Brez sledu

Brez sledu, 1993
drama
The Vanishing, ZDA, 109 min Imdb ocena: 6.3 Žanr: drama, grozljivka, misterij Igrajo: Jeff Bridges, Kiefer Sutherland, Nancy Travis, Sandra Bullock Režija: George Sluizer Avtorji: Tim Krabbé (novela), Todd Graff (scenarij) Jezik: angleški
Brez sledu - The Vanishing

Slovenski opis filma:

Nekega dne se Diane Shaver s fantom Jeffom odpelje na počitnice. Med potjo skrivnostno izgine in tri leta kasneje je še vedno pogrešana. Policija je že zdavnaj izgubila zanimanje za ta primer, le Jeff nadaljuje z iskanjem, saj je Diane obljubil, da je ne bo nikoli zapustil. Jeffova želja, da bi izvedel, kaj se je zgodilo z njo, sčasoma preraste v obsedenost, kar slabo vpliva na njegovo novo razmerje z natakarico Rito. Toda Jeff se zaveda, da nekdo nekje pozna resnico. Kot strela z jasnega nekega dne z njim v stik stopi Dianin ugrabitelj, čudaški profesor Barney.

Originalni opis filma:

Barney teaches chemisty, and is planning to abduct a woman. Despite methodical planning and countless trial runs he always manages to mess things up. Then Diane, who is traveling with her boyfriend Jeff, unwittingly makes herself an easy target. The story is mainly from Jeff's viewpoint, as he searches for Diane. Barney watches him.