Nore počitnice

Nore počitnice, 1985
komedija
Summer Rental, ZDA, 87 min Imdb ocena: 6.2 Žanr: komedija Igrajo: John Candy, Karen Austin, Kerri Green, Joey Lawrence Režija: Carl Reiner Avtorji: Jeremy Stevens, Mark Reisman Jezik: angleški, španski
Nore počitnice - Summer Rental

Slovenski opis filma:

Jack Chester je zračni kontrolor, ki je zaradi narave svojega dela vedno pod stresom. Nič čudnega, da potrebuje dolge in sproščujoče počitnice, na katere se odpravi s svojo ženo Sandy in hčerko Jennifer. Toda dopustovanje na plaži se izkaže za še kako stresno opravilo. Jack se namreč sporeče z lastnikom turističnega središča, ki ga nazadnje povabi na svojevrstni dvoboj. Skupaj se bosta pomerila v dirki čolnov. Toda težava je v tem, da Jack o čolnih in jadranju ne ve ničesar. Medtem pa imata njegova hčerka in žena povsem drugačne težave, povezane s seksom.

Originalni opis filma:

Jack Chester, an overworked air traffic controller, takes his family on vacation to the beach. Things immediately start to go wrong for the Chesters, and steadily get worse. Jack ends up in a feud with a local yachtsman, and has to race him to regain his pride and family's respect.