Strelec

Strelec, 2007
akcijski
Shooter, ZDA, 124 min Imdb ocena: 7.2 Žanr: akcijski, kriminalni, drama Igrajo: Mark Wahlberg, Michael Peña, Danny Glover, Kate Mara Režija: Antoine Fuqua Avtorji: Jonathan Lemkin (scenarij), Stephen Hunter (novela) Jezik: angleški
Strelec - Shooter

Slovenski opis filma:

Bob Lee Swagger je eden najboljših ostrostrelcev na svetu, ki se je po nalogi z nesrečnim koncem skril pred svetom v samotnih gorah. Pes, s katerim živi v skromni koči, je vsa družba, ki si jo Bob želi. Njegov mir zmoti polkovnik Johnson z informacijami o atentatu na predsednika države. Od Boba želi, da tudi sam naredi plan, kako ubiti predsednika, v upanju, da bi tako dobili vpogled v morilčeve načrte. Bob z nejevoljo opravi nalogo, a predsednika kljub temu umorijo. Šele tedaj se za Boba začnejo resnične težave, saj ugotovi, da je bila njegova naloga le krinka, pod katero so mu podtaknili umor. Sedaj mora uporabiti vse svoje spretnosti, da bi opral svoje ime.

Originalni opis filma:

A marksman living in exile is coaxed back into action after learning of a plot to kill the President. Ultimately double-crossed and framed for the attempt, he goes on the run to find the real killer and the reason he was set up.