Seznam programov
Filmoteka na Spored.tv

Umri pokončno 4

Umri pokončno 4, 2007
akcijski

Live Free or Die Hard, ZDA, Velika Britanija, 128 min

Imdb ocena 7.2

Žanr: akcijski, avantura, triler

Igrajo: Bruce Willis, Timothy Olyphant, Justin Long, Maggie Q

Režija: Len Wiseman

Avtorji: Mark Bomback (scenarij), Mark Bomback (zgodba), David Marconi (zgodba), John Carlin (article), Roderick Thorp (certain original characters)

Jezik: angleški, italijanski, francoski

Umri pokončno 4 - Live Free or Die Hard

Slovenski opis filma:

Ko se računalniški hekerji lotijo "totalne razprodaje" – načrta v treh korakih, s katerim bi sabotirali komunikacije in varnost po vseh ZDA – ni boljšega, kot je John McClane, da trešči skupaj nekaj glav. V dobi, polni računalniške fantastike, se UMRI POKONČNO 4 ne vdaja iluzijam – vrača se s pristno akcijo, pristnim humorjem in priljubljenim, legendarnim likom: Johnom McClanom. Za dan neodvisnosti, 4. julija, se začne napad na ranljivo ameriško infrastrukturo in celotna država se začne potapljati v tehnološko temo. Skrivnostna figura v zakulisju je premislila vse sodobne plati zadeve – ni pa računala na Johna McClana, staro analogno muho v digitalni juhi. Začenjajo se prazniki, vendar newyorški detektiv McClane nima razloga za slavje. Spet se je sprl s hčerko Lucy, ki je zdaj v študentskih letih, in naložili so mu žaljivo rutinsko aretacijo mladega hekerja Matta Farrella, ki ga hoče zaslišati FBI. Toda McClanu se rado zgodi, da se vsakdanje sprevrže v nevsakdanje – in se na hitrico znajde na napačnem kraju ob napačnem trenutku. S Farrellovo pomočjo McClane počasi začenja dojemati vse večji kaos okrog sebe. V teku je napad na ranljivo ameriško infrastruktuo, ki bo onemogočil vso državo. Skrivnostna figura iz zakulisja, Thomas Gabriel, je vedno nekaj potez pred McClanom. Njegov neverjetni načrt je med mega štrebarji znan pod nazivom "totalna razprodaja" (vsega se je treba odkrižati).

Originalni opis filma:

When someone hacks into the computers at the FBI's Cyber Crime Division; the Director decides to round up all the hackers who could have done this. When he's told that because it's the 4th of July most of their agents are not around so they might have trouble getting people to get the hackers. So he instructs them to get local PD'S to take care of it. And one of the cops they ask is John McClane who is tasked with bringing a hacker named Farrell to the FBI. But as soon as he gets there someone starts shooting at them. McClane manages to get them out but they're still being pursued. And it's just when McClane arrives in Washington that the whole system breaks down and chaos ensues.