Kratka zgodovina propada

Kratka zgodovina propada, 2014
komedija
A Short History of Decay, ZDA, 94 min Imdb ocena: 6.1 Žanr: komedija Igrajo: Emmanuelle Chriqui, Linda Lavin, Bryan Greenberg, Kathleen Rose Perkins Režija: Michael Maren Avtorji: Michael Maren Jezik: angleški
Kratka zgodovina propada - A Short History of Decay

Slovenski opis filma:

Neuspešni 35-letni brooklynski pisatelj Nathan se vrne domov na Florido, da bi skrbel za bolna in ostarela starša. Kratek obisk se podaljša za nedoločen čas, v katerem se nauči marsičesa o življenju in ljubezni.Nathan Fisher je neuspešen 35-letni brooklynski pisatelj, ki je večino časa sam sebi v napoto. Ko ga dekle vrže na cesto in izve, da je njegov oče na Floridi utrpel kap, se odpravi nazaj domov, da bi skrbel za ostarela starša. V majhnem stanovanju z razgledom na plažo Nathan premleva ljubezensko razočaranje, materino Alzheimerjevo bolezen in očetov počasni telesni propad. V temačni komediji Nathan spozna nekatera dejstva o dolgi in občasno majavi zakonski zvezi svojih staršev ter se nauči marsičesa o odraščanju, življenju in ljubezni.

Originalni opis filma:

A comedy from an original script by Michael Maren, about a failed Brooklyn writer, Nathan Fisher, played by Bryan Greenberg, who visits his ailing parents in Florida. His mother (Lavin) has Alzheimer's and his father (Yulin) has recently had a stroke.