Knjiga o džungli 2

Knjiga o džungli 2, 1997
avantura
The Second Jungle Book: Mowgli & Baloo, ZDA, 88 min Imdb ocena: 4.5 Žanr: avantura, komedija, drama Igrajo: Gulshan Grover, Jamie Williams, Billy Campbell, Roddy McDowall Režija: Dee McLachlan Avtorji: Matthew Horton, Bayard Johnson, Rudyard Kipling (novela) Jezik: angleški
Knjiga o džungli 2 - The Second Jungle Book: Mowgli & Baloo

Slovenski opis filma:

V zgodbi spremljamo življenje dečka Mowglija, ki se je po smrti svojega očeta izgubil v divjini, kjer živi in prijateljuje z različnimi divjimi živalmi. Ko za divjega dečka izvedo kolonialisti, bi ga vsak izmed njih zaradi svojih sebičnih razlogov rad odpeljal v civilizacijo. Med lovci na Mowglija so tudi uslužbenec zabavljača, ki bi ga rad imel v svoji predstavi, in Mowglijev stric Buldeo, ki bi dečka rad umoril, da bi prišel do zajetne dediščine.

Originalni opis filma:

Pre-teen jungle boy Mowgli gets to human world and is pursued by P.T.Barnum circus scout Harrison who wants to take him to circus as curiosity. Harrison hires local grandee Buldeo for help in tracking Mowgli down. It turns out to be that Mowgli is Buldeo's nephew, and the only obstacle for him to take his late brother's rich estate.