Darjeeling Limited

Darjeeling Limited, 2007
avantura
The Darjeeling Limited, ZDA, 91 min Imdb ocena: 7.2 Žanr: avantura, komedija, drama Igrajo: Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman, Amara Karan Režija: Wes Anderson Avtorji: Wes Anderson, Roman Coppola, Jason Schwartzman Jezik: angleški, hindujski, nemški, tibetanski
Darjeeling Limited - The Darjeeling Limited

Slovenski opis filma:

V filmu Wesa Andersona "The Darjeeling Limited" igrajo Owen Wilson, Jason Schwartzman in Adrien Brody tri brate, ki se na prigovarjanje najstarejšega skupaj podajo na potovanje z vlakom po Indiji, da bi se zbližali. Eno leto po smrti očeta se trije ameriški bratje, Francis, Peter in Jack, ki od pogreba niso več govorili drug z drugim, podajo na vožnjo s slovitim vlakom po Indiji. Bratje se ne razumejo najbolje, a čas izkoristijo tako, da se spoznajo in načnejo nekatera boleča vprašanja medsebojnih odnosov: o tem, zakaj se ne marajo, in zakaj se njihova mati ni hotela udeležiti pogreba svojega moža. Francis, ki ima po nedavni nesreči z motornim kolesom povezan obraz, jim pove, da se je njihova mati pridružila samostanu v Indiji, in da je cilj njihovega potovanja ta, da jo poiščejo. Njihovo duhovno potovanje pa hitro skrene v drugo smer (po dogodkih z nedovoljenimi tabletami za lajšanje bolečin, indijskim sirupom proti kašlju in pekočem pršilu) in kmalu se znajdejo sami sredi puščave z enajstimi kovčki, tiskalnikom in napravo za foliranje. V tistem trenutku se zanje začne novo, nenačrtovano potovanje.

Originalni opis filma:

A year after the accidental death of their father, three brothers -- each suffering from depression - meet for a train trip across India. Francis, the eldest, has organized it. The brothers argue, sulk, resent each other, and fight. The youngest, Jack, estranged from his girlfriend, is attracted to one of the train's attendants. Peter has left his pregnant wife at home, and he buys a venomous snake. After a few days, Francis discloses their surprising and disconcerting destination. Amid foreign surroundings, can the brothers sort out their differences? A funeral, a meditation, a hilltop ritual, and the Bengal Lancer figure in the reconciliation.