Terminator: Odrešitev

Terminator: Odrešitev, 2009
akcijski
Terminator Salvation, ZDA, Nemčija, Velika Britanija, Italija, 115 min Imdb ocena: 6.5 Žanr: akcijski, avantura, znanstvena fantastika Igrajo: Christian Bale, Sam Worthington, Moon Bloodgood, Helena Bonham Carter Režija: McG Avtorji: John Brancato, Michael Ferris Jezik: angleški, italijanski
Terminator: Odrešitev - Terminator Salvation

Slovenski opis filma:

Leto 2018. V še zadnjem poskusu, da bi rešil človeštvo, zdaj že odrasli John Connor načrtuje nov upor proti robotom. Podjetje Skynet namreč pripravlja nov smrtonosni napad na preostalo peščico ljudi. Tako bi enkrat za vselej obračunali s človeškimi uporniki in mogočnim robotom dali prosto pot, da zavladajo Zemlji. Connorju in njegovim upornikom se pridruži tudi skrivnostni Marcus Wright, ki ne ve, kdo je, in se spominja le tega, da je bil obsojen na smrtno kazen in čakal na usmrtitev. Je Marcus vreden Connorjevega zaupanja?

Originalni opis filma:

In 2018, a mysterious new weapon in the war against the machines, half-human and half-machine, comes to John Connor on the eve of a resistance attack on Skynet. But whose side is he on, and can he be trusted?