Hannibal

Hannibal, 2001
kriminalni
Hannibal, ZDA, Velika Britanija, 131 min Imdb ocena: 6.8 Žanr: kriminalni, drama, triler Igrajo: Anthony Hopkins, Julianne Moore, Gary Oldman, Ray Liotta Režija: Ridley Scott Avtorji: Thomas Harris (novela), David Mamet (scenarij), Steven Zaillian (scenarij) Jezik: angleški, italijanski, japonski
Hannibal - Hannibal

Slovenski opis filma:

Hanibal je nadaljevanje filmske uspešnice Ko jagenjčki obmolknejo. Dr. Hannibal Lecter je pred desetimi leti pobegnil iz zapora in se danes skriva v Firencah. Tam ga opazi policist Rinaldo Pazzi, ki namerava Hannibala v zameno za bogato nagrado predati premožnemu Masonu Vergerju. Verger je bil Hannibalova žrtev in je kljub hudim ranam za las preživel. Zdaj živi le še za maščevanje, zato skuje načrt, kako bo Hannibala zvabil na plano. Nastavil mu bo vabo, ki se ji Hannibal ne bo mogel upreti: agentko FBI Clarice Starling. Clarice se je v prvem filmu pri lovu na neznanega serijskega morilca po pomoč zatekla k Hannibalu in po vsem tem času še vedno ne more pozabiti njegove zastrašujoče pojave, ki jo kar naprej preganja v sanjah.

Originalni opis filma:

Living in exile, Hannibal Lecter tries to reconnect with now disgraced FBI agent Clarice Starling and finds himself a target for revenge from a powerful victim.