Kung fu panda

Kung fu panda, 2008
risani
Kung Fu Panda, ZDA, 92 min Imdb ocena: 7.6 Žanr: risani, akcijski, avantura Igrajo: Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie Pitt, Ian McShane Režija: Mark Osborne, John Stevenson Avtorji: Jonathan Aibel (scenarij), Glenn Berger (scenarij), Ethan Reiff (zgodba), Cyrus Voris (zgodba) Jezik: angleški
Kung fu panda - Kung Fu Panda

Slovenski opis filma:

Panda Po je strastni privrženec borilnih veščin, še posebej kung fuja, ki sanja o tem, da bo nekoč postal pravi mojster v tej veščini. Toda žal je nerodni Po obsojen na delo v družinski restavraciji in vse kaže, da bo pri tem tudi ostalo. Vse se spremeni, ko je Po nepričakovano izbran, da uresniči prerokbo, po kateri njegovi živalski vrsti grozi uničenje. Da bi lahko rešil vse pande na svetu, se mora Po pridružiti legendarnim petim mojstrom kung fuja in pod vodstvom mojstra Shifuja osvojiti borilno veščino. Nerodni Po pri treningu ne blesti preveč, toda ko jih nepričakovano preseneti prihod morilskega snežnega leoparda Tai Lunga, je Po edini, ki jih lahko reši pred smrtno nevarnostjo.

Originalni opis filma:

In the Valley of Peace, Po the Panda finds himself chosen as the Dragon Warrior despite the fact that he is obese and a complete novice at martial arts.