladi, ki usodno spremeni njune načrte. Nenadoma se po nesreči znajdejo za železno zaveso v Zahodni Nemčiji. V vsega nekaj urah se morata odločiti, ali bodo ostali tam ali pa se bodo morali vrniti nazaj domov.
 • Igrajo: Manuel Klein, Susanne Bormann, Ovidiu Schumacher, Alexandru Margineanu, Razvan Enciu, Režija: Anca Miruna Lazarescu
11:00 Playhouse presents III.: Ugrabitev, film
 • Playhouse Presents Iii. - Foxtrot, 2014
 • Billie Piper in Alice Sanders sta ugrabitelja, katerih hladnokrvna šefinja (Lindsay Duncan) in sramežljiva žrtev (Ben Whishaw) grozita, da bosta pokvarila njune načrte.Slačipunci Badger in Fox ugrabita Ezro, objestnega gosta, ki je ranil eno od njunih sodelavk, in ga zapreta v hotelsko sobo. Vendar jim njuna šefinja ga. Dalloway sporoči, da sta po pomoti ugrabili Ezrinega brata dvojčka Jacoba, zmedenega mladeniča z duševnostjo štiriletnika. Badger bi se ga rada znebila in ušla, medtem ko se Fox njun ujetnik zasmili. Medtem ko se prepirata glede njegove usode, ugrabljeni sklene ukrepati po svoje.
 • Igrajo: Billie Piper, Alice Sanders, Lindsay Duncan, Ben Whishaw, Režija: Polly Stenham
11:25 Pot ljubezni, film
 • Taranta On The Road, 2017
 • Amiri in Tareku je skupno samo to, da sta oba imigranta iz Tunizije, ki dosežeta italijansko obalo. Po naključju obema pomagajo glasbeniki iz Salenta. Imajo ju za par in sklenejo jima pomagati priti v Francijo.Dan po vstaji in arabski pomladi leta 2011 se Amira in Tarek, imigranta iz Tunizije, ki razen tega nimata ničesar skupnega, izkrcata na italijanski obali. Po naključju oba najdeta pomoč pri glasbenikih iz Salenta, ki iščejo uspeh po festivalih in porokah. Imajo ju za par, ki pričakuje otroka, in sklenejo jima pomagati priti v Francijo. Potovanje, strah, ljubezen, negotova prihodnost in želja po lastni poti se prepletejo v edinstveno doživetje, ki jima bo naposled morda tudi zares spremenilo življenje.
 • Igrajo: Nabiha Akkari, Helmi Dridi, Alessio Vassallo, Giandomenico Cupaiuolo, Emmanuele Aita, Režija: Salvatore Allocca
12:50 Sophie in vzhajajoče sonce, film
 • Sophie And The Rising Sun, 2016, drama, IMDb ocena: 6.5
 • V južnjaškem ameriškem mestecu leta 1941 se osamljeno življenje Sophie spremeni, ko v čudnih okoliščinah tja prispe neznani japonski moški. Njuna ljubezenska zveza zaneti dolgo potlačene spore, ki izbruhnejo v odkrito nasilje.Pripoved se jeseni 1941 odvija v ribiškem mestecu Salty Creek v ameriški Južni Karolini. Tam se pripeti dramatična zgodba ljubezni med človekoma različnih ras, ujetih v razburkane valove zgodovine. Medtem ko v Evropi divja druga svetovna vojna, se v mestecu ranjen ter v skrivnostnih okoliščinah pojavi japonski moški, gospod Ohta. Sophie, ki je doma v Salty Creeku, hitro pritegne neznanec, in njuno prijateljstvo ter obojestransko občudovanje umetnosti se kmalu spremeni v nežno, prepovedano ljubezen. Medtem ko se njuna zveza razvija, tudi vojna vihra naraste do tragičnih razsežnosti. Po napadu japonske vojske na ameriški Pearl Harbor se v mestu stopnjujejo predsodki, nacionalizem in nasilje, ki kmalu ogrožajo golo življenje gospoda Ohte. Tri ženske, vsaka s svojimi skrivnostmi – Sophie, mestna matriarhinja in njena gospodinjska pomočnica – zavrnejo zakon in lastnino ter tvegajo lastna življenja, da bi rešile njegovo.
 • Igrajo: Julianne Nicholson, Takashi Yamaguchi, Margo Martindale, Diane Ladd, Lorraine Toussaint, Režija: Maggie Greenwald

več
Sophie in vzhajajoče sonce, film
14:35 Dovoj!, film
 • Enough! (aka. Kappen!), 2016
 • Sander, ki je vpleten v brezčutno nasilno dejanje svojega najboljšega prijatelja, sklene priti resnici do dna – čeprav bo to ogrozilo njegovo prijateljstvo in komaj dobro spočeti ljubezenski odnos s punco Indro.Kaj narediš, ko tvoji najboljši prijatelji zapadejo v slabo družbo? Sander že vse življenje pozna Chrisa in Maartena, a jih njihove poti odpeljejo v različne šole, se skupini pridruži nepridiprav Emiel. Sander se trudi, da bi mu bil prišlek všeč, vendar to ni tako preprosto, saj se vročekrvni Emiel pogosto vdaja nasilju. Tudi Sanderjevo ljubezensko življenje ni veliko boljše: všeč mu je sošolka Indra, vendar se mu zdi, da ima že drugega fanta. Po drugi strani tudi ona misli, da je Sander že zaseden. Ko se neki popoldan v družbi prijateljev izmakne nadzoru in privede do hudih posledic, skupaj krivdo naprtijo Sanderju. Se bo lahko uprl pritisku vrstnikov in ali bo pripravljen izdati svoje prijatelje? Kako naj dokaže svojo nedolžnost, če bi ga to lahko stalo prijateljstva in ljubezni Indre?
 • Igrajo: Tonko Bossen, Joes Brauers, Timo Wils, Bente Fokkens, Tobias Kersloot, Režija: Tessa Schram
16:15 Diktator, film
 • The Dictator, 2012, komedija, IMDb ocena: 6.4
 • Junaška zgodba severnoafriškega diktatorja (Sacha Baron Cohen), ki tvega lastno življenje, da demokracija ne bi zajela njegove države, ki jo tako ljubeče zatira.Ustvarjalci in osrednji lik priljubljene satirične komedije o Boratu se vračajo v nesramni burleski o najhujšem svetovnem diktatorju, ki prispe v ZDA. Ujet v New Yorku in razrešen državniškega vpliva je Aladeen (Sacha Baron Cohen) slednjič prisiljen živeti svojo največjo moro: ameriške sanje. Aladeen je kruti vladar namišljene države Wadiye nekje na severu Afrike. Med uradnim obiskom v New Yorku, kjer naj bi na sedežu Združenih narodov protestiral zaradi sankcij, ki so jih uvedli proti njemu, ga ugrabi spletkarski podanik (Ben Kingsley), obrije mu značilno košato brado in naredi neprepoznavnega. Vodja podjetja za vegansko hrano (Anna Faris) mu ponudi zatočišče in službo, vse to pa naposled vodi v romantične posledice in pravcato ljubezensko pravljico med njima – no, recimo.
 • Igrajo: Sacha Baron Cohen, Anna Faris, Ben Kingsley, Sayed Badreya, Jason Mantzoukas, Režija: Larry Charles

več
Diktator, film
17:40 Bolje ne bo nikoli, film
 • As Good As It Gets, 1997, komedija, IMDb ocena: 7.7
 • Melvin je nergaški, cinični pisatelj z obsesivno-kompulzivno motnjo. Njegovo življenje se zasuka na glavo, ko mora edina natakarica iz krajevne obedovalnice, ki ga je pripravljena streči, doma poskrbeti za kronično bolnega sina.Trikratni dobitnik oskarja Jack Nicholson je čudaški Melvin Udall, nenehni nergač ter strupeno cinični pisatelj pogrošnih romanov z obsesivno-kompulzivno motnjo. Njegova varna in enolična vsakodnevna rutina se zasuka na glavo, ko mora Carol Connelly (Helen Hunt), edina natakarica iz krajevne obedovalnice, ki ga je pripravljena streči in prenašati njegove nestrpne izpade, doma poskrbeti za kronično bolnega sina. Da bi vsakdanja opravila spravil nazaj v običajne tirnice, ji Melvin ponudi pomoč in sinu s pomočjo znanstev celo priskrbi dobrega zdravnika. Sinovo zdravje se korenito izboljša, vendar hvaležnost potisne Carol še globlje v kaotično življenje nesramnega ljudomrzneža. Ko vanj vstopita še njegov sosed, homoseksualni slikar Simon (Greg Kinnear) in njegov prisrčni kužek Verdell, začne trojica sopotnikov in prijateljev po sili odkrivati presenetljive stvari o samih sebi, o drug drugem in o vzajemnih odnosih, kakršnih nikoli niso pričakovali.
 • Igrajo: Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnear, Cuba Gooding Jr., Skeet Ulrich, Režija: James L. Brooks

več
Bolje ne bo nikoli, film
20:00 Odred odpisanih, film
 • Suicide Squad, 2016, akcijski, IMDb ocena: 6.1
 • Najslabši izmed slabih: tolpa okorelih jetniških super-zlikovcev se zbere po ukazu vlade, da bi se uprli nevarnosti, ki grozi svetu. Blazni, neukrotljivi "odred odpisanih" mora na misijo, ki ji nikoli ni bilo usojeno, da lahko uspe.Zberi moštvo najbolj nevarnih super zlikovcev na svetu, kar jih je v strogo varovanih zaporih, daj jim najbolj učinkovito orožje, kar ga ima na voljo vlada, ter jih pošlji v boj proti skrivnostni, nepremagljivi entiteti – kaj gre sploh lahko narobe? Agentka ameriške vohunske službe Amanda Waller je za nalogo določila najbolj tajno skupino raznolikih, zlonamernih posameznikov, ki nimajo česa izgubiti. Vendar se moštvu hitro posveti, da niso bili izbrani zato, da jim naloga uspe, temveč zato, da bodo nanje zvalili krivdo, ko jim bo spodletelo. Bodo "odpisani" vztrajali tudi za ceno svojih življenj, ali pa se bodo odločili, da je bolje, če vsak poskrbi zgolj za lastno kožo? Igrajo Will Smith, oskarjevec Jared Leto, Margot Robbie, Joel Kinnaman, nominiranka za oskarja Viola Davis, Jai Courtney, Jay Hernandez, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Ike Barinholtz, Scott Eastwood, Cara Delevingne, Adam Beach in novinka Karen Fukuhara.
 • Igrajo: Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Viola Davis, Režija: David Ayer

več
Odred odpisanih, film
22:05 Gospod Avila IV., 10. del
 • Sr. Avila Iv. Ep. 10, 2018
 • Gospod Ávila je poročen moški iz srednjega razreda z dvema službama: prodajalec življenjskih zavarovanj ter morilec po naročilu za zločinsko združbo. Kmalu napreduje v šefa vseh šefov in novi status terja visok davek na njegovem življenju.Kriminalna serija spremlja življenje gospoda Ávile, poročenega moškega iz srednjega razreda z dvema službama: prodajalec življenjskih zavarovanj ter morilec po naročilu za zločinsko organizacijo. Na prvi pogled je Ávila povsem običajen moški ter povprečen prebivalec velikega mesta, vendar se je moral zelo potruditi, da je ustvaril to krinko normalnosti, še težje pa jo bo ohraniti. Avila bo napredoval po hierarhiji kriminalne združbe ter postal njen novi šef, zločinski "señor". Položaj mu bo prinesel težave in veliko odgovornost. Vendar se bo začelo skrbno pripravljeno pročelje podirati kot hišica iz kart, ko bo preteklost terjala svoj davek. Njegovo življenje ter odnos z ženo Marío in sinom Emilianom se bosta sprevrgla v nočno moro, iz katere se bo težko zbudil.
 • Igrajo: Tony Dalton, Carlos Aragón, Camila Selser, Juan Carlos Remolina, Nailea Norvind, Režija: Fernando Rovzar, Alejandro Lozano
23:10 V tišini noči, film
 • Still Of The Night, 1982, kriminalni, IMDb ocena: 6.1
 • Dr. Sam Rice zdravi oženjenega kuratorja muzeja. Ko nekoč moža umorijo, Sama obišče Brooke, ljubimka pokojnika, z željo, da bi njegovi ženi vrnil uro svojega pacienta. Sama takoj pritegne hladna in osamljena Brooke.Zvezdniški par Roy Scheider in Meryl Streep sta soigralca v napetem, s Hitchcockovimi zgodbami navdihnjenem kriminalnem trilerju, ki se odvija v svetu newyorških bogatašev in prekupčevalcev z umetninami za visoko družbo. Nepričakovano surovo umorijo Georgea Bynuma, oženjenega kuratorja muzeja in bolnika psihiatra z Manhattna dr. Sama Ricea (Schneider). Slednjega kmalu obišče sodelavka in skrivna ljubimka pokojnika Brooke Reynolds (Streep), potem pa še policijski detektiv Vitucci, ki preiskuje zločinski primer. Dr. Rice vnovič pregleda zapiske s svojih seans z umorjenim Bynumom in se loti lastne preiskave. Istočasno ga tudi nenavadno pritegne skrivnostna, hladna in osamljena blondinka Brooke, čeprav je njeno vedenje vse bolj sumljivo. Bliže ko je Rice resnici, bolj je tudi njegovo lastno življenje v nevarnosti.
 • Igrajo: Roy Scheider, Meryl Streep, Jessica Tandy, Joe Grifasi, Sara Botsford, Režija: Robert Benton

več
V tišini noči, film