TV spored CINEMAX


24. maj 2018 - 30. maj 2018
06:00 Večerja z Beatriz, film
 • Beatriz At Dinner, 2017, komedija, IMDb ocena: 6.1
 • Na elegantni večerni zabavi v razkošni vili na hribu se pogovor med nežno holistično zdraviteljico Beatriz (Salma Hayek) in nadutim, sebičnim milijarderjem Dougom Struttom (John Lithgow) razvname v grenko soočenje dveh različnih kultur.Beatriz (Salma Hayek) je umirjena, skromna in duhovno ozaveščena mehiška priseljenka, ki je vse odraslo življenje skrbela za bolne, a je pri tem zanemarjala lastne želje in potrebe. Ko se ji nekoč pokvari avto, se čez noč zateče v razkošno domovanje ene svojih strank v prestižni soseski Newport Beach. Njena dobronamerna gostiteljica Kathy (Connie Britton) vztraja, naj se jim Beatriz zvečer pridruži na zabavi. Na sprejemu v ožjem krogu izbrancev v počastitev uspešnega poslovnega podviga njenega moža Beatriz med drugimi predstavijo Dougu Struttu (John Lithgow), nadutemu in sebičnemu milijarderju ter neusmiljenemu nepremičninskemu mogotcu. Zadržano in z nelagodjem posluša bogataša, kako se baha s svojimi agresivnimi poslovnimi prijemi, a ko se pohvali še s tem, kako je v Afriki ustrelil nosoroga, Beatriz ne more več držati jezika za zobmi. Pogovor med ameriško Mehičanko in vase zaverovanim kapitalistom se za mizo naposled razvname v grenko soočenje dveh različnih kultur, ki preseneti vsakogar, celo samo Beatriz.
 • Igrajo: Salma Hayek, John Lithgow, Connie Britton, Jay Duplass, Amy Landecker, Režija: Miguel Arteta

več
Večerja z Beatriz, film
06:00 Ženske 20. stoletja, film
 • 20th Century Women, 2016, komedija, IMDb ocena: 7.4
 • Zgodba v poznih sedemdesetih letih spremlja odločno mater samohranilko, ki vzgaja najstniškega sina Jaimeja. V času kulturnih sprememb in uporništva sklene prositi za pomoč dve mlajši ženski, da bi poskrbeli za Jaimejevo odraščanje.Priznani režiser Mike Mills (dobitnik oskarja za celovečerno komično dramo "Začetniki") prinaša bogato slojevito, zabavno in ganljivo pripoved, ki časti sijajno zapletenost žensk, družinskih vezi, vrednot časa in odnosov, ki jih iščemo vse svoje življenje. Zgodba se v poznih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja odvija v Kaliforniji in spremlja Dorotheo Fields (Annette Bening), odločno mater samohranilko v zrelih letih, ki vzgaja odraščajočega sina Jamieja (Lucas Jade Zumann). V času, ki vre od kulturnih sprememb in uporništva zoper avtoriteto, to ni preprosto. Dorothea sklene prositi za pomoč dve mlajši ženski, da bi poskrbeli za Jaimejevo odraščanje; Abbie (Greta Gerwig) je svobodomiselna pankovska umetnica, ki živi v najetem socialnem stanovanju, Julie (Elle Fanning) pa iznajdljiva in izzivalna najstniška soseda.
 • Igrajo: Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig, Lucas Jade Zumann, Billy Crudup, Režija: Mike Mills

več
Ženske 20. stoletja, film
08:00 Playhouse presents III.: Brezčasno, film
 • Playhouse Presents Iii. - Timeless, 2014
 • Cara Delevingne in Sylvia Syms sta soigralki v ganljivi drami Tima Firtha o cvetočem odnosu med vdovo iz druge svetovne vojne ter njeno pravnukinjo.Mlada Chloe živi s svojo prababico Alice, katere mož se ni vrnil iz druge svetovne vojne in domnevno velja za mrtvega. Ko hišo obišče vojaški častnik, se Chloe boji, da sel v uniformi prinaša novice o smrti njenega zaročenca v Afganistanu. Vendar gre za nekaj drugega: po 69 letih so našli truplo prababičinega moža Anthonyja, menda brezhibno ohranjeno v ledu Islandije. Ženski se odpravita v Reykjavik in Alice tam prepozna svojega moža, ob tem pa na osnovi lastnih izkušenj nameni tudi Chloe neki nasvet.
 • Igrajo: Cara Delevingne, Sylvia Syms, Jaye Griffiths, Jessica Madden, Tom Ainsley, Režija: Tony Smith
08:30 Sovražno ozemlje, film
 • Rescue Under Fire, 2017, akcijski, IMDb ocena: 6.4
 • Film spremlja posadko reševalnega helikopterja, ki doživi nesrečo, medtem ko pomaga špansko-ameriškim enotam v Afganistanu. Španska vojska ima na voljo le eno noč, da organizira reševanje, medtem ko uporniški Talibani obkolijo može.Film spremlja posadko reševalnega helikopterja, ki doživi nesrečo, medtem ko pomaga vojakom ZDA in Združenih narodov pod španskim poveljstvom v Afganistanu. Španska vojska ima na voljo le eno noč, da organizira akcijo reševanja posadke in ranjencev, vendar se tisto, kar bi morala biti rutinska vojaška operacija, sprevrže v pekel, potem ko dobijo ukaz, da morajo za vsako ceno rešiti tudi helikopter. Položaj se še poslabša ponoči, ko jih obkoli številčna vojska uporniških Talibanov. Vojni triler so navdihnili resnični dogodki, ki so se zgodili avgusta 2012 severno od vasi Bala Murghab v Afganistanu.
 • Igrajo: Adriadna Gil, Raúl Mérida, Roberto Álamo, Antonio Garrido, Ingrid García Jonsson, Režija: Adolfo Martínez Pérez

več
Sovražno ozemlje, film
10:05 Združeno kraljestvo, film
 • A United Kingdom, 2016, biografski, IMDb ocena: 6.8
 • Resnična zgodba princa Seretseja Khame iz Bocvane in Ruth Williams, uslužbenke iz Londona, katerih medrasna zveza povzroči mednarodno afero – ko se v 1940-ih letih poročita v času vladavine britanskega imperija in apartheida. Biografska drama je osnovana na osupljivih resničnih dogodkih. Leta 1947 je Seretse Khama, vladar Bocvane, spoznal Ruth Williams, pisarniško uslužbenko iz Londona. Privlačnost med njima je bila takojšnja: njo je prevzela njegova vizija o boljšem svetu, on pa je bil očaran nad njeno pripravljenostjo, da pomaga uresničiti spremembe. Oba sta se počutila osvobojena ob družbenih premikih, ki so sledili drugi svetovni vojni. Bila sta idealen par – in vendar je obljubljena zakonska zveza naletela na nasprotovanje ne le obeh njunih družin, temveč tudi uradnih oblasti Velike Britanije in Južne Afrike. Slednja je nedavno uvedla režim apartheida in nikakor ni bila pripravljena sprejeti medrasnega para, ki naj bi vladal sosednji državi. Oblasti so zato Britancem postavile ultimat: bodisi naj ločijo temnopoltega moža in njegovo belopolto izvoljenko, ali pa ne bodo imeli več dostopa do južnoafriških virov urana in zlata, ob tem pa bodo tvegali še to, da bi vojska Južne Afrike zavzela Bocvano. Kljub grozljivemu političnemu in psihološkemu pritisku se Seretse in Ruth nista uklonila; borila sta se za svojo ljubezen korak za korakom – to je naposled spremenilo stališča njunih domovin in navdihnilo ves svet.
 • Igrajo: David Oyelowo, Rosamund Pike, Tom Felton, Jack Davenport, Laura Carmichael, Režija: Amma Asante

več
Združeno kraljestvo, film
12:05 Nesreča ne počiva, film
 • Flirting With Disaster, 1996, komedija, IMDb ocena: 6.8
 • Mel se ne more odločiti za ime novorojenega sina, dokler ne spozna lastnih bioloških staršev in odkrije, kdo je sam. Z ženo Nancy in študentko psihologije Tino se odpravijo na pot čez državo, da bi spoznali njegove starše.Mel Coplin se ne more odločiti za ime novorojenega sina, ker je sam posvojenec. S ciljem, da bi spoznal svoje biološke starše, se v družbi soproge Nancy in čedne študentke psihologije Tine odpravi na pot čez vso državo. Medtem ko njihovo potovanje premetavajo nepopisno zabavni zapleti in čudaške situacije, se Mel zaloti, da ga privlači zapeljiva Tina – kar prav nič ne moti njegove žene, ki ji spogledovanje z drugimi moškimi prav tako ni tuje. Do takrat, ko naposled srečajo Melova svobodomiselna biološka starša, njihova cestna pustolovščina povsem uide nadzoru.
 • Igrajo: Ben Stiller, Patricia Arquette, Téa Leoni, Mary Tyler Moore, George Segal, Režija: David O. Russell

več
Nesreča ne počiva, film
13:40 Štiri sobe, film
 • Four Rooms, 1995, komedija, IMDb ocena: 6.7
 • Norega silvestrskega večera se mora nesrečni hotelski postrešček ukvarjati s čarovnicami in peklenskimi otroki, ujame se v grenko romantično razmerje in poravna neko krvavo stavo. Soigralca v komediji sta Antonio Banderas in Bruce Willis. V hollywoodskem hotelu Mon Signor, nekoč prestižni in razkošni stavbi, zdaj pa propadajoči in zmedeni skupnosti, praznujejo novo leto. Nesrečni hotelski postrešček Ted (Tim Roth) se mora v burkaških pripetljajih ubadati z muhami čudaških hotelskih gostov. Že prvo noč v službi zahtevajo od njega, da sodeluje pri shodu čarovnic v apartmaju za mladoporočence. Stvari se še poslabšajo, ko dostavi led v napačno sobo in se v najmanj primernem času znajde sredi divjega družinskega prepira. Zatem nepremišljeno privoli v to, da naj bi pazil na otroke gangsterja, medtem ko njega ne bo. Popolnoma noro noč zaključi kot sodnik med nekim krvavim dejanjem zaradi sklenjene stave. V omnibusu štirih zgodb so soigralci Bruce Willis, Madonna, Jennifer Beals in Antonio Banderas, njihovi režiserji pa so Allison Anders, Alexandre Rockwell, Robert Rodriguez in Quentin Tarantino.
 • Igrajo: Tim Roth, Antonio Banderas, Marisa Tomei, Quentin Tarantino, Jennifer Beals, Režija: Quentin Tarantino, Robert Rodriguez, Allison Anders, Alexandre Rockwell

več
Štiri sobe, film
15:20 Čas deklištva, 3. del
 • Little Women Ep. 03, 2017
 • Zgodba spremlja življenjsko pot štirih sester, ki odraščajo v času ameriške državljanske vojne. Njihov oče je v vojski in s pomočjo iznajdljive matere dekleta spoznavajo, kaj pomeni biti mlada ženska in kaj odrasla oseba.Zgodba miniserije v treh delih je osnovana na istoimenskem romanu avtorice Louise MayAlcott iz leta 1868. Pripoved spremlja življenjsko pot štirih sester iz družine March, Meg (Willa Fitzgerald), Jo (MayaHawke), Beth (AnnesElwy) ter Amy (Kathryn Newton), ki odraščajo v času ameriške državljanske vojne. Njihov oče je bil vpoklican v vojsko in s pomočjo iznajdljive matere Marmee (Emily Watson) dekleta spoznavajo, kaj pomeni biti mlada ženska in kaj odrasla oseba. Soočajo se s spolnimi vlogami, tekmovalnostjo med svojci, prvo ljubeznijo, izgubo in zakonom. Emily Watson upodobi družinsko matriarhinjoMarmee, Angela Lansbury pa njihovo prepirljivo in premožno teto. Michael Gambon je sosed družine March, igralsko zasedbo pa zaokroži še Jonah Hauer-King kot njegov vnuk Laurie.
 • Igrajo: Emily Watson, Maya Hawke, Kathryn Newton, Willa Fitzgerald, Annes Elwy, Režija: Vanessa Caswill
16:25 Ženske 20. stoletja, film
 • 20th Century Women, 2016, komedija, IMDb ocena: 7.4
 • Zgodba v poznih sedemdesetih letih spremlja odločno mater samohranilko, ki vzgaja najstniškega sina Jaimeja. V času kulturnih sprememb in uporništva sklene prositi za pomoč dve mlajši ženski, da bi poskrbeli za Jaimejevo odraščanje.Priznani režiser Mike Mills (dobitnik oskarja za celovečerno komično dramo "Začetniki") prinaša bogato slojevito, zabavno in ganljivo pripoved, ki časti sijajno zapletenost žensk, družinskih vezi, vrednot časa in odnosov, ki jih iščemo vse svoje življenje. Zgodba se v poznih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja odvija v Kaliforniji in spremlja Dorotheo Fields (Annette Bening), odločno mater samohranilko v zrelih letih, ki vzgaja odraščajočega sina Jamieja (Lucas Jade Zumann). V času, ki vre od kulturnih sprememb in uporništva zoper avtoriteto, to ni preprosto. Dorothea sklene prositi za pomoč dve mlajši ženski, da bi poskrbeli za Jaimejevo odraščanje; Abbie (Greta Gerwig) je svobodomiselna pankovska umetnica, ki živi v najetem socialnem stanovanju, Julie (Elle Fanning) pa iznajdljiva in izzivalna najstniška soseda.
 • Igrajo: Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig, Lucas Jade Zumann, Billy Crudup, Režija: Mike Mills

več
Ženske 20. stoletja, film
18:25 Sovražno ozemlje, film
 • Rescue Under Fire, 2017, akcijski, IMDb ocena: 6.4
 • Film spremlja posadko reševalnega helikopterja, ki doživi nesrečo, medtem ko pomaga špansko-ameriškim enotam v Afganistanu. Španska vojska ima na voljo le eno noč, da organizira reševanje, medtem ko uporniški Talibani obkolijo može.Film spremlja posadko reševalnega helikopterja, ki doživi nesrečo, medtem ko pomaga vojakom ZDA in Združenih narodov pod španskim poveljstvom v Afganistanu. Španska vojska ima na voljo le eno noč, da organizira akcijo reševanja posadke in ranjencev, vendar se tisto, kar bi morala biti rutinska vojaška operacija, sprevrže v pekel, potem ko dobijo ukaz, da morajo za vsako ceno rešiti tudi helikopter. Položaj se še poslabša ponoči, ko jih obkoli številčna vojska uporniških Talibanov. Vojni triler so navdihnili resnični dogodki, ki so se zgodili avgusta 2012 severno od vasi Bala Murghab v Afganistanu.
 • Igrajo: Adriadna Gil, Raúl Mérida, Roberto Álamo, Antonio Garrido, Ingrid García Jonsson, Režija: Adolfo Martínez Pérez

več
Sovražno ozemlje, film
20:00 Gomora III., 3. del
 • Gomorra Iii. Ep. 03, 2017
 • Po istoimenski knjižni uspešnici Roberta Saviana posneta zgodba pobliže spremlja zloglasno neapeljsko kriminalno združbo Camorro skozi oči tridesetletnega Cira, sicer desne roke botra zločinskega klana Pietra Savastana.Po tem, ko so zločinskega botra Dona Pietra umorili, je v kriminalnem podzemlju Neaplja nastala praznina. Nadzor prevzame njegov sin Genny, ki izkoristi priložnost za poravnavo starih dolgov. Pripadniki preostalih frakcij so izčrpani od nasilnih soočenj in nenehnega pritiska policije. Po velikih finančnih izgubah so se sprijaznili s položajem in sklenili premirje. Zdaj ko bo Avitabile še eno leto v ječi, mora Genny vladati nad severnim Neapljem in Rimom. Ciro je bil po drugi strani deležen maščevanja, vendar so njegove sanje in njegova družina uničeni. Odloči se pustiti vse skupaj za seboj, odpotuje v Bolgarijo in se zaposli pri vplivnem prekupčevalcu z mamili Valentinu. A ko se je prisiljen vrniti v Neapelj, Ciro sklene novo in močno zavezništvo z mladim častihlepnim Enzom; luč, ki je nekoč že ugasnila, se vnovič prižge v Cirovih očeh. Enzo se z njegovo pomočjo nauči, kaj pomeni biti pravi šef in kako vzeti tisto, kar ti pripada. Za oba napoči čas velikih sprememb. Začela sta kot poulična preprodajalca mamil, zdaj pa pleteta zločinske mreže onstran zidov Neaplja in celo državne meje.
 • Igrajo: Marco D'Amore, Salvatore Esposito, Cristina Donadio, Cristiana Dell'Anna, Arturo Muselli, Režija: Claudio Cupellini, Francesca Comencini
20:55 Ash proti zlobnim mrtvecem III., 5. del
 • Ash Vs Evil Dead Iii. Ep. 05 - Baby Proof, 2018
 • Ash je lovec na pošasti, ki se je zadnjih 30 let izogibal odgovornosti, zrelosti in grozi zlobnih mrtvecev. Ko mrtvaška kuga zagrozi človeštvu, se je prisiljen soočiti s svojimi demoni – tistimi osebnimi in dobesednimi. V svoji drugi sezoni prihaja dolgo pričakovana serija, ki prinaša nadaljevanje kultne filmske klasike "Zlobni mrtveci" (The Evil Dead) režiserja Sama Raimija iz osemdesetih let. Priljubljeni Bruce Campbell se vrača v osrednji vlogi trgovskega uslužbenca Asha, ostarelega zapeljivca ter z motorno žago na roki opremljenega lovca na pošasti, ki se je zadnjih 30 let izogibal odgovornosti, zrelosti in grozi zlobnih mrtvecev. Ko mrtvaška kuga zagrozi človeštvu, se je prisiljen soočiti s svojimi demoni – tistimi osebnimi in dobesednimi. Vse kaže, da usoda nima nobenega namena, da bi iz zlobnih krempljev izpustila svojega nenavadnega junaka. Bruceu Campbellu v vlogi Asha se pridruži še Lucy Lawless kot skrivnostna Ruby, ki je prepričana, da je prav Ash razlog za vnovični izbruh zla. Ray Santiago je Pablo Simon Bolivar, idealistični priseljenec, ki postane Ashev zvesti pomočnik. Dana DeLorenzo pa upodobi divjo Kelly Maxwell, čemerno mladenko, ki se trudi ubežati lastni preteklosti. V tretji sezoni serije se vloga Asha v Elk Grovu v Michiganu spremeni iz morilske urbane legende v človekoljubnega junaka domačega mesta. Kelly je priča posnetemu pokolu, ki ima vse znake Ruby, in vrne se z novim prijateljem, da bi Asha in Pabla posvarila pred vnovičnim zlom. V tretji sezoni Ash odkrije svojo dolgo izgubljeno hčer Brandy Barr (Arielle Carver-O'Neill).
 • Igrajo: Bruce Campbell, Ray Santiago, Dana DeLorenzo, Lucy Lawless
21:20 Ash proti zlobnim mrtvecem III., 6. del
 • Ash Vs Evil Dead Iii. Ep. 06 - Tales From The Rift, 2018
 • Ash je lovec na pošasti, ki se je zadnjih 30 let izogibal odgovornosti, zrelosti in grozi zlobnih mrtvecev. Ko mrtvaška kuga zagrozi človeštvu, se je prisiljen soočiti s svojimi demoni – tistimi osebnimi in dobesednimi. V svoji drugi sezoni prihaja dolgo pričakovana serija, ki prinaša nadaljevanje kultne filmske klasike "Zlobni mrtveci" (The Evil Dead) režiserja Sama Raimija iz osemdesetih let. Priljubljeni Bruce Campbell se vrača v osrednji vlogi trgovskega uslužbenca Asha, ostarelega zapeljivca ter z motorno žago na roki opremljenega lovca na pošasti, ki se je zadnjih 30 let izogibal odgovornosti, zrelosti in grozi zlobnih mrtvecev. Ko mrtvaška kuga zagrozi človeštvu, se je prisiljen soočiti s svojimi demoni – tistimi osebnimi in dobesednimi. Vse kaže, da usoda nima nobenega namena, da bi iz zlobnih krempljev izpustila svojega nenavadnega junaka. Bruceu Campbellu v vlogi Asha se pridruži še Lucy Lawless kot skrivnostna Ruby, ki je prepričana, da je prav Ash razlog za vnovični izbruh zla. Ray Santiago je Pablo Simon Bolivar, idealistični priseljenec, ki postane Ashev zvesti pomočnik. Dana DeLorenzo pa upodobi divjo Kelly Maxwell, čemerno mladenko, ki se trudi ubežati lastni preteklosti. V tretji sezoni serije se vloga Asha v Elk Grovu v Michiganu spremeni iz morilske urbane legende v človekoljubnega junaka domačega mesta. Kelly je priča posnetemu pokolu, ki ima vse znake Ruby, in vrne se z novim prijateljem, da bi Asha in Pabla posvarila pred vnovičnim zlom. V tretji sezoni Ash odkrije svojo dolgo izgubljeno hčer Brandy Barr (Arielle Carver-O'Neill).
 • Igrajo: Bruce Campbell, Ray Santiago, Dana DeLorenzo, Lucy Lawless
22:00 Gattaca, film
 • Gattaca, 1997, drama, IMDb ocena: 7.8
 • V prihodnosti človekovo življenje določa genski inženiring. Mladenič (Ethan Hawke) prevzame lažno identiteto gensko popolnega moškega (Jude Law), da bi postal astronavt, vendar preiskava umora grozi, da bo razkrinkala njegovo prevaro.Futuristični triler prikazuje družbo, ki jo vodijo gensko izpopolnjeni ljudje, z naprednim inženiringom izdelani v laboratoriju. Biološka zasnova določa vse življenje in kroji usodo ljudi, ki se delijo na gensko "veljavne" in tiste "neveljavne". Zgodba spremlja mladega Vincenta Freemana (Ethan Hawke), ki velja za neustreznega, saj ni bil spočet v laboratoriju, temveč je bil plod iskrene ljubezni svojih staršev. Odločni Vincent si želi postati astronavt pri vodilni korporaciji Gattaca, zato prevzame lažno gensko identiteto in tako zamenja mesto z nekdanjim vrhunskim športnikom Jeromom (Jude Law), ki je po nesreči prikovan na invalidski voziček. Vincent s spremenjenim videzom in lažno gensko identiteto se ambiciozno vzpenja po korporativni lestvici podjetja Gattaca, kjer spozna tudi sodelavko Irene (Uma Thurman) in se zaljubi vanjo. Še malo, pa se mu bodo uresničile življenjske sanje o medzvezdnem raziskovanju – vendar potem umorijo direktorja vesoljske agencije in policijska preiskava grozi, da bo razkrinkala njegovo prevaro.
 • Igrajo: Ethan Hawke, Uma Thurman, Alan Arkin, Jude Law, Ernest Borgnine, Režija: Andrew Niccol

več
Gattaca, film
23:50 Ona, film
 • Elle, 2016, kriminalni, IMDb ocena: 7.2
 • Michèle, vodje uspešnega podjetja za izdelavo videoiger, se življenje zasuka na glavo, ko jo v njenem domu spolno napade vsiljivec. Namesto da bi zločin prijavila policiji, sklene sama izslediti in kaznovati storilca. Michèle (Isabelle Huppert) se zdi zrela in osebno izpolnjena, neuničljiva ženska. Kot vodja uspešnega podjetja za izdelavo videoiger ima v svojem ljubezenskem življenju enako mero neusmiljenosti kot v sklepanju poslov. Vendar ji kruti dogodek nekega večera, ko jo pri njej doma napade in posili neznanec, življenje za vselej zasuka na glavo. Namesto da bi zločin prijavila policiji, sklene sama izslediti in odločno kaznovati storilca. Ko pa ga najde, oba potegne v napeto in srhljivo igro mačke in miši, ki se lahko vsak čas izmakne nadzoru.
 • Igrajo: Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny, Charles Berling, Virginie Efira, Režija: Paul Verhoeven

več
Ona, film