Pogrešana na letalu

Pogrešana na letalu, 2005
drama
Flightplan, ZDA, 98 min Imdb ocena: 6.2 Žanr: drama, misterij, triler Igrajo: Jodie Foster, Peter Sarsgaard, Sean Bean, Kate Beahan Režija: Robert Schwentke Avtorji: Peter A. Dowling, Billy Ray Jezik: angleški, francoski, nemški, arabski, italijanski, japonski
Pogrešana na letalu - Flightplan

Slovenski opis filma:

Kaj se je v resnici zgodilo na letu iz Berlina v New York?Pred kratkim ovdovela Kyle (Jodie Foster) se s šestletno hčerko Julio (Marlene Lawston) z letalom iz Berlina vrača v ZDA. Med letom deklica skrivnostno izgine in nihče ne prizna, da je sploh kdaj bila na letalu. Agent Carson (Peter Sarsgaard) in kapitan Rich (Sean Bean) ji nista v pomoč, saj menita, da je Julia le plod njene domišljije. Letalo na željo prestrašene mame kljub vsemu pregledajo, a kmalu ugotovijo, da je sploh ni bilo na seznamu potnikov. Kyle se s tem ne more sprijazniti in njena dejanja ogrozijo varnost vseh potnikov na letalu.

Originalni opis filma:

A bereaved woman and her daughter are flying home from Berlin to America. At 30,000 feet, the child vanishes, and nobody will admit she was ever on the plane.