Kon-Tiki

Kon-Tiki, 2012
avantura
Kon-Tiki, Velika Britanija, Norveška, Danska, Nemčija, Švedska, 118 min Imdb ocena: 7.2 Žanr: avantura, zgodovinski Igrajo: Pål Sverre Hagen, Anders Baasmo Christiansen, Tobias Santelmann, Gustaf Skarsgård Režija: Joachim Rønning, Espen Sandberg Avtorji: Petter Skavlan, Allan Scott (script consultant) Jezik: norveški, angleški, francoski, švedski
Kon-Tiki - Kon-Tiki

Slovenski opis filma:

Leta 1947 je svet razburjeno spremljal mladega pustolovca Thora Heyerdahla, ki se je s splavom Kon Tiki odpravil na neverjetno, skoraj 7.000 kilometrov dolgo plovbo preko Tihega oceana. Na ogorčenje mnogih je Norvežan trdil, da so Polinezijsko otočje naselili južnoameriški domorodci. Kljub temu, da ni znal plavati in se je bal vode, se je odločil svojo teorijo potrditi z legendarnim popotovanjem. Film je v kategoriji tujejezičnih filmov prejel nominacijo za oskarja in zlati globus.

Originalni opis filma:

Legendary explorer Thor Heyerdal's epic 4,300-mile crossing of the Pacific on a balsawood raft in 1947, in an effort to prove that it was possible for South Americans to settle in Polynesia in pre-Columbian times.