Črno morje

Črno morje, 2014
avantura
Black Sea, Velika Britanija, ZDA, Rusija, 114 min Imdb ocena: 6.4 Žanr: avantura, triler Igrajo: Jude Law, Karl Davies, Llewella Gideon, Jodie Whittaker Režija: Kevin Macdonald Avtorji: Dennis Kelly (scenarij) Jezik: angleški, ruski
Črno morje - Black Sea

Slovenski opis filma:

Kapitan podmornice, ki so ga pri ladijski reševalni družbi odpustili, sklene dogovor s prekupčevalcem z najdenimi dragocenostmi. V potopljeni nemški podmornici iz 2. sv. vojne na dnu Črnega morja naj bi bil še vedno tovor zlatih palic.Napeti pustolovski triler je režiral dobitnik oskarja Kevin Macdonald in spremlja odpadniškega kapitana podmornice (Jude Law), ki je po mnogih letih službe dobil odpoved pri ladijski reševalni družbi. Zato sklene dogovor s sumljivim prekupčevalcem z najdenimi dragocenostmi ter zbere posadko prekaljenih podmorničarjev, da bi iz domnevno potopljene nemške podmornice na dnu Črnega morja pripeljali tovor zlatih palic. Medtem ko se moštva v plovilu vse bolj polašča pohlep in preganjavica, se ob vse bolj negotovem izidu naloge možje slednjič obrnejo drug proti drugemu – in nazadnje so prisiljeni boriti se za golo preživetje.

Originalni opis filma:

In order to make good with his former employers, a submarine captain takes a job with a shadowy backer to search the depths of the Black Sea for a submarine rumored to be loaded with gold.